معماری

کل اخبار:143

  • ۱۳۹۵-۰۷-۲۵ ۱۵:۴۰

    معماری فرمایشی نیست/درک درستی از معماری مطلوب وجود ندارد

    مدیر پروژه«ارسی خانه» که مطرح‌ترین جایزه طراحی در دنیا را از آن خود کرده معتقد است که شهرداران و قانون‌گذاران نباید دست معماران خلاق را ببندند و معماری باید به روز شود.

  • ۱۳۹۵-۰۷-۱۴ ۱۰:۴۰

    سلیمان ساسون: عوض کردن تکنیک نشانه قدرت هنرمند است/ معماری روی بوم

    نمایشگاه نقاشی های سلیمان ساسون که این روزها در گالری «آ» برپاست نمایشی از پنج دهه فعالیت این هنرمند است که تا به حال کمتر نقاشی هایش دیده شده است.

  • ۱۳۹۵-۰۷-۱۲ ۱۲:۴۰

    درخشش معماری ایرانی در شرق اروپا/ «مهرخانه» چگونه جهانی شد؟

    طراح پروژه «مهرخانه» که با الهام از فرهنگ ایرانی و آیین مهرپرستی، در کشور اکراین اجرا شده است، از توجه نشریات خارجی و جوایز داخلی به این سازه خبر داد.

  • ۱۳۹۵-۰۷-۱۲ ۰۹:۱۸

    نهمین جایزه معماری داخلی ایران اهدا شد

    نهمین جایزه معماری داخلی ایران با حال‌وهوایی متفاوت از سال‌های گذشته، هشتم مهر در سالن همایش‌های کتابخانه ملی ایران برگزار شد.

  • ۱۳۹۵-۰۷-۰۶ ۱۲:۴۰

    ناگفته‌هایی از تاثیر رنسانس ایتالیایی بر معماری روسیه

    طی قرن‌های پانزده و شانزدهم میلادی، معماری روسیه مانند بیشتر کشورهای اروپایی، دوره رنسانس را تجربه کرد.

  • ۱۳۹۵-۰۶-۱۰ ۱۷:۴۰

    بررسی معماری ساسانی در چهارمین دوره ˝دانش‌افزایی ایران‌شناسی˝

    تعدد آثار تاریخی به جای مانده از دوره ساسانی نسبت به دوره پارتی نشان می دهد که میزان فعالیت های عمرانی در این زمان بسیار زیاد بوده و شهر بیشابور که توسط اولین پادشاه ساسانی بنا نهاده شده نمونه ای از شاهکارهای ساسانیان در شهرسازی و معماری است.

  • ۱۳۹۵-۰۶-۱۰ ۱۱:۲۰

    چالش‌های معماری مدارس در هزاره سوم

    طراحی مدارس کودکان در هزاره سوم با چه چالش‌هایی روبرو است و آخرین دستاوردها در این زمینه چیست؟

  • ۱۳۹۵-۰۶-۰۲ ۱۴:۰۰

    مسجدی در تهران که هوا را تصفیه می‌کند

    همه ما بارها از میدان هفت تیر که یکی از میادین اصلی پایتخت و مملو از ویترین‌ها و مانتوهای رنگارنگ است عبور کرده‌ایم؛ تا چشم کار می‌کند شور زندگی و هیجان برای خرید در عابرین موج می‌زند... اما اگر کمی به اطراف نگاه کنیم، در ضلع شرقی میدان هفت ‌تیر، مسجدی با یک معماری مدرن توجه ما را به خود جلب می‌کند؛ مسجدالجواد(ع) که از مساجد مدرن ایران نامگذاری شده است.

  • ۱۳۹۵-۰۵-۳۰ ۱۸:۴۰

    معماری مساجد ایران

    در بنای بسیاری از مساجد در سرزمین‌های اسلامی هنرهای گونه‌گون در انبیق این خیزش سترگ به هم درآمیخته و معماری در این میان نقش توازن‌کننده‌ای ایفا کرده است. کاشی‌کاری، نقاشی، گچ‌بری، منبت‌کاری، خوشنویسی، خطاطی کتیبه‌ها، حتی صوت خوش و موسیقی دل‌انگیز در صدای مؤذن و قرائت کتاب‌ خدا.

  • ۱۳۹۵-۰۵-۱۹ ۱۶:۴۰

    کشف حمام قدیمی ۲۰۰ساله در دانشکده هنر و معماری دانشگاه یزد

    حمامی با قدمت حدود دویست سال در زیرزمین خانه قاجاری شمسایی دانشکده هنر و معماری دانشگاه یزد کشف شد.

  • ۱۳۹۵-۰۴-۱۳ ۱۶:۲۰

    نظام عامری در گذشت

    نظام عامری، معمار پیش‌کسوت و تنها شاگرد و همکار ایرانی فرانک لویید رایت درگذشت.

  • اسکندریه ۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۱:۴۶

    نگاهی به تأثیر اسکندریه بر حیات انسان در دورۀ معاصر؛

    اسکندریه، بنیاد جهان مدرن

    یادمان‌های منحصربه‌فرد اسکندریه، یعنی کتابخانه و موزۀ فانوس دریایی در عصر ما بیش از همه به یاد مانده و تجلیل می‌شود؛ اما تأثیر حقیقی این شهر بر حیات انسان در دورۀ معاصر با طراحی کلی آن آغاز می‌شود. دینوکراتس، معمار ارشد اسکندر، تصویر شبکه‌ای شکوهمند را در ذهن پرورانده بود که فضای عمومی و خصوصی، و نیز زمین و دریا را به هم می‌پیوست. از نظر او طراحی شهرها چیزی بیش از تلاش‌های اولیه برای مشخص‌کردن مرزهای مکان مناسب برای ساخت شهر است و طراحان باید به این فکر کنند که شهر چگونه قرار است به وظایف خود عمل کند.

  • ۱۳۹۵-۰۲-۲۷ ۱۴:۳۰

    «پرسش‌های ادراک: پدیدارشناسی معماری» منتشر شد

    «پرسش‌های ادراک: پدیدارشناسی معماری» به همراه سه مقاله دیگر از نویسندگان از سوی انتشارات پرهام‌نقش وارد بازار نشر شد.

  • ۱۳۹۵-۰۱-۲۸ ۱۳:۰۰

    فلسفه به مثابه معماری

    تذكر يكي دو نكته ضروري است، يكي اينكه كار تحليلگر فلسفي با كار روانكاو يا روان‌درمانگر متفاوت است، يعني او كاري به انگيزش‌هاي رواني و نفساني فيلسوف ندارد، اگرچه ممكن است اين رانه‌ها يا سائق‌ها نقشي كليدي در پيشبرد كار فلسفي باشند. همچنين كار تحليلگر فلسفي با جامعه‌شناس و تاريخ‌پژوه نيز متفاوت است، ايشان به بررسي زمينه‌هاي اجتماعي، اقتصادي و سياسي ظهور انديشه‌هاي فلسفي مي‌پردازند

  • ۱۳۹۵-۰۱-۱۴ ۱۰:۰۰

    زاها حدید معمار برجسته درگذشت

    زاها حدید از مشهورترین و موفق‌ترین معماران معاصر جهان در ۶۵ سالگی از دنیا رفت.

  • ۱۳۹۴-۱۲-۱۸ ۱۶:۳۰

    نقره‌کار: لزوم بهره برداری از فرهنگ اسلامی در ارائه نظریات

    هدف از تشکیل کرسی‎های نظریه پردازی توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی و حمایت از نظریات، نوآوری‎ها و نقدها مبتنی است بر اعتقادات اسلامی و الزامات آن است

  • ۱۳۹۴-۱۱-۲۴ ۰۸:۴۵

    «تئاترشهر» در میان برترین‌های معماری

    در ادامه اجرای پروژه «یک‌صد معمار، یک‌صد انتخاب» آثار شاخص دیگری در حوزه معماری معاصر ایران معرفی شدند که در میان آن‌ها، نام‌های آشنایی مانند تئاترشهر به‌چشم می‌خورد.

  • ۱۳۹۴-۱۰-۲۳ ۱۸:۳۰

    داریوش شایگان: در ايران شاهد آنارشی معماری هستيم

    داریوش شایگان درنشست «جستجوی فضاهای گمشده درمعماری» گفت: میان مسکن و فضای بنا شده وفضای ذهن واقلیم دل هم‌شکلی‌های اجتناب ناپذیری وجود دارد.معماری همیشه تحقق یک رویا یا یک تخیل بزرگ بوده است.

  • ۱۳۹۴-۱۰-۰۷ ۱۶:۳۰

    حرفه هنرمند «معماری اندیشی» را منتشر کرد

    «معماری اندیشی» نوشته پتر زومتور و ترجمه علیرضا شلویری از سوی انتشارات حرفه هنرمند روانه کتابفروشی‌ها شد.

  • ۱۳۹۴-۱۰-۰۷ ۰۹:۴۵

    افزایش دو هزار صندلی سالن تئاتر

    مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در زمان حاضر به طور میانگین روزانه 100 نمایش در سراسر کشور اجرا می شود که با راه اندازی تماشاخانه های خصوصی حدود 2 هزار صندلی به صندلی های تئاتر افزوده شد.

  • ۱۳۹۴-۱۰-۰۲ ۱۶:۰۰

    شجره‌نامه پست‌مدرنیسم، مدرنیسم ۱۹۱۰ / دیردره مک‌کلاسکی

    جک آماریو می‌نویسند که هر دو نوع مدرنیست‌های ۱۹۱۰ مصمم بودند تا از تاریخ رها شوند، تا به ورای زمان و مکان بروند. در علم یا در هنر، و یا در هر دو، مدرنیسم همانا بالا بردن مدرن‌بودن است تا به درجه‌ای که به قله‌ی کار خلاقه برسد. پیروزی آوانگارد و شکست سنت است. خاصیت اخلاقی امید به همگان نفوذ کرده بود.

  • ۱۳۹۴-۰۹-۱۴ ۱۶:۳۰

    «نگرش تطبیقی بر طراحی معماری و لباس: مُدهای پست‌مدرن»

    پست‌مدرنیسم، مهم‌ترین جنبش فلسفی، فرهنگی و هنری روزگار معاصر است که در نیمه دوم قرن بیستم، در واکنش به فلسفه و هنر مدرن و پیش‌فرض‌های آن به وجود آمد و مُدگرایی از اصلی‌ترین شاخصه‌های تولیدات فرهنگی آن به‌شمار می‌رود.

  • ۱۳۹۴-۰۹-۱۰ ۱۴:۰۰

    مستندسازی بلندترین طاق طبیعی دنیا درحال انجام است

    بررسی و مستند سازی غار دژاسپهبد خورشید، ازمنحصربه فردترین استحکامات دفاعی تبرستان و شاهکاری از ساختار معماری دفاعی دوره ساسانی در بلندترین طاق طبیعی دنیا به منظور حفظ این اثر در حال انجام است .

  • ۱۳۹۴-۰۹-۰۸ ۱۴:۳۰

    «پژوهش‌های معماری و هنر: تاریخ و نظر» منتشر شد

    «پژوهش‌های معماری و هنر: تاریخ و نظر» به اهتمام مهرداد قیومی بیدهندی از سوی انتشارات روزنه منتشر شد. در این کتاب مقاله‌هایی از گل‌رو نجیب اوغلو، آرتور پوپ، مهدی گلچین عارفی، نگار صبوری، مهدی صحراگرد و... منتشر شده است.

  • ۱۳۹۴-۰۸-۰۷ ۱۱:۰۰

    تجمع معماران در اعتراض به تغییر نمای بانک ملی

    در پی خبر تغییر نمای بانک ملی شعبه دانشگاه، واقع در خیابان انقلاب و روبه‌روی سینما سپیده، عده‌ای از معماران و شهرسازان صبح دیروز، ششم آبان در اعتراض به این اقدام بانک ملی تجمع کردند.

  • ۱۳۹۴-۰۸-۰۶ ۱۷:۴۵

    تحلیل نخستین کتیبه‌های معماری دورانِ اسلامیِ ایران در یک کتاب

    «نخستین کتیبه‌ها در معماری دوران اسلامی ایران زمین» نوشته شیلا بلر با ترجمه مهدی گلچین عارفی از سوی موسسه تالیف، ترجمه و نشر آثار هنری (متن) فرهنگستان هنر منتشر می‌شود. در این کتاب 80 کتیبه از پنج قرن

  • ۱۳۹۴-۰۷-۲۷ ۱۰:۱۰

    برخورد جدی دانشگاه یزد با عاملان برگزاری یک مراسم غیرقانونی

    معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه یزد با بیان اینکه مراسم دانشجویان جدیدالورود دانشکده هنر و معماری این دانشگاه بدون مجوز برگزار شده است، گفت: با عاملان برگزاری این مراسم، برخورد قانونی صورت می گیرد.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۱۴:۲۰

    جشن كتاب ˝معمار نبض شهر˝ برگزار شد

    علاقه‌مندان شعر و منتقدان ادبی پنجشنبه ۱۶ مهر به كتابفروشی ˝حوض نقره˝ رفتند تا در جشن كتاب ˝معمار نبض شهر˝ اثر تازه انتشار یافته‌ طاها وفائی‌نژاد شركت كنند.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۱۵ ۱۵:۲۰

    دانشنامه معماری «دستکند» تدوین می‌شود

    معاون میراث فرهنگی کشور از تدوین دانشنامه معماری دست کند خبر داد و گفت: این کار با استفاده از بانک اطلاعاتی و دایره‌المعارفی که در حوزه معماری دستکند وجود دارد، تحقق می یابد.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۰۸ ۱۴:۳۰

    پتر زومتور، از «اتمسفر حسی-احساسی» تا « معماری سکوت»

    سکوت در بناها، وجه مهمی از معماری زمتور است. وی با نقد معماری خودنما، ابراز می‌دارد که معماری خوب باید پذیرای مخاطب باشد و اجازه دهد تا او در آن سکونت کند و تجربه‌اش کنند نه اینکه با خودنمایی و حرافی حضورش را بر مخاطب تحمیل کند.