دولت

کل اخبار:164

  • ۱۳۹۵-۰۵-۰۳ ۱۰:۰۰

    واکنش انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان به فشار حقوقی دولت به رسانه‌ها

    انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان با صدور بیانیه‌ای برای ارائه مشاوره حقوقی به رسانه‌ها در مورد شکایت‌های دولت، اعلام آمادگی کرد.

  • ۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۱۱:۰۰

    رحمانیان: تاریخ روایت آدم‌هاست، نه دیوها و فرشته‌ها/ نگاه دن‌کیشوت‌وار فتحعلی‌شاه به تحولات جهان

    داریوش رحمانیان، (صاحب امتیاز فصلنامه در دست انتشار مردم‌نامه) در نشست «ارتش و دولت‌سازی در خاورمیانه مدرن» مطالعه موردی: ایران پهلوی با نگاهی به کتاب استفانی کرونین گفت: به دوره رضاشاه از یک سو نگاه بدبینانه و از سوی دیگر نگاه ستایشگرانه شده؛ نگاهی که آن را منطق دیو و فرشته‌ نامیده‌ام. همچنان که در مقدمه «ایران میان دو کودتا» نیز نوشتم و می‌گویم «تاریخ روایت دیوها و فرشته‌ها نیست، بلکه درباره آدم‌ها با همه نقاط ضعف و قوتشان بحث می‌کنیم.»

  • ۱۳۹۵-۰۴-۱۴ ۱۵:۲۰

    دولت مصدق نماينده اسراييل را قبول نكرده و نخواهد كرد/ سالروز قطع رابطه دولت مصدق با اسراييل

    دولت محمد مصدق را معمولا به دليل كارزار ملي شدن صنعت نفت مي‌شناسند، منازعات و مجادلاتي در سطح بين‌المللي و به همان ميزان در داخل ميان موافقان و مخالفان نهضت ملي كه در نهايت نيز با وجود پيروزي‌هاي قابل توجه محمد مصدق با كودتاي مداخله جويانه امريكا و انگليس به شكست انجاميد. در دولت كوتاه‌مدت اما پرتنش مصدق اما اقدامات مهم ديگري نيز صورت گرفت كه بررسي آنها مي‌تواند سرشت نهضت ملي و ماهيت آن را روشن سازد.

  • قانعی راد ۱۳۹۵-۰۳-۳۰ ۰۹:۳۵

    گزارشی از سخنرانی محمدامین قانعی‌راد در نشست «تجربه ایرانی مواجهه با علوم انسانی مدرن» (۳)؛

    جامعه‌شناسی در پرتو کینه روشنفکران

    بنابراین، برخلاف الگوی امریکایی و فرانسوی، جامعه‌شناسان در ایران هیچ‌گاه نتوانستند با توسعه آن‌طور که باید و شاید پیوند بخورند، بلکه بیشتر ناقد توسعه بودند. حتی احسان نراقی، هیچ‌گاه با رژیم شاه و با غرب عقد اخوت نبستند، فقط جلال آل‌احمد نبود که غرب‌گرایی را نقد می‌کرد، نراقی هم به این کار مبادرت می‌ورزید. جامعه‌شناسی در سال ۱۳۵۷ را باید در پرتوی کینه‌ای که در شرایط پساشکست در دل روشن‌فکران کشور نسبت به امریکا و پهلوی وجود داشت، نگریست.

  • ۱۳۹۵-۰۳-۲۲ ۱۶:۴۰

    درخواست بودجه‌ای دانشگاه‌ها از دولت/ چالش افزایش مالیات پژوهشی

    معاون اداری و مالی دانشگاه تهران گفت: دانشگاه های برتر با مشکلات بودجه ای مواجه هستند و از دولت درخواست دارند تا بودجه آنها به طور کامل اختصاص یابد.

  • ۱۳۹۵-۰۳-۱۰ ۱۳:۲۰

    چگونه حراج تهران میلیاردی شد؟

    «حراج هنر تهران» با ۲۵ میلیارد تومان مجموع فروش، رکورد سال قبلش را شکست. در مراسمی که علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در آن حضور داشت، یک تابلوی سهراب سپهری سه میلیارد تومان به فروش رسید. حراج هنر تهران چه طور میلیاردی شده است؟

  • ۱۳۹۵-۰۳-۱۰ ۱۳:۰۰

    ناپايداری دولت مدرن در ايران

    در ايران نيز نخستين نوع دولت مدرني كه مطرح شد همين دولت مطلقه است اما تفاوتي كه با غرب داشته -نه در مفهوم دولت مطلقه بلكه در چگونگي تحقق آن- اين است كه در ايران ابتدا نظريه آن مطرح مي‌شود و بعد به محقق كردن در عمل مي‌رسد زيرا نظريه آن وجود داشته و در واقع روشنفكران ايراني اين نظريه را از غرب مي‌گيرند و آنچه بايد انجام مي‌دادند انطباق آن با شرايط ايران بود.

  • ۱۳۹۵-۰۲-۲۹ ۱۴:۰۰

    اولین عامل در پدیده مهاجرت نخبگان دولت ها هستند

    گرایش سیاسی ناصواب دولت ها، برای نخبگان علمی کشور اسباب نا امیدی است. مراکز علمی و تحقیقاتی با اقدامات غلط یا به تعطیلی کشانده می شوند و یا برای آنها سقف ناچیزی از پیشرف علمی تعریف می شود.

  • رضاشاه ۱۳۹۴-۱۲-۲۰ ۰۹:۳۶

    گزارشی از نشست «ماهیت دولت رضاشاه » (۱)؛

    دولت مطلقه‌ی رضاشاهی

    دولت رضاشاه را می‌توان با چارچوب نظری دولت مطلقه توضیح و تبیین کرد، هم استقلال نسبی از طبقات اجتماعی را توضیح داد، هم کارکردها و کارویژه‌هایش را توضیح داد و با استناد به همین نظریه توضیح داد که چرا با دولت‌های مطلقه تفاوت داشت و نتوانست کارکردها و کارویژه‌ی خود را به سرانجام برساند و همچون اروپا به طور طبیعی از دولت‌های مطلقه به دولت مشروطه سوق پیدا کند.

  • ۱۳۹۴-۱۲-۱۲ ۱۷:۱۵

    دولت در برابر تلاش‌ها برای بستن شبکه‌های اجتماعی مقاومت می‌کند

    وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تلاش‌های زیادی صورت می‌گیرد که شبکه‌های اجتماعی را ببندند اما وزرای عضو کمیته تعیین محتوای مصادیق مجرمانه در دولت، مقاومت زیادی در این راستا کرده‌اند.

  • ۱۳۹۴-۱۱-۱۸ ۱۴:۰۰

    کرسی ترویجی «دولت و ملت در فلسفه سیاسی امام خمینی (ره)» برگزار می شود

    کرسی ترویجی «دولت و ملت در فلسفه سیاسی امام خمینی (ره)» در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی قم برگزار می شود.

  • ۱۳۹۴-۱۱-۱۴ ۱۳:۱۵

    جنبه‌های فرهنگی سفر اروپایی دولت/ فرانسه پا پیش نگذاشت

    مدیرعامل شهرکتاب درباره همراهی با رئیس جمهور در سفر اخیر به اروپا، گفت: در این سفر با نویسندگان و مدیران مراکز خصوصی و عمومی فرهنگی ایتالیا دیدار و گفتگو داشتم.

  • ۱۳۹۴-۱۱-۰۳ ۱۳:۰۰

    رشد بودجه ۹۵ وزارت علوم کم تر از رشد میانگین دولت است

    معاون اداری مالی وزارت علوم با تاکید بر اینکه رشد صد در صدی بودجه وزارت علوم صحت ندارد، افزود: بودجه وزارت علوم، دانشگاه‌ها، موسسات پژوهشی و پارک های علم و فناوری ۱۳ درصد و کم تر از رشد میانگین دولت است.

  • ۱۳۹۴-۱۰-۲۶ ۱۰:۳۰

    قطع حمایت دولت از رسانه‌هایی که خبرنگارانشان را بیمه نمی‌کنند

    معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه حمایت‌های دولت از رسانه‌ها در قالب بیمه انجام می‌شود، گفت: هر رسانه و نشریه‌ای که لیست بیمه‌ای نداشته باشد، از سوی دولت حمایت نمی‌شود.

  • ۱۳۹۴-۱۰-۲۱ ۱۰:۴۵

    نهادهای مدنی؛ حلقه واصل فرد و دولت

    يكي از نقشه‌هاي راه اين است كه شوراهاي شهر و استان تقويت شده و داراي اختيارات باشند زيرا به موجب قانون اساسي، در نهايت آنها هستند كه مي‌توانند چانه‌زني‌هاي نهايي نهادهاي مدني را مطرح كنند.

  • ۱۳۹۴-۱۰-۱۹ ۱۷:۰۰

    تاریخ سیاسی چیست؟

    اگر تاریخ سیاسی را تاریخ تحول قدرت سیاسی نهادینه در قالب دولت بدانیم، می‌توانیم پنج فصل داشته باشیم. اولین فصل معطوف به تحول در کسب قدرت سیاسی است. این مفهوم به معنای عام آن به کار می‌رود.

  • ۱۳۹۴-۱۰-۱۳ ۱۴:۰۰

    كيانوش عياري: توقيف فيلم در هر دوره‌ای شكستی برای مسوولان است

    عدم اكران و توقيف هر فيلم در زمان خودش آسيب‌هاي جبران‌ناپذيري به هر فيلم مي‌زند و در هر دوره فيلمسازان و اهالي سينما به نوعي با آن دست و پنجه نرم مي‌كنند.

  • فیرحی ۱۳۹۴-۰۹-۳۰ ۰۹:۱۱

    داوود فيرحى؛

    فرد و دولت در فرهنگ سياسى اسلام

    عناصر نظارتى در فرهنگ سياسى اسلام، مختصات ويژه‌اى دارد. در تمايز با «فردگرايى فلسفی‌» دوران مدرنيته در غرب، كه با تاكيد به تفرد انسانها، جوهره شخص را از طريق تفاوتها و تمايزات او تعريف می‌كند، فرد مسلمان هيچ حقوقى مستقل از شريعت ندارد. بدين سان، در جامعه اسلامى، هرگز «حق و ناحق بودن‏» وجود ندارد و فرد و دولت صرفا ملزم به اطاعت از احكام و قوانين خداوند هستند

  • یاسپرس ۱۳۹۴-۰۹-۲۹ ۰۸:۵۳

    گزارشی از نشست نقد و بررسی کتاب «ایده‌ی دانشگاه»؛

    ایده‌ی یاسپرس یا مانیفست او

    این متن، پر است از بایدها و لحنی مانیفست‌گونه و شعارزده، و حتی گاهی این شعارها همدیگر را نقض‌می‌کند، اما حقیقت امر این است‌که بعد از جنگ جهانی دوم و فروپاشی بخش‌های زیادی از مظاهر فکری و فرهنگیِ تمدن انسانی، شاید اولین کاری که می‌توان کرد، کشیدن فریادهایی از سرِ درد و مواجهه با فاجعه است.

  • ۱۳۹۴-۰۹-۰۸ ۱۶:۰۰

    همایش ملی «بررسی نظری و عملی روابط دولت و ملت در ایران: گذشته، حال، آینده» برگزار می‌شود

    همایش ملی بررسی نظری و عملی روابط دولت و ملت در ایران: گذشته، حال، آینده در دانشگاه علامه با محورهای زیر برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۴-۰۹-۰۵ ۱۰:۳۰

    نقدی بر سیاسی‌شدن آلودگی هوا

    دولت‌ها به خود می‌گویند که شاید انجام این بهبودها به عمرشان قد ندهد بنابراین روی برنامه‌های کوتاه‌مدت سرمایه‌گذاری می‌کنند. بنابراین برنامه‌هایشان مشکل آلودگی هوا را به صورت ریشه‌ای حل نمی‌کند و دوباره دولت در نظر عموم ناکارآمد جلوه می‌کند و باید سراسیمه از زیر مسئولیت شانه خالی کند و چرخه معیوب تکرار شود.

  • ۱۳۹۴-۰۹-۰۴ ۱۳:۲۴

    هادی خامنه‌ای: نشر در دولت تدبیر‌ و‌ امید وضعیت بهتری دارد

    سیدهادی خامنه‌ای، مدیر پژوهشکده تاریخ اسلام با ابراز نارضایتی از قیمت تمام شده کتاب در کشور گفت: نشر در دولت تدبیر و امید وضعیت بهتری از دولت قبلی دارد.

  • ۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۰۹:۰۰

    پشت پرده‌ فساد نخست وزیر در یک کتاب

    اکثر مردم یونان فساد در بخش‌های مختلف دولتی را مقدمه ورشکستگی اقتصادی این کشور در دوره معاصر می‌دانند.

  • ۱۳۹۴-۰۸-۱۱ ۱۱:۳۰

    از «فارابی» وام بگیریم یا نه/ دشواری‌های فیلم‌سازی در سینمای بحران‌زده

    اینکه عده‌ای از سینماگران، خواستار کناررفتن سایه دولت از روی سر سینما هستند و عده‌ای دیگر، همچنان برای ساخت فیلم‌هایشان خواهان حمایت دولتی می‌شوند، نشان از عدم وحدت و انسجام صنفی و شکافی عمیق بین آرای اهالی سینما دارد

  • ۱۳۹۴-۰۸-۱۰ ۱۴:۰۰

    جامعه شناسی سیاسی دولت نقد می شود

    نشست نقد و بررسی کتاب جامعه شناسی سیاسی شناخت دولت به میزبانی انجمن علوم سیاسی ایران برگزار می شود.

  • ۱۳۹۴-۰۸-۱۰ ۱۳:۴۴

    گفت‌وگو با موافقان و مخالفان «پروانه ساخت»/ سینما علیه بوروکراسی

    برخی از اهالی سینما از کاهش دخالت دولت در سینما سخن گفته‌اند و سعی کرده‌اند حرفشان را به هر شکلی شده است به گوش مدیران فرهنگی برسانند.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۲۸ ۱۲:۲۴

    واگذاری جشنواره ها به بخش خصوصی در راستای کوچک سازی دولت است

    حمید قبادی واگذاری جشنواره ها به بخش خصوصی را در راستای کوچک سازی دولت خواندو گفت: واگذاری جشنواره مد و لباس فجر به اتاق اصناف یک نمونه موفق در کوچک کردن ساختار فعالیت های دولتی است.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۲۷ ۱۳:۴۰

    جامعه شناسی جنگ و منازعه در دنیای مدرن را در «دولت های شکننده» بخوانید

    کتاب «دولت های شکننده» به تالیف «لوتار بروک» ،«هانس هنریک هُلم»،«جُرج سورنسن» و «میشل استول» با موضوع جامعه شناسی جنگ و منازعه در دنیای مدرن را انتشارات امیرکبیر منتشر کرده است.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۲۲ ۱۲:۴۰

    دغدغه وزارت ارشاد و دولت در حوزه مد و لباس وجه هویتی لباس است

    علی مرادخانی دغدغه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دولت در حوزه مد و لباس را موضوع هویتی لباس دانست و گفت: لباس مسئله فرهنگی، هویتی و تاریخی است و ما از این منظر موضوع مد و لباس را پی گیری می کنیم.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۱۷:۳۰

    رسول صدرعاملی: خوب نیست ما سالی ۴۰ تا ۵۰ فیلم اولی داشته باشیم

    رسول صدرعاملی کارگردان سینما و داور سومین دوره از جشنواره فیلم‌های ویدیویی یاس معتقد است تمرکز دولت در سینما نباید صرفاً حمایت مالی باشد.