به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایبنا؛ موسسه خانه کتاب ششمین شماره فصلنامه نقد کتاب کودک و نوجوان را در قالب ۱۶ بخش منتشر کردهاست. این فصلنامه با هدف معرفی و نقد کتابها و بررسی مسائل و مشکلات نشر کشور، در این حوزه فعالیت میکند و در آن نقدهای مختلفی بر کتابهای کودک و نوجوان دیده میشود. این فصلنامه همچنین شامل گزارشهایی از میزگردهای تخصصی این حوزه و نیز مصاحبه و مقالههای آن است.
تاریخ سینمای ایران به زبان نوجوانان، موضوعات تکراری و غیربومی، نقد کتاب کودک در سایر کشورها، نقد در آیینه مطبوعات، جوایز بینالمللی کتاب کودک، تاریخ سینمای ایران به زبان نوجوانان، نخستین گزیده کودکانه مثنوی و ... ازجمله موضوعاتی است که در ششمین شماره فصلنامه نقد کتاب کودک و نوجوان بیان شده است.
در بخشی از سخن سردبیر میخوانیم: «اولین کتابهای نقد در حوزه ادبیات کودک و نوجوان میکوشیدند از اساس، ضرورت وجود و استقلال مقولهای به نام «فرهنگ و هنر ادبیات کودک و نوجوان» را به اثبات برسانند، خوشبختانه امروز همه نهادهای رسمی ضرورت وجود و نقش آن را پذیرفتهاند...»
یادداشت این شماره از فصلنامه، بهوسیله علیرضا کرمانی، مدیرکل آموزش و پژوهش کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با موضوع «روشنان در راهی نو» نوشته شده است. در بخشی از این یادداشت آمده است: «دولت بههیچ عنوان نباید رقیب بخش غیردولتی باشد و حتیالمقدور نباید متصدی امور خصوصاً در فعالیتهای اقتصادی شود. انتشار نشریه با همه خصوصیات فرهنگی آن، فعالیتی اقتصادی نیز به شمار میرود و دولت باید خود را تا جایی که امکانپذیر است از حوزه این فعالیتها کنار بکشد، مگر در موقعیتهایی که مصلحتهایی چون امنیت اقتضا کند...»
مصاحبه این شماره نیز به گفتوگو با احمد مسجدجامعی، عضو شورای اسلامی شهر تهران اختصاص یافته است. مسجدجامعی معتقد است یکی از مشکلات دامنگیر کتابهای کودک و نوجوان فقدان عرضه فراگیر آنها است. توجه به این نقیصه و چارهجویی برای آن منجر به یکی دیگر از اقدامات قابل توجه این دوره، یعنی برگزاری نمایشگاههای کتاب کودک و نوجوان در ۱۰۰ شهر شد که در سال ۱۳۷۷ پا گرفت. با همکاری گسترده تبلیغاتی سیما و حضور فعال شخصیت محبوب کودکان (سنجد)، این نمایشگاهها با استقبال چشمگیری روبهرو شدند؛ بهطوری که فروش کتاب کودک و نوجوان در آنها با بهای متوسط هرجلد ۷۰ تومان از ۳۵۰ میلیون تومان تجاوز کرد. به گفته وی، از اقدامات مهمی که بازار نشر کتاب کودک را از التهاب خارج کرد و آن را به تعادل رساند؛ ساماندهی قیمت کتابهای کودکان بود که پس از توفیق نمایشگاه سراسری، روندی صعودی یافته و بر چرخه تولید تأثیر منفی گذارده بودند.
در ادامه مطالب فصلنامه، به بخشهای مختلفی مانند نقد داستان تألیفی، نقد داستان ترجمه، نقد شعر، نقد آثار غیرداستانی، نقد تصویرگری، نقد ویرایش، نقد شفاهی، وضعیت نشر، نقدشناسی، نقد پژوهی، نقد دیروز و اخبار کتاب کودک میرسیم.
در این فصلنامه، نوشتارها و گفتارهایی از عبدالرحمان اونق، محمدعلی بنیاسدی، حسن پارسایی، سیدمجید حسینی، مصطفی رحماندوست، اسدالله شعبانی، کاظم حکیمی، ندا عظیمینائینی، علیرضا کرمانی، ناهید معتمدی، روحالله مهدوی پورعمرانی و شبنم میرزینالعابدین به چشم میخورد.
همچنین آثار نویسندگانی مانند دیوید آلموند، اومبرتو اکو، غلامرضا امامی، شهلا انتظاریان، علی اوجبی، فرهاد حسنزاده، هادی خورشاهیان، مجید راستی، محمدرضا سرشار، علیاصغر سیدآبادی، طیبه شامانی، سوسن طاقدیس، سیامک گلشیری، محمود مفتاحالملک مازندرانی و فرمهر منجزی در این شماره زیر تیغ نقد رفتهاند.
محمدعلی بنیاسدی، مصطفی رحماندوست، محمدرضا زائری، سپیده خلیلی، دکتر محمدعلی شامانی، دکتر علیرضا کرمانی و سیدصادق موسوی، هیات مشاوران علمی این شماره از فصلنامه هستند.
ششمین شماره فصلنامه نقد کتاب کودک و نوجوان، به مدیرمسئولی مجید غلامی جلیسه و سردبیری سیدعلی کاشفی خوانساری در قالب ۳۵۲ صفحه با شمارگان دو هزار نسخه و قیمت ۱۶ هزار ریال منتشر شده است.
نظر شما