به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایبنا؛ این کتاب با پیشگفتاری از مجید غلامی جلیسه، مقدمهای از علی بوذری، زندگی نامهای از نوش آفرین انصاری به قلم مهسا صدیق و سپس کارنامهای علمی از نویسنده مقالات شروع میشود.
کتابداری که به تازگی از آن با نام علوم اطلاع رسانی یاد میشود، یکی از رشتههای مهم بوده و تجلیل از کتابداران و استادان این عرصه ضروری است.
این کتاب در واقع مجموعهای از مقالات و مصاحبههای خانم نوش آفرین انصاری است که دربردارنده نکات کلیدی رشته کتابداری است و چون به صورت پراکنده در مجلات و جاهای مختلف چاپ شده بوده در این کتاب در یک محموعه باز چاپ شده و به طور کلی در چهار فصل کلی مقالات کتاب و کتابداری، کتاب و کتابداری کودک و نوجوان و مقالات در زمینه بررسیهای تاریخی و مصاحبهها گردآوری شده است که هرکدام از آنها در سالهای مختلفی قبلا به چاپ رسیدهاند و حالا در یک کتاب در دسترس قرار گرفتهاند.
نوش آفرین انصاری یکی از پیشکسوتان رشته کتابداری و استاد دانشگاه تهران است که در سی ام شهریور ۱۳۱۸ ش در خانوادهای فرهنگی در سیملا، یکی از شهرهای هندوستان به دنیا آمد که پدرش عبدالحسین مسعود انصاری از کارمندان عالی رتبه وزارت امور خارجه و مادرش فاطمه مسعود انصاری فارغ التحصیل رشته آموزش پیش دبستان از آلمان بود. نوش آفرین به دلیل شغل پدرش دوران کودکی اش را در کشورهای مختلفی گذراند و با زبانهای انگلیسی، فرانسه و روسی نیز آشنا شد. ایشان مدرک فوق دیپلم رشته کتابداری را در ژنو گرفت و...
در صفحه ۸۹ کتاب در تعریف کتابدار اینگونه آمده است: ترسیم چهره و شخصیت «کتابدار جالب» بسیار مشکل است زیرا دو انسان هرگز یک جور نیستند و هرکس به کار و به زندگی خود رنگی از خود میدهد. کتابدار یک کتابخانه فعال در کاخ جوانان باید خود جوان باشد بدون تعصب و با حداقل عقدههای اجتماعی . شخصیت قایل احترامی داشته باشد، تحمیل کننده و ریاست طلب نباشد و دانش را دوست بدارد و به خاطر آن حاضر به هرگونه فداکاری باشد.
این کتاب با قیمت ۳۰۰۰۰ تومان در دسترس علاقهمندان قرار گرفته است.
نظر شما