به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایبنا؛ حمیدرضا یوسفی، استاد دانشگاه پتسدام آلمان با بیان اینکه اکنون روی ترجمه کتابی با عنوان «صحنههای نبرد تفکر» کار میکند، گفت: این کتاب سه هفته پیش در آلمان منتشر شده است و امروز در ایران در حال ترجمه است موضوع کتاب نظریهای است در جهت عکس فرضیه ساموئل هانتینگتون که از «نبرد فرهنگها» صحبت میکند.
وی ادامه داد: من فکر میکنم که فرهنگها گسلهای گذرناپذیر نیستند و مرزی بین آنها وجود ندارد. نظریه هانتینگتون در کانون تعاملات بینالمللی باعث سوءتفاهمهایی زیادی شده است. امر مسلم این است که همیشه و همه جا این تفکرها و نوع نگاههایی هستند که در مقابل یکدیگر قرار میگیرند و بستر فرهنگی و دینی دارند.
به گفته یوسفی، این یک واقعیت تاریخی است که هانتینگتون و راویان او آن را ندیدهاند. ما میتوانیم در مراوداتمان از لفظ تعامل میان فرهنگی صحبت کنیم، البته مشروط بر اینکه منظورمان تمام و کمال رودررویی تفکران و جهانبینیهای مختلف باشد که بستر فرهنگی و ... دارند.
وی با اشاره به اینکه به عنوان روانشناس سالهاست روی پروژهای تحت عنوان «رواندرمانی ابن سینایی اعتیاد» کار میکند، افزود: این رساله در واقع فوق دکتری دوم من است. این کتاب هم در حال ترجمه به زبان فارسی است و مترجم آن دکتر موسوی خوانساری هستند.
نظر شما