-
۱۳۹۹-۰۸-۲۱ ۱۲:۳۰
«افسانۀ قدرت مردانه» منتشر شد/ چرا مردان جنس دورریختنی هستند؟
افسانۀ قدرت مردانه؛ چرا مردان جنس دورریختنی هستند؟ تألیف وارن فارل با ترجمه احسان شاه قاسمی به همت نشر لوگوس به بهای ۸۰ هزار تومان منتشر شد.
-
۱۳۹۹-۰۸-۲۱ ۱۲:۰۰
شرایط اختصاص وام ضروری اعلام شد/ جدول رویدادها و مبالغ
صندوق رفاه دانشجویان شرایط اختصاص وام ضروری را اعلام کرد، دانشجویان متقاضی وام ضروری ازدواج حداکثر تا ۱۸ ماه پس از تاریخ عقد می توانند برای دریافت آن اقدام کنند.
-
۱۳۹۹-۰۸-۲۱ ۱۱:۳۰
نویسنده کتاب «تماشاگر بوآل» مطرح کرد؛ تماشاگر نمایش «بوآل» در مواجهه با تئاتر معنا پیدا میکند
تماشاگر بوآل تماشاگری است که در مواجهه با تئاتر معنا پیدا میکند چرا که خود قرار است به اجرا معنا ببخشد.
-
۱۳۹۹-۰۸-۲۱ ۱۱:۰۰
تصنیف جدیدی از عارف قزوینی کشف شد/دانشنامهای درباره شاعر مشروطه
کتاب «اخبار عارف قزوینی در مطبوعات، از دورۀ قاجار تا عصر حاضر» به کوشش مهدی نورمحمدی توسط نشر علم منتشر شد. مخاطبان در این کتاب با نکات تازهای درباره عارف قزوینی آشنا میشوند.
-
۱۳۹۹-۰۸-۲۱ ۱۰:۳۰
گفتوگو با مترجم رمان «باکره سنجار»؛ روایتی هولناک از قتلعام و بردگی در قرن بیستویکم
در «باکره سنجار» وارد بدرالسالم هم از تاریخ دین و اندیشههای دینی و هم از اسطوره و نماد و نشانهشناسی وام میگیرد و هم از سنتهای اجتماعی و فرهنگی ایزدیگری بهمثابه یک کیش باستانی.
-
۱۳۹۹-۰۸-۲۰ ۱۷:۰۰
گفتاری از داوری اردکانی به مناسبت روز جهانی علم؛ تفاوت علم در جهان قدیم و جهان جدید/فلسفه و علم یکی نیستند
علم سودمند است اما نمیدانیم سود فلسفه چیست ولی به صرف اینکه علم، سودمند است نمیتوان فلسفه را لغو و زاید دانست. فلسفه و علم یکی نیستند.
-
۱۳۹۹-۰۸-۲۰ ۱۶:۳۰
حجت الاسلام الویری: سیر تحول نگاه اروپائیان به پیامبر (ص) مثبت بوده است
استاد تاریخ اسلام گفت: سیر تحول نگاه اروپائیان به پیامبر(ص) نشان میدهد که هرچه ارتباط آنها با شرق بیشتر شده نگاه آنها به پیامبر(ص) جنبه ایجابی بیشتری پیدا کرده و کینه ها رنگ باخته است.
-
۱۳۹۹-۰۸-۲۰ ۱۶:۰۰
طرح جدید پذیرش دانشجوی ارشد و دکتری ۲ ماه آینده نهایی میشود
معاون آموزشی وزارت علوم گفت: ظرف دو ماه آینده طرح سنجش و پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد و دکتری نهایی می شود و اعضای هیات علمی آزادی عمل بیشتری برای انتخاب دانشجوی دکتری خواهند داشت.
-
۱۳۹۹-۰۸-۲۰ ۱۵:۳۰
علامهای که هیچگاه درس را تعطیل نمیکرد: معلمی که رضاخان را بهحضور نپذیرفت/گوینده مطلب سست به منبر نرود
مرحوم علامه محمدباقر درچهای از شاخصترین معلمان ایران زمین است که هیچگاه درس و بحث را تعطیل نکرد. روایتهای عجیبی از اهتمام او به تدریس و نظمش وجود دارد.
-
۱۳۹۹-۰۸-۲۰ ۱۵:۰۰
کتاب «ادیان چالشانگیز نوظهور» ترجمه و منتشر شد
کتاب «ادیان چالشانگیز نوظهور» نوشته جیمز آر. لوئیس و یسپر اویور پترسون، مجموعهای دوجلدی است که جلد اول آن با ترجمه زهره سعیدی و جلد دوم با ترجمه سمیه عبداللهی بازار نشر شد.
-
۱۳۹۹-۰۸-۲۰ ۱۴:۳۰
جایزه ادبیات عرب در فرانسه به نویسنده اهل سودان رسید
رمان «کارگران فصلی» نوشته عبدالعزیز برکه ساکن، نویسنده سودانی جایزه ادبیات عرب در فرانسه را از آن خود کرد.
-
۱۳۹۹-۰۸-۲۰ ۱۴:۰۰
گفتوگو با مصحح «مکاتیب محمد غزالی»: تاریخ اغلب راوی زندگی فاتحان است/ نامههای غزالی فقدان اخلاقیات در زمانه او را نشان میدهد
پریا زوارهئیان میگوید: یکی از آثار مهم بهجا مانده از دوران سلجوقیان که گزارشی از گفتمان مسلّط این عصر و مسائل مختلف آن بهدست میدهد و دریچهای بر این دوره تاریخی میگشاید، نامههای غزالی است. بازخوانی و تفسیر این نامهها میتواند سیمای زمانه او را نمایان کند و از گفتمانهای نهفته و سرکوبشدهای که در لایههای زیرین گفتمان ظاهری پنهان شده است پرده برگیرد. تاریخ اغلب راوی زندگی فاتحان و فرمانروایان است و به همین دلیل زندگی مردم عادی جامعه در ابهام میماند. با استناد بر بریدههایی از نامههای غزالی و دقّت در لایههای پنهان متن میتوان به فقدان اخلاقیات در زمانه او پی برد.
-
۱۳۹۹-۰۸-۲۰ ۱۳:۳۰
نگاهی به کتاب «معیار در بیمعیاری؛ زندگی، افکار و آثار ژان پل سارتر»: روایتی شبهداستانی از زندگی و زمانه اندیشمندی همیشه مبارزهجو
کتاب «معیار در بیمعیاری» تلاش دارد که با زبانی ساده و داستانگو و به دور از پیچیدگیهای معمول فلسفی بر زوایای مختلف زندگی و اندیشه ژان پل سارتر که میتوان او را یکی از مشهورترین شخصیتهای اندیشهای و فلسفی قرن بیستم دانست، نور بتاباند.
-
۱۳۹۹-۰۸-۲۰ ۱۳:۰۰
کتاب «استبداد علم» منتشر شد: فایرابند؛ فیلسوفی که نه علمستیز است نه تجددگریز/ استبداد علم چگونه محقق میشود؟
پل فایرابند در کتاب «استبداد علم»، عناصر اصلی فلسفه بالیده و جا افتاده خود را استادانه با داستان بسیار جذابی درآمیخته است: داستان ظهور عقلگرایی در یونان باستان که سرانجام به (تکوین و) تثبیت جهانبینی علمی اسطورهای منتهی شده است.
-
۱۳۹۹-۰۸-۲۰ ۱۲:۳۰
نگاهی به کتاب «پژوهش در زبان و رسانههای اجتماعی»: کتابی برای آشنایی با آداب پژوهش زبانی درباره رسانههای اجتماعی
کتاب «پژوهش در زبان و رسانههای اجتماعی» راهنمای سادهای است که به دانشجویان و دیگر علاقهمندان کمک میکند که زبانی را مطالعه کنند که افراد در هنگام برقراری ارتباط در رسانههای اجتماعی به کار میبرند.
-
۱۳۹۹-۰۸-۲۰ ۱۲:۰۰
چرا «افسانه آریایی» در میان نخبگان سیاسی ترکیزبان محبوب است؟
کتاب «پان ترکیسم: تاریخسازی و دروغپردازی» بر کشورهای نوزاد پدیدآمده در گستره پساشوروی پیشین در آسیای میانه و قفقاز درنگ کرده است.
-
۱۳۹۹-۰۸-۲۰ ۱۱:۳۰
تهران تبآلود؛ روایتی از مکانهای فراموش شده جنبش مشروطه در پایتخت
کتاب «تهران تبآلود» روایتی است از مکانهای فراموش شده جنبش مشروطه در تهران. این کتاب به رویدادهایی پرداخته که از آغاز جنبش مشروطه تا استقرار مجلس شورای ملی در عمارت بهارستان، شاهد نقش بستن مهمترین رویدادهای جنبش مشروطه بودهاند.
-
۱۳۹۹-۰۸-۲۰ ۱۱:۰۰
کتاب «توسعه به مثابه توانمندسازی حکومت» پاسخ میدهد؛ چرا برخی کشورهای جهان توسعه نیافتهاند؟
کتاب «توسعه به مثابه توانمندسازی حکومت (شواهد، تحلیل، عمل)» به دنبال تشریح آن است که مشکل اصلی عقبماندگی و توسعه نیافتگی تعداد زیادی از کشورهای جهان به عدم اجرا یا اجرای نامناسب آن باز میگردد.
-
۱۳۹۹-۰۸-۲۰ ۱۰:۳۰
برگهایی از کارنامه دولت جنگ
کتاب «برگهایی از کارنامه دولت جنگ، ۱۳۶۰ – ۱۳۶۸» به یکی از ابعاد جنگ تحمیلی میپردازد که همانا معرفی و بررسی کارنامه دولت ایران در آن دوران است.
-
۱۳۹۹-۰۸-۲۰ ۱۰:۱۶
«انسانشناسی غذا» در گفتوگو با معصومه ابراهیمی: «انسان شناسی غذا» در ایران کمک قابل توجهی به جذب گردشگری میکند/ فرهنگ و آنچه میخوریم
ایران اگر جاذبههای دیگری مثل پلاژ و ساحل برای گردشگر خارجی نداشته باشد از نظر غذایی در مقایسه با کشورهای دیگر از فرهنگهای آشپزی متنوعی برخوردار است که برای هر خارجی بسیار جالب و جذاب است. اگر پژوهشهای دقیق انسانشناسی در این باره صورت بگیرد کمک قابل توجهی به جذب گردشگری کردهایم.
-
۱۳۹۹-۰۸-۱۹ ۱۷:۰۰
خروج از امر آشنا/ سوژه و ابژه در کتاب پرتابهای فلسفه
هرقدر منتقد برای زدن فرهنگ پرتابهاش را «شدتمندتر» پرتاب کند، در واقع خودش را با شدت بیشتری تخریب میکند. بدین ترتیب، آنچه همراه این پرتاب میآید نوعی نفی خود است، خودی که همبسته با جامعه و فرهنگ است و در این معنا نوعی خروج از امر آشناست؛ یعنی «سفر»
-
۱۳۹۹-۰۸-۱۹ ۱۶:۳۰
به مناسبت ۱۹ آبان ۱۳۳۳، سالروز اعدام حسین فاطمی: حسین فاطمی با شعری از فرخی یزدی جانش را تسلیم کرد
محمود تربتیسنجابی، از روزنامهنگاران سالهای دور روزنامه اطلاعات خاطرهای از اعدام حسین فاطمی روایت میکند و میگوید: فاطمی در هنگام اعدام شعری از فرخی یزدی را خواند و جانش را تسلیم کرد اما تسلیم نشد.
-
۱۳۹۹-۰۸-۱۹ ۱۶:۰۰
شرمزده اما مستاصل/ در حاشیه انتخابات امریکا
-
۱۳۹۹-۰۸-۱۹ ۱۵:۳۰
آوای صلح در خروش خون/ دو روایت از پرفورمنس «من شهروند زمینم»
-
۱۳۹۹-۰۸-۱۹ ۱۵:۰۰
نمایش دوگانگی هویتها/ درباره نمایشنامه «اهمیت جدی بودن» اثر اسکار وایلد
-
۱۳۹۹-۰۸-۱۹ ۱۴:۴۲
یک پیشنهاد شگفت انگیز برای استفاده از خدمات فنی خانه و ساختمان
-
۱۳۹۹-۰۸-۱۹ ۱۴:۳۰
شجاعت اندیشیدن/ درباره کتاب کوچک و خواندنی «پرتابهای فلسفه»
-
۱۳۹۹-۰۸-۱۹ ۱۴:۰۰
«خورشید» مجیدی نماینده ایران در اسکار شد
-
۱۳۹۹-۰۸-۱۹ ۱۳:۳۰
محمدعلی موحد و برگی از تاریخ معاصر حقوق بینالملل ایران
-
۱۳۹۹-۰۸-۱۹ ۱۳:۰۰
۱۱ نفر از روسای دانشگاه های کشور انتخاب شدند
دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی از تایید انتخاب یازده نفر از روسای دانشگاه های کشور خبر داد.