به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایبنا؛ فتحالله مجتبایی، نویسنده، مترجم، پژوهشگر، استاد بازنشسته دانشگاه تهران و عضو پیوسته فرهنگستان ادب فارسی درباره آخرین کتاب منتشر شده خود گفت: قال و مقال عالمی (مجموعه جستارها و گفتارها) مجموعه مقالات مختلفی است که من در ۵۰ یا ۶۰ سال گذشته نوشتهام و موضوعاتش هم مختلف است.
وی ادامه داد: این کتاب دربردارنده ۲۵ یا ۲۶ مقاله است که قبل از آن در مجلات مختلف علمی و شناختهشده مثل مجلات سخن، راهنمای کتاب و این قبیل مجلات به چاپ رسیده است. این مقالات از ادبیات کلاسیک، فلسفه و عرفان گرفته تا ادبیات معاصر را شامل میشود.
مجتبایی در رابطه با موضوع مقالات گردآوریشده در این کتاب اضافه کرد: مقالات بخش ادبیات این کتاب بیشتر مربوط به تاریخ ادبیات دوره سامانی و غزنوی است، در این میان چند مقاله درباره شاهنامه هم هست. در موضوع عرفان اسلامی چند مقاله است و چند مقاله هم در مورد زبانشناسی در این کتاب گنجانده شده است.
وی در ادامه در رابطه با جایزه فتحالله مجتبایی ضمن اعلام رضایت از روند برگزاری این جایزه از آغاز تاکنون، توضیح داد:در این جایزه بار اول که حدود هفت یا هشت سال پیش برگزار شد، سه رساله برای ما ارسال شد، ولی امسال نزدیک به ۳۴ رساله برای مقایسه به دست ما رسیده است. از نظر کیفیت بعضی رسالههایی که به دست ما میرسد خیلی خوب بوده است، انتشارات هرمس چاپ این رسالهها را برعهده گرفته و تاکنون دو یا سه جلد از این رسالهها را در قالب کتاب به چاپ رسانده است. امسال هم به همان روال هرساله، از سه رساله جدید در روز مسابقه رونمایی میشود.
نویسنده کتاب «شرح شکن زلف، بر حواشی دیوان حافظ» ضمن بیان اینکه تا به حال در روند اجرای این جایزه مشکلی ایجاد نشده است، گفت: اساتید و دانشجویان در این راه حمایت زیادی از این مسابقه کردهاند و در این مسابقه من تنها نیستم، افرادی مثل دکتر ضیاء موحد، دکتر معصومی همدانی، آقای محمدخانی، دکتر دهقانی و دکتر پازوکی که از محققان تراز اول ایران هستند به عنوان داور در کنار من قرار دارند و به بررسی کیفیت رسالههای ارسال شده میپردازند.
وی در پاسخ به اینکه جایزه فتحالله مجتبایی تاثیری بر کیفیت رسالههای ارسالی داشته یا خیر، اظهار کرد: رسالهها متفاوت است، همان سال اول که این جایزه برگزار و سه رساله فرستاده شد، یک رساله جایزه گرفت که رساله خوبی بود، سال دوم ۶ رساله به دست ما رسید و دو برگزیده داشت تا امسال که نزدیک به ۳۴ رساله برای داوری به دست ما رسیده که خود این نشان میدهد این جایزه تاثیر خود را داشته و توانسته جای خود را در میان دانشگاهیان باز کند. رسالهها معمولا از جاهای مختلف ایران مثل تبریز، شیراز، مشهد، اردبیل، اصفهان، ارومیه و... و از دانشگاههای مختلف به دست ما میرسد.
مجتبایی در پایان از کارهای در دست نگارش خود خبر داد و گفت: در حال حاضر مشغول تهیه یک کتاب درمورد «ملامتیه» هستم که تاثیر ملامتیه هندویی هند بر ملامتیه خراسان را مورد بررسی و مطالعه قرار میدهد. هنوز با انتشاراتی در رابطه با چاپ آن صحبتی نکردهام، اما معمولا کتابهای من را انتشارات سخن یا نشر هرمس به چاپ میرسانند، همچنین یک کتاب درباره منطقالطیر تبتی را به اتمام رساندم که یک منظومه بودایی منطقالطیر به زبان بودایی است و من آن را به فارسی ترجمه کردهام و بناست که انتشارات رایزن به زودی آن را چاپ و منتشر کند.
نظر شما