به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ سیمین حسینیان افزود: در گذشته فراخوان هایی برای حمایت از پژوهش های علوم انسانی به دانشگاه ها ابلاغ می شد اما تعداد این فراخوان ها که بیشتر به منظور حمایت از پایان نامه ها و رساله های دانشجویی بود به حداقل رسیده است.
وی با بیان اینکه عدم حمایت های مالی مهم ترین چالش حوزه پژوهش علوم انسانی در کشور بشمار می رود، اضافه کرد: به دلیل نبود حمایت های مالی و معنوی بیشتر دانشجویان تحصیلات تکمیلی رشته های علوم انسانی در پژوهش های خود موضوعات مورد نیاز جامعه را ملاک قرار نمی دهند و در واقع دانشجویان به صورت پراکنده موضوعات را دنبال می کنند.
این استاد دانشگاه الزهرا تاکید کرد: مراکز و دستگاه های اجرایی باید موضوعات مورد نیاز خود را به پژوهشگران علوم انسانی اعلام کنند و برای انجام این نوع پژوهش ها از پژوهشگران حمایت کنند اما درحال حاضر از سوی دستگاه های اجرایی موضوعات مطرح نمی شود و به دنبال آن حمایتی نیز صورت نمی گیرد.
حسینیان با اشاره به اینکه موضوعات مورد نیاز جامعه در حوزه علوم انسانی در اختیار محققان و پژوهشگران قرار گیرد، گفت: بررسی موضوعات مورد نیاز جامعه باید جزء امتیازات پژوهشی اساتید قرار گیرد.
*ارتباطات علمی بین المللی در حوزه علوم انسانی کم رنگ است
وی با بیان اینکه ارتباطات علمی بین المللی در حوزه علوم انسانی در کشور کم رنگ است، افزود: باید ارتباطات بین المللی و رفت و آمدهای علمی بین المللی را افزایش دهیم تا بتوانیم فعالیت های تحقیقاتی مشترک در حوزه علوم انسانی داشته باشیم.
عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا تاکید کرد: باید توجه داشت تحقیقات مشترکی که قرار است به صورت بین المللی انجام شود تنها مورد استفاده دیگر کشورها نباشد بلکه موضوعات تحقیقات به گونه ای تعیین شود تا نتایج آن در کشور ما نیز مورد استفاده باشد.
حسینیان خاطرنشان کرد: موضوع ارتباطات علمی بین المللی باید از سوی وزارت علوم پی گیری شود و طی فراخوان های مختلف زمینه فعالیت استادان در حوزه های مختلف علمی از جمله علوم انسانی فراهم شود و این درحالی است که ارتباطات بین المللی در حوزه علوم انسانی درحال حاضر به صورت پراکنده انجام می شود.
نظر شما