به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان، توران میرهادی را به عنوان نامزد جایزه آستریدلیندگرن در بخش نویسندگی معرفی کرد. این موسسه، شورای کتاب کودک و کانون پرورش فکری کودکان و نوج. وانانت، سه مرکزی هستند که هر دوره نامزدهای خود را به آستریدلیندگرن به عنوان گرانترین جایزه ادبیات کودک و همچنین جایزه هانس کرستین اندرسن که آن را نوبل ادبیات کودک میدانند، معرفی میکنند.
توران میرهادی (خمارلو)، استاد ادبیات کودکان، نویسنده و متخصص آموزش و پرورش یکی از شخصیتهای برجستهٔ فرهنگی است که بیش از شصت سال در گسترهٔ آموزش و پرورش، فرهنگ کودکی و ادبیات کودکان کوشیده و در این روند یکی از چهرههای تاثیرگذار سدهٔ کنونی ایران بوده است. در این راه او به همراه همسر و همراهش محسن خمارلو به مدت ۲۵ سال مجتمع آموزشی تجربی فرهاد یا مدرسه فرهاد را از از سال ۱۳۳۴ تا ۱۳۵۹ اداره کرد. این مجتمع یکی از آموزشگاههای تجربی و الگووارهٔ ایران بود که هدفها و کارکردهای آموزش و پرورش مدرن در آن تجربه و ارزیابی میشد.
میرهادی از بنیانگذاران شورای کتاب کودک است و از سال ۱۳۵۸ تا کنون سرپرستی تدوین و تالیف فرهنگنامه کودکان و نوجوانان را نیز برعهده داشته است. فرهنگنامهای که به جلد چانزدهم رسیده و سه جلدی بعدی آن نیز آماده انتشار است.
برای جایزه آستریدلیندگران، در سال ۲۰۱۶، کانون پرورش فکری مطصفی رحماندوست و شورای کتاب کودک، هوشنگ مرادی کرمانی را در بخش نویسندگی و پژمان رحیمیزاده را در بخش تصویرگری معرفی کردند. موسسه پژوهشی کودکان دنیا، نامزذی را در بخش تصویرگری معرفی نکرد و توران میرهادی را انتخاب و معرفی کرد. کسی که از بنیانگذاران شورای کتاب کودک و استاد پیشکسوت ادبیات کودک در ایران و سرپرست پروژه فرهنگنامه کودکان و نوجوانان است. اما نه شعر میگوید نه داستان مینویسد و نه تصویرگری میکند تا کارهایش خلاقه باشد و با کودکان در هرگوشه از دنیا ارنباط برقرار کند.
آسترید لیندگرن، نویسنده بهنام سوئدی و صاحب کتابهایی چون «پی پی جوراب بلند» و «کارلوس روی پشت بام» است. وی در سال ۲۰۰۲ در سن ۹۴ سالگی دیده از جهان فرو بست. دولت سوئد برای گرامیداشت یاد وی مسابقهای جهانی با نام او پایهگذاری کرد، که هر ساله در این کشور برگزار میشود. هدف از اهدای این جایزه تقویت و بالا بردن کیفیت در ادبیات کودک و نوجوان و ارتقاء حقوق کودکان در جهان است.
پیش از این هوشنگ مرادی کرمانی، مصطفی رحماندوست، پژمان رحیمیزاده از ایران نامزد دریافت جایزه آستریدلیندگرن در بخشهای دیگر شده بودند.
نظر شما