-
۱۳۹۹-۰۷-۲۰ ۱۷:۳۰
شجریان ، صدای یک جهان بی صدا
-
۱۳۹۹-۰۷-۲۰ ۱۷:۰۰
آغاز چاپ کتابهای مجموعه «معنا-زندگی»
چاپ عناوین مجموعه «معنا-زندگی» با انتشار ترجمه دو کتاب «معنای زندگی» از آلن دو باتن و «رهایی از افسانه زندگی بیعیبونقص» از پل دولان توسط نشر لگا آغاز شد.
-
۱۳۹۹-۰۷-۲۰ ۱۶:۳۱
«دانش خطرناک» در پاسخ به «شرقشناسی» ادوارد سعید چاپ شد
ترجمه کتاب «دانش خطرناک؛ شرقشناسی و مصائب آن» نوشته رابرت اروین توسط نشر ماهی منتشر و راهی بازار نشر شد.
-
۱۳۹۹-۰۷-۲۰ ۱۶:۰۰
بررسی کتاب «کار کودک در ایران»: آیا کار کودکان معضلی اجتماعی است؟
کتاب «کار کودک در ایران» به جنبههای مختلف این معضل اجتماعی و راهکارهای حل آن میپردازد. همچنین در این اثر به پاسخهایی به پرسشهایی درباره رفع معضلات کودکان کار داده شده و یکی از آنها این است آیا تحصیل اجباری معضل کار کودک را حل خواهد کرد؟
-
۱۳۹۹-۰۷-۲۰ ۱۵:۳۰
یادداشت سید محمد سادات درباره خدمات کتابخانه مجلس/ یامکن کاری یا اگر کردی تمامش کن همی
یک محقق تاریخ و باستانشناسی درباره نحوه ارائه خدمات کتابخانه مجلس شورای اسلامی یادداشتی را در اختیار ایبنا قرار داده است.
-
۱۳۹۹-۰۷-۲۰ ۱۵:۰۰
کتاب «میان فرهنگی بودن بدون فرهنگ» بررسی میکند؛ پایههای لرزان خود فهمی ما ایرانیان
«میان فرهنگی بودن بدون فرهنگ» سعی میکند مساله مهمی تحت عنوان «هویت» را که عمدتا از آن هویت جمعی مراد میشود، به چالش بکشد و از نگاهی میان فرهنگی به آن نگاه کند و پرتویی از نوع نگاه تمایز محور میان فرهنگی را بر گفتمان عمومی ما افکند.
-
۱۳۹۹-۰۷-۲۰ ۱۴:۳۰
مروری بر کتاب راهنمای خواندن اخلاق نیکوماخوسی ارسطو؛ ارسطو راه کسب سعادت انسانی را عمل به فضائل تلقی میکند
ارسطو راه کسب سعادت انسانی را نه فضیلت مندی که عمل به فضائل تلقی میکند و با تبدیل اخلاق به دانشی عملی، و وارد کردن روانشناسی به بحث از رفتار انسان، فلسفۀ اخلاق را عمیقاً متحول میسازد.
-
۱۳۹۹-۰۷-۲۰ ۱۴:۰۰
با معرفی «تبعید» و «آغاز»؛ تکلیف کوزوو و گرجستان هم برای اسکار ۲۰۲۱ روشن شد
۲ کشور کوزوو و گرجستان نیز فیلمهای منتخب شان را برای شرکت در بخش رقابت بهترین فیلم بینالمللی معرفی کردند.
-
۱۳۹۹-۰۷-۲۰ ۱۳:۳۰
چرا به برگزاری جشنوارهها اصرار داریم؟
-
۱۳۹۹-۰۷-۲۰ ۱۳:۰۰
چرا حافظ تمام نمیشود؟
حافظ با همان شعری بر شاعر آلمانی تاثیر میگذارد و موجب خلق مجموعه شعری توسط یک موسیقیدان فرانسوی میشود که «با ما از دردها و تلخکامیهای زندگی مینالد، با ما بر ستمگران و ریاکاران میتازد، و با ما آرزومند است»؛ میگویند که حافظ در تمامی تاریخ انسان و انسانیت میگنجد.
-
۱۳۹۹-۰۷-۱۹ ۱۶:۰۰
کتاب «دانشگاه بوم شناختی» نقد و بررسی میشود
کتاب «دانشگاه بوم شناختی» اثر رونالد بارنت با ترجمه جبار رحمانی و سینا باستانی نقد و بررسی میشود.
-
۱۳۹۹-۰۷-۱۹ ۱۵:۴۸
چرا به مشاوره مالی نیاز داریم؟
با داشتن مشاوره مالی شما میتوانید در سه مسئله مهم برنامهریزی، اجرا و کنترل فردی را در کنار خود داشته باشید که در مباحث مالی با تجربه باشد و هزینههای شما را به حداقل برساند.همچنین هر فردی بسته به نیاز خود برای جلوگیری از سواستفادهها، تقلبها و مغایرتهای مالی احتیاج به فردی با تجربه و کاربلد دارد.
-
۱۳۹۹-۰۷-۱۹ ۱۵:۳۰
تیزر جدیدترین فیلم دیوید فینچر منتشر شد/ تعیین تاریخ اکران «منک»
با اکران نخستین تیزر از فیلم «منک» جدیدترین فیلم دیوید فینچر، تاریخ اکران آن نیز اعلام شد.
-
۱۳۹۹-۰۷-۱۹ ۱۵:۰۰
آیا فوکو از موضع خود در قبال انقلاب اسلامی ایران دست کشید؟
بهروز قمری تبریزی در کتاب فوکو در ایران نشان میدهد نه تنها فوکو از موضع خود در قبال انقلاب اسلامی ایران دست نکشید، بلکه تجربه انقلاب ایران نقشی مهم در تحول فکری او ایفا کرد.
-
۱۳۹۹-۰۷-۱۹ ۱۴:۳۰
جزئیات ثبت نام وامهای دانشجویی در نیمسال اول سال تحصیلی جدید
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم جزئیات ثبت نام وامهای دانشجویی را اعلام کرد و گفت: مشکلی از لحاظ تامین منابع وام شهریه نداریم.
-
۱۳۹۹-۰۷-۱۹ ۱۴:۰۰
گفتوگوی مفصل نیویورکتایمز با لوییز گلیک پس از خبر نوبل ادبیات؛ لوییز گلیک: از مرگ مینویسم
دیروز لوییز گلیک، نویسنده ۷۷ ساله آمریکایی برنده جایزه نوبل ادبیات شد. مجله نیویورکتایمز گفتوکویی مفصل با این نوبلیست آمریکایی انجام داده است.
-
۱۳۹۹-۰۷-۱۹ ۱۳:۳۰
شرایط جذب افراد برجسته علمی/ نحوه همکاری با متخصصان خارج از کشور
رئیس مرکز هیات امنا و هیات ممیزه وزارت علوم از بازنگری و ابلاغ «دستورالعمل بکارگیری عضو وابسته در موسسه» برای توسعه فعالیت های علمی بین المللی موسسات خبر داد.
-
۱۳۹۹-۰۷-۱۹ ۱۳:۰۰
عکسالعملها به برنده نوبل ادبیات ۲۰۲۰
دیروز لوییز گلیک، شاعر و مقالهنویس آمریکایی به عنوان برگزیده نوبل ادبیات در سال ۲۰۲۰ انتخاب شد. از دیروز تاکنون نویسندگان و صاحبنظران دنیای کتاب به این انتخاب عکسالعمل نشان دادند.
-
۱۳۹۹-۰۷-۱۹ ۱۲:۳۰
نگاهی به کتاب «چیرگی بر آتش؛ چگونه پخت و پز از ما انسان ساخت؟»: طبخ غذا و تولد انسان خردمند
کتاب، تمرکز خود ر ا بر پخته شدن غذا میگذارد و تاکید میکند پختن، ارزش غذای ما را افزایش داد و این امر هم به نوبه خود سبب شد که مغز، زمان بندی و زندگی اجتماعی ما تغییر کند. چنین روند دوران سازی، ما را به مصرفکننده بیرونی تبدیل کرد و بدینسان موجود اندامواری را وابسته به سوخت و در پیوندی تازه با طبیعت پدید آورد.
-
۱۳۹۹-۰۷-۱۹ ۱۲:۰۰
عضو هیئت علمی پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی مطرح کرد: شناخت پیاده روی اربعین از دریچه مطالعات چند وجهی/پژوهشگر نباید خود را محدود به یک عرصه بداند
رحمانی با اشاره به اهمیت مطالعه متنوع در مورد پدیده های مختلف جامعه از جمله اربعین حسینی گفت: یک پژوهشگر نباید خود را محدود به یک نگرش خاص کند، شناخت پدیده اربعین باید از دریچه مطالعات چند وجهی باشد.
-
۱۳۹۹-۰۷-۱۹ ۱۱:۳۰
نقد و بررسی کتاب «اشباح زندگی من»: در جستوجوی آینده از دست رفته
فیشر آغاز تحول در روند عادی زندگی آن سالها، سالهایی که در آن آینده روشن و پیشرو بدل به ورد زمانه شده بود، را تغییر در سیاست قلمداد میکند، خاصه سر کار آمدن مارگارت تاچر.
-
۱۳۹۹-۰۷-۱۹ ۱۱:۰۰
گفتوگو با فاطمه جواهری، دانشیار گروه جامعهشناسی دانشگاه خوارزمی: کُنش اجتماعی اربعین از نگاه علوم اجتماعی چگونه تفسیر میشود؟
فاطمه جواهری میگوید: نخستین گام در توصیف کنش افراد درخلال مراسم اربعین فهم معنای آن برای عاملینش است. دانشمندان علوم اجتماعی به منظور آشکار ساختن طبیعت یک حرکت، پیامد یا رابطه معنادار باید بتوانند آن را به طور عمیق و تفضیلی شرح و بسط دهند.
-
۱۳۹۹-۰۷-۱۹ ۱۰:۳۰
وضعیت استقبال از شکسپیر در شوروی چگونه بود؟
کتاب «شکسپیر در شوروی»، نوشته « الکساندر نیکولیوکین» و ترجمه محمد حفاظی توسط موسسه انتشارات نگاه به تازگی در چاپ اول منتشر شده است.
-
۱۳۹۹-۰۷-۱۹ ۱۰:۰۰
مردم از طریق آواز شجریان با ادبیات آشنا شدند
سعید شفیعیون گفت: مردم پیش از این که شعری را در دیوان شاعر خوانده باشند از طریق موسیقی و آواز شجریان با آن آشنا شدند و بسیاری از علاقهمندیها به ادبیات از طریق آثار شجریان به وجود آمد؛ در حالی که امروزه در جامعه موسیقی چنین چیزی وجود ندارد؛ امروزه شعر برای موسیقیدان تنها دستمایه و ابزار است.
-
۱۳۹۹-۰۷-۱۵ ۱۶:۳۰
صدای ماندنی استاد/ اهالی فرهنگ و موسیقی از اهمیت محمدرضا شجریان گفتند و بهبودی حال او را آرزو کردند
اردشیرکامکار, حسامالدین سراج , سیما بینا , کیوان ساکت , مظهر خالقی , وحید تاج , حسین علیشاپور و... در این باب سخن گفتند.
-
۱۳۹۹-۰۷-۱۵ ۱۶:۰۰
سیاست یک تفکر است/ دالّ اعظم: تبارشناسی کوتاهی از لکانو- مائوئیسم
-
۱۳۹۹-۰۷-۱۵ ۱۵:۳۰
نسبت آگاهی و سرمایهداری
-
۱۳۹۹-۰۷-۱۵ ۱۵:۰۰
امسال چه تعداد هیات علمی جذب دانشگاهها میشوند؟
رئیس هیات جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی از استخدام حدود ۱۰۰۰ هیات علمی در دانشگاه های وزارت علوم و کمتر از ۲۰۰۰ هیات علمی نیز در دانشگاه های علوم پزشکی خبر داد.
-
۱۳۹۹-۰۷-۱۵ ۱۴:۳۰
زبان صدرنشین و آنها که جا ماندند/ نگاهی به زبان برندگان «نوبل» ادبیات
دفتر تاریخ «نوبل» ادبیات را با پیشتازی فرانسویها و آلمانیها باز میکنیم، با عبور از دو جنگ جهانی در دنیا به ظهور سبکهای ادبی نو و سپس غوغای انگلیسیزبانها و نوبلیست شدنهای پی در پیشان میرسیم و با نگاه به زبانهایی که هنوز به چشم آکادمی سوئدی نیامدهاند، شمارش معکوس «نوبل» ادبیات ۲۰۲۰ را کوک میکنیم.
-
۱۳۹۹-۰۷-۱۵ ۱۴:۰۰
استاد اعزامی به دانشگاه شانگهای چین: نیاز به بازآموزی مداوم استادان چینی وجود دارد
حسن ذولفقاری بیان کرد: برای رفع مشکلات موجود بر سر راه گسترش زبان فارسی در دانشگاههای چین نیاز به بازآموزی استادان چینی بهطور مداوم وجود دارد.