به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایسنا؛ هجدهمین مراسم «شب شاعر» سازمان هنری رسانهیی اوج، سهشنبه 16 دیماه با تجلیل از مشفق کاشانی، شاعر پیشکسوت، در محل نخلستان سازمان اوج برگزار شد.
در این مراسم که چهرههای مختلف ادبی و هنری از جمله علی موسوی گرمارودی، حسین اسرافیلی، محمدرضا سنگری، یاور همدانی، علیرضا قزوه، ناصر فیض، اسماعیل امینی، رضا اسماعیلی، محمد گلریز، عباسعلی براتیپور، شیرینعلی گلمرادی، محمدرضا سهرابینژاد و جمعی دیگر از علاقهمندان به شعر و ادب انقلاب حضور داشتند، از مقام و جایگاه این پیشکسوت شعر انقلاب تجلیل شد.
محمدرضا سنگری، شاعر و محقق شعر و ادبیات، در ابتدای این مراسم، تجلیل از مشفق را تعظیم به یکی از شعائر الهی توصیف کرد و افزود: ایشان پرورشدهنده و تربیتکننده نسلی از شاعران انقلابی است. استاد مشفق به خوبی واژهها را میشناسد و گستره معانی بسیاری دارد. واژهای نیست که در شعر او به کار رفته باشد ولی نسبت به آن تسلط و اشراف معنایی نداشته باشد. این مساله را مرحوم اوستا نیز تایید کرده است. در عصر کنونی کم نداریم شعرایی که مطالعه کافی ندارند و عمق معنایی چندانی نیز ندارند. ایشان مسافر بزرگ شهر شعر است.
او در ادامه با تشکر از برگزاری چنین نشستهایی افزود: چنین نشستها و بزرگداشتهایی موجب تلطیف قلوب شده و دلها را گرم میکند و موجب دلگرمی میشود.
پرویز بیگی حبیبآبادی، شاعر، نیز در ادامه این مراسم، آشنایی خود با مشفق را از سال 1359 اعلام کرد و گفت: تاکنون شعری از استاد مشفق ندیدهام که نکتهای آموزنده در آن نباشد. ایشان در حال حاضر و در آستانه 90 سالگی، کلمه را مانند موم در دستان خویش دارند و غزلسرایی میکنند.
بیگی افزود: ایشان در سن 10 سالگی صائب میخواندهاند؛ صائبی که امروز در دانشگاهها به سختی خوانده میشود، از این رو میتوان پی برد که چگونه بنیانها و استوانههای ادبی ایشان شکل میگیرد.
او معرفی سهراب سپهری به جامعه ادبی را از دیگر اقدامات مشفق عنوان کرد و افزود: اگر تشویق استاد نبود، سهراب شاید نقاش یا منتقد میشد.
سیدعلی موسوی گرمارودی، شاعر و مترجم، نیز در سخنان کوتاهی ضمن تمجید از سجایای اخلاقی مشفق کاشانی، غزل او را یکی از بهترین نمونههای غزل نئوکلاسیک توصیف کرد و گفت: من در مطلبی اشعارشان را نقد کردم و ایشان کریمانه و بزرگوارانه آن را در مقدمه یکی از کتابهای خود قرار دادند.
او در ادامه قصیده بلند خود را که برای مشفق سروده بود برای حاضران خواند.
محمد گلریز، خواننده بسیاری از سرودهای انقلابی، از دیگر افرادی بود که با حضور در سن به بیان دیدگاههای خود درباره مشفق کاشانی پرداخت. او مشفق را شاعری شجاع توصیف کرد که با توجه به فضای رعبآور خفقان اوایل انقلاب، با شجاعت اشعار انقلابی میسرود.
گلریز در ادامه یکی از سرودهای خود را برای جمع خواند که شعر آن را مشفق کاشانی سروده است.
حسین اسرافیلی و علیرضا قزوه نیز از دیگر افرادی بودند که به تمجید از مقام ادبی و اخلاقی مشفق کاشانی پرداختند. اسرافیلی، صفات نکوی اخلاقی را از ویژگیهای برجسته مشفق توصیف کرد که به گفته او، بعضا حتی از مقام ادبی او هم مهمتر است. در ادامه نیز آخرین سروده خود را در قالب رباعی به مشفق تقدیم کرد: این مرد که رنگ فطرتش قرآنی است / مجموعهای از مکارم انسانی است //سرحلقه اهل معرفت، اهل صفا / آوازه عشق ما مشفق کاشانی است.
همچنین علیرضا قزوه، شاعر و مدیر مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری، مشفق و حمید سبزواری را از شاعرانی توصیف کرد که بیشترین شعرها را برای انقلاب اسلامی سرودهاند.
او با اشاره به دوران فعالیت خود در رادیو گفت: در آن زمان من برای رادیو نویسندگی میکردم. وقتی به مناسبتهای فرهنگی و انقلابی میرسید به دنبال شعرهایی در این زمینهها میگشتم. استاد یکی از شاعرانی بود که در همه این زمینهها از واقعه 15 خرداد تا سایر وقایع انقلاب، شعر سروده بود.
قزوه در ادامه با اشاره شهرت مشفق کاشانی در جوامع فارسیزبان گفت: یکی از بزرگترین استادان شعر فارسی در تاجیکستان میگفت آرزو دارم به ایران بیایم و استاد مشفق را از نزدیک ببینم.
در پایان این مراسم نیز مشفق کاشانی در سخنان کوتاهی ضمن تشکر از برگزارکنندگان مراسم و لطف موسوی گرمارودی و علیرضا قزوه گفت: اگر شعر معاصر در در سایر کشورها نشر یافته ثمره همت امثال گرمارودی و قزوه است. آنچه قزوه از هند به ایران آورده، گنجینهای ارزشمند است.
عباسعلی براتیپور و یاور همدانی نیز از دیگر افرادی بودند که در این مراسم در تمجید از مقام مشفق کاشانی، سخنانی را بیان کردند. همدانی همچنین اخوانیهای را که برای مشفق سروده بود برای حاضران خواند.
همچنین در این مراسم هدایایی به رسم یادبود از طرف سازمان هنری رسانهیی اوج و حوزه هنری به مشفق کاشانی اهدا شد.
نظر شما