به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ محمد حسن طالبیان معاون میراث فرهنگی کشور گفت: تا کنون برآورد ملی ما از خسارت آثار تاریخی به دلیل بارش بارانهای سیل آسا حدود ۳۰۰ میلیارد تومان بوده است. ممکن است این میزان خسارت در روزهای بعد افزایش پیدا کند. ما نمیدانیم چقدر از این خسارت به بناهای تاریخی داده خواهد شد ولی اگر ستادهای بحران این کمک را نکنند قطعاً ما نمیتوانیم آثار را مرمت کنیم. چون این کار بزرگی است و باید همه بناهای تاریخی مرمت اضطراری شوند.
وی گفت: همه ادارههای کل میراث فرهنگی در استانهای کشور میزان خسارتهای واردشده به آثار تاریخی استان خود را به ستادهای بحران اعلام کردهاند. ما هم کار را شروع کردهایم به عنوان مثال برای مرمت قلعه فلک الافلاک در خرم آباد ارزیابیها را انجام دادهایم باید اول از هر اثر تاریخی ارزیابی بگیریم. بعد طبق یک برنامه ریزی درست کار را شروع کنیم. من تا جایی که میتوانستم به مسئولان مربوطه در میراث فرهنگی استانها اعلام کردم با هر بودجهای شروع به کار کنند.
طالبیان گفت: باید بررسی دقیقتر انجام شود تا ببینیم چقدر اعتبار دیگر نیاز است. این میزان خسارت و اعتبار مورد نیاز تنها برای آثاری است که در وضعیت اورژانسی مرمت قرار دارند. درباره برخی از آثار گفتند که صدمهای ندیده اما وقتی خودم مراجعه کردم متوجه شدم باید مرمت شود مانند پل گاومیشان.
معاون میراث فرهنگی کشور گفت: استانهای سیل زده مانند لرستان، گلستان و خوزستان بیشترین خسارت را در بخش آثار تاریخی داشتهاند. بقیه میراث فرهنگی استانها نیز آسیبهایی که دیدند در اثر بارندگی شدید بوده است. پل کشکان در این میان بیشترین خسارت را دیده است. چون یکی از پایههای پل از بین رفته است.
وی افزود: خسارت سیل و باران تنها در بخش میراث فرهنگی نبوده است بلکه برخی از خانهها به عنوان مثال محل کار هنرمندان صنایع دستی بوده که معیشت آنها نیز خسارت دیده است بنابراین به بخش گردشگری و صنایع دستی نیز خسارت وارد شد.
نظر شما