نقد

کل اخبار:973

  • ۱۳۹۴-۰۵-۰۷ ۰۹:۲۰

    موضع زیباکلام و فیاض درباره «آل‌احمد»

    در جلسه نقد و بررسی کتاب «در خدمت و خیانت روشنفکری» عنوان شد،‌ هنوز نتوانسته‌ایم آل‌احمد و شریعتی را به خوبی بشناسیم.

  • اکبر معصوم بیگی ۱۳۹۴-۰۵-۰۶ ۱۷:۲۵

    صوت/ نقد کتاب «ساختن تاریخ» (۱)

    اکبر معصوم‎بیگی

  • ۱۳۹۴-۰۵-۰۶ ۱۰:۲۰

    تولید مستندی در نقد وهابیت

    مستند جهل مرکب با رویکرد نقد وهابیت و انعکاس سبقه فعالیت معاندانه آنان، با حضور صداپیشه اصلی این اثر رونمایی شد.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۰۶ ۱۰:۰۰

    ترجمه قابل آموزش است/ اساتید ترجمه در بهترین حالت تئوری بلدند

    نشست نقد و بررسی کتاب «آموزش ترجمه» با حضور حسن هاشمی میناباد مولف کتاب و هومن پناهنده در سرای اهل قلم خانه کتاب برگزار شد.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۰۵ ۱۷:۳۰

    کاهش ۷۵ درصدی فروش کتاب‌های ایرانی در افغانستان

    محمد ابراهیم شریعتی، مدیر انتشارات عرفان با برشمردن دلایل کاهش فروش کتاب‌های ایرانی در افغانستان در سال‌های اخیر، به انتقاد از رایزن فرهنگی ایران در کابل پرداخت و گفت: کمی فعالیت رایزن فرهنگی ایران در کابل باعث شده فروش کتاب‌های ایرانی در افغانستان ۷۵ درصد کاهش داشته باشد.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۰۵ ۱۳:۰۰

    تلاش برای بررسی نقادانه نظریه‌ها در کتاب «درآمدی به جامعه‌شناسی دین»

    تلاش بهروز مرادی نویسنده کتاب «درآمدی به جامعه‌شناسی دین» بر آن بوده تا صرفاً به طرح نظریه‌ها به صورت خام اکتفا نشود، بلکه هر بخش را از موضعی نقادانه مورد بررسی قرار دهد.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۰۵ ۰۹:۴۰

    کتاب «ما و پاریس» در مرکز فرهنگی شهر کتاب نقد و بررسی شد

    کتاب ما و پاریس، با حضور امیرسعید الهی، غلامرضا علی‌بابایی، طهمورث ساجدی و علی‌اصغر محمدخانی در مرکز فرهنگی شهر کتاب نقد و بررسی شد.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۰۴ ۱۴:۰۰

    هرج و مرج در داستان‌نویسی شاملو

    همزمان با سالروز درگذشت احمد شاملو، باقر رجبعلی قسمتی از کتاب منتشر نشده «فراز و فرود داستان‌نویسی شاعران ایران» را که به بررسی ماحصل تلاش‌های نامنظم و ناکام این شاعر پرآوازه در حوزه داستان‌نویسی اختصاص دارد، منتشر کرد. او در این نوشته معتقد است، شاملو داستان‌شناس بود اما داستان‌نویس نبود.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۰۴ ۰۹:۵۰

    کتاب «تاریخ قیام و مقتل جامع سیدالشهدا» نقد و بررسی می‌شود

    پنجمین صبح کتاب خیمه به نقد و بررسی کتاب «تاریخ قیام و مقتل جامع سیدالشهدا» اختصاص یافت.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۰۴ ۰۸:۵۰

    «در خدمت و خیانت روشنفکران» نقد و بررسی می‌شود

    هفتاد و چهارمین نشست دوشنبه­ های کتاب اندیشه در فرهنگسرای اندیشه به نقد و بررسی کتاب «در خدمت و خیانت روشنفکرانِ» جلال آل احمد اختصاص یافت.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۰۴ ۰۸:۳۰

    نقد و بررسی فیلم «خداحافظی طولانی» در سینمامعیار؛

    موتمن: سینماگر باید بین علاقه خود و صنعت سینما پل بزند

    برنامه این هفته سینمامعیار با موضوع «بررسی فیلم "خداحافظی طولانی" و سینمای داستان‌گو» با حضور کارشناسان برنامه، سیدآریا قریشی، سیدسعید هاشم‌زاده و فرزاد موتمن برگزار شد.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۰۳ ۱۵:۰۰

    تلاش دوباره حافظ ناظری برای برگزاری کنسرت در ایران

    حافظ ناظری خواننده موسیقی ایرانی در تلاش است تا با همراهی پدرش و تعدادی از نوازندگان مطرح دنیای موسیقی تور کنسرت های خود را از شهر شیراز آغاز کند.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۰۳ ۰۹:۳۰

    کتاب «درآمدی به روایت‌شناسی» نقد و بررسی می‌شود

    برنامه هفتگی مرکز فرهنگی شهر کتاب در ششم مرداد ماه به نقد و بررسی کتاب «درآمدی به روایت‌شناسی» اختصاص یافت.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۰۱ ۱۳:۲۰

    کاربرد تئاتر نقد است

    نشست خبری نمایش «سعادت لرزان مردمان تیره روز» در تئاتر باران برگزار شد.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۱۶:۳۰

    خودی سیّال/ تأملی بر شعرهای آخرِ شاملو در آستانه سالمرگش

    آنچه در پس انسان‌گرایی اگزیستانسیالیستی شاملو آشکار می‌شود آن است که زمین انسان را آزاد و مختار می‌داند که از او طلب وفا و عشق می‌کند. اگر جز این بود، زمین هرگز لب به سرزنش آدمی نمی‌گشود.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۱۳:۲۰

    نقد و بررسی ۳ هزار کتاب علوم انسانی

    شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی با رویکرد تقویت تفکر انتقادی در علوم انسانی کشور و با جلب مشارکت اساتید دانشگاه‌ها به بررسی و نقد بیش از ۳۰۰۰کتاب علوم انسانی پرداخته است.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۳:۰۰

    نقدی بر کتاب حجاب شرعی در عصر پیامبر(ص)

    نویسنده کتاب حجاب شرعی در عصر پیامبر(ص) شناختی از محیط مورد مطالعه خود ندارد و فقط به صرف شنیده‌ها و تحلیل شخصی به ارزیابی و تحقیق پرداخته است.

  • ایمانوئل کانت ۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۱:۳۷

    محمدعلی مرادی؛

    نقد چگونه ممکن است؟

    خطا را نبایستی در بیرون جست، این ذهن است که همواره در معرض خطاست و به قولی بنیاد این خطا را باید در خود خرد و ذهن یافت، نه در این یا آن اشتباه. اما در اندیشه‌ی دگم، انسان در پی این کوشش است که چیزهایی را بشناسد که اساساً در توانایی او نیست، ازاین‎رو واجد بلندپروازی‌هایی است که این بلندپروازی‌ها خطا را ممکن می‌کند.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۱۰:۵۰

    «نقد در ترازو جهانی» کتاب شد

    تاب نقد در تراز جهانی در دو مجلد توسط پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و به کوشش دکتر سید حسین حسینی دبیر شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی در اردیبهشت سال ۱۳۹۴ منتشر شد.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۰۹:۲۰

    جایگاه دین در جوامع مدرنِ امروزی

    جامعه مدرن از سوی برخی دانشمندان خود مغرب زمین مورد نقد جدی است وگروهی بر این باورند كه از پویایی افتاده و راه انحطاط را طی می‌كند.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۲۴ ۱۶:۴۰

    منتقدان از کتاب «ما و پاریس» سخن می‌گویند

    نشست هفتگی شهر کتاب سه‌شنبه ۳۰ تیر به نقد و بررسی کتاب «ما و پاریس» اختصاص دارد که با حضور طهمورث ساجدی، غلامرضا علی‌بابایی و امیرسعید الهی برگزار می‌شود.

  • شعر حافظ ۱۳۹۴-۰۴-۲۴ ۱۰:۵۸

    مقدمه‌ای بر نقد رؤیاهای رسولانه از عبدالکریم سروش؛

    شراب و شناخت در شعر حافظ

    استوارت همروف و راجر پن‌رز صاحبان نظریه اُرک-اُر (Orch-Or) بیان می‌کنند که مغز انسان یک سیستم فرا-الگوریتمی (محاسبه‌ناپذیر) است. در اینجا تلاش می‌شود موضوع شناخت نزد حافظ با بخشی از مطالب مربوطه نیز مقایسه شود. در آنجا موضوع با تعریف خودآگاهی آغاز شده است و جنبه‌ی علمی دارد، در شعر حافظ «شراب» را به‌عنوان روشی از شناخت و تأثیر آن بر درونیات آدمی مطالعه می‌کنیم.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۲۳ ۱۲:۵۰

    نقدی بر لوی - استروس؛ راه‌هایی برای برون رفت از تقابل ساختاری

    گستردگی و تنوع اندیشه لوی استروس، او را جزو آن دسته انسان شناسانی قرار داده که در یک کلام آثارش بی نهایت بار می تواند خوانده شده و تفسیر شود.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۲۳ ۱۱:۵۴

    مفهوم مرگ با نگاهی به فیلم جلاد

    ترس از مرگ عامل انگ خوردن افراد مرتبط با مرگ است.«به هنگام ترس با چیزی بیرون از خودمان مواجه هستیم، چیزی که خواسته ی ما را نفی می کند. ما در زندگی مان از این هراس داریم که چیزهای مهمی ویران یا از ما ستانده شوند، چیزهایی نظیر آزادی مان، شان و شرف مان، سلامتی مان، مقام و مرتبت اجتماعی مان – و در نهایت – خود زندگی مان»

  • ۱۳۹۴-۰۴-۲۲ ۱۳:۵۰

    ساز کار نظام آموزشی فرانسه

    تا قبل از اصلاحاتی که در جمهوری پنجم صورت گرفت، دانش آموزان مسیر تحصیلی خود را پس از دوران ابتدایی انتخاب می‌کردند. برای ورود به مدارس راهنمایی و به دنبال آن دبیرستان، چه در رشته‌های عمومی و چه فنی-حرفه ای، آزمون برگزار می‌شد و دانش آموزان باید در رقابت شرکت می‌کردند. دانش آموزان این امکان را نیز داشتند که پس از پایان مدرسه‌ی ابتدایی، در دوره‌های تکمیلی شرکت کنند و مدرک تحصیلات تکمیلی ابتدایی به دست آورند.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۲۲ ۱۱:۲۰

    نقدهایی بر مقاله حجاب در ترازوی اخلاق سروش دباغ

    سروش دباغ در مقاله‌ «حجاب در ترازوی اخلاق» مدعی شد بی‌حجابی نه به لحاظ اخلاقی اشکال دارد و نه مصداق نقض فرمان الهی است، یکی از محققان در متن زیر نقدهایی به وی وارد کرده است.

  • محمدعلی موحد ۱۳۹۴-۰۴-۲۱ ۱۱:۰۸

    صوت/ نقد و بررسی کتاب «خواب آشفته نفت» (3)

    محمدعلی موحد

  • ۱۳۹۴-۰۴-۱۶ ۱۱:۳۰

    فرمالیسم نو

    گفتیم که ایراد اساسی وارد بر نظریه ی فرمالیسم غفلت آن از محتوای اثر و محدود کردن تحلیل های خود به صورت و فرم اثر هنری بود. به این ترتیب نظریه ی فرمالیسم آماج انتقادها و ایرادات فراوانی قرار گرفت که مفصلاً در نوشته ی قبلی به آنها پرداختیم. فرمالیسم نو نظریه ی جدیدی بود که در پی رفع نقص های نظریه ی فرمالیسم برآمد. نو فرمالیستها با پذیرش محتوای اثر به عنوان شرط لازم برای آثار هنری ایراد اصلی و اساسی فرمالیسم را برطرف نمودند. قاعده ی کلّی فرمالیسم نو به این صورت در آمد: یک اثر هنری است اگر و تنها اگر دارای محتوا باشد( شرط لازم) ، دارای فرم باشد( شرط کافی) و این صورت و محتوا به نحو پسندیده و متناسبی به هم مربوط شده باشند.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۱۱ ۱۲:۲۰

    «کوکوی کبوتران حرم» نقد می شود

    نمایشنامه «کوکوی کبوتران حرم» در سی و یکمین نشست از سلسله نشست‌های «شنبه دوم - شنبه چهارم» نقد و بررسی می شود.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۰۸ ۱۱:۰۰

    نقدی بر سریال های سلسله ای

    بر اساس یک تحلیل کلی و نگاهی به «پایتخت ۴»، «ستایش ۲» و «دردسرهای عظیم ۲» می‌توان گفت که مجموعه‌های دنباله‌دار عموما به سری کاری می‌افتند و اصرار بر ادامه دادن آنها توجیهی ندارد.