به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایبنا؛ داستان جدید «آندرو مایکل هرلی» که قصهای گوتیک در «لانکشایر» دارد داستان بسیاری از نویسندگان بنام را از دور رقابت کنار زد و جایزه صنعت نشر بریتانیا را از آن خود کرد.
این کتاب برای اولین بار با شمارگان محدود- 300 نسخه- و توسط انتشارات «تارتاروس» که انتشارات مستقلی است منتشر شد. «لونی» داستان کسی است که به «لانکشایر» سفر میکند و در مکانی بسیار ترسناک و عجیب ساکن میشود که ارواح انسانهایی که پیش از آن در ساکن بودند در خانه حضور دارند. کتاب از تبلیغات وسیعی در کشور برخوردار نبود اما موفقیت مستقل این کتاب در بین خوانندگان و پیشنهاد آن به دیگران سبب شهرت داستان «هرلی» شد.
جایزه صنعت نشر بریتانیا به افرادی تعلق میگیرد که علاوه بر خوب نوشته شدن ناشر باهوشی دارند که تشخیص داده است این کتاب پتانسیل دیده شدن دارد. مسئولان این جایزه که توسط مجله Bookseller برگزار میشود میگویند: «این کتاب که اولین تجربه نویسنده است بسیار جذاب است و قصهای گوتیکمانند و فوق طبیعی دارد که به ژانر وحشت تعلق دارد. نویسنده داستان را در دهه چهل زندگی خود به نگارش درآورد و ده سال از زندگی خود را به صورت پاره وقت کار کرد تا وقتی برای نوشتن نیز داشته باشد. نویسنده پس از سالها مزد علاقه و زحمت خود را گرفت زیرا داستان به سرعت به کتاب موردعلاقه خوانندگان تبدیل شد.»
«لونی» موفق شد عناوینی چون «دختری در قطار» نوشته «پائولا هاکینز» که موفقیتی بینالمللی دارد و کتاب «برو نگهبانی بگمار» نوشته «هارپر لی» را در فهرست جایزه صنعت کتاب بریتانیا کنار بزند.
جایزه بهترین کتاب غیر داستانی نیز به کتاب «خرد کردن چوب» نوشته «روبرت فرگوسن» و «لارس مایتینگ» رسید زیرا داوران این جایزه معتقد بودند که انتخاب چنین عنوانی برای کتاب توسط ناشر نشان از تجربه بالای ناشر و باور او به کار نویسنده دارد. جایزه بهترین کتاب کودک نیز به کتاب «برادر من یک قهرمان است» نوشته «دیوید سولومان» رسید.
کتاب «زندگی کوچک» نوشته «هانیا یاناگیهارا» که در فهرست کوتاه جایزه «من بوکر» قرار داشت و هماکنون در فهرست کوتاه جایزه Baileys نیز قرار دارد برنده جایزه بهترین رمان سال شد و آثار نویسندگانی چون «اِل جیمز» و «پائولا هاکینز» را از دور رقابت کنار زد.
«کتی رِتزِنبرینک» رئیس هیات داوران این جایزه و یکی از ویراستاران مجله Bookseller در این باره میگوید: «بررسی کتابهای منتشر شده و دلایل موفقیت آنان روند بسیار جذابی است. همه جلسات ما به خوبی برگزار شد و همه داوران از حضور در آن لذت بردند. کتابهایی چون «زندگی کوچک»، «خرد کردن چوب»، «برادر من قهرمان است»، و برنده اصلی جایزه به نام «لونی» یک نظر درباره انتشار کتاب دارند و آن اینکه اصالت و فردیت در انتشار یک کتاب بسیار اهمیت دارد.
ما با ایجاد چنین جایزهای قصد داشتیم به نویسندگان جوان یادآوری کنیم که همیشه ناشر معروف و تبلیغات وسیع سبب موفقیت یک اثر نمیشود. استعداد ذهنی نویسندگان را نمیتوان به دلیل گمنام بودنشان انکار کرد.»
نظر شما