به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ کتاب اتمسفر ساختمان؛ فرم و بیفرمی، به قلم، یوهانی پالاسما، پیتر زومتور و گرنوت بومه، با ترجمه مرتضی نیکفطرت و احسان بیطرف به تازگی توسط انتشارات کتاب فکرنو منتشر شده است.
ایناثر در حقیقت جلد دوم مجموعه «اتمسفرولوژی» است که شامل مجموعه مقالاتی است که در شماره ۹۱ ژورنال معماری Oase در سال ۲۰۱۳ به چاپ رسیده است که شامل مطالب و مصاحبههایی از گرنوت بومه، فیلسوف آلمانی و نظریهپرداز در حوزه زیباییشناختی اتمسفر، یوهانی پالاسما و پیتر زومتور است و در قالب مطالب و مصاحبههایی به جستجوی راهکارهای تأثیر اتمسفر بر آثار نظری و عملی دو معمار نامبرده میپردازد و در انتها نمونههای ساختهشده با رویکرد معماری اتمسفری را مطرح میکند.
نویسندگان در اینکتاب در پی پاسخگویی به سوالاتی چون، «اتمسفر چگونه در معماری نمود مییابد؟» و «معماری چگونه میتواند اتمسفر را ایجاد کند؟» هستند زیرا به عقیده پیتر زومتور و یوهانی پالاسما هر دو اتمسفر را مضمون اصلی معماری میدانند. معمار فنلاندی یوهانی پالاسما ادعا میکند که تجربه اتمسفر میتواند با مفهوم کیفیت فضایی در ارتباط باشد: «برخلاف تصور معمول، کیفیت فضا یا مکان تنها یک کیفیت ادراکی بصری نیست. قضاوت درباره هویت محیطی، یک ترکیب چند حسی پیچیده از عوامل بیشماری است؛ عواملی که بهصورت آنی و ترکیبی و در قالب کلی اتمسفر، احساس، حالت یا محیط دریافت میشوند.»
اتمسفر برای معمار سوئیسی، پیتر زومتور، نیز جایگاه مهمی دارد. وی در کتاب اتمسفرها (۱۹۹۶) مجموعهای از موضوعاتی که در دستیابی به اتمسفرهای معمارانه در کارهای وی نقش داشتهاند را معرفی کرده است. هماهنگی مصالح، دمای محیط، سطوح صمیمیت و معماری بهمثابه محیط برخی از اینموضوعات هستند. هر یک از این دو معمار به نحوی متفاوت به موضوع اتمسفر پرداختهاند: پالاسما به شکل کاملاً نظری به ارتباط بین اتمسفر و سایر جنبههای حیاتی تجربه معماری پرداخته است. درحالیکه زومتور مستقیماً از اتمسفر بهعنوان یک اصل راهنمای حرفه معماری استفاده میکند.
اینکتاب در ۱۰ فصل «اتمسفر بهمثابه حضور فیزیکی آگاهانه در فضا»، «اتمسفر، همدردی، تجربه تجسم یافته»، «معماری ارکسترا»، «اعتقاد راسخ؛ ملاقاتی با پیتر زومتور»، «فرم / بیفرمی؛ ماکتهای پیتر زومتور»، «مواجهه با اتمسفرها»، «فضای ریتمیک»، «سنگینی و سبکی»، «اَبَر آستان» و «رابطه انسان با سنگ و ملات» نوشته شده است.
اینکتاب با ۱۳۶ صفحه، شمارگان هزار نسخه و قیمت ۲۵ هزار تومان منتشر شده است.
نظر شما