به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ فراگیری روششناسی پژوهشهای فلسفی سبب تقویت انگیزه، افزایش توانایی درک و فهم مفاهیم، پیدایش تفکر خلاق و مهارتهای تجزیه و تحلیل دادهها برای انجام دادن فعالیتهای مطالعاتی و پژوهشی میشود.
از این رو هدف اصلی برای ارائه الگویی برای شیوه پژوهشِ فلسفی تقویت فرایند تفکر است.
«علیاصغر جعفریولنی» در کتاب «روش شناسی پژوهش های فلسفی» سعی کرده است که ضمن توجه به معیارهایامروزی روش تحقیق و با تأمل دقیق بهویژه در منطق قدیم، که ابزار پژوهش فلسفی بوده است، به روش تحقیق جامعی دست یابد که اصول و فنون امروزی پژوهش را در تناظر با مبانی منطقی مورد توجه قرار دهد و آن را چارچوب روش تحقیق علوم عقلی معرفی کند.
در واقع روششناسی پژوهشهای فلسفی تجلی چهره جدیدی از هویت ابزاری منطق و جنبه مهارتی آن است.در این کتاب پژوهش همان فکر و روش پژوهش هم صورت فکر عملی شده است: از این رو علم منطق به عنوان ضامن صحت صوری فکر را می توان متدولوژی پژوهش فلسفی معرفی کرد. در کتاب حاضر، کوشش بر این است که ضمن توجه به اصول و فنون امروزی روش تحقیق، با تکیه بر مبانی و مباحث منطق قدیم، که ابزار پژوهش فلسفی بوده است، به روش تحقیق جامعی به عنوان چارچوب روش تحقیق علوم عقلی دست یابیم.
در این کتاب، طی فصولی، تلاش میشود در باب چیستی، چرایی، و چگونگی پژوهشهای مسئلهمحور فلسفی بحث شود و متدولوژی جامعی فراهم آید که پژوهشهای آکادمیک در حوزه علوم عقلی را سامان دهد.
کتاب «روش شناسی پژوهش های فلسفی» تالیف «علی اصغر جعفریولنی» در ۲۰۸ صفحه از سوی انتشارات ققنوس منتشر شده است.
نظر شما