به گزارش فرهنگ امروز به نقل از هنرآنلاین؛ امیر سهیلی مدیر موزه عروسک کاشان در رابطه با این موزه توضیح داد: مهرماه سال ۹۳ موزه عروسک به صورت خصوصی آغاز بکار کرد. پژوهشهای این موزه و ثبت و جمعآوری عروسکها از سال ۸۷ شروع شد، که کتابی از آن هم منتشر شد. با جمعآوری عروسکها به فکر تأسیس موزه افتادیم و مجوز آن را از میراث فرهنگی دریافت کردیم و در بافت قدیمی شهر کاشان، خانهای تاریخی خریداری و موزه ایجاد شد.
او ادامه داد: در طی این مدت بازدیدکنندگان بسیاری به این مکان مراجعه و با عروسکهای ایرانی آشنا شدند. بازدید از این موزه شکل متفاوتی دارد و آن همراهی یک راهنما و عروسکگردان با بازدیدکنندگان است.
مدیر موزه عروسک با اشاره به تعداد عروسکهای نمایشی موجود در این موزه عنوان کرد: در حال حاضر ۹۰ عروسک خیمهشببازی در این مکان وجود دارد که تعدادی از آنها در مخزن موزه قرار دارد و در روزهای خاص در معرض دید عموم قرار میگیرد.
سهیلی با بیان اتفاقات مثبتی که در طول یک سال برگزاری این موزه رخ داده بود گفت: در یک سال گذشته با اعتماد بسیار مردم بسیاری عروسک به ما اهدا کردند و نمونه آن عروسکهای آخرین خیمهشبباز مشهد است که بعد از فوت او به موزه اهدا شد. همچنین بازدیدکنندگان اطلاعات خوبی در مورد عروسکهای منطقه خودشان به ما میدهند که این مسئله میتواند در ادامه مسیر ما یاریرسان باشد. ما سه جایزه برتر موزهها در حوزه کودک و نوجوان دریافت کردیم.
او با اشاره به راهاندازی گروه نمایش در کاشان اظهار کرد: گروه خیمهشببازی با حضور تعدادی از جوانان شهر کاشان راهاندازی شد و اجراهایی مانند اجرای "قصه امیرکبیر" در حمام کاشان است. برنامههایی برای گسترش این اجراها در حوزه کودک و نوجوان داریم.
این فعال تئاتری در پاسخ به این سؤال که، آیا قصد ایجاد سالنی در موزه عروسک برای اجراهای مستمر نمایش دارند بیان کرد: یکی از موضوعات پیشنهادشده به ما این مسئله است، ما در این مکان حیاط بزرگی داریم که محل اجراهای عروسکی است و میتواند برای این مسئله مورد استفاده قرار بگیرد. در حال برنامهریزی هستیم تا بتوانیم به مرور در سال آینده چنین امکانی را ایجاد کنیم که گروههای نمایشی کاشان و سایر شهرهای نزدیک بتوانند کارهایشان را در این مکان به صحنه ببرند.
سهیلی در پایان از تشکیل موزه سیار عروسک خبر داد و گفت: یکی از خواستهها و رؤیاهای من ایجاد موزه سیار عروسک است، برنامههایی را در دست داریم که امسال این مسئله شکل بگیرد. ماشین موزه طراحی و مجوزهای آن دریافت شده است. با انجام کارهایی نهایی فعالیت ما در سال ۹۵ آغاز خواهد شد. قصد داریم اجراهای نمایش و معرفی عروسکها را در روستاها، میان عشایر و شهرهای دور و نزدیک داشته باشیم.
همزمان با روز جهانی عروسک و سالروز تأسیس موزه عروسک کاشان، ویژهبرنامهای برگزار شد که از جمله این برنامهها میتوان به اجرای نمایش "فیل در تاریکی" بر اساس شعر مثنوی مولانا، اجرای موسیقی موزه عروسک، برگزاری ورک شاپ و ... اشاره کرد.
نظر شما