فرهنگ

کل اخبار:197

  • ۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۰۹:۱۰

    پارادایم‌های روش‌شناسی فرهنگی در یک کتاب

    پدیده‌های فرهنگی و اجتماعی از جمله پدیده‌هایی است که بازیگر اصلی آن انسان است. موجودی با سعه وجودی گستره، مختار و البته پیچیده که محققان برای شناخت آن با متغیرهای متعددی روبه‌رو هستند. کتاب «مقدمه‌ای بر مطالعات فرهنگی» در تلاش برای ارائه رویکرد پارادایمی و گفتمانی برای رفتارهای انسان است.

  • ۱۳۹۴-۰۱-۱۸ ۱۴:۵۰

    برخورد با "دیگری" در فرهنگ ایرانی

    با وجود آن که ارزش های متعالی، همگانی بوده و اختصاص به یک فرهنگ خاص ندارد تا مایه ی خود شیفتگی شود اما به نظر می رسد که گاهی بعضی از ایرانی ها دچار خود شیفتگی فرهنگی می شوند و خود شیفتگی فرهنگی در هر شکل خود، موجب پدید آمدن نوعی تنگ نظری فرهنگی می شود که با نیازهای عصر ما که دوران جهانی شدن می باشد و گفت و گوی فرهنگی از ضروریات آن است، در تضاد قرار دارد

  • ۱۳۹۴-۰۱-۱۷ ۱۳:۱۰

    راکعی: لازم است وجهه فرهنگی نمایشگاه کتاب تهران پُررنگ‌تر شود

    فاطمه راکعی، نویسنده و شاعر با بیان این‌که مسئولان نمایشگاه کتاب تهران هر سال به دلیل کسب تجربه‌های متعدد، در راستای برطرف کردن کاستی‌های این رویداد فرهنگی گام برمی‌دارند، گفت: ضرورت دارد تمهیداتی به منظور پُررنگ‌تر شدن وجهه فرهنگی نمایشگاه اندیشیده شود.

  • اکرمی موسی ۱۳۹۴-۰۱-۰۹ ۰۲:۲۹

    نگاهی به ترجمه کتاب «فرهنگ علوم اجتماعی قرن بیستم»؛

    اصل اساسی در ترجمه متون کلاسیک

    در عنوان درایه‌ها باید تا آنجا که ممکن است یا از معادل دقیق پارسی بهره گیریم یا تلفظ اصلی خود درایه را با نگارش پارسی به کار بریم. واژه‌ی افزودن احتمالی پارسی را باید به گونه‌ای به کار برد که خواننده عنوان پارسی را به‌سرعت پیدا کند؛ برای مثال خواننده درایه‌ای را به‌عنوان «هرمنوتیک» یا معادل پارسی آن را -اگر چیزی جز همین «هرمنوتیک» باشد- به آسانی نمی‌یابد.

  • ۱۳۹۳-۱۲-۲۵ ۱۱:۲۰

    بحثی در باب فولکلور فرهنگ مجازی

    اتفاقی که در دوره جدید و از خلال شبکه های اجتماعی برای این نوع فولکلور رخ داده،‌ تحمیل اقتضائات فرهنگ و فولکلور دیجیتالی (سرعت و سطحی بودن و گذار بودن امرو) بر آنهاست که مهمترین پیامد این وضعیت،‌ حذف بخش اعظمی از این الحاقات و الصاقات این نوع پیام های حکمیانه . آداب کابرد و فهم آنهاست، به عبارت دیگر پیامد اصلی قرار گرفتن عناصر فولکلوریک در زمینه فرهنگی دیجیتال،‌ گرفتن غلظت این نوع پیام های حکیمانه و رقیق کردن آنهاست.

  • ۱۳۹۳-۱۲-۰۵ ۱۱:۵۰

    بهشتی: زبان تنها مظهر فرهنگ است که مرگ ندارد

    سید محمد بهشتی، رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری زبان را کامل‌ترین و شفاف‌ترین مظهر فرهنگ دانست و تصریح کرد : هیچ‌گاه نمی‌توانیم روزگاری را تصور کنیم که انسان بدون نیاز به زبان بتواند به زندگی ادامه دهد. زبان‌ها ممکن است منقرض شوند ولی نفس زبان هیچگاه از بین نخواهد رفت.

  • ۱۳۹۳-۱۲-۰۲ ۱۴:۴۵

    اهالی فرهنگ از رئیس رسانه ملی چه انتظاراتی دارند؟

    گروه هنر و رسانه ایبنا طی پرونده‌ای با عنوان «انتظارات اهالی کتاب از ریاست جدید صدا و سیما» نظرات، انتقادات و پیشنهادهای 14 تن از چهره‌های پُرکار و شناخته‌شده پژوهش و نگارش در حوزه‌های گوناگون را منتشر کرده است. این گزارش مروری اجمالی بر این مجموعه دارد.

  • ۱۳۹۳-۱۱-۲۸ ۱۲:۵۰

    حمایت جنتی برای راه اندازی پارک فناوری علمی کاربردی فرهنگ و هنر

    وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از هرگونه حمایت و کمک برای راه اندازی پارک فناوری علمی کاربردی فرهنگ و هنر دریغ نمی کند و آمادگی هرگونه همکاری با شهرداری تهران و سایر نهادها در این زمینه را دارد.

  • ۱۳۹۳-۱۱-۲۸ ۱۱:۴۰

    همایش روانکاوی و فرهنگ برگزار می شود

    به دعوت مرکز خدمات روانشناسی سیاووشان به تهران آمده و از تاریخ ۲۵/۱۱/۱۳۹۱ الی ۱/۱۲/۱۳۹۳ در این مرکز دوره ی آموزشی چهار مفهوم بنیادین روان کاوی را برگزار نموده و در جهت تکمیل مطالب مربوط به همین بحث روز پنجشنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۰ – ۱۲ در همایشی با عنوان " روان کاوی و فرهنگ " برای عموم علاقه مندان به روان کاوی سخنرانی خواهد داشت.

  • کوچه بی نام ۱۳۹۳-۱۱-۲۰ ۱۶:۰۱

    ویژه جشنواره فیلم فجر (۱۶) / نگاهی به فیلم «کوچه بی‌نام»؛

    وقتی چالش‌های فرهنگی در سطح می‌مانند

    تفاوت مضمونی فیلم «کوچه بی‌نام» با دیگر فیلم‌های رئالی که به قشر پایین جامعه می‌پردازد این است که علیمردانی نه به انعکاس مشکلات مالی بلکه به بیان مسایل فرهنگی پرداخت و این عامل فیلم علیمردانی را با نمونه‌های مشابه آن متفاوت کرد. اما آیا او توانست در پردازش یک خانواده مذهبی و مشکلات آنها موفق عمل کند؟

  • ۱۳۹۳-۱۱-۰۹ ۱۴:۵۰

    زمان تخصیص بودجه، فرهنگ برادر ناتنی می‌شود

    متولیان و تصمیم‌گیران حوزهٔ فرهنگ؛ اهلیت و دغدغهٔ فرهنگی ندارند و در تصویب بودجه و انتصاب‌های فرهنگی و هنری کارشان بی‌شباهت به لجبازی و عناد آشکار علیه فرهنگ نیست.

  • ۱۳۹۳-۱۱-۰۹ ۱۴:۴۰

    عضو شورای صنفی خوابگاه های دانشگاه تهران عنوان کرد؛

    مباحث فرهنگی ساکنان خوابگاه‌ها نیازمند توجه ویژه خیرین

    یکی از اعضای شورای صنفی خوابگاه‌های دانشگاه تهران با اشاره به کمبود برنامه‌های فرهنگی به منظور پر کردن اوقات فراغت دانشجویان گفت: از آنجایی که تعداد مشکلات در زمینه خوابگاه‌ها زیاد است، مباحث فرهنگی دیده نمی‌شود. در صورتی که پر کردن اوقات فراغت ساکنین خوابگاه از اهمیت زیادی برخوردار است.

  • ۱۳۹۳-۱۱-۰۴ ۱۲:۲۰

    چهل و چهارمین نشست «یکشنبه های انسان شناسی و فرهنگ»: شهر و معماری

    چهل و چهارمین نشست «یکشنبه های انسان شناسی و فرهنگ» با موضوع «شهر و معماری» روز یکشنبه ۵ بهمن ماه ۱۳۹۳ در سالن مرکز مشارکت های فرهنگی هنری شهرداری تهران برگزار خواهد شد.

  • ۱۳۹۳-۱۱-۰۱ ۱۰:۱۰

    چگونگی مقابله با جنگ نرم رسانه‌ای در «رسانه، فرهنگ‌ساز یا فرهنگ‌ستیز»

    کتاب «رسانه‌، فرهنگ‌ساز یا فرهنگ‌ستیز» نوشته امیر نادری باروق، راهکارهای مقابله با جنگ نرم رسانه‌ای را مطرح می‌کند. نویسنده برای نگارش این اثر از 9 منبع استفاده کرده است که دو منبع آن مقاله‌های درج شده در نشریات هستند.

  • ۱۳۹۳-۱۰-۲۳ ۱۵:۴۵

    پیوند نامبارک فرهنگ و سیاست

    رضا حاجی‌آبادی، مدیر مسئول انتشارات هزاره ققنوس در یادداشتی از ورود غیر‌حرفه‌‌ای و کاسب‌کارانه افراد به نشر گفته و پیوند بین فرهنگ و سیاست را نامبارک توصیف کرده است.

  • ۱۳۹۳-۱۰-۲۳ ۱۲:۳۰

    مهدی فیوضی: دولت در مباحث فرهنگی جدی نیست

    یک کارگردان سینمای ایران معتقد است کاهش بودجه فرهنگی سال ۹۴ نشان می‌دهد که دوت به هیچ عنوان در مباحث فرهنگی جدی نیست.

  • ۱۳۹۳-۰۸-۲۱ ۱۳:۰۰

    لوکس‌طلبی به‌جای تازه‌های نشر

    یک مترجم با اشاره به گرایش به لوکس‌طلبی در جامعه گفت: بیش از آن‌که به دنبال تازه‌های نشر باشیم به دنبال گوشی‌های اسمارت‌ فون هستیم.