شناسهٔ خبر: 30565 - سرویس دیگر رسانه ها
نسخه قابل چاپ

رهبر ارکستر سمفوتیک تهران: برایم غیرمنطقی است که خواننده‌ای را در کشورم "شوالیه آواز ایران" صدا می‌زنند

رهبر ارکستر سمفوتیک تهران در گفتگوی تفصیلی با «نسیم» در خصوص اعتراضات اخیر نوازنده‌های ارکستر و انتشار نامه ماندگار خود در خصوص اهدای نشان شوالیه به حسین علیزاده به گفتگو نشست.

به گزارش فرهنگ امروز به نقل از خبرگزاری نسیم؛ شاید نام "علی رهبری" پیش از اینکه به عنوان گزینه اصلی  رهبری ارکستر سمفونیک تهران در رسانه ها مطرح شود قبل از آن به هنگام انتشار نامه علی رهبری خطاب به حسین علیزاده در خصوص "اهدای شوالیه نشان فرانسه" نام این رهبر اکستر قدیمی و با سابقه ایرانی بر سر زبان ها افتاد، حال رهبر ارکستر سمفونیک تهران که چندی پیش و پس از سال ها دوری از ایران برای اداره ارکستر سمفونیک تهران و بازگشایی ارکستر ملی از سوی مسئولین وزارت ارشاد به ایران آمد در این مدت کوتاه با حواشی مختلفی روبرو  بوده است که از جمله می‌توان به قهر چند نوازنده قدیمی ارکستر سمفونیک، اعتراض برخی از نوازنده ها به نحوه رفتار علی رهبری و مشکلات مالی ارکستر اشاره کرد، علی رهبری، رهبر ارکستر سمفونیک تهران در خصوص این مشکلات و حواشی و همچنین جریان نامه به حسین علیزاده توضیحاتی داده است:

در خصوص کنسرت‌های سال آینده ارکستر سمفونیک تهران که در نشست خبری آخر سال خود به خبرنگاران وعده داده اید، چه خبر؟

بله همانطور که گفته بودم یک برنامه شش ماهه برای بخش اول اجراهای ارکستر سمفونیک تهران پیش بینی شده است و اعضای ارکستر قرارداد شش ماهه را با تایید مدیر هنری ارکستر سمفونیک تهران به امضا خواهند رساند و طبق پیش بینی ها قرار شده است در این مدت هر هفته یک یا دو اجرا در شهر های مختلف کشور داشته باشم.

آقای رهبری در خصوص مشکلات و حواشی بوجود آمده برای ارکستر سفونیک تهران شما چه رویکری پیش می‌گیرید؟

بنده به مسئولین، مردم هنردوست و اهالی رسانه وعده دادم که اگر اذیت هم شوم  کنار نخواهم کشید زیرا من با عشق فراوان این مسئولیت را قبول کردم.

یعنی شما حتی در خصوص نامه اعتراض آمیزی که چند روز پیش از سوی برخی نوازنده ها نسبت به شما در رسانه ها منتشر شد هم واکنش و پاسخی نخواهید داد؟

متاسفانه در خصوص این گونه حواشی اتفاقات عجیبی رخ داده است که وارد شدن به این اتفاقات جریان مثبت و رو به جلوی ارکستر را با مشکل مواجه می کند.

 

 

پس شما نسبت به انتشار نامه برخی نوازنده های ارکستر سفونیک هم هیچ نظری ندارید؟

گفتم که در پشت پرده این گونه اتفاقات، مسائل عجیبی رخ داده است که این می توان به این مورد اشاره کرد که امضای نوازنده هایی در نامه ای که شما می گویید به چشم می خورد که بندگان خدا روحشان هم از آن نامه خبر ندارد، در مجموعه این ها مواردی است که نمی‌خواهم خیلی ذهنم را درگیرش کنم زیرا فعلا تمرکز بنده و ارکستر به اجراهای خوب پس از تعطیلات نوروز است.

پس با این اوصاف از حواشی و اتفاقات ارکستر سمفونیک تهران فاصله می‌گیریم، آقای رهبری در خصوص انتشار نامه به حسین علیزاده کمی صحبت کنید اینکه اصلا چه شرایطی پیش آمد که شما از اتریش برای "شوالیه نگرفتن حسین علیزاده" نامه نگاری کنید؟

مسلما من هم به وسیله رسانه ها خبر دار شدم که سفارت کشور فرانسه قرار است به استاد حسین علیزاده نشان شوالیه خود را اهدا کند و از آنجا که شخصا از حواشی مربوط به این شوالیه با خبر بودیم ترجیح دادم نامه به  دوست قدیمی خود بنویسم و به وی پیشنهاد بدهم که از دریافت نشان شوالیه فرانسه خودداری کند.

و اگر حسین علیزاده نشان شوالیه را قبول می‌کرد، خدشه ای در روابط دوستانه و قدیمی شما به وجود نمی آمد ؟

مسلما خیر زیرا بنده صرفا به حسین علیزاده به عنوان یک دوست دوران کودکی و نوجوانی پیشنهاد دادم از دریافت این شوالیه امتناع کند و اگر حسین علیزاده نشان شوالیه را می‌پذیرفت شخصا با صمیم قلب تبریک می گفتم .

آقای رهبری، یک سوال اساسی برای اهالی رسانه مطرح است که شما که سال های سال در خارج از کشور زندگی می کنید و خارج از فضای فرهنگی و هنری کشور قرار دارید چگونه است که با یک نکته سنجی دقیق با انتشار یک نامه به احیای هویت فرهنگ و هنر ایرانی هنرمندان کمک می کنید؟

این درست است که بنده سال های سال در خارج از کشور به سر می بردم اما روح و ذهنم در این کشور به سر می برده است و از فضای موسیقی و فرهنگ ایران به خوبی آگاه بودم و از سوی دیگر هم در خصوص نشان شوالیه فرانسه که آهسته آهسته داشت به یک اپیدمی تبدیل می‌شد که از فرانسه وارد ایران میشد، اطلاعات و چشم انداز  کاملی درباره پیشینه این شوالیه داشتم.

حال به نظر شما این گونه نشان های خارجی چه مسئله تخریبی برای فرهنگ و هنر ایرانی دارد ؟

ببینید همانطور که قبلا در جریان نامه به حسین علیزاده نگاشته بودیم هنوز هم با قاطعیت میگویم برای من به هیچ عنوان باورپذیر نبوده و نخواهد بود که به عنوان مثال خواننده ای را در کشورمان به  عنوان "شوالیه آواز  ایران" صدا بزنند.

 خب این نکته چه ایرادی دارد؟

ایراد از این بزرگتر که صفت غربی "شوالیه" برای اساتید هنر ایران به کار برده شود که کاملا با اصالت هنر ایرانی در تضاد و تقابل است و از سوی دیگر فرانسوی هایی که با هنر امسال حسین علیزاده آشنایی ندارند چگونه می تواننند از از آنها به نام شوالیه هنر ایران یادی کنند.

و بالاخره حسین علیزاده از دریافت نشان شوالیه انصراف داد!

بله هنرمند واقعی ایران زمین خود را بی نیاز از نشان شوالیه و این چنین مدال‌های خارجی می داند و همانطور که خود حسین علیزاده اعلام کرده است این استاد موسیقی نشان خود را از مردم سرزمینش گرفته است.

 به عنوان سوال پایانی، به نظر شما اپیدمی نشان اعطای شوالیه به هنرمندان کشورمان ادامه خواهد داشت یا خیر؟

اطلاعای در این زمینه ندارم اما نمی دانم چرا سفارت فرانسه در یک مدتی نشان شوالیه را یه طور عجیبی بین ایرانی ها پخش می‌کرد به هر حال همانطور که گفتم هنرمند ایرانی نیازی به این گونه نشان ندارد و نخواهد داشت.

نظر شما