به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ ذوالفقار یزدان مهر امروز در نشستی مطبوعاتی که در محل سازمان امور دانشجویان برگزار شد، با ارایه گزارشی از عملکرد صندوق رفاه دانشجویان در سال ۹۴، برنامههای صندوق رفاه دانشجویان را برای سال ۹۵ تشریح کرد.
تدوین سند راهبردی صندوق رفاه دانشجویان
وی از تدوین سند راهبردی، صندوق رفاه دانشجویان در سال ۹۴ خبر داد و گفت: اعتبارات عمومی صندوق رفاه دانشجویان تقویت شد و علی رغم محدودیت دولت اعتبارات عمومی صندوق رفاه دانشجویان ۲۷ درصد رشد داشت.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان در ادامه به وام ویژه دانشجویان دکتری اشاره کرد و گفت: برای اولین بار در سال گذشته یک ردیف جداگانه برای وام ویژه دانشجویان دکتری اختصاص دادیم تا خدمات کمی و کیفی به این دانشجویان را ارتقاء دهیم.
تفاهم نامه صندوق رفاه دانشجویان و بنیاد مستضعفان
یزدان مهر با اشاره به جلب حمایت نهادهای عمومی و خیرین گفت: تفاهم نامه ای با بنیاد مستضعفان در سال گذشته منعقد کردیم که در کنار تسهیلات صندوق رفاه، دانشجویان بتوانند از تسهیلات بنیاد مستضعفان نیز استفاده کنند صندوق رفاه دانشجویان به هر دانشجو در هر ترم ۴۰۰ هزار تومان وام تحصیلی ارایه می دهد که براساس این تفاهم نامه هر دانشجوی مجرد ۶۰۰ هزار تومان و به هر دانشجوی متاهل ۸۰۰ هزار تومان وام تحصیلی در هر ترم ارائه می شود.
وام ازدواج، اشتغال و مسکن صندوق کارآفرینی امید
وی در ادامه به تفاهم نامه صندوق رفاه دانشجویان با صندوق کارآفرینی امید اشاره کرد و گفت: این صندوق نیز در کنار تسهیلاتی که صندوق رفاه دانشجویان ارائه می کند در سه حوزه ازدواج، اشتغال و مسکن به دانشجویان وام ارائه می دهد.
یزدان مهر افزود: صندوق رفاه به هر دانشجو ۱.۵ میلیون تومان وام ازدواج ارائه می دهد که صندوق کارآفرینی امید نیز در کنار این تسهیلات به دانشجویانی که از سوی صندوق معرفی شده باشند، ۴ میلیون تومان وام ازدواج ارائه می کند.
وی ادامه داد: صندوق رفاه دانشجویان در شهر تهران به هر دانشجو ۷.۵ میلیون تومان وام ودیعه مسکن متاهلی اختصاص می دهد که صندوق کارآفرینی امید نیز به هر دانشجو به همین میزان وام ودیعه مسکن ارایه می دهد.
یزدان مهر افزود: صندوق رفاه دانشجویان به دانشجویان در کلان شهرها ۶ میلیون تومان و در سایر شهرها ۴ میلیون تومان وام ودیعه مسکن متاهلین ارائه می کند که صندوق کارآفرینی امید نیز به همین میزان وام ارائه می دهد.
تشریح فعالیت بنیاد ۱۵ خرداد در هفته خوابگاه ها
رئیس صندوق رفاه دانشجویان در ادامه به حمایت نهادهای عمومی و غیر دولتی اشاره کرد و گفت: در سال گذشته حمایت بنیاد ۱۵ خرداد را داشتیم که در هفته خوابگاه ها که اردیبهشت ماه سال جاری برگزار می شود، برنامه های این بنیاد تشریح خواهد شد.
وی ادامه داد: با شهرداری تهران برای زیباسازی و مرمت خوابگاه ها تفاهم نامه ای داشته ایم که تاکنون در دو سه مورد این کار صورت گرفته و به تازگی دانشگاه الزهرا برای زیباسازی تائید شده است که به زودی اقدامات موثر زیباسازی و مرمت خوابگاه های آن آغاز می شود.
درآمد ۳۲۰ میلیاردی صندوق رفاه دانشجویان در سال گذشته
وی به بحث درآمدزایی صندوق اشاره کرد و گفت: در سال گذشته ۳۲۰ میلیارد تومان درآمد داشتیم که نسبت به سال گذشته ۱۴۰ میلیارد تومان افزایش داشت.
وی به برنامه های سال ۹۵ اشاره کرد و گفت: تقویت درآمدزایی صندوق یکی از برنامههای صندوق است که قصد داریم از ظرفیت بالقوه دانشگاهها در این راستا استفاده کنیم و به این منظور دو قرارداد با دانشگاه پیام نور و فنی حرفهای منعقد کرده ایم.
وی افزود: همچنین در این سال از ظرفیت خیرین استفاده بیشتری خواهیم کرد و همچنین تسهیلات ویژه ای در زمینه تغذیه داشته و با کمک به تمرکززدایی، تنوع زیادی در بخش غذای دانشجویی خواهیم داشت که با تصویب هیئت امنا این کار صورت خواهد گرفت.
کمک به ارتقای خوابگاههای رتبه ضعیف
یزدان مهر در ادامه به رتبه بندی خوابگاه ها اشاره کرد و گفت: با توجه به رتبه بندی های صورت گرفته ما به خوابگاه دانشگاه هایی که رتبه ۵ را دریافت کرده اند کمک خواهیم کرد که مشکلات خود را رفع کرده و به رتبه ۳ ارتقاء پیدا کنند.
وی در ادامه به ودیعه مسکن دانشجویان متاهل اشاره کرد و گفت: ۷.۵ میلیون تومان به این دانشجویان در تهران ارائه می شود. صندوق کارآفرینی امید نیز به همین مقدار به دانشجویان وام ودیعه مسکن ارائه می دهد ولی با توجه به وضعیت اجاره بها در تهران، درصدد هستیم با مساعدت هیات امنای صندوق، مشکلات این بخش را حل کنیم.
حمایت صندوق رفاه دانشجویان از شرکت های دانش بنیان در راستای اقتصاد مقاومتی
رئیس صندوق رفاه دانشجویان به شعار سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل اشاره کرد و گفت: چند برنامه در این راستا تدوین شده که برنامه ما در این راستا این است که حمایت و مشارکت مالی ویژه ای در شرکت های دانش بنیان داشته باشیم و فعالیت سرمایه گذاری خود را به سمت این شرکت ها سوق دهیم.
وی ادامه داد: به این منظور حدود صد میلیارد تومان به سرمایهگذاری صندوق اضافه میکنیم که سال گذشته ۲۵ میلیارد تومان آن در هیأت امنا تصویب شد و امیدواریم امسال نیز ۶۵ میلیارد تومان به تصویب برسد.
حمایت از کار دانشجویی و کارگاه های مهارت محور
وی ادامه داد: همچنین از دیگر برنامههای صندوق رفاه دانشجویان، دراین راستا می توان به تامین کالاهای اساسی دانشگاه ها حمایت از کار دانشجویی و کارگاه های مهارت محور اشاره کرد.
یزدان مهر هدفمند کردن یارانه های دانشجویی، ارتقاء فرهنگ صرفه جویی و حمایت ویژه از دانشجویان دکتری را ازدیگر برنامه های صندوق رفاه دانشجویان اعلام کرد.
ارائه تسهیلات به دانشجویان ایرانی مقیم خارج کشور برای تحصیل در دانشگاههای داخل
وی همچنین از ارائه تسهیلات برای تشویق دانشجویان ایرانی غیربورس خارج کشور برای تحصیل در دانشگاههای داخل اشاره کرد و گفت: دانشجویان غیربورس برای حضور در دانشگاههای داخل باید شهریه پرداخت کنند که صندوق رفاه دانشجویان سعی دارد برای تشویق این دانشجویان به تحصیل در داخل کشور به آنها وام شهریه ارائه دهد.
نظر شما