به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایبنا؛ محمدصادق رحمانیان، مدیر رادیو فرهنگ به همراه همکاران خود در این رادیو، امروز (۱۸ اسفندماه) ضمن دیدار از بخشهای مختلف مؤسسه خانه کتاب، خبرگزاری کتاب ایران، مرکز کتابپژوهی ایران و خانه ترجمه، در نشستی با مجید غلامیجلیسه، مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب و همکاران وی در این مؤسسه، تفاهمنامه همکاری به منظور تعامل هرچه بیشتر برای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی امضاء کردند.
مجید غلامی جلیسه، مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب در این نشست، اظهار کرد: پاسخ مثبت آقای رحمانیان به دعوت مؤسسه خانه کتاب به منظور امضای این تفاهمنامه، نشان دهنده عزم جدی رادیو فرهنگ برای پوشش حداکثری در حوزه کتاب است.
وی توضیح داد: بدون تردید فضای کتاب در رادیو فرهنگ در سال آینده، فضای بسیار خوبی خواهد بود و به همت آقای رحمانیان و همکاران ایشان در این رادیو، کتاب از مهجوریت خارج خواهد شد.
مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب ادامه داد: تعاملی که رادیو فرهنگ با حوزه کتاب ایجاد کرده است، میتواند برای سایر پتانسیلهای موجود در صدا و سیما سرمشق باشد؛ بدون تردید ما به چنین تعاملی در سیما نیز نیازمندیم.
غلامیجلیسه عنوان کرد: نگاه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مؤسسه خانه کتاب، تعامل حداکثری با رسانههای مختلف در حوزههای متعدد است چرا که معتقدیم اگر قرار است اتفاق ویژه و خوبی در حوزه کتاب رُخ دهد به تنهایی امکان ندارد بلکه همه دستگاهها به ویژه بخش خصوصی باید دست به دست هم دهند تا ظرفیت چند برابری برای کتاب ایجاد شود و وضعیت کتاب بهبود یابد.
وی اظهار کرد: من واقعاً به بهبود وضعیت کتاب خوشبین هستم چرا که رادیو فرهنگ ظرفیتهای بسیار بالایی دارد و مؤسسه خانه کتاب با توجه به ظرفیتها و امکاناتی که دارد، بدون تردید با رادیو فرهنگ تعامل حداکثری خواهد داشت.
محمدصادق رحمانیان، مدیر رادیو فرهنگ در بخش دیگر این نشست، اظهار کرد: این تفاهمنامه به صورت یک ساله میان رادیو فرهنگ که بازوی رسانه در حوزه کتاب و زنجیره کتاب است با مؤسسه خانه کتاب که متولی اصلی کتاب در ایران است، منعقد خواهد شد.
وی ادامه داد: امیدواریم در مدیریت جدید رادیو فرهنگ فعالیتهای پیشین دوستان ما در رادیو فرهنگ با جدیت و صحت بیشتری پیگیری شوند. در دوره جدید مدیریت رادیو فرهنگ به دلیل اهتمامی که به حوزه کتاب داریم، گروه جدیدی به نام «گروه کتاب» شکل گرفته که این گروه متولی ترویج امر کتاب و کتابخوانی است.
مدیر رادیو فرهنگ افزود: اولویت ما در این گروه، معرفی و شناساندن کتابهای ادبیات انقلاب و دفاع مقدس است چرا که میکوشیم ترویج دهنده ارزشها و باورهای انقلاب باشیم. در ادامه برنامههای خود که از اردیبهشت ماه به صورت جدی اجرا خواهند شد، به کتابهای سایر حوزهها به منظور سامان دادن به فرایند ترویج کتاب و کتابخوانی خواهیم پرداخت. به طور مثال فرمهای مختلفی برای ترویج فرهنگ کتابخوانی در نظر گرفتیم که مباحث مختلفی مانند نقد و بررسی کتاب توسط نویسندگان و منتقدان گرفته و بخشهای گزارش و اطلاعرسانی در حوزه کتاب را دربرخواهند داشت.
رحمانیان با بیان اینکه رادیو فرهنگ حوزههای مختلف کتاب از کودک و نوجوان گرفته تا گروههای سنی بزرگسال، دانشگاهیان و حوزویان را در برنامههای خود خواهد داشت، اظهار کرد: نگاه ما به کتاب یک نگاه متعادل است تا بتوانیم همه آن کتابهایی که ارزش پرداختن در رسانه را دارند، معرفی کنیم. ما در امر کتاب دقت لازم را خواهیم داشت تا کتابهای ارزشمندی که در جمهوری اسلامی منتشر میشوند با یک نگاه دقیقتر، رسانهای و نقد شوند.
وی در پایان سخنانش، گفت: ما تلاش خواهیم کرد که اخبار سرای اهل قلم مؤسسه خانه کتاب، اخبار خبرگزاری کتاب ایران و رویدادهای حوزه کتاب در تهران و شهرستانها را از طریق رادیو فرهنگ به گوش شنوندگان برسانیم.
نظر شما