نویسنده: عبدالله محمدی
ناشر: انتشارات کانون اندیشه جوان
چاپ: ۱۳۹۲
تعداد صفحات: ۱۷۶
قیمت: ۸۰۰۰ تومان
استعمارگران پس از ناکامی در جنگ نظامی و تحریمهای متعدد اقتصادی علیه جمهوری اسلامی ایران، به شیوههای فروپاشی از درون و جنگ نرم روی آوردند. با تغییر ارزشها و باورهای یک جامعه به نفع دولت مهاجم، آحاد جامعهی هدف بدون آنکه بدانند به سربازان جامعه مهاجم تبدیل میشوند. در جنگ نرم علیه جمهوری اسلامی ایران، برای سستساختن مبانی اعتقادی و در پی آن، پاینبدی ایشان به ارزشهای نظام اسلامی، تلاش فراوانی صورت گرفته است. رسانهها، هنر و شبکههای اینترنتی، بخشی از ابزارهای جنگ نرم به شمار میرود. در این میان نقش ابزارهای فکری که زیرساختهای تغییر باورها و ارزشهای جنگ نرم را فراهم میآورد، بسیار مهم است.
آنچه تاکنون درباره جنگ نرم علیه جمهوری اسلامی گفته و نگاشته شده بیشتر معطوف به نقش رسانهها، شبکههای اجتماعی و ... در نیل به اهداف طراحان جنگ نرم بوده است. اما تاکنون تأثیر مبانی فکری همچون معرفتشناسی، هستیشناسی، دینشناسی و ارزششناسی کمتر تحلیل شده است. این تحقیق سعی نموده ضمن معرفی اجمالی از مبانی فوق، نقش هر یک را در جنگ نرم کنونی واکاوی نماید تا بینش عمیقتری برای افسران مقابله با جنگ نرم فراهم نماید.
این کتاب به چند بخش تقسیم شده است و پس از پیشگفتار و مقدمه در بخش اول به تعریف جنگ نرم میپردازد. در بخش دوم ویژگیهای جنگ نرم را توضیح میدهد، همچنین تفاوتهای جنگ نرم و جنگ سخت، امتیازات جنگ نرم نسبت به جنگ سخت را بررسی میکند. در بخش سوم هدفهای جنگ نرم، ایجاد تغییر در اعتقادات، باورها و ارزشها، ایجاد تغییر در رفتار، ایجاد تغییر در ساختار سیاسی توضیح داده میشود. در بخش چهارم روشهای جنگ نرم، روشهای گفتاری، عملیات روانی، عملیات ادراکی، دیپلماسی عمومی(دیپلماسی مردم محور)، فریب استراتژیکی، روشهای رفتاری و به روشهای شبکهای میپردازد. در این کتاب به ابزارهای جنگ نرم، جنگ نرم در ایران، ابزارهای معرفتشناسی در جنگ نرم علیه جمهوری اسلامی ایران، ابزارهای هستیشناختی و انسانشناختی در جنگ نرم علیه جمهوری اسلامی ایران، ابزارهای دینشناختی در جنگ نرم علیه جمهوری اسلامی، بررسی مصداقهای ابزارهای فکری جنگ نرم در جمهوری اسلامی ایران نیز پرداخته شده است.
نظر شما