ابراهیم توفیق

کل اخبار:53

  • اباذری ۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۴:۵۷

    صوت/سخنرانی یوسف اباذری با عنوان «علوم اجتماعی و دانشگاه»

    یوسف اباذری

  • ۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۳:۴۰

    توفیق: گودی در حوزه جامعه‌شناسی تشخیص سره از ناسره را دشوار می‌کند/ آقاجری: مولف جامعه‌شناس، نظریه‌پرداز مدرنیته یا تاریخ معاصر نیست

    ابراهیم توفیق در نشست نقد و بررسی کتاب «سرقت تاریخ» گفت: «گودی در نقد نگاه شرق‌شناسانه از یک مرحله‌ای دچار خطایی می‌شود که حداقل در حوزه جامعه‌شناسی تشخیص سره از ناسره را ناممکن می‌سازد.» آقاجری در رد این نگاه معتقد است: «جک گودی جامعه‌شناس، نظریه‌پرداز مدرنیته یا تاریخ معاصر نیست، وی مردم‌شناس است و نباید بار اضافه بر هر کتابی بگذاریم.»

  • ۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۷:۴۰

    آقاجری و توفیق «سرقت تاریخ» را نقد می‌کنند

    ​نشست نقد و بررسی کتاب «سرقت تاریخ» تالیف جک رنکین‌گودی و برگردان نرگس حسن‌لی در پژوهشکده تاریخ اسلام برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۵-۰۳-۰۳ ۱۳:۲۰

    توفیق: مولفان، منطقه ورود سیاحان به ایران را نادیده گرفتند

    ابراهیم توفیق، استاد سابق دانشگاه علامه طباطبایی در نشست نقد و بررسی مجموعه «ايرانيان در زمانه پادشاهی» گفت: نگاه شرق‌شناسان به جغرافیای سیاسی آن زمان بسیار مهم بوده و اینکه از کدام منطقه وارد ایران شدند و درباره چه ولایتی سخن می‌گویند مساله مهمی است که مولفان به این موضوع بی توجه بودند.

  • فراستخواه ۱۳۹۵-۰۳-۰۳ ۰۹:۰۸

    گزارشی از اولین مجمع اتحادیه انجمن‌های علمی دانشجویی علوم اجتماعی کشور (۲)؛

    در باب مسئولیت دانشگاه

    ما در جامعه‌ای هستیم که با شکست اخلاقی مواجه هستیم، برای رفع این شکست اخلاق نیاز است که از طریق این مکان‌های سوم عمل کرد؛ در این وضعیت بازار شکست‌خورده است، نهادها شکست‌خورده، دانشگاه شکست‌خورده، دولت شکست‌خورده و از طریق این فضاهای عمومی است که مشغله‌ی علمی پیدا می‌کنیم، یادگیری فعال را یاد می‌گیریم، خودفهمی علمی را یاد می‌گیریم، فعالیت‌های میان‌رشته‌ای را یاد می‌گیریم.

  • جامعه شناسان ۱۳۹۵-۰۲-۲۸ ۰۹:۳۶

    گزارشی از اولین مجمع اتحادیه انجمن‌های علمی دانشجویی علوم اجتماعی کشور (۱)؛

    دعوا بر سر ...؟!!

    اتحادیه‌ی سراسری دانشجویان می‌تواند به رشد علوم اجتماعی در کشور کمک کند. اما این اتحادیه سرتاسری از كجا آمده است؟ دانشجویانی كه در انجمن صنفی دانشجویان كار می‌كنند دو سال است كه به دنبال یك انجمن سراسری هستند كه نه تنها با تشكیل این اتحادیه سراسری موافقت نكردند، بلكه انواع اتهامات را هم به این دانشجویان پیگیر وارد كردند. چگونه این اتحادیه در چهار ماه توانست پا بگیرد؟

  • ۱۳۹۵-۰۲-۲۷ ۱۲:۴۰

    فوكو كجا شكست مي‌خورد؟

    بالاخره تكليف ما ايرانيان فارسي زبان كه عمدتا با ترجمه يا متن‌هاي انگليسي زبان سر و كار داريم و در به در دنبال نظريات نو و جديد مي‌گرديم تا وضعيت خودمان را با كمك آن توضيح دهيم، با ميشل فوكوي فرانسوي چيست؟

  • ۱۳۹۵-۰۲-۲۷ ۱۱:۴۰

    فوكو مقاومت می كند

    آيا مي‌توان از فوكوي كلي حرف زد؟ به همين قياس آيا از يك ماركس كلي مي‌توان حرف زد؟ به‌طور كلي آيا مي‌توان يك انديشمند را در كليت آن به كار بست؟

  • توفیق اشتاوت ۱۳۹۴-۱۲-۱۹ ۱۱:۴۳

    گزارشی از نشست اسلام‌شناسی در سایه‌ی شرق‌شناسی؛

    جامعه‌شناسی انتقادی اسلام

    مواجهه‌ی فوکو با انقلاب ایران دقیقاً برخاسته از چند زمینه است: اول، قرابت فلسفه با رخدادهای واقعی در دنیای ایده‌ها یا رپرتاژ ایده‌ها، طرحی که فوکو از رپرتاژ ایده‌ها ارائه داده، گزارش کارکرد ایده در رخداد گزارش مردمی بود؛ دوم، دیدار با روشن‌فکران ایرانی و پاریسی و مدنظر قرار دادن و زلزله‌ی طبس به‌عنوان رخدادی والا که به شکل‌گیری جنبش‌های مردمی دامن زد؛ سوم، گزارش فوکو به‌عنوان گزارشی مشتمل بر فرایندهای انقلاب و حالات و روحیات، درگیرهای سیاسی و روانی و در واقع نمادینگی‌های فضا سازنده.

  • شماره ده ۱۳۹۴-۱۲-۱۶ ۱۱:۳۷

    شماره نوروزی نشریه فرهنگ امروز منتشر شد

    شماره دهم نشریه «فرهنگ امروز» منتشر شد

    فرهنگ امروز در راستای بررسی تاثیر فیلسوفان مهم غربی در ایران، در آخرین شماره سال ۹۴ و در بخش اندیشه خود به بررسی تاثیر منظومه فلسفی امانوئل کانت بر فکر ایرانی پرداخته است./پرونده تاریخ مساله خود را با این پرسش آغاز کرده است که اساسا نیروی محرک تغییرات اجتماعی در تاریخ چه کسانی هستند؟/ قارن با انتشار آخرین جلد مجموعه الحیات فرهنگ امروز با طرح این پرسش که الحیات قرار است کدام خلا را پر کند نگاهی به متدولوژی پژوهشگران پروژه الحیات داشته‌است.

  • قانعی ۱۳۹۴-۰۹-۱۸ ۱۴:۲۵

    گزارشی از نشست چالش‌های جامعه شناختی توسعه؛

    توهـم مهنـدسـانه

    ما الان تنها توهم مهندسانه توسعه را داریم، یعنی‌ توهم مهندسانه دستبرد در فضا، طبیعت، حیات اجتماعی و فرهنگ؛ بدون اینكه آینه‌ای (نظام دانشی) مقابلش داشته باشد كه به آن نشان دهد چقدر چهره‌اش كریه است. ما در این كراهت زندگی می‌كنیم. تا وقتی كه ما نظام دانش نداشته باشیم و به سمت آن نیز حركت نكنیم، نمی‌توانیم آینه‌ای درست كنیم و نشان دهیم كه چه فاجعه‌ای در حال وقوع است و چه راهكارهایی برای آن می‌تواند وجود داشته باشد.

  • ۱۳۹۴-۰۸-۳۰ ۱۵:۴۵

    نشست تخصصی «جامعه‌شناسی تاریخی و مسأله شخصیت ملی»

    نشست تخصصی«جامعه‌شناسی تاریخی و مسأله شخصیت ملی» یکشنبه اول آذر با حضور ابراهیم توفیق در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۴-۰۱-۱۶ ۱۴:۰۰

    تاملی انتقادی درمورد جامعه شناسی تاریخی ایران

    چهل و نهمین نشست یکشنبه های انسان شناسی و فرهنگ با موضوع «جامعه شناسی تاریخی» روز یکشنبه 10 اسفند 1393 در مرکز مشارکت های فرهنگی هنری شهرداری تهران برگزار شد . در این نشست ابتدا فیلم «تبریز، تصاویر دنیای فراموش شده» به کارگردانی محمد احسانی به نمایش گذاشته شد و در ادامه آقایان سالار کاشانی دانشجوی دکترای جامعه شناسی سیاسی با موضوع «روحانیون شیعه و گفتمان مشروطه» و دکتر ابراهیم توفیق با موضوع «تاملی انتقادی در مورد جامعه شناسی تاریخی ایران» به سخنرانی پرداختند . در انتها پنلی با حضور دکتر فکوهی و دکتر ابراهیم توفیق و سالار کاشانی شکل گرفت و به پرسش های حضار پاسخ داده شد .

  • ۱۳۹۳-۰۸-۱۵ ۰۸:۳۹

    کارگاه «روش شناسی تاریخی» برگزار می‌شود

    گروه روش شناسی و تاریخ‌نگاری پژوهشکده تاریخ اسلام، کارگاه سه روزه «روش شناسی تاریخی» را برگزار می‌کند.

  • ۱۳۹۳-۰۶-۲۴ ۰۹:۱۹

    کارگاه آموزشی «جامعه‌شناسی تاریخی ایران» برگزار می‎شود

    (نقد نظریه‌های استبداد) در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار خواهد شد.

  • آقاجری-توفیق ۱۳۹۳-۰۴-۲۵ ۱۴:۲۰

    صوت/ روایت تاریخ در گفتمان پسااستعماری(2)

    آقاجری و توفیق

  • هاشم آقاجری ۱۳۹۳-۰۴-۱۱ ۱۴:۰۸

    صوت/ روایت تاریخ در گفتمان پسااستعماری(1)

    آقاجری و توفیق

  • ۱۳۹۳-۰۳-۰۷ ۰۸:۲۷

    نشست موقعیت کنونی دین در ایران برگزار می‎شود

    نشست موقعیت کنونی دین در ایران با حضور کارشناسان پنجشنبه 8 خردادماه در مؤسسه مطالعات سیاسی اقتصادی پرسش برگزار می شود.

  • ابراهیم توفیق ۱۳۹۲/۱۲/۲۵

    گفت‌وگو با ابراهیم توفیق؛

    شهر از منظر جامعه‌شناسی

    ما عملا درگير اين شهر هستيم، يعنی قرار نيست كه من بگويم چه بايد كرد. خود اين شهر با معضلات و پيچيدگی‎هايی كه دارد ما را وادار می‎كند كه با آن مشكلاتش درگير شويم. زمانی كه مديريت شهری ما چيزی به نام بافت فرسوده تعريف و ما را دعوت می‎كند كه درگير اين قضيه شويم، ديگر نمی‎توانيم در تعاريف و كتاب‎ها باقی بمانيم. ما مجبوريم به ميدان برويم و با شهر از نزديك درگير شويم.

  • ۱۳۹۲-۱۱-۲۸ ۱۴:۲۲

    کارگاه «زمان‎های تاریخی» برگزار می‎شود

    گروه روش‌شناسی و تاریخ‌نگاری پژوهشکده تاریخ اسلام کارگاه «زمان‌های تاریخی» به مدرسی ابراهیم توفیق برگزار می‌کند.

  • ۱۳۹۲-۱۱-۰۹ ۱۲:۱۱

    کارگاه «زمان‎های تاریخی» برگزار می‎شود

    کارگاه «زمان‎های تاریخی» در پژوهشکده تاریخ اسلام برگزار می‎شود

  • آقاجری-توفیق ۱۳۹۲-۱۱-۰۹ ۱۰:۵۵

    گزارشی از نشست «روایت تاریخ در گفتمان پسااستعماری»/ بخش دوم؛

    چرا در فضای آکادمیک ما رویکرد پسااستعماری اتفاق نمی‎افتد؟

    نوع برخورد ما نسبت به نظریه‎ها جای بحث است. معضل این نیست که نظریه‎ها را نمی‎شناسیم و اگر می‎شناختیم اتفاق دیگری می‎افتاد. اتفاقا ما همه‎ی آن‎ها را می‎شناسیم ولی نوعی که می‎شناسیم، مهم است. در دانشگاه ما از آن‎ها استفاده می‎شود که یک کاری را ادامه دهیم؛ گفتمان گذار خود را ادامه دهیم که مطلقا به آن خدشه‎ای وارد نشود.

  • آقاجری-توفیق ۱۳۹۲-۱۱-۰۵ ۱۱:۵۷

    گزارشی از نشست «روایت تاریخ در گفتمان پسااستعماری»/ بخش نخست؛

    سوء استفاده از گفتمان‎های پسااستعماری و پسامدرنیستی

    در ایران به یک معنا از هر گفتمان‎پسایی، از هر پستی در واقع نوعی استفاده‌ی بومی‎گرایانه و بنیادگرایانه صورت می‎گیرد، این بلایی است که سر ادوارد سعید، فوکو و خیلی افراد دیگر آورده می‎شود. در همه‎ی دنیا این اتفاق می‎افتد؛ اما در کشور ما به‌طور خاص اتفاق می‎افتدن‎های پسااستعماری و پسامدرنیستی متأسفانه سوءاستفاده می‎کنند