به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ دکتر سید ضیاء هاشمی با حضور در برنامه اخبار ساعت ۲۰ شبکه چهارم صدا و سیما با اشاره به برنامه دانشگاه ها در ایام انتخابات گفت: هفته گذشته دکتر فرهادی وزیرعلوم بخشنامه ای در رابطه با انتخابات به دانشگاه ها ابلاغ کرد.
دولت وظیفه دفاع از آزادی بیان را دارد
وی ادامه داد: در این بخشنامه تاکید شد با توجه به این مساله که دولت وظیفه دفاع از آزادی بیان را دارد و دانشگاه ها به عنوان گروه مرجع مردمی مورد توجه هستند در بحث مشارکت اجتماعی، زمینه حداکثری مشارکت اجتماعی را به وجود آورند.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم افزود: در این بخشنامه از روسای دانشگاه ها درخواست شده است تمهیدات لازم را ایجاد کنند تا شاهد حداکثر شور و نشاط انتخاباتی در دانشگاه ها باشیم.
هرگونه محدودیت غیرقانونی برای حضور افراد در دانشگاهها را رد می کنیم
وی با اشاره به شرایط حضور افراد و چهره ها در دانشگاه ها گفت: از نظر ما تنها چهارچوبی که حضور افراد را در دانشگاه ها مشخص می کند قوانین است و این قوانین به صورت مکتوب، اعلام شده است و قانون هرگونه محدودیت غیرقانونی را رد کرده است و ما نیز قبول نداریم.
شخصیت هایی که می توانند در دانشگاه ها حضور داشته باشند
هاشمی ادامه داد: بنابراین همه شخصیت هایی که از نظر قانونی مجاز به شرکت در فعالیت های اجتماعی و سیاسی هستند می توانند در دانشگاه ها حضور داشته باشند تشکل های سیاسی، تشکل های اساتید و دانشجویان می توانند برنامه های خود را در دانشگاه ها برگزار کنند.
درخواست وزیرعلوم برای بررسی در خواست ها در اسرع وقت
وی خاطرنشان کرد: در این بخشنامه تاکید شده است روسای دانشگاه ها سازوکار قانونی حضور افراد و شخصیت ها را در دانشگاه ها فراهم کنند و در اسرع وقت هیات های نظارت بر تشکل ها و شورای فرهنگی دانشگاه ها را تشکیل دهند و در اسرع وقت تقاضاها را بررسی کنند تا به دور از هرگونه تبیعض زمینه حضور تمام سلایق و دیدگاه های مختلف فراهم شود.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم خاطرنشان کرد: آنچه برای ما مهم است نه تبلیغات علیه کاندیداها، بلکه ایجاد زمینه برای روشنگری و تقویت انگیزه مشارکت در جریان انتخابات است.
موارد ممنوعیت در حوزه تبلیغات انتخاباتی در دانشگاه ها
وی با اشاره به ممنوعیت در حوزه تبلیغات در دانشگاه ها گفت: آنچه خلاف قانون باشد، ممنوع است، توهین به کاندیداها، تخریب گروه های مختلف، انتشار اطلاعات کذب، توهین به نهادهای رسمی اعم از دولت و سایر قوا خلاف اخلاق دانشگاهی و خلاف قوانین است.
برخورد با برهم زنندگان جلسات انتخاباتی دانشگاه ها
هاشمی تاکید کرد: اگر گروه هایی بخواهند جلسات انتخاباتی را بهم بزنند با آنها باید برخورد شود چراکه این کار، کاری غیرقانونی، غیراخلاقی و خلاف آداب آکادمیک است.
وی ادامه داد: ما وظیفه داریم بدون اعمال سلیقه نظم و آرامش را ایجاد کنیم، برخی اعلام می کنند که فلان گروه حق ارایه نظر در دانشگاه را ندارند، هیچ کسی حق چنین برخوردی را ندارد الا اینکه در چهارچوب قانون عمل کند.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با اشاره به صدور مجوز ها برای حضور افراد و شخصیت ها در دانشگاه ها گفت: هیات های نظارت ۳ نفره دانشگاهی مجوز ها را صادر می کنند که ما از روسای دانشگاه ها خواسته ایم این هیات ها در اسرع وقت تشکیل شود تا مجوزها به موقع صادر شود.
هاشمی افزود: در فضایی که اکنون شکل گرفته ما شاهد فضای بانشاط تری نسبت به دوره های قبل در دانشگاه ها هستیم تشکل ها و گروه های متنوعی در این چند سال شکل گرفته، شاید سال های قبل تشکل ها یک سویه و محدود بود ولی اکنون تشکل ها و گروه ها افزایش یافته و بسیار متنوع شده است.
جریان های دانشجویی بیشترین فعالان عرصه انتخاباتی
وی یادآورشد: در حال حاضر بیشترین فعالیت های انتخاباتی توسط جریان های دانشجویی انجام می شود و این به برکت توسعه ای است که در این چند سال ایجاد شده است.
هاشمی ادامه داد: در حال حاضر شاهد خلاقیت های مختلف از جمله برگزاری جلسات مناظره، پرسش و پاسخ، کرسی آزاد اندیشی در زمینه انتخابات توسط دانشجویان هستیم، نشریات دانشجویی نیز بسیار فعال هستند ما بیش از ۵ هزار نشریه دانشجویی داریم که در این سال ها دو برابر شده است.
وی تصریح کرد: حتی صدها تشکل فعال دانشجویی با سلایق و دیدگاه های مختلف در دانشگاه ها وجود دارد که فعال هستند که ما وظیفه خود می دانیم زمینه حضور فعال تمام تشکل ها را ایجاد کنیم. هر تشکلی که برای افزایش روشنگری فعالیت می کند در واقع به کشور و انقلاب خدمت می کند وهر مجموعه ای که ایجاد محدودیت کرده و اجازه حضور سلایق مختلف را نمی دهد به انقلاب خدمت نکرده بلکه برای انقلاب مضر است.
تاکید برگزاری کرسی های آزاد اندیشی
هاشمی افزود: در بخشنامه ای که به دانشگاه ها ابلاغ شده در زمینه برگزاری کرسی های آزاد اندیشی تاکید شده است در این کرسی ها اساتید و دانشجویان در خصو موضوعات مختلف بحث کرده و دیدگاه ها و رویکردهای مختلف کشور را نقد می کنند و این کرسی ها این فضا و زمینه نقادی را ایجاد می کنند. در واقع این کرسی ها فرصت نقد و گفتگو را فراهم کرده و ابزاری برای آزادی بیان هستند که امنیت را فراهم کرده و منجر به افزایش اقتدار ملی می شوند.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم افزود: تشکل های دانشجویی نیز ضوابط خود را دارند که در قالب آن عمل می کنند باید برنامه را از قبل اعلام کنند تا هماهنگی و نظم ایجاد شود چون اکنون شاهد حضور تعداد قابل توجهی از تشکل ها هستیم که باید زمینه برای حضور تمام آن ها فراهم شود.
برگزاری یکصد هزار برنامه فرهنگی اجتماعی در دانشگاه ها
وی ادامه داد: سال گذشته صدها برنامه ۱۶ آذر برگزار شد و در طول سال بیش از یکصد هزار برنامه فرهنگی و اجتماعی برگزار شده است با توجه به تعدد برنامه ها باید زودتر برنامه ها اعلام شود تا هماهنگی لازم صورت گیرد.
هاشمی تاکید کرد: سایر چهارچوب های تشکل ها مشخص است و ما محدودیت خاصی را قائل نیستیم. ما در قالب این نظام شاهد مشارکت روز افزون تشکل ها بوده ایم در روز ۱۶ آذر در فضایی آرام در حضور رئیس جمهور مباحث خود را مطرح و در یک گفتگوی آزاد شرکت کردند.
دعوت از سران قوا برای حضور دردانشگاه ها
وی ادامه داد: امسال نیز از سایر قوا، رئیس قوه قضائیه و رئیس مجلس شورای اسلامی در دانشگاه حضور یافته و به پرسش ها پاسخ می دهند .
معاون فرهنگی وزیرعلوم درباره زمان شروع فعالیت انتخاباتی در دانشگاه ها نیز گفت: در حال حاضر نیز فعالیت ها شروع شده ولی هرچه به انتخابات نزدیک شویم این فعالیت ها گسترده تر می شود.
قرار نیست دانشگاه پایگاه انتخاباتی گروهای مختلف شود
هاشمی تاکید کرد: قرار نیست دانشگاه پایگاه انتخاباتی گروه های مختلف شود، دانشگاه عرصه بررسی دیدگاه های مختلف و روشنگری است.
نظر شما