نظریه

کل اخبار:190

  • ۱۳۹۴-۰۹-۰۸ ۰۹:۱۵

    «نظریه هنر معاصر» منتشر شد/ بررسی تفاوت‌های هنر مدرن و هنر معاصر از منظر نظریه‌پردازی

    «نظریه هنر معاصر» نوشته آن ککلن با ترجمه بهروز عوض‌پور از سوی نشر نگاه روانه کتابفروشی‌ها شد. در این کتاب ضمن معرفی مهم‌ترین مکاتب هنری معاصر و هنرمندان آنها، به بررسی تفاوت‌های‌ میان هنر مدرن و هنر معاصر نیز پرداخته شده است.

  • آذری ۱۳۹۴/۰۹/۰۷

    گفت‌وگو با «غلامرضا آذری»؛

    درک نظریه‎های ارتباطات؛ زمینه‌ی شناخت فلسفه و تاریخ آن

    برای درک نظریه لازم است فلسفه و تاریخ آن علم را خوب شناخت و تا بحث نظریه‌ها خوب درک نشود دانشجو نمی‌تواند در بحث روش‌شناسی خوب عمل کند. آشنایی با مفاهیم کلیدی دکترین (آموزه)، پارادایم (سرمشق)، اَپروچ (رویکرد)، مدل (الگو) و متد (روش) برای درک یک نظریه لازم است تا فهم یک مکتب حاصل شود. اگر این مثلث فلسفه، تاریخ و نظریه در علوم درست طی نشود نتیجه‌ی مطلوب به دست نخواهد آمد.

  • ۱۳۹۴-۰۸-۲۷ ۱۶:۳۰

    کتاب «نظریه هنر و تمدن اسلامی» منتشر شد

    کتاب نظریه و تمدن اسلامی نوشته حسن بلخاری قهی به همت انتشارات سوره مهر منتشر شد.

  • ۱۳۹۴-۰۸-۲۶ ۱۰:۴۵

    نظریه ها و تجربه های توسعه

    انجمن جامعه شناسی ایران کتاب نظریه ها و تجربه های توسعه را نقد و بررسی می کند.

  • ۱۳۹۴-۰۸-۲۶ ۱۰:۱۵

    «نظریه هنر معاصر» در کتابفروشی ها

    کتاب «نظریه هنر معاصر» نوشته‌ی «آن ککلن» با ترجمه ی « بهروزعوض‌پور» را انتشارات نگاه منتشر کرد.

  • بهمن نامورمطلق ۱۳۹۴-۰۸-۲۴ ۰۸:۰۳

    صوت/ بررسی نظریه‌ اضطراب تأثیر هارولد بلوم

    بهمن نامورمطلق

  • نظریه تبیین ۱۳۹۴-۰۸-۲۳ ۱۲:۲۳

    نگاهی به نظریه‌های تبیین/ بخش دوم؛

    تحولات معاصر در نظریه‌ی تبیین

    نظریه‌ی تبیین وسلی سالمون شاید در میان سنت رئالیسم متنفذترین نظریه‌ای است که تدوین یافته است. سالمون در همان اوایل یک نظریه‌ی تبیین اساساً معرفتی را تدوین کرد که برحسب آن، تبیین عبارت از فهرستی از عوامل آماری مربوط به حادثه بود، به‌هرحال، او بعداً همین نظریه‌ی خود و هر نظریه‌ی معرفتی دیگر را به دلایل عدم کفایت رد کرد.

  • همپل ۱۳۹۴-۰۸-۱۹ ۰۸:۴۲

    نگاهی به نظریه‌های تبیین/ بخش نخست؛

    نظریه‌ی تبیین همپل و انتقادهای استاندارد از این نظریه

    به نظر همپل پاسخ دادن به سؤال «چرا» شامل مراجعه به یک واقعیت ورای تجربه نیست. همپل تبیین را در مفهوم معرفتی به کار می‌برد، در نظر او سؤال «چرا» عبارت از بیان نیاز به کسب کنترل پیش‌بینی‌شده‌ی تجارب آینده‌ی ما است و ارزش یک نظریه‌ی علمی می‌تواند برحسب توانایی آن جهت تولید این نتیجه باشد.

  • ۱۳۹۴-۰۸-۱۰ ۰۹:۴۰

    دانشگاه باید در نقد و تولید نظریه های جدید همت داشته باشد

    معاون حقوقی و امور مجلس وزیر علوم تاکید کرد: دانشگاه محل تولید دانش است و در دانشگاه باید حرمت انسان ها گرامی داشته شود. دانشگاه باید در نقد و تولید نظریه های جدید همت داشته باشد و اساتید دانشگاه در این زمینه تلاش کنند زیرا که مهم ترین جای نقد و تولید نظریه های جدید برگزاری کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه ها است

  • ۱۳۹۴-۰۷-۲۱ ۱۱:۰۱

    بررسی نظريه علم دينی آيت الله جوادی آملی در شماره جديد كتاب نقد

    ماره ۷۰-۷۱ فصلنامه كتاب نقد وابسته به پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامی، در تكميل شماره ۶۹ اين فصلنامه، به بررسی و نقد نظريه آيت‌الله جوادی آملی در مورد علم دينی اختصاص يافته است.

  • ابراهیم دادجو ۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۱۵:۰۴

    صوت/ واقع‎گرایی علوم انسانی‎اسلامی

    ابراهیم دادجو

  • ۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۵:۲۰

    میچیو کاکو، بنیانگذار نظریه ریسمان در کتابی به «آینده ذهن» پرداخت

    انتشارات ققنوس به تازگی کتاب «آینده ذهن: جستجوی علمی بزاری شناخت، افزایش توانایی و پیشرفت ذهن» نوشته میچیو کاکو با ترجمه محمد اسماعیل فلزی را منتشر کرده است.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۱۶:۵۰

    کتاب «نظریه پیچیدگی و فلسفه تعلیم و تربیت» روانه کتابفروشی‌ها شد

    مارک میسن در کتاب «نظریه پیچیدگی و فلسفه تعلیم و تربیت» سعی کرده در گردآوری فصول آن به کمک گروه برجسته‌ای از پژوهشگران بین‌المللی که در اندیشه‌ها یا نوشته‌هایشان به نظریه پیچیدگی و ارتباط آن با تعلیم و تربیت پرداخته بودند، خدمت بزرگی به مخاطبان ارائه دهد.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۱۶ ۱۶:۱۰

    نگاهی به کتاب بنیادهای نظریه اجتماعی

    جیمز ساموئل کلمن یکی از جامعه شناسان، نظریه پردازان و محققین تجربی آمریکا بوده است. می توان گستره آثار او را در زمینه های جامعه شناسی آموزش و پرورش، مسائل جوانان، جامعه شناسی پزشکی، سیاسی، نظریه و روش های علوم اجتماعی و کاربرد مدلهای ریاضی دانست. او توانست از دانش وسیع خود در اقتصاد، علوم، ریاضیات و جامعه شناسی بهره فراوانی برده و آثار برجسته و مهمی را در زمینه های گوناگون مثل رفتار جمعی، سازمان اجتماعی مدرسه، نظریه مبادله اجتماعی و ... پدید آورد.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۸:۰۰

    «نظریه عکاسی» با ترجمه اخگر روی پیشخان کتابفروشی‌ها

    «نظریه عکاسی: گزیده‌ای از مهم‌ترین متون نظری عکاسی در قرن بیستم» تدوین تدوین و ویرایش لیز ولز با ترجمه مجید اخگر، مترجم و نویسنده پرکار حوزه‌های هنر و فلسفه روی پیشخان کتابفروشی‌ها قرار گرفت.

  • ۱۳۹۴-۰۶-۰۵ ۱۱:۳۰

    احمد نقیب زاده: محافظه‌کاری فلسفه نیست؛ منش اجتماعی است

    محافظه‌کاری پیش از آنکه فلسفه یا نظریه باشد یک منش و رویکرد اجتماعی است که در آن علاقه به حفظ سنت‌ها و پرهیز از تندروی و انقلابی‌گری مستتر است. اتفاقا این منش و طرز فکر با فرهنگ انگلیسی‌ها گره خورده و به نماد فرهنگی این ملت تبدیل شده است.

  • نامورمطلق-نشست ۱۳۹۴-۰۵-۲۸ ۱۰:۴۸

    بررسی نظریه‌ی «اضطراب تأثیر» از هارولد بلوم؛

    درهم تنیدگی «روان‎شناسی و بینامتنیت» در نظریه بلوم

    آن چیزی که بینامتنیت بلوم را متمایز می‌کند، ارتباطی است که برای اولین بار بین بینامتنیت و روان‌شناسی برقرار می‌کند. بینامتنیت عموماً نشانه‌شناختنی است، اما این مبحث نشانه‌شناختی گاهی با فلسفه، جغرافیا، گفتمان‌شناسی و پسامدرن ارتباط نزدیک برقرار کرده است. و تنها نزد بلوم است که می‌بینیم بحث بینامتنیت ارتباط تنگاتنگی با روان‌شناسی برقرار می‌کند.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۲۶ ۱۴:۴۰

    دیدگاه‌های متفاوت در فلسفهٔ حقوق

    یادداشت زیر به بررسی کتاب «دانش نظری حقوق» نوشتۀ سوری راتناپالا می پردازد.

  • ۱۳۹۴-۰۵-۱۹ ۰۹:۰۰

    مقاله ای از دکتر فنایی اشکوری؛

    تحلیل و بررسی نظریه علم دینی آیت الله جوادی آملی

    سازگارى یا ناسازگارى عقل و محصولات آن ـ مانند علم ـ با دین، تأثیر زیادى بر نحوه عقل ورزى و علمگرایى از یکسو و دین ورزى و ایمان گرایى از سوى دیگر خواهد داشت.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۱۸:۰۰

    دوره‌ آموزشی فلسفه‌ سیاسی سده‌ بیستم با تمرکز بر نظریه‌های عدالت

    دوره‌ آموزشی فلسفه‌ سیاسی سده‌ بیستم با تمرکز بر نظریه‌های عدالت به همت مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار می شود.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۲۴ ۱۴:۴۰

    «نظریه‌های هنر در قرن بیستم» روی پیشخوان کتابفروشی‌ها قرار گرفت

    کتاب «نظریه‌های هنر در قرن بیستم» که شامل نظریه‌های اندیشمندانی چون تولستوی، مارتین هایدگر، ژاک دریدا، ارنست کاسیرر و زیگمون فروید در حوزه زیبایی‌شناسی و فلسفه هنر است، با ترجمه داود طبایی عقدایی منتشر شد.

  • نوذری ۱۳۹۴-۰۴-۱۴ ۰۹:۴۴

    گفتاری از حسینعلی نوذری درباره جایگاه نظریه‌های محیط زیست در نظریه سیاسی معاصر؛

    ساختار قدرت، عامل اصلی بحران محیط زیست

    با توجه به نقش و ابعاد گسترده‌ای که دولت‌ها به‌عنوان بزرگ‌ترین کارگزاران اساسی فراهم‌کننده‌ی زمینه‌ی ایجاد و بسط و گسترش صنایع یا کارخانجات یا سوژه‌های آلاینده ایفا می‌کنند ماهیت مسائل مربوط به محیط زیست از حوزه‌های علوم اجتماعی و علوم تجربی به حوزه‌ی علوم سیاسی کشیده شد.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۰۶ ۱۷:۱۰

    گفت‌وگوی مکتوب با دکتر همایون کاتوزیان در نسبت فرسودگی و نوسازی و فرسوده‌سازی

    من اصطلاح «جامعه کلنگی» را بدل از «جامعه کوتاه‌مدت» به کار بردم که دو کار کرده باشم؛ یکی اینکه با مأنوس بودن اصطلاح «کلنگی» و «ساختمان کلنگی» توجه خوانندگانم را به کوتاه‌مدت بودن بسیاری از وجوه جامعه جلب کرده باشم، چنانکه دلایل و شواهد آن را در بسیاری از نوشته‌هایم آورده‌ام. دیگر اینکه دقیقا توجه جامعه ایران را به این خرابکاری که ظاهرا هیچ‌کس کوچک‌ترین توجهی به آن نداشت و به راحتی می‌گفت «این ساختمان کلنگی است» جلب کرده باشم...

  • ۱۳۹۴-۰۴-۰۶ ۱۶:۵۰

    گزیده‌ی مقالات سینمایی سال ۱۳۹۳ در «سینما ۹۳»

    کتاب «سینما ۹۳: گزیده مقالات سینمایی سال ۱۳۹۳» با گردآوری محمد حقیقت طلب از سوی انتشارات رسم روانه کتابفروشی‌ها شد. این کتاب شامل ۱۶ مقاله سینمایی (تألیف و ترجمه) است.

  • ابراهیم دادجو ۱۳۹۴-۰۴-۰۶ ۰۹:۱۶

    گفتاری از «ابراهیم دادجو» درباره‎ی نظریه‎ی «تهذیب باواسطه»؛

    ساخت مکتب، برون‎رفت از گم‌گشتگی علوم انسانی اسلامی

    یک اندیشمند در حوزه‎ی علوم انسانی علوم را نفی نمی‎کند که مدعی باشد من چیز دیگری در حال آفریدن هستم، بلکه یک متفکر علوم موجود را بادقت می‎آموزد و سپس بعد از درک روش آن به تولید نظریه در دانش مورد نظر می‎پردازد؛ این متفکر با این شیوه در واقع تولید مکتب می‎کند.

  • ۱۳۹۴-۰۴-۰۱ ۱۸:۴۰

    کتاب «آشنایی همگان با نظریه‌ی ساختاری موسیقی ایران» منتشر شد

    انتشارات سوره‌ی مهر جلد اول کتاب «آشنایی همگان با نظریه‌ی ساختاری موسیقی ایران» نوشته‌ی دکتر محسن فربدمنش را منتشر کرد.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۳۱ ۱۲:۰۰

    نظریه نظام فرهنگی

    گیرتز انسان را موجودی فرض می‌کند که داخل یک چارچوب فرهنگی قرار گرفته و این چارچوب معنایی همان فرهنگ است. چارچوبی که به صورت یک شبکه فرد را در بر می‌گیرد. این چارچوب یا شبکه معنایی از یک فرد نسبت به دیگری و از یک گروه به گروه دیگر متفاوت است.

  • ۱۳۹۴-۰۳-۲۱ ۱۰:۱۹

    نقد نظریه ای در باب عدالت

    نظریه جان رالز در خصوص عدالت در نشست هفتگی شهر کتاب بررسی می شود.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۷:۱۰

    رویکرد صفات در شخصیت: نظریه‌های آلپورت، کتل و آیسنک

    سه نظریه‌ی پرآوازه‌ی رویکرد صفات در شخصیت در تعریف صفت بر تفاوت های فردی سرشتی در آمادگی اولیه پافشاری داشته‌اند. روش کار آلپورت با انتقاد به روش تحلیل عاملی، بیشتر بر مطالعه بالینی استوار بوده حال آن که کتل و آیسنک از روش ترکیبی و کاربرد تحلیل عاملی بهره گرفته‌اند.

  • ۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۴:۲۰

    تقسیم بندی های موجود در نظریه های جامعه شناسی

    هافنر (۱۹۹۸) در مقاله­ ی «نظریه­ ها و پارادایم ­های موجود در جامعه ­شناسی» برخی از تقسیم­ بندی­ ها و انگاره ­­های موجود در جامعه­ شناسی را معرفی می­ کند که ممکن است در جامعه­ شناسی علم نیز کاربست­ پذیر باشند یا نباشند. او این مساله را مطرح می­ کند که غیر از تقسیم­ بندی سه­ گانه­ ی انگاره­ های جامعه­ شناختی تعریف اجتماعی، رفتار اجتماعی و واقعیت اجتماعی که توسط ریتزر ارائه شده است، تقسیم­ بندی­ های دیگری نیز وجود دارد.