به گزارش فرهنگ امروز به نقل از شبستان؛ این مستندساز با اشاره به اینکه عمر مستندسازی صنعتی در ایران به اندازه عمر مستندسازی است، گفت: اولین مستندی که در ایران ساخته شد، مستند صنعتی بود که ابراهیم گلستان درباره فعالیتهای سمعی بصری در شرکت نفت ساخته بود.
وی با تاکید بر اینکه اهمیت فیلمها و مستندهای صنعتی در سینمای ایران زیاد است، ادامه داد: متاسفانه هم صدا و سیما و هم روابط عمومیها نگاه سفارشی و اسپانسری به این فیلمها دارند و از این منظر، آنها را بیارزش میدانند اما برگزاری جشنوارهای که به شکل تخصصی این بخش از سینمای ایران را هدف قرار دهد، میتواند به بیشتر دیده شدن و بالا بردن اهمیت مستندهای صنعتی کمک کند.
این مستندساز ادامه داد: با فیلمها و مستندهای صنعتی میتوان علاوه بر معرفی برندها، فرهنگسازی کرد و در تربیت نیروی انسانی موثر بود.
محصصی یکی از راههای پیشرفت در ساخت این فیلمها را بررسی آثار کشورهای صنعتی دانست و بیان کرد: شبکههایی مانند نشنالجئوگرافیک و دیسکاوی، فیلمها و مستندهای صنعتی زیادی پخش میکنند که اتفاقا در هیچکدام از آنها به شکل مشخص و مستقیم تبلیغ صورت نمیگیرد.
این مستند ساز با تاکید بر اینکه رسانه ملی خیلی به خلاقیت اهمیت نمیدهد، عنوان کرد: رسانه ملی باید دیدگاهی که نسبت به مستندهای صنعتی و تیزرها را دارد، تغییر دهد تا روابط عمومیها هم مجبور نباشند با ساخت فیلمی که هزینه زیادی هم برایشان داشته است، هر چند ثانیه نام شرکت را ببرند و مخاطب را از دیدن آن پس بزند.
محمدسعید محصصی در پایان سخنانش با تاکید بر اینکه دوران تبلیغ مستقیم گذشته است، گفت: نزدیک به ۶ دهه است که در دیگر کشورها از روش تبلیغ مستقیم استفاده نمیشود، بلکه فیلمها و مستندهایی تولید میشود و مدارس، مراکز موزشی و دانشگاهها با خریداری آنها علاوه بر اینکه هزینه مصرف شده را به شرکت تولید کننده برمیگرداند، از فیلمها برای آموزش نیز استفاده میکنند؛ این حرکت به خودی خود تبلیغ را هم در برمیگیرد.
بر اساس این گزارش، محمدسعید محصصی از جمله مستندسازانی است که تجربه ساخت چندین فیلم صنعتی را در کارنامه دارد و برای این فیلمها، جايزه بهترين تحقيق جشنواره فرهنگ و صنعت و جايزه بهترين كارگرداني مستند صنعتي جشنواره فيلم كوتاه اصفهان را كسب کرده است. او كتاب «سينماي مستند صنعتي ايران، يك بررسي تاريخي تحليلي» را نيز به رشته تحرير در آورده است.
سومین جشنواره ملی فیلم و عکس فناوری و صنعتی (فردا) از هفتم تا نهم مردادماه به دبیری مسعود نجفی برگزار میشود.
فراخوان این جشنواره از چندی قبل منتشر شده است و علاقمندان میتوانند آثار خود را در هفت بخش تعیین شده تا ۳۱ خردادماه ارسال کنند. فراخوان جشنواره از طریق سایت WWW.JDFEST.IR قابل مشاهده است.
نظر شما