به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایبنا؛ حسین کاظمیان، مدیر نشر شورآفرین عنوان کرد: این کتاب شامل ۲۱ گفتوگو و یک مقاله درباره سینمای تروفو است که از سال ۱۹۶۰ تا ۱۹۸۱ در نشریات مختلف سینمایی منتشر شده بودند.
وی افزود: «بنیان گذار موج نو»، «جهان سیمنون»، «فرانسوا تروفو: مدرسه گریز سینمادوست»، «برقراری توازن میان استفاده از روزمرگی ها و ناممکنها»، «عروسِ سیاه پوشِ تروفو»، «سینما به روایت تروفو»، «چهارصد ضربه فرانسوا تروفو»، «سبک زندگی هوموسینماتیکوسها»، «داستان عشقی آتشین برآمده از احساسات آتشین»، «مهربانی تروفو پسرک سرکش را رام می کند»، «یک پسر وحشی متمدن»، «اگر کسی نخواهد سخن عشق را بشنود»، «آدل»، «ایزابل آ، نقش آدل ه را بازی میکند» و «آخرین متروی تروفو: بازتابی از پاریس تحت اشغال» نام شماری از عناوین گفتوگوهایی با تروفوست که در این کتاب منتشر شدهاند.
کاظمیان در ادامه درباره دیگر مطالب کتاب، گفت: این کتاب علاوه بر مقدمهای از برگن در معرفی تروفو و متن گفتوگوها، گاهشمار رویدادهای زندگی تروفو و فیلمشناسی او را هم در بر میگیرد.
مدیر نشر شورآفرین همچنین از میان مصاحبه کنندگان با تروفو این روزنامهنگاران را نام برد: «لویی مارکورلس»، «ایون بیبی»، «لی لانگلی»، «سایت اند ساند»، «پیتر لنون»، «ژیل ژاکوب»، «سانش دو گراموت»، «کلود ویلوت»، «چارلز توماس ساموئلز»، «دِرِک مالکولم»، «گوردن گاو»، «کریس پُتی و ورینا گلیسنر»، «گیلبرت ادیر»، «جوزف مک براید» و «تاد مک کارتی».
گفتوگویی درباره تعطیلی جشنواره کَن توسط تروفو
کاظمیان از مصاحبه ژیلژاکوب رئیس وقت جشنواره کن به عنوان یکی از خواندنیترین گفتوگوهای این کتاب یاد کرد و گفت: این گفتوگو زوایای ناگفتهای از سینمای موج نو فرانسه را بازتاب میدهد و به یکی از اتفاقات آن دوران، یعنی جنبش دانشجویی مِی ۱۹۶۸ مربوط میشود. در همان زمان با بستهشدن سینما تک فرانسه، تروفو اقدام به تعطیل کردن جشنواره «کَن» میکند.
وی افزود: مصاحبه «چهارصد ضربهی فرانسوا تروفو» گفتوگوی ژیل ژاکوب مدیر جشنواره «کَن» با فرانسوا تروفو است که در همان سال در نشریات فرانسه منتشر شده بود.
رونالد برگن (ronald bergan) تا کنون نویسنده ۱۳ عنوان کتاب در حوزه سینما بوده است. کتاب پیشرو با عنوان اصلی «Francois Truffaut:interviews» در سال ۲۰۰۸ از سوی انتشارات دانشگاه میسیسیپی روانه بازار نشر کتابهای سینمایی شد.
مدیر نشر شور آفرین همچنین از ترجمه و انتشار حدود ۲۰ جلد کتاب از نشر دانشگاه میسیسیپی خبر داد که همگی در همین مجموعه «گفتوگوها» به بازار عرضه میشوند. وی از این میان به کتابهای درباره «لوییس بونوئل»، «اینگماربرگمان»، «دیوید لینچ» و «میکلانجو آنتونیونی» اشاره کرد.
تروفو در کتابهای فارسی
فرانسوا تروفو (تولد:۱۹۳۲ – مرگ:۱۹۸۴)، فیلمساز و منتقد فرانسوی است که در کنار ژان لوک گدار از آغازگران سینمای موج نو فرانسه در سالهای ۱۹۵۰ محسوب میشود. «چهارصد ضربه»، «داستان آدل»، «فارنهایت ۴۵۱»، «به نوازنده پیانو شلیک کن» و «دو دختر انگلیسی» برخی فیلمهای او هستند.
بر اساس وبسایت کتابخانه ملی تاکنون ۸ عنوان کتاب درباره تروفو منتشر شدهاند:
- «اتاق سبز» - فرانسوا تروفو، ژان گروئو - ترجمه نوشین قاضی اعظمی - نشر نی، ۱۳۸۰
- «چهارصد ضربه» - مارسل موسی، فرانسوا تروفو - ترجمه حمید هدینیا - نشر نی ، ۱۳۷۸
- «سرگذشت آدل» - فرانسوا تروفر - ترجمه سعید عقیقی - نشر قطره، ۱۳۸۳
- «فرانسوا تروفو: زندگی و آثار» - ترجمه و تالیف حمید هدینیا، رحیم قاسمیان، پروین دوامی - فیلم، ۱۳۶۵
- «سینما بهروایت هیچکاک» - فرنسوا تروفو باهمکاری هلن جی. اسکات - ترجمه پرویز دوایی - سروش ۱۳۶۵
- «سینمای اورسن ولز» - آندره بازن (پیشگفتار فرانسوا تروفو، ژان کوکتو)- امید روشنضمیر - نیلا، ۱۳۸۹
- «فرانسوا تروفر» - اروه دالمه - ترجمه فریبا ابوالخانی؛ ویراستار پیام یزدانی - آوند دانش، ۱۳۸۴
- «موج نو سینمای فرانسه (۲۵ سال بعد از موج نو)» - مجموعه مقالات زیر نظر ژانلوک دوئن؛ ترجمه قاسم روبین- نیلوفر، ۱۳۸۲
نظر شما