به گزارش فرهنگ امروز به نقل از تسنیم؛ همزمان با عید سعید قربان،آیین افتتاح گروه سینمای هنر و تجربه شامگاه شنبه 12 مهر درسالن موزه سینما برگزار شد.
در افتتاحیه این گروه سینمایی کیوان کثیریان گفت:در یک ماه اخیر گروه سینمای هنر و تجربه کارش را با نمایش چند فیلم در سالن های مختلف آغاز کرده است. اما نمایش رسمی فیلم های این گروه سینمایی از روز 13 مهر درچهار سینمای تهران ویک سینما در مشهد آغاز می شود.
او ادامه داد:نمایش این فیلم ها با بلیط فروشی به صورت معمول است ونمایش این اثار اتفاق مبارکی است که با پیگیری و حمایت هنرمندان،اصحاب رسانه و مردم این فیلم ها فرصت دیده شدن پیدا می کنند و در طولانی مدت طیف عظیمی از مخاطبان این فیلم ها را خواهند دید.
در ادامه مراسم ،هوشنگ گلمکانی منتقد و عضو شورای سیاستگذاری گروه سینمای هنر و تجربه پشت تریبون حاضر شد و گفت:پیش از این، فیلم«اون شب که بارون اومد»نمایشی داشت که از من خواسته شد درباره جایگاه آن حرف بزنم و من خیلی کوتاه درباره ان صحبت کردم.در مورد این صحبت کردم که چگونه یک فیلم سفارشی می تواند تبدیل به یک اثر هنری شود.این فیلم من را به یاد زادگاهم(گرگان)می اندازد و فارغ از بحث زیبایی شناسی،در فیلم به دنبال یک تصویر اشنا می گردم.این فیلم سال 46 ساخته شده است و آن زمان من در این شهر زندگی می کردم.
وی افزود: نمایش این فیلم آرزوی 20ساله من بود.سال 46 این فیلم ساخته شد و چندین سال توقیف بود.سال 53 نمایشی داشت و برنده جایزه شد و باز به گنجه ها برگشت.نمایش فیلم هایی مثل فیلم های شهید ثالث ،بیضایی و شیردل از اتفاقات خوشایند آغاز گروه سینمای هنر و تجربه بوده.نمایش برخی اثار ضرورت وجود هنر و تجربه را قطعی تر می کند.وقتی در سرزمینی زندگی می کنیم که حاشیه ها می تواند فیلمی مثل«اون شب که بارون اومد»را سالها در گنجه نگاه دارد.هنر و تجربه می تواند امکانی باشد که نسل امروز و یا نسل گذشته که امکان تماشای این فیلم ها را نداشتند،حسرت این را نخورند که فیلمی مثل«اون شب که بارون اومد»را ندیدند.
گلمکانی افزود:«این گروه سینمایی باید تبدیل به یک امکانی شود برای دیده شدن برخی فیلم ها.ما فیلم هایی مثل «ماهی و گربه»زیاد داریم.جوانهای پرشوری داریم که علاقه مند به سینما هستند.جوانهایی که شاید نامشان را به عنوان فیلم ساز نشنیده باشیم و در خانه هایشان فیلم هایی که ساخته اند را نمایش می دهند و دوست دارند فیلم شان اکران عمومی شود و به عنوان سینماگر به رسمیت شناخته شوند.»
گلمکانی همچنین گفت:این گروه امکان این را فراهم می کند که 30 سال دیگر حسرت نخوریم که فیلمی مثل»پرویز»را ندیدیم مثل این روزها که دیدن فیلم«اون شب که بارون اومد»انقدر هیجان انگیز است.
این منتقد پیشکسوت سینما افزود:امیدوارم گروه سینمای هنر و تجربه مثل طرح های پیشین شکست نخورد و از این طرح حمایت شود.چرا که این طرح آخرین تیر ترکش برای نمایش این فیلم ها است و اگر شکست بخورد دیگر عقلم قد نمیدهد که چه کار می توان انجام داد و این فیلم ها را نمایش داد.
خسرو معصومی دیگر فیلم سازی بود که درباره اجرای طرح هنرو تجربه و نمایش فیلم«اون شب که بارون اومد»صحبت کرد.او گفت: 33 سال پیش فیلم«دوران کودکی»را ساختم.فیلمی که پس از مشورت با امیر نادری به من گفت که برای تدوین فیلم با کامران شیر دل مشورت کنم.فیلم را به اقای شیردل نشان دادم و از فیلم خوشش امد.این فیلم33سال است در توقیف به سر می برد و خوشحال می شم اگر بتوانم فیلم را در این گروه سینمایی ببینم.این فیلم 48 دقیقه ای سانسور شد و به 12 دقیقه رسید و در نهایت با تصمیماتی که برای فیلم گرفته شد تبدیل شد به یک فیلم 24 دقیقه ای که در ارشیو کانون پرورش فکری نگهداری می شود.
معصومی خاطرنشان کرد:خاطرم هست همان زمان به آقای شیردل گفتم که فیلم باید کوتاه شود و گفت که اگر قرار است یک پلان از فیلم کوتاه شود نام من هم از فیلم حذف شود.
وی افزود:دومین تجربه من در همکاری با آقای شیر دل به ساخت فیلم«دوران سربی»برمی گردد.به او گفتم که فیلم را با یک و نیم میلون تومان که آن را هم از بانک صادرات گرفتم ساختم و پولی بابت تدوین کار ندارم و گفت مگر من حرف پول زدم؟تدوین او نگاه من را به این معقوله عوض کرد و به تدوین علاقه مند شدم و از کمک هایش ممنونم.از خدا می خواهم 100 سال دیگر به کامران شیر دل عمر دهد.
بعد از صحبت های معصومی،کامران شیر دل به تشویق حاضرین پشت تریبون حاضر شد و گفت:«از حضورتان تشکر می کنم.حرف های زیبایی در مورد من و کارم زده شد و دوستان تعارف کردند.اینجا حاضر شدم که از اهمیت تشکیل گروه سینمای هنر و تجربه صحبت کنم.من 75 سال دارم و در سن 18 سالگی از ایران رفتم.خاطرم هست در ایتالیا هم چنین مشکلی وجود داشت و امکان دیده شدن برخی فیلم ها وجود نداشت.اما در زیر زمین نمور خانه ای محلی برای نمایش برخی فیلم های خاص وجود داشت که من در سن 20 سالگی به عضویت آنجا درامدم جزو 10-12 نفری بودم که در این کلاس اسم نوشتم.
شیردل ادامه داد:اهمیت گروه سینمای هنر و تجربه به این دلیل است که نسل جوان می توانند اثار با ارزش سینمای ایران را ببینند.معتقدم فیلم مثل یک نامه است که باید به مقصدی و دست گیرنده برسد.
او در ادامه با تشکر از فیلم خانه ملی ایران گفت:جای تشکر دوباره دارد به دلیل عمل زیبا و فوق العاده ای که برای فیلم من انجام دادند.بخش عمده ای از فیلم های قدیمی فیلم خانه ملی ایران به دلیل شرایط نگهداری که در قوطی های فلزی نگهداری می شد و ترکیبات این قوطیها باعث خورندگی فیلم ها می شد.بنابر این فیلم ها کیفیت شان را از دست می دادند و فیلم من این شانس را داشت که ترمیم شود و علی رغم مخالفت هایی که وجود داشت که چرا این فیلم باید در اولویت ترمیم شدن باشد باز این اقدام صورت گرفت و من صمیمانه از دوستان تشکر می کنم.
در پایان مراسم هوشنگ گلمکانی بار دیگر پشت تریبون حاضر شد و گفت:آقای ایوبی در جلسه قبل گروه سینمای هنر و تجربه وعده تولید فیلم توسط این گروه را مطرح کردند.اعتقادم این است که این گروه باید مرکزی داشته باشد که خاص خودش باشد از سینماهای اجاره ای دست بکشد مگر اینکه این طرح آنقدر رونق بگیرد که سینماها خودشان به این گروه ملحق شوند.باید مرکزی داشته باشد با چند سالن نمایش که البته قولش را آقای ایوبی دادند و این را من اعلام کردم که همه یادشان بماند و اقای ایوبی هم به خاطر بسپارند.این بدهکاری وزارت ارشاد به این نوع سینما است.
نقی معصومی فیلم بردار پیشکسوت سینما،امیر اثباتی،بابک کریمی،اناهیتا افشار،دیبا زاهدی،شاهین امین،مجید برزگر،شقایق فراهانی،سعید خانی از جمله مهمانان این مراسم بودند.
نظر شما