به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مسعود سلطانی فر در همایش تجاری ایران و اسپانیا که روز دوشنبه ۱۶ شهریور در سالن همایش اتاق بازرگانی ایران، برگزار شد، با بیان این مطلب افزود: برنامه ریزی درجهت بهبود و توسعه روابط همه جانبه با کشورها و سرمایه گذاری وسیع داخلی وخارجی در زمینه ساختارهای زیربنایی نظیرساخت هتل ها و واحدهای اقامتی، توسعه جاده ها وبزرگراه ها و فرودگاه ها، تقویت صنعت حمل ونقل شهری، بین شهری وبین المللی دراولویت سیاست های دولت یازدهم جمهوری اسلامی ایران قرارگرفته است.
او در ادامه افزود: ثبات سیاسی، امنیت فراگیر، روحیه میهمان نوازی، ارزان بودن خدمات، جاذبه ها ی منحصر به فرد تمدنی-تاریخی، فرهنگی، مذهبی، هنری، طبیعی...تنوع آب و هوایی، ازجمله عناصر اساسی درتوسعه صنعت گردشگری هرکشوری به شمار می رود که ایران از اغلب آنها برخوردار است.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برخورداری از ۳۲ هزار اثرثبت ملی و ۱۹ ثبت جهانی یونسکو و دارا بودن ۳۶۰ رشته از ۴۶۰ رشته صنایع دستی شناخته شده در دنیا، که ایران رادرجایگاه نخست جهانی قرارداده است گواه این ادعا دانست.
او به اهداف سندچشم انداز اشاره کرد و گفت: بر این اساس باید میزبان ۲۰ میلیون گردشگر باشیم. تعداد هتلهای موردنیاز با درجه سه ستاره تا پنج ستاره حدود ۳۰۰ هتل است. یعنی سالیانه باید ۳۰ هتل ساخته شود و این یک فرصت مناسب است برای حضور سرمایه گذاران خارجی که درصنعت هتل سازی ایران مشارکت داشته باشند.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سهم جمهوری اسلامی ایران از صنعت گردشگری جهان در سال ۲۰۱۴ جذب حدود ۵ میلیون گردشگر بین المللی اعلام کرد که این رقم گویای رشد تقریبا ۵ درصدی گردشگر ورودی نسبت به سال ما قبل است. تعداد گردشگران ورودی از کشور اسپانیا به ایران در سال ۲۰۱۴ باحدود ۷۰ درصد رشد به ۶۸۰۰ نفر رسیده است که علی رغم این رشد چشمگیر هنوز تا رقم درخور وشایسته روابط دوکشور فاصله زیادی وجود دارد.
معاون رییس جمهوری در ادامه یادآور شد:سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری نیز براساس سند چشم انداز ۲۰ ساله نظام مقدس جمهوری اسلامی، سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری برای برنامه ششم توسعه کشور و تاکیدات وبرنامه های دولت تدبیر و امید، ارتقائ همه جانبه صنعت گردشگری را به عنوان یکی از مهمترین راه های توسعه اقتصادی، فرهنگی واجتماعی کشور وابزار موثری برای"برون رفت از نظام تک محصولی مبتنی برنفت" درسرلوحه کاری خود قرارداده است.
او تاکید کرد: این صنعت می تواند تاثیر بسزایی درایجاد اشتغال ودرآمد ارزی مستقیم داشته باشد. سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به عنوان نهاد متولی گردشگری کشور اخیرا اقدام به بازنگری فهرست کشورهای بازار هدف گردشگری خود کرده واهتمام ویژه ای را به ارتقائ همه جانبه صنعت گردشگری درسطح ملی وبین المللی معطوف داشته است.
سلطانی فر افزود: متعاقب این امر باتوجه به زمینه هایی که بواسطه توافق هسته ای ۱+۵ برای تعامل سازنده وارتباط بیش ازپیش با ملت های مختلف فراهم شده، برنامه ریزی یکپارچه وفراگیر درجهت گسترش امر گردشگری رادر دستور کارجدی خود قرارداده است.
او سپس صنعت گردشگری را به عنوان سومین صنعت بزرگ جهان-پس از صنعت نفت و خودرو سازی- معرفی کرد که نه تنها برای مقاصد گردشگری درآمد زدایی، سودآوری اقتصادی و اشتغال آفرینی به همراه دارد، بلکه درصورت اعمال مدیریت کارآمد واثر بخش توسعه پایدار فرهنگی، اجتماعی وزیست محیطی را درجوامع میزبان نیز به دنبال خواهد داشت.
سلطانی فر در همین زمینه ادامه داد: این صنعت به عنوان یکی از کارآمدترین ابزارهای دیپلماسی عمومی درسطح بین المللی می تواند به مثابه پل ارتباطی میان ملت ها، اقوام و نژادهای گوناگون عمل نماید، به گونه ای که تعامل، همزیستی مسالمت آمیز ودرک متقابل فرهنگی رادر سرتاسر جهان گسترانیده واز این رهگذر صلح، ثبات و آرامش رابرای دنیای امروزی که شدیدا از افراطی گری و خشونت رنج می برد به ارمغان می آورد.
معاون رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنانش گفت: سازمان ملل متحد دراهداف توسعه هزاره، آرمانهایی را هدف گذاری کرده که نیل به اغلب آنها از جمله فقر زدائی، پایداری محیط زیست و مشارکت جهانی در گرو اهتمام ویژه تمامی نهادهای متولی ونقش آفرینان عرصه گردشگری به امر توسعه پایدار این صنعت می باشد.
او افزود: به رغم فراز وفرودهای اقتصاد جهانی در بسیاری از بازارهای مولد گردشگر، تعداد گردشگران بین المللی کماکان به رشد چشمگیرخود ادامه می دهد.
سلطانی فر به آمارهای منتشره از سوی سازمان جهانی جهانگردی اشاره کرد و گفت:این آمارها حکایت ازآن دارد که درسال گذشته تعداد گردشگران بین المللی از مرز ۱ میلیارد و ۱۳۳ میلیون نفر فراتر رفته واز این رهگذر حدود ۱۳۰۰ میلیارد دلار آمریکا را عاید کشورها و جوامع میزبان کرده است. این آمار وارقام نشان می دهند از هر ۱۱ شغل جهان ۱ شغل واز کلGDP جهانی ۹./. به طور مستقیم، غیر مستقیم به گردشگری مربوط می شود.
وی از حضور مقامات و تجار کشور اسپانیا دراین نشست قدردانی و اظهار امیدواری کرد: این نوع مشارکت های جدی وتعاملات نزدیک ادامه یابد و درآینده ای نه چندان دورشاهد توسعه هرچه بیشتر روابط ومناسبات همه جانبه میان دوکشور، بویژه درحوزه گردشگری، باشیم.
هیات وزیران کشور اسپانیا متشکل از وزیر امور خارجه، وزیر صنعت، انرژی و گردشگری و رییس افتخاری اتاق بازرگانی کشور اسپانیا و جلال پور رییس اتاق بازرگانی ایران در همایش تجاری ایران و اسپانیا حضور داشتند.
نظر شما