-
۱۳۹۹-۰۸-۲۷ ۱۱:۳۰
کتاب «تاملات در باب حقوق و شریعت، تاریخ و سیاست» منتشر شد: تاملات محمدعلی موحد در باب حقوق و شریعت، تاریخ و سیاست
کتاب «تاملات در باب حقوق و شریعت، تاریخ و سیاست» مجموعه مقالات محمدعلی موحد است. این مقالات گویای دغدغههای فکری مؤلف و تداوم آنها طی شش دهه است.
-
۱۳۹۹-۰۸-۲۷ ۱۱:۰۰
محمدجواد غلامرضا کاشی در نشست یادبود مرحوم دکتر داود فیرحی: استبداد دینی برای فیرحی مفهومی غیرقابل درک بود
محمدجواد غلامرضا کاشی، دانشیار گروه حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی در نشست یادبود دکتر فیرحی گفت: «یعنی آن چیزی که برای ایشان به عنوان یک روحانی عاشق و علاقهمند به دین و فرهنگ اسلامی، غیر قابل فهم و غیر قابل باور بود، مسئله استبداد دینی بود. اینکه دین عامل استبداد سیاسی شود برای ایشان قابل فهم نبود».
-
۱۳۹۹-۰۸-۲۷ ۱۰:۳۰
زمان برگزاری هشتمین آزمون استخدامی کشوری تغییر کرد
تاریخ برگزاری هشتمین آزمون استخدامی متمرکز دستگاه های اجرایی سال ۱۳۹۹ تغییر کرد و از ۶ و ۷ آذرماه به ۱۱ و ۱۲ دی ماه موکول شد.
-
۱۳۹۹-۰۸-۲۷ ۱۰:۰۰
اوستاشناسی ایران بهرهمند از خوان گسترده پورداوود است
کوششهای استاد ابراهیم پورداوود برای برگردان اوستا به زبان فارسی در نوشتههای بسیاری آمده است. او در این راه دشوار دست به کوششی زد که بهراستی شگفتانگیز است. بدان اندازه که همترازی برای او نمیتوان شناخت. هنوز هم پژوهشیهای اوستاشناسی ایران بهرهمند از خوان گسترده پورداوود است.
-
۱۳۹۹-۰۸-۲۶ ۱۷:۰۰
اگر تاریخ نباشد، سرنخ همهچیز گم میشود
استاد تاریخ علم دانشگاه تهران با بیان این که اگر تاریخ نباشد، سرنخ چیزها گم میشود، تاکید کرد: نگاه ما به تاریخ، باید متحول شود. تاریخی که در حال حاضر وجود دارد، مفاهیم را پیگیری میکند و به این معتقد نیست که ما چند دانشمند بزرگ داشتهایم، به این معتقد است که تمام این دانشمندان در کنار هم در شکلگیری مفهومی به نام علم، با یکدیگر مشارکت کردهاند و علم امروزی را تشکیل دادهاند؛ «تاریخ» علمی است که باید خوانده و فهمیده شود.
-
۱۳۹۹-۰۸-۲۶ ۱۶:۳۰
قرآن و هنر اسلامی / ژان لوئیس میکون - ترجمه انشاءالله رحمتی
در میان مورخان و متخصصان بیشماری که به مطالعه هنر اسلامی پرداختهاند، بسیار اندکاند افرادی که ویژگیهای خاص این هنر را تجزیه و تحلیل کرده باشند، با این هدف که تبیین کنند چگونه این هنر در طی قرون و در کشورهای مختلف، هرگاه که در آن کشورها پدید آمده باشد، نشان بدیع و اصیل واحدی بر معماری، گونههای تزئینی و بسیاری از شاخههای صنایع دستی، برجای نهاده است
-
۱۳۹۹-۰۸-۲۶ ۱۶:۰۰
کنشمندی بصری با موتیفهای الحادی/ تحلیلی بر آخرین ساخته رُی اندرشون سوئدی «درباره بیکرانگی»
-
۱۳۹۹-۰۸-۲۶ ۱۵:۳۰
در سوگ اندیشمند نوگرا
کرونا یک چهره دیگر را هم با خود برد؛ داوود فیرحی، استاد دانشگاه تهران. خبر بستری شدن او در بخش آی سی یو بیمارستان لاله و وخامت حالش هفته گذشته منتشر شد، اما نهایتاً ویروس کرونا کار خودش را کرد. به گفته پزشک معالج فیرحی، این استاد دانشگاه در بدو مراجعه درگیری ریوی بیش از ۸۰ درصد داشت. این خبر بلافاصله بازتاب وسیعی در رسانهها و شبکههای اجتماعی داشته و بسیاری از اتفاق رخ داده ابراز تأسف و ناراحتی کردند.
-
۱۳۹۹-۰۸-۲۶ ۱۵:۰۰
آرشه آتش افروز، غریزه کشف صداهای ناب/ بهرنگ آزاده در زادروز علی تجویدی از زندگی و هنر او میگوید
-
۱۳۹۹-۰۸-۲۶ ۱۴:۳۰
و آن سکوت طولانی/نگاهی به کارنامه هنری علی تجویدی
-
۱۳۹۹-۰۸-۲۶ ۱۴:۰۰
«درباره غرب» و «درباره علم» داوری اردکانی تجدید چاپ شد
دو کتاب «درباره غرب» و «درباره علم» نوشته دکتر رضا داوری اردکانی بعد از مدتها توسط انتشارات هرمس تجدید چاپ و روانه بازار نشر شد.
-
۱۳۹۹-۰۸-۲۶ ۱۳:۰۰
شاگردان او هیچ کدام بازنده نیستند/ درباره زندهیاد علی تجویدی
-
۱۳۹۹-۰۸-۲۶ ۱۲:۳۰
در جستوجوی رستگاری/ یادداشتی بر فیلم «یک زندگی پنهان» از ترنس مالیک
-
۱۳۹۹-۰۸-۲۶ ۱۲:۰۰
آغاز ثبت نام مدرسۀ پاییز - زمستان مرکز دائرة المعارف بزرگ اسلامی
به اطلاع علاقمندان شرکت در دوره های آموزشی مرکز دائره المعارف بزرگ اسلامی می رسانیم که کلاسهای غیر حضوری مرکز در پاییز و زمستان 1399 در ساعاتی که برای بسیاری از علاقمندان قابل استفاده باشد برگزار خواهد شد.
-
۱۳۹۹-۰۸-۲۶ ۱۱:۳۰
مقدمهای بر انسانشناسی شمس تبریزی
چهلویکمین و چهلودومین نشست از مجموعه درسگفتارهایی درباره شمس تبریزی در روز چهارشنبه ۲۸ آبان با سخنرانی محمدجواد اعتمادی به «مقدمهای بر انسانشناسی شمس تبریزی» اختصاص دارد.
-
۱۳۹۹-۰۸-۲۶ ۱۱:۰۰
رستگاری قبل از سوت پایان!/ نگاهی به فیلم راه بازگشت «The Way Back» به کارگردانی گاوین اوکانر
-
۱۳۹۹-۰۸-۲۶ ۱۰:۳۰
جشنوارههای ادبی چه فواید یا زیانهایی برای هنر و جامعه دارند؟
پوریا پلیکان در یادداشتی که در اختیار ایبنا قرار داده است به نقد و بررسی برگزاری جشنوارهها پرداخته است.
-
۱۳۹۹-۰۸-۲۶ ۱۰:۲۶
۲۵ آبان ، سالروز فقدان ارسطوی زمان؛
شمس العقل تبریزی
در روزگاری که آثار راسل به زبان فارسی ترجمه شد و فضای دانشگاهی ما را تحت تأثیر خود قرار داد، ایشان به نقد و بررسی دو اثر راسل پرداخت تا دانش پژوهان تصویری دقیق و همه جانبه از شخصیت فکری این متفکر داشته باشند و تحت تأثیر اندیشه های منفی او قرار نگیرند. هنگامی که ماتریالیست ها از نظریه جبر اجتماع طرفداری می کردند، استاد به بررسی همه جانبه پیرامون مسأله جبر و اختیار پرداخت و سرانجام کتاب نفیس جبر و اختیار را منتشر ساخت.
-
۱۳۹۹-۰۸-۲۶ ۱۰:۰۰
مکتب ایرانی که پس از نیمقرن همچنان میدرخشد/ نمایش یک اثر کمتر دیده شده از صادق تبریزی در حراجی بونامز
-
۱۳۹۹-۰۸-۲۵ ۱۷:۰۰
یادداشتی از محمد رضا حکیمی درپاسداشت مقام علمی علامه جعفری(ره): محمدتقی جعفری؛ دانشمندِ جامع
درباره شخصیّت علمی استاد علّامه جعفری، آنچه بیشتر دارای اهمیّت است، جامعیّت ایشان است، و نگرش باز، و گذر از محدوده محدودیّتآفرین محدوداندیشی و تکرشتهای و بستهذهنی، که دریغا بسیاری از عالمان و فاضلان ما ـ در قلمروهای ویژه خویش ـ بدان سخت مبتلایند.
-
۱۳۹۹-۰۸-۲۵ ۱۶:۳۰
چطور شطرنجباز خوبی باشیم؟/ به بهانه انتشار سریال The Queen’s Gambit
-
۱۳۹۹-۰۸-۲۵ ۱۶:۰۰
ترامپ آخرین پوپولیست رسانهای است/ گفتوگویی دوستانه با مارتین پوکنر نویسنده کتاب «جهان مکتوب»
-
۱۳۹۹-۰۸-۲۵ ۱۵:۳۰
وضعیت آموزش دانشگاهها از اول آذرماه کاملا غیر حضوری خواهد بود
معاون آموزشی وزارت علوم گفت: کلاسهای دانشگاهها در حال حاضر همه به صورت غیرحضوری برگزار میشود و در این دو هفته نیز آموزش در دانشگاهها کاملا غیر حضوری خواهد بود.
-
۱۳۹۹-۰۸-۲۵ ۱۵:۰۰
احمد بستانی از ویژگیهای علمی و شخصیتی مرحوم فیرحی گفت؛ فیرحی قرائتی انسانیتر و مدرنتر از فقه شیعه ارائه کرد
به گفته احمد بستانی مرحوم فیرحی میکوشید بر قرائتهای مدرنتر و انسانیتر از فقه شیعه متمرکز شود و کارهای مهمی که درباره فقه مشروطه و یا نسبت فقه با مباحث سیاسی مهمی چون تحزب، قانونگذاری و دولت مدرن انجام داده بود درنوع خود بسیار ارزشمند بودند.
-
۱۳۹۹-۰۸-۲۵ ۱۴:۳۰
مقاله ای از حسن بلخاری؛ زیباییِ یک حیات معقول/ زیبایی شناسی از دیدگاه علامه جعفری
کتاب زیبایی و هنر از دیدگاه اسلام مرحوم علامه جعفری حلاوت دیگری دارد. حقیقتاً جناب ایشان با عمیقترین مسائل زیباییشناسی بهویژه مسائل فلسفی معاصر آشنایی کامل داشته است.
-
۱۳۹۹-۰۸-۲۵ ۱۴:۰۰
گفتوگو با حسن محدثی درباره نقادیهای حجتالاسلام فیرحی بر جریان روشنفکری دینی: فیرحی به معنای دقیق کلمه معاصر و امروزین بود/ او در اوج آفرینش فکری رفت
حسن محدثی میگوید: فیرحی به معنای دقیق کلمه معاصر و امروزین بود؛ او به تحولات دنیای جدید چه تحولات معرفتی و چه تحولاتی اجتماعی- سیاسی کم و بیش آشنایی داشت و اینها سبب میشد که بخواهد با آن دو قلمرو یعنی قلمرویی که در جهان سنت میراث برده بود و قلمرو و میراثی که از جهان جدید و فهمی که از جهان جدید داشت پیوند ایجاد کند.
-
۱۳۹۹-۰۸-۲۵ ۱۳:۳۰
در نشست ویرایش در نشر، مسائل و مصائب خانه کتاب و ادبیات مطرح شد: ویرایش نیازمند حمایت مالی و معنوی است
«ویرایش در نشر، مسائل و مصائب» موضوع جلسهای بود که امروز توسط مهدی صالحی که مدیر موسسه ویراستاران است، با علیرضا فتاح، دانشجوی دکتری زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تهران، سرویراستار نشر اسم و مدرس ادبیات، و محمدعلی معینفر ویراستار نشر آریان و قلم برگزار شد.
-
۱۳۹۹-۰۸-۲۵ ۱۳:۰۰
استقبال از رشته ایرانشناسی دانشگاه صوفیا/ اتاق ابنسینا کجاست؟
آزادی میگوید: در حال حاضر ۷ دانشجو در سال اول، ۳ دانشجو در سال دوم، ۸ دانشجو در سال سوم و ۳ دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد در بخش ایرانشناسی دانشگاه صوفیای بلغارستان مشغول به تحصیل هستند.
-
۱۳۹۹-۰۸-۲۵ ۱۲:۳۰
دیداری با بتهوون، هگل و هولدرلین
نشست هفتگی شهر کتاب در روز سهشنبه ۲۷ آبان به دیداری با بتهوون، هگل و هولدرلین (به مناسبت دویست وپنجاهمین زادسال سه نابغه آلمان) اختصاص دارد.
-
۱۳۹۹-۰۸-۲۵ ۱۲:۰۰
گفتوگو با رضا نجفزاده درباره پروژه فکری حجتالاسلام داوود فیرحی: فیرحی منتقد هر سِنخی از رادیکالیسم بود/تاکید بر سویههای الهیاتی مدرنیته
رضا نجف زاده گفت: استاد فیرحی منتقد هر سِنخی از رادیکالیسم بود؛ چه رادیکالیسم ایرانگرایانه یا عربی باشد و چه رادیکالیسمهای وحشتناکی که از دل اسلام سیاسی بر آمده و حیات سیاسی خاورمیانه و جوامع متکثر امروز را تهدید میکند.