به گزارش «فرهنگ امروز» به نقل از ایرنا؛ حسین الله کرم یکشنبه شب در تجمع اعتراضی برخی هیات های مذهبی به ساخت و پخش فیلم رستاخیر کاری از احمدرضا درویش، گفت: تحریفات و جسارت هایی که نسبت به خاندان اهل بیت (ع) در این فیلم صورت گرفته به هیچ وجه قابل اغماض نیست و این حرف های ما نقد نیست بلکه اعتراض است.
در این مراسم که به همت هیئت محبان المرتضی(ع) و با حضور جمعی از هیئات مذهبی برپا شد حسین سازور، محمود ژولیده، سید مجید بنی فاطمه، مهدی سلحشور و فرج الله سحشور نیز حضور داشتند.
سازور ضمن تقدیر از حضور هیئات مذهبی در این مراسم گفت: ما برای اینکه بر اساس دیده های خود فیلم رستاخیز را نقد کنیم، این فیلم را دیدیم و شما حق دارید به خاطر دیدن این فیلم به ما گله کنید ولی ما چاره ای جز این نداشتیم و این فیلم را در ۲ بخش عینیت های فیلم و برداشت هایی که از این فیلم می شود، نقد می کنیم.
وی افزود: اولین و مهمترین مشکل رستاخیز نشان دادن پنج تن از اهل بیت امام حسین (ع) است. در این فیلم چهره حضرت عباس، حضرت علی اکبر، حضرت قاسم، حضرت مسلم و حضرت علی اصغر نشان داده شده که چهره حضرت مسلم به صور سخیفی نمایش داده شده است.
این مداح اهل بیت(ع) با اشاره به استدلال کارگردان این فیلم مبنی بر معصوم نبودن قمر بنی هاشم اظهار داشت: از امام راحل وقتی درباره آیت الله خوانساری سوال شد ایشان گفتند چرا از عصمت ایشان سوال نمی کنید آن وقت مقام معظم رهبری می فرمایند هزار نفر مثل من خاک پای قنبر غلام حضرت علی (ع) نمی شویم. حضرت ابوالفضل (ع) هنر خلقت خداست و نشان دادن او در فیلم درست نیست.
سازور گفت: خدا می خواست حضرت ابوالفضل (ع) در عاشورا مخفی بماند. نشان دادن شجاعت حضرت ابوالفضل شوخی نیست. امام حسین (ع) خطاب به حضرت ابوالفضل (ع) می گوید جان من فدای تو ولی در فیلم این گونه حضرت ابوالفضل (ع) نمایش داده می شود.
وی افزود: در همه جای تاریخ نوشته اند که حضرت قاسم ۱۳ ساله بود و به قدری زیبا بود که امام حسین (ع) قسمتی از چهره او را پوشاند اما حضرت قاسم در این فیلم جوانی بیست و چند ساله نشان داده شده است.
سازور در ادامه خطاب به درویش افزود: شما مقدسات ما را زیر پا له کردید. شما صدای ناموس خلقت، حضرت زینب (س) را در این فیلم پخش کردید. آیا حقیقت عاشورا این گونه است؟ مقام عاشورا آنقدر بالاست که «جون» غلام امام حسین (ع) را به مقامی رساند که امام زمان (عج) ۱۴۰۰ سال است به او سلام می دهد.
وی در خصوص نحوه نمایش شهادت حضرت علی اصغر (ع) در فیلم «رستاخیز» گفت: نحوه شهادت حضرت علی اصغر (ع) سند مظلومیت امام حسین (ع) است اما درویش نتوانست این صحنه را به خوبی نشان دهد.
سازور در ادامه گفت: یکی از اشتباهات بزرگ این فیلم نمایش غلبه عشق مجازی بر عشق های حقیقی کربلا است. ما هیچ پیامی از این فیلم برداشت نکردیم در حالی که عاشورا ۳۰۰ پیام مختلف در خود دارد. ابعاد عرفانی و حماسی عاشورا که مقام معظم رهبری که بر روی آن تاکید دارند در این فیلم نشان داده نشده است.
وی افزود: درویش با بکارگیری عوامل سینمای خارجی در این فیلم به عوامل سینمایی ایرانی توهین کرده است. همچنین اسامی ارگان ها و افرادی را در پایان این فیلم آورده و آنها در ساخت رستاخیز دخیل دانسته است که این جفا به آنها است.
این مداح اهل بیت اضافه کرد: در صحنه ای از فیلم می بینیم اسبی که حاوی نامه ها است در دشت می دود و نامه ها را می برد. با ترویج خشونت باری که از عاشورا در این فیلم نشان داده شد این برداشت می شود که پیام خشونت در حال گسترش در جهان است.
وی تاکید کرد: شما اگر می خواهید فیلم دینی بسازید بهتر است از افراد خبره در دین مشورت بگیرید. شما به موضع گیری های مراجع عظام بی اعتنایی کردید. جشنواره فجر نیز با این وجود به این فیلم سخیف چندین جایزه داد.
سازور در پایان گفت: شما نمی توانید عشق یک بسیجی را در جنگ ۸ ساله دفاع مقدس نشان دهید آیا چگونه می خواهید از پله اول به پله صدم پا بگذارید و عشق عاشورا را نشان دهید.
در ادامه این تجمع سلحشور کارگردان و فیلمنامه نویس سینما با انتقاد به هالیوود و ماهیت فعلی سینما گفت: سینما و تلویزیون، فرهنگ و سنت های گذشته ما را تغییر داده است. سینما وسیله ای است تا آمریکایی ها فرهنگ ملتها را بگیرند و فرهنگ صهیونیسم را القا کنند.
کارگردان سریال یوسف در ادامه اضافه کرد: قرار نیست درویش و هیچ کارگردان دیگر سینما در خدمت خدا، پیغمبر و امام حسین (ع) باشند. قرار است کارگردان ها برای اینکه در راس باشند فیلم بسازند. متاسفانه ما این سینمای منحرف را پذیرفته ایم. دولت، مجلس، بزرگان، مداحان و حتی حزب اللهی ها این سینما را پذیرفته اند و برای همین نمی توان از درویش توقع داشت که برای ما فیلم بسازد.
وی افزود: اگر درویش می خواست حقیقت داستان عاشورا را نشان دهد به او می گفتند خلاقیت ندارد و طوطی وار فیلم می سازد. غربی ها خلاقیت را در تغییر واقعیت می دانند. این فیلم، تازه اول خط است. آنها با سینما خانواده های ما را از هم می پاشند و ناموس ما را به این گونه که اکنون می بینید در خیابان ها می کشند و حتی امام حسین (ع) را از ما می گیرند.
این کارگردان افزود: ما از قرآن تعریف هایی برای قصه نویسی و سناریونویسی درآوردیم و بر پایه آن سریال های یوسف، اصحاب کهف و مریم را ساختیم. به مسئولین نیز گفتیم بودجه در اختیار ما قرار دهید تا جریان فیلم سازی اسلامی را به راه بیندازیم اما مسئولان می گویند این کار ما نیست.
وی در ادامه گفت: تهیه کننده سریال آمریکایی ۲۴ می گوید اگر ما رسانه ملی داشتیم تا امروز آمریکا و اسرائیل را نابود کرده بودیم. این حرف نشان می دهد که رسانه ملی هنوز در خدمت ما نیست.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: من ۳۶ سال روی سینما فکر کرده ام و به این نتیجه رسیدم اگر سینما درست شود همه آرزوی انبیا و شهدای ما محقق می شود. سریال یوسف شش سال است که پربیننده ترین اثر روی زمین است و چهار میلیارد انسان یوسف را دیده اند و این نشان از تاثیرگذاری آثار هنری دارد
در ابتدای این مراسم، کرم ضمن گرامیداشت سالروز شهادت جمعی از عزاداران حسینی در واقعه آتش سوزی مسجد ارک به پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب درپی این حادثه اشاره کرد و گفت: تمامی کسانی که در این ماجرا به دیدار سیدالشهدا(ع) نائل شدند انتخاب شده های خدا بودند و اینطور نبود که بگوییم در اثر اتفاق چنین سرنوشتی برایشان رقم خورده است.
فیلم رستاخیز در سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر موفق به کسب هفت سیمرغ بلورین شد .
نظر شما