علوم انسانی

کل اخبار:1236

  • ۱۳۹۴-۰۱-۱۶ ۰۹:۳۰

    فراخوان همایش ضرورت گفتگو در علوم انسانی: مطالعات میان رشته ای

    همایش مطالعات میان رشته ای در علوم انسانی به همت دانشکده ادبیات دانشگاه خوارزمی برگزار می شود.

  • ۱۳۹۴-۰۱-۱۵ ۰۹:۳۰

    اولین همایش ملی الکترونیکی علوم انسانی اسلامی برگزار می شود

    اولین همایش ملی الکترونیکی علوم انسانی اسلامی ۱۲ شهریور ماه ۱۳۹۴ بصورت مجازی برگزار می شود.

  • برودل ۱۳۹۴-۰۱-۰۸ ۱۲:۲۵

    تاریخ در خط مقدم علوم انسانی؛

    مانیفست تاریخ (۲)

    آیندۀ عمومیِ گذشته حالا قطعاً در دستان تاریخ‌دانان است. تاریخ به عنوان یک رشته، ایستاده است تا مأموریت باستانی خود به عنوان راهنمای زندگی را دوباره بر دوش گیرد، اما در سیمایی جدید به عنوان یکی از علوم انسانی حیاتی که قادر است دربارۀ داده‌ها قضاوت و آن‌ها را به شکل روایت‌هایی پیچیده تفسیر کند و نتایجش را به صورت‌هایی ارایه دهد که برای وسیع‌ترین دامنۀ ممکن از عموم مردم قابل دسترسی باشد و همچنین برای کسانی که سیاست‌هایشان تمام زندگی ما را شکل می‌دهد.

  • ۱۳۹۴-۰۱-۰۵ ۱۲:۳۵

    ضرورت تایید رشته های جدید علوم انسانی توسط شورای تحول

    دبیر شورای تحول و ارتقا علوم انسانی گفت: باید برای ایجاد رشته های جدید علوم انسانی، د رهر دانشگاهی مجوز شورای تحول گرفته شود.

  • نعمت الله فاضلی ۱۳۹۴/۰۱/۰۴

    تبارشناسی علوم انسانی در ایران در گفت و گو با نعمت الله فاضلی؛

    قدرت، فرهنگ و علوم انسانی در ایران

    کارکرد اصلی علوم انسانی- اجتماعی و دانشگاه‌های آن در ايران عبارت بود از «ساز و كار صوری» براي تأمين نيروی انسانی كه بتواند «صندلی‌های خالی» در نظام بوروكراسی را پر كند. لزوماً هم اين افراد، افراد ماهر، خُبره، خلاق، مولد و دانش‌آفرين نبودند. اين افراد كسانی بودند كه از دانشگاه‌ها مدرك تحصيلی دريافت می‌كردند كه به اعتبار اين مدرک افراد می‌توانستند در آن صندلی‌ها با پست‌های خالی نظام بوروكراسی جای خودشان را تعريف كنند.

  • ۱۳۹۳-۱۲-۲۴ ۱۱:۰۰

    ۲۰۰ هزار پایان نامه ثبت شد/ بیشترین ثبت مربوط به علوم انسانی

    آخرین وضعیت ثبت پایان نامه ها و رساله های تحصیلات تکمیلی در پایگاه ثبت ایرانداک از ثبت ۲۰۰ هزار پایان نامه حکایت دارد که دراین میان بیشترین پایان نامه های ثبت شده مربوط به گروه علوم انسانی است.

  • رضا داوری اردکانی ۱۳۹۳-۱۲-۲۴ ۰۹:۴۱

    محمدتقی طباطبایی/ نسبت توسعه و علوم انسانی در تفکر «رضا داوری‎اردکانی»؛

    علوم انسانی نیاز اول ما در قلمرو علم

    نقد کار فلسفه است. نقد یعنی پرسش از این که ما که هستیم؟ چه کار می‌خواهیم بکنیم؟ کجا می‌خواهیم برویم و آیا آن‌چه می‌آموزیم به کارمان می‌آید یا نه؟ به واسطه‌ی این نقد است که نظم علوم را می‌شناسیم و می‌توانیم نسبت علوم را با مسائل خود مشخص کنیم و از علوم، کارآمدی بخواهیم.

  • ۱۳۹۳-۱۲-۲۴ ۰۹:۲۰

    مهلت ارسال مقاله کنگره‌ بین‌المللی علوم انسانی اسلامی تمدید شد

    مهلت ثبت‌نام و ارسال مقاله سومین کنگره‌ بین‌المللی علوم انسانی اسلامی تمدید شد.

  • ۱۳۹۳-۱۲-۲۳ ۱۰:۰۰

    تدوین کتاب انسان‌شناسی ویژه همه رشته‌های علوم‌انسانی

    دبیر شورای تحول علوم انسانی از تدوین کتاب انسان شناسی به صورت مشترک برای تمام رشته های علوم انسانی خبر داد و گفت: تدوین این کتاب از برنامه های سال آینده شورای تحول علوم انسانی است.

  • دادجو ۱۳۹۳-۱۲-۱۹ ۰۹:۱۵

    گفتاری از ابراهیم دادجو؛

    برای تحول علوم‌انسانی باید مکتب فکری ارائه داد

    کسی که بتواند مکتب فکری ارائه دهد، باید بتواند تمام این‌ها را تفسیر کند و مکتب فکری‌اش پاسخ‌گو باشد. این مکتب فکری را باید در فلسفه‌ی علوم انسانی اسلامی ارائه داد. امیدواریم اندیشمندان حاضر بتوانند این کار را بکنند، البته اندیشمندانی همچون آیت‌الله جوادی‌آملی، آقای مصباح، آقای مصطفی ملکیان، آقای خسرو باقری و همچنین فرهنگستان علوم اسلامی در این عرصه حضور دارند.

  • ۱۳۹۳-۱۲-۱۸ ۱۲:۴۰

    تقسیم تاریخ به سنت و مدرنیته مشکل دارد/ بشر قدیم و جدید نداریم!

    رحیم پورازغدی گفت: اگر مفهوم بشر قدیم و جدید را بپذیرفتید، معنی این کار قطع رابطه انبیاء با بشر جدید می‌شود و عملاً می‌گویید قرآن دیگر کارکردی ندارد، چون توان پاسخ به پرسش‌های جدید را ندارد.

  • آرمیتاژ- گالد ۱۳۹۳-۱۲-۱۸ ۱۰:۵۶

    درباره ضرورت بازگشت به کلان‌نگری در تاریخ و علوم انسانی؛

    مانیفست تاریخ (۱)

    مأموریت علوم انسانی این است که با آزمودن سنت‌هایی که طی صده‌ها و هزاره‌ها شکل گرفته‌اند، پرسش‌هایی دربارۀ ارزش‌ها را منتقل کند و ارزش‌ها را زیر سوال برد. و در میان علوم انسانی، این رشتۀ تاریخ است که با ارایۀ شاخص‌هایی برای آیندۀ بلندمدت که از دانش نسبت به عمق گذشته نشأت می‌گیرد، پادزهر کوتاه‌مدت‌گرایی را عرضه می‌کند.

  • ۱۳۹۳-۱۲-۱۴ ۱۱:۰۰

    رحیم‌پورازغدی:نظریه‌پردازان برجسته کلاسیک علوم انسانی مونتاژکارند

    رحیم پور ازغدی در نشست «گفت‌وگو با اصحاب علوم اجتماعی» گفت: کسانی که به عنوان نظریه‌پردازان برجسته کلاسیک در علوم انسانی به طور عام و در علوم اجتماعی به طور خاص شناخته‌شده‌ هستند، غالبا مونتاژ کاراند!

  • ۱۳۹۳-۱۲-۱۳ ۱۶:۳۰

    جایگاه مطالعات قرآنی در تحول علوم انسانی بررسی می‌شود

    نشست«هم اندیشی جایگاه مطالعات قرآنی در تحول علوم انسانی» از طرف گروه مطالعات قرآنی و حديث پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می شود.

  • ۱۳۹۳-۱۲-۰۹ ۱۷:۳۰

    رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران:

    هنر و علوم انسانی کمترین طرح‌های پژوهشی را ارایه کرده‌اند

    رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی گفت: متاسفانه حوزه‌های هنر و علوم انسانی کمترین حمایت‌های مالی را از صندوق دریافت کردند که به دلیل کمبود طرح‌های ارائه شده از این دو حوزه است.

  • ۱۳۹۳-۱۲-۰۹ ۱۰:۳۰

    بررسی رشته‌های علوم انسانی به شورای تحول واگذار شد

    معاون آموزشی وزارت علوم از واگذاری بررسی رشته های علوم انسانی به شورای تحول علوم انسانی خبر داد.

  • علوم انسانی اسالمی ۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۰۹:۵۰

    نقد و بررسی کتاب «در جستجوی علوم انسانی اسلامی» (۳)؛

    طبقه‎بندی علوم با گزاره‎های عقلی دینی و غیردینی

    نویسنده کتاب، در جستجوی علوم انسانی اسلامی آن دسته از گزاره‌‌‌‌‌های عقلی که بیانگر ترابط دنیا و آخرت یا پیوند زندگی دنیوی با سعادت و شقاوت اخروی یا به تعبیر دیگر بیانگر رابطه ملک و ملکوت باشد و نیز به صورت قطعی یا اطمینانی بیان گردد را گزاره دینی به‌‌‌‌‌شمار می‌‌‌‌‌آورند و اگر گزاره عقلی یکی از این دو ویژگی را نداشته باشد، از اتصاف به دینی بودن محروم می‌‌‌‌‌گردد.

  • ۱۳۹۳-۱۲-۰۵ ۱۱:۰۲

    برنامه اندیشگاه فرهنگی در روز سه شنبه پنجم اسفند ماه

    انديشگاه فرهنگي كتابخانه ملي در روز سه شنبه پنجم اسفندماه ميزبان يك نشست خواهد بود.

  • ابطحی-خسروپناه ۱۳۹۳-۱۲-۰۵ ۰۹:۲۴

    نقد و بررسی کتاب «در جستجوی علوم انسانی اسلامی» (۲)؛

    علم و علم دینی در مقام ثبوت و تحقق خارجی

    علم در مقام ثبوت، باور مطابق با واقع است و باور مطابق با واقع، شرقی و غربی و اسلامی و غیر اسلامی ندارد. اين که علم در مقام ثبوت يکی بيش‎تر نيست و بالطبع دينی و غير دينی ندارد، آن‎چه که واقعا علم است يکی بيش نيست. اما بايد توجه داشت که علم در بحث علم دينی، علم در مقام ثبوت و نفس الامر نيست، بلکه علم در مقام اثبات يا تحقق خارجی است.

  • کتاب علوم انسانی اسلامی ۱۳۹۳-۱۲-۰۳ ۱۱:۴۸

    نقدی بر کتاب «در جستجوی علوم انسانی اسلامی» نوشته عبدالحسین خسروپناه (۱)؛

    تحول علوم انسانی، پروسه یا پروژه؟

    بدیهی است برخی از متفکران در مواجهه با تقریرهای ضعیف ایده تحول علوم انسانی و تولید علم دینی و با دیدن برخی از رفتارهای نادرستی که در دهه‎‎های گذشته ذیل این ایده (در ایران و دیگر کشورهای اسلامی) انجام شده است، از در مخالفت با آن برآیند و ضعف‎‎های نظری و آسیب‎‎های اجرایی این ایده را گوشزد کنند.

  • ۱۳۹۳-۱۱-۲۹ ۰۸:۵۰

    علوم انسانی می تواند با فناوری هایی مانند IT ترکیب شود

    معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: علوم انسانی حوزه ای است که می تواند با فناوری هایی چون حوزه IT، ترکیب شود و نتیجه آن به دستاوردهای فناوری تبدیل شود.

  • طالب زاده ۱۳۹۳-۱۱-۲۸ ۱۰:۰۳

    گفتاری از حمید طالب‌زاده؛

    فلسفه‌ی نوین بستری برای علوم انسانی مدرن

    برای تأسیس علوم انسانی بومی باید بدانیم که چه مؤلفه‌هایی علوم انسانی مدرن را شکل داده است و با توجه به آن‌ها در علوم انسانی بومی تحول ایجاد کنیم. باید دانست که نمی‌توان علوم انسانی مدرن را به فکر و اندیشه‌ی خود محول کرد.

  • ۱۳۹۳-۱۱-۲۰ ۱۰:۳۵

    کارآمدی و روزآمدی علوم انسانی به اساتید و متخصصین واگذار شد

    رئیس شورای تحول و ارتقا علوم انسانی گفت: مباحث مربوط به کارآمدی و روزآمدی علوم انسانی به اساتید و متخصصین آن رشته محول خواهد شد.

  • ۱۳۹۳-۱۱-۱۹ ۱۰:۳۰

    گرایش دانشجویان فنی مهندسی به ادامه تحصیل در علوم انسانی

    مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه امیرکبیر گفت: اتفاق جالبی که در حال رخ دادن است این است که در حال حاضر دانشجویان رشته های فنی نسبت به رشته های علوم انسانی علاقه مند شده اند.

  • ۱۳۹۳-۱۱-۱۵ ۱۱:۲۰

    اشتغال مهمترین مشکل علوم انسانی

    رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها گفت: دانشجویی که در حال تحصیل در رشته های علوم انسانی است بداند که چه آینده و جایگاهی در کشور دارد و چگونه می تواند خدمت کند.

  • ۱۳۹۳-۱۱-۱۴ ۰۸:۳۵

    نشست «نگاهی دوباره به وضعیت علوم انسانی در ایران» برگزار می‌شود

    پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی سخنرانی با عنوان«از آرکادی نستوویچ هانیبال تا علی هانیبال (نگاهی دوباره به وضعیت علوم انسانی در ایران)» را برگزار می‌کند.

  • ۱۳۹۳-۱۱-۱۳ ۱۲:۰۰

    ایجاد شورای بین دانشکده ای علوم انسانی در دانشگاه تربیت مدرس

    سرپرست دانشگاه تربیت مدرس گفت: من پيشنهاد كردم دانشکده علوم انساني مجموعه دانشكده هاي علوم انساني را به صورت شوراي بين دانشكده اي در زير چتر مجموعه دانشكده علوم انساني شكل بدهد.

  • ۱۳۹۳-۱۱-۱۳ ۱۰:۲۰

    اعلام ریز برنامه‌های همایش «جهان انسانی، حکمت اسلامی»

    به همت کانون اندیشه جوان و همکاری کارگروه فلسفه اسلامی مؤسسه اشراق همایش "جهان انسانی، حکمت اسلامی" امروز و فردا در دانشگاه تهران برگزار می شود.

  • ۱۳۹۳-۱۱-۱۳ ۰۸:۴۵

    مدیران درک درستی از تحول علوم انسانی ندارند

    آقای رییس‌جمهور! تکرار مشکلات و آرزوها، هیچ‌گاه راهگشا نبوده است. شما تحول در علوم انسانی را آرزو می‌کنید، اما متأسفانه نمی‌دانید که این کار به نتیجه نمی‌رسد. شما باید اقدام علمی بکنید.

  • ۱۳۹۳-۱۱-۱۲ ۱۰:۰۰

    حدادعادل: ارزش کارآمدی علوم انسانی در اداره امور کشور برای همه روشن نیست

    رئیس شورای تخصصی و تحول و ارتقای علوم انسانی گفت: هنوز ارزش کارآمدی علوم انسانی اسلامی برای اداره کشور بر همه روشن نیست و این موضوع به عنوان یک فرهنگ در نیامده است.