پست مدرنیسم

کل اخبار:78

  • ۱۳۹۵-۰۷-۲۵ ۱۶:۴۰

    قاسم پورحسن: پیشگامان نقد سوبژکتیویسم چه کسانی هستند؟

    قاسم پور حسن گفت: ما نمی‌توانیم برای نقد مدرنیسم و برای فراروی از تنگناهایی که مدرنیسم برای بشریت ایجاد کرده است به متفکران پست‌مدرن پناه ببریم.

  • عبدالکریمی ۱۳۹۵-۰۷-۲۵ ۰۹:۰۰

    بیژن عبدالکریمی؛

    پرسش از پست مدرنیسم ایرانی

    دفاع از پست مدرنیسم در ایران نیز تا حدود زیادی نشات گرفته از انگیزه های سیاسی و اجتماعی و دستاویزی برای نقد وضع موجود اجتماعی است. اما پست مدرنیست های ایرانی باید توجه داشته باشند که تفکر پست مدرن در حکم شمشیری دو لبه است و با هر ضربه به خصم یا رقیب، ضربه یی نیز به خود ضارب وارد می کند. به تعبیر دیگر، تفکر پست مدرن به نحو توامان از دو وصف انقلابی و محافظه کاری برخوردار است. این تفکر، از آن جهت که هرگونه فراروایتی را انکار می کند، ابزار نظری مناسبی برای انکار انحصارطلبی روایت حاکم به نظر می رسد.

  • ۱۳۹۵-۰۶-۱۵ ۱۳:۴۰

    «لیوتار و ناانسان» خواندنی شد

    کتاب « لیوتار و ناانسان» از مجموعه مواجهات پست‌مدرن نشر مهرگان خرد، به کتابفروشی‌ها آمد.

  • مراد فرهادپور ۱۳۹۵-۰۵-۱۰ ۱۲:۲۸

    گزارشی از نشست «فلسفه بعد از پست مدرنیسم»؛

    خصومت با فلسفه

    در نمونه‌های جدیدتر این خصومت پنهان با فلسفه را می‌توان در تخطئه ژورنالیستی فیلسوفانی دید که گاه فهم و مطالعه یک اثرشان بیش از یک سال زمان می‌برد. نمونه مقابل وسواس دیوانه‌وار نسبت به یک فیگور و کنار زدن بقیه با تعابیری چون «مد پاریسی» است. جالب است که فیگورهایی که افراد به شکل وسواسی و جنون‌آمیز شیفته‌شان می‌شوند، معمولا فیگورهای درجه دو هستند. مثلا فردی که در سنت عقل‌گرایی است، به جای آنکه شیفته کانت شود، شیفته ارنست کاسیرر می‌شود و می‌گوید که هر چیزی غیر از کاسیرر در جهان مد است.

  • ۱۳۹۵-۰۳-۱۸ ۱۲:۲۰

    «جای خالی معنا؛ مدرنیسم و پسامدرنیسم» در پیشخان کتابفروشی‌ها/ بررسی حضور دردناک انسان در جهانی بدون معنا

    رضا قنادان، کتاب «جای خالی معنا؛ مدرنیسم و پسامدرنیسم» را تالیف و انتشارات «مهرویستا» آن را منتشر کرده است. نویسنده در این اثر در پی ترسیم وضعیت انسان در جهان بدون معناست، وضعیتی که نویسنده آن را دردناک تلقی می‌کند.

  • ۱۳۹۵-۰۱-۱۴ ۱۲:۴۵

    «پست مدرنیسم و ...» به بازار کتاب‌های فلسفی رسید/ کتابی برای درک عرصه‌های دوردست اخلاق

    گروه ترجمه شیراز، کتاب «پست مدرنیسم و ...» نوشته استیون کانر را ترجمه و نشر چشمه عهده‌دار چاپ و عرضه آن به بازار کتاب‌های فلسفی شد. در این کتاب خواننده می‌تواند به عرصه‌های دور دست اخلاق دست یابد.

  • مدخل49 ۱۳۹۵-۰۱-۰۷ ۲۱:۵۱

    مدخل‌های دانشنامه‌ استنفورد (۴۹-۵۰)

    برای کسی که می‌خواهد اولین‌بار با مسئله یا مبحثی در فلسفه آشنا شود یا شناخت بهتری از آن حاصل کند، یکی از گزینه‌های مناسب این است که کار را با خواندن مدخل یا مدخل‌های مربوط به آن در دانشنامه فلسفه استنفورد آغاز کند.

  • ۱۳۹۴-۱۲-۰۴ ۰۸:۲۶

    گزارشی از سه عنوان کتاب ادبی / جستارهایی در قصه شناسی، پست مدرنیسم... و ˝مرثیه زوال˝

    سه کتاب تازه با موضوعیت ادبیات و نگاهی تئوریک و نظریه پردازانه در انتشارات چشمه منتشر شد.

  • ۱۳۹۴-۱۲-۰۲ ۱۸:۱۵

    پس از نسبی‌گرایی: چگونه از پست‌مدرنیسم فراتر برویم؟/ ترجمه یک مناظره

    مناظره «پس از نسبی‌گرایی: چگونه از پست‌مدرنیسم فراتر برویم؟» به بحث در مورد نسبی گرایی می پردازد.

  • ادبیات پسااستعماری ۱۳۹۴/۱۱/۲۷

    درآمدی بر چیستی مکتب ادبی پسااستعمار در مصاحبه با دکتر نگار شریف؛

    نقد ادبی در عصر پسااستعمار

    اگر در نقد ادبی امروزی مهاجر بودن نه یک عمل، که یک وضعیت انسانی است، پسااستعمارگرایی است که ریشه‌ها و چگونگی آن را واکاوی می‌کند. امروز فقط اقتصاددانان و سیاست‌مداران نیستند که بر بالین کشورهایی حاضر می‌شوند که از بیماری استعمار رها شده و مستقل شده‌اند؛ پسااستعمارگرایان هم هستند که با کوله‌باری از مفاهیم و اصطلاحات نو «روایت‌های» ملی را تعریف می‌کنند و قصه‌های تازه‌ای می‌گویند.

  • ۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۲۲:۵۶

    تولد شاپور جورکش و وضعیت چاپ آثارش

    شاپور جورکش که این روزها سالگرد تولدش است، به تازگی کتاب «پست‌مدرنیسم» را به چاپ رسانده است.

  • ۱۳۹۴-۱۰-۰۲ ۱۶:۰۰

    شجره‌نامه پست‌مدرنیسم، مدرنیسم ۱۹۱۰ / دیردره مک‌کلاسکی

    جک آماریو می‌نویسند که هر دو نوع مدرنیست‌های ۱۹۱۰ مصمم بودند تا از تاریخ رها شوند، تا به ورای زمان و مکان بروند. در علم یا در هنر، و یا در هر دو، مدرنیسم همانا بالا بردن مدرن‌بودن است تا به درجه‌ای که به قله‌ی کار خلاقه برسد. پیروزی آوانگارد و شکست سنت است. خاصیت اخلاقی امید به همگان نفوذ کرده بود.

  • ۱۳۹۴-۰۹-۱۶ ۰۹:۳۰

    زايش سياست در تابلو

    در هنر معاصر و جدید ایران، همواره در کنار نوجویی‌ها، عناصر و سنت‌های هنری مربوط به گذشته تداوم داشته است. این عناصر، گاهی به‌وضوح دیده می‌شوند و گاه در لایه‌های درونی و در بطن آثار جای گرفته‌اند. در بین آثار هنرمندان مدرن، معاصر و جدید ایران، استفاده از عناصر و نقش‌مایه‌های دوره قاجار به ‌وفور دیده می‌شوند.

  • ۱۳۹۴-۰۹-۱۴ ۱۶:۳۰

    «نگرش تطبیقی بر طراحی معماری و لباس: مُدهای پست‌مدرن»

    پست‌مدرنیسم، مهم‌ترین جنبش فلسفی، فرهنگی و هنری روزگار معاصر است که در نیمه دوم قرن بیستم، در واکنش به فلسفه و هنر مدرن و پیش‌فرض‌های آن به وجود آمد و مُدگرایی از اصلی‌ترین شاخصه‌های تولیدات فرهنگی آن به‌شمار می‌رود.

  • ۱۳۹۴-۰۸-۱۰ ۱۰:۲۰

    پایان تاریخ در نظر فلاسفه مدرن و پُست مدرن

    پایان تاریخ در نظر فلاسفه مدرن و پست مدرن در دانشگاه تبریز نقد و بررسی می شود.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۵:۵۰

    دوستان اول برادری‌شان را ثابت و بعد ترک‌تازی ادبی کنند

    صابر امامی معتقد است که پیوند میان جریان غزل پست‌مدرنی که تابوها را می‌شکند، بدون اینکه اندیشه‌ای در پس آن باشد، با مولانا و شمس، یک شوخی‌ است. او می‌گوید: دوستان اول برادری‌شان را ثابت کنند و بعد با زبان ادبی ترک‌تازی کنند.

  • نیچه ۱۳۹۴-۰۶-۱۷ ۱۳:۵۸

    نیچه و پست‌مدرنیسم

    دیو رابینسون

    از ویژگی‌های برجسته‌ی کتاب می‌توان به توانایی نویسنده در شرح مفاهیم پیچیده‌ی فلسفی به زبانی ساده و همه‌فهم اشاره کرد. وی از این طریق کوشیده تا طیف وسیع‌تری از خوانندگان را تحت پوشش قرار دهد.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۱۵ ۱۶:۴۰

    چهار کتاب از مجموعه «مواجهات پست‌مدرن» منتشر شد

    انتشارات «مهرگان خرد» چهار عنوان کتاب از مجموعه «مواجهات پست‌مدرن» به چاپ رسانده است. این کتاب‌ها دربردارنده دیدگاه‌هایی از فریدریش نیچه، امبرتو اکو، رولان بارت و لودویگ ویتگنشتاین درباره مسائلی مانند پست‌مدرنیسم، فوتبال، نشانه‌شناسی و روان‌کاوی هستند.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۱۲ ۱۲:۴۰

    فلسفه پست مدرن و حقیقت در گذر

    حقیقت چه ارتباطی به وسایل حمل و نقل دارد؟ پرفسور کاپوتو بر این باور است که «زندگی معاصر، که مشخصه آن سیستم های حمل و نقل و مدرن - که ما به وسیله آنها تقریبا میتوانیم به همه جا سفر کنیم – و سامانه اطلاعاتی – که تقریبا همه چیز میتواند به وسیله آنها به درون ما سفر کند – است که تکثر بسیار بیشتری از زندگی در گذشته دارد»

  • ۱۳۹۴-۰۵-۲۸ ۱۵:۵۰

    واژگان برهنه برای شعرهای اروتیک؛ ترانه‌های کثیف برای مردم خاکستری

    «غزل پست مدرن» که سعی می‌کرد خود را به غزلیات شمس بچسباند و بگوید که ما «مخترع» آن نبوده‌ و تنها «کاشف» آن هستیم، هم آبروی غزل را برد و هم حرمت اندیشه را شکاند. جریانی که به بهانه پست مدرنیسم سیلی محکمی به باورهای اعتقادی مردم می‌زند

  • ۱۳۹۴-۰۴-۲۰ ۱۵:۱۰

    مفاهمه‌هايی پسانوگرا

    گفتمان پست مدرنيسم از دهه۱۹۸۰ در محافل روشنفكري غرب جرقه خورد و به عنوان يك اصطلاح التفات‌پذير در اذهان عموم و نسل دوم و سوم جامعه ادبي و هنري نقش بست.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۰۶ ۱۵:۳۰

    نویسندگان از سایه تا حضور در متن، نگاهی به چند اثر داستان ایرانی

    شــماری از داستـــان ‌نویسانِ معاصر، شخصیت‌هایی در داستان‌هایشان به کارگرفته‌اند که هم‌نامِ خودِ نویسنده‌اند. سیمین دانشور در «جزیره‌ی سرگردانی» و «ساربان سرگردان»؛ بیژن نجدی در «دوباره از همان خیابان‌ها» و بلقیس سلیمانی در«روز خرگوش» از معدود کسانی هستند که این شگرد را داشته‌اند.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۰۶ ۱۰:۴۰

    کتاب جریان شناسی «شعر پست مدرن» به بازار آمد

    کتاب «شعر پست مدرن» شامل جریان شناسی، معرفی و ارائه نمونه آثار این مکتب ادبی، به قلم پل هوور با ترجمه علی قنبری توسط انتشارات بوتیمار منتشر و راهی بازار نشر شد.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۳۰ ۱۴:۴۰

    روایت زرشناس از غرب مدرن در آغاز قرن ۲۰ تا مراحل انحطاط آن

    «آغاز یک پایان» به قلم شهریار زرشناس، غرب مدرن را از آغاز قرن بیستم تا مراحل انحطاط آن روایت می‌کند.

  • وارهول ۱۳۹۴-۰۳-۲۶ ۱۲:۰۰

    پیتر بورگر؛

    ادعاهای زیبایی‌شناسی مدرن

    اگر اندیشه‌ی زیبایی‌شناسی به گونه‌ای مستمر به بیانیه‌ی معروف هگل درباره‌ی پایان هنر مراجعه کند، به‌سختی می‌تواند به قصد و نیت اعتبار بخشیدن مجدد به برتری مفهوم نهاد زیبایی‌شناسی باشد. یک همچو استدلالی بلادرنگ با این واقعیت در تضاد قرار می‌گیرد که جالب‌ترین سنت اندیشه‌ی پساهگلی که علی‌رغم همه‌ی تفاوت‌های موجود میان نیچه، هگل و آدرنو آنان را به هم پیوند می‌دهد، قطعاً تز هگل را رد می‌کند و هنر را بالاتر از مفهوم فلسفی قرار می‌دهد.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۱۸ ۱۴:۴۰

    کتاب‌هایی درباره سینمای پست‌مدرن در راه است

    کتاب‌های «هالیوود پست مدرن»، «سینمای پست آپ: جست وجوی معنا در سینمای آمریکا» و «سینمای فلسطین» با ترجمه وحیداله موسوی به زودی روانه کتابفروشی‌ها می‌شوند. «هالیوود پست مدرن» و «سینمای پست آپ» از نخستین منابع منتشر شده درباره سینمای پسامدرن در ایران هستند.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۱:۰۰

    وقتی حضرت مسیح (ع) به تفسیرهای غلط از دین اعتراض می‌کند

    اردلان شجاع کاوه و الیزا اورامی دو تن از بازیگران نمایش «آواز پرجبرئیل» درباره ویژگی های نقشی که در این اثر نمایشی ایفا می کنند و تجربه حضور در اثری پست مدرن صحبت کردند.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۱۲:۵۰

    معماری و شهود، فرنک گری و راهنمای ساخت هرمنوتیک حرکت

    من در یک سنت مدرنیستی اموزش دیده ام، بعد از جنبش بوزار وارد دانشکده معماری شدم و تمام مدرسانم فقط یک چیز در گوشم زمزمه می کردند: این تاریخ گرایی لعنتی را کنار بگذارید. من هم همین کار را کردم. من یاد گرفتم تاریخ گرایی به اخر خط رسیده است. در ان زمان کارهای نقاشان و پیکره تراشان خیلی هیجان انگیزتر از اتفاقاتی بود که در حوزه معماری می افتاد: ان ها مشغول کار بر ایده ها، فرم ها، بافت ها و حتی وجوه حسی ای شده بودند که عمیقا مرا متاثر می ساخت و برایم جالب بود...

  • آنتونی اسمیت ۱۳۹۴-۰۱-۲۴ ۰۹:۴۸

    گزارشی از نشست نقد و بررسی کتاب «ناسیونالیسم و مدرنیسم» اثر آنتونی اسمیت؛

    اهمیت نظریه های آنتونی اسمیت در بازشناسی ناسیونالیسم ایرانی

    مدرن‌ها معتقدند که دولت‌های مدرن برساخته‌ی انقلاب صنعتی و انقلاب فرانسه هستند. در ایران نگرش مدرن‌ها غالب است. این کتاب مهم است چون به نجات توهم نظریه‌های علوم اجتماعی، هویت ملی و هویت ایرانی کمک می‌کند، چون این نظریات در ایران انحرافات جدی با مسئله‌ی ملی دارد و این کتاب دائره‌المعارفی از نقد و بررسی این نظریات است.

  • ۱۳۹۳-۱۲-۱۶ ۰۹:۵۰

    مدرنیته ایرانی توانایی نقد سنت را دارد؟

    عیسی امن خانی در نشست «ادبیات پسامدرن در ایران» گفت که اگر ما نگاهی درست به مفهوم پست‌مدرنیته داشته باشیم و بُعد انقلابی پسامدرن، یعنی قراردادی بودن هرچیز، را درک کنیم، بسیار راحت‌تر می‌توانیم سنت‌مان را نقادی کرده و از آن گذر کنیم. به باور امن‌خانی، مدرنیته ایرانی توانایی نقد سنت را نداشت و بنابراین آن را نفی کرد و بنابراین باعث جبهه‌گیری بسیاری در مقابل خود شد.