-
۱۳۹۹-۰۹-۱۵ ۱۲:۳۰
حدود ۱۸۰ هزار نفر در کنکور دکتری ۱۴۰۰ ثبت نام کردند
سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور با پایان مهلت ثبت نام داوطلبان آزمون دکتری نیمهمتمرکز (Ph.D) سال ۱۴۰۰ آمار ثبت نام در این دوره از آزمون را اعلام کرد.
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۵ ۱۲:۰۰
آیت الله درچه ای مبارزه با خرافات را وظیفه خود می دانست
پس از درگذشت سید اسماعیل صدر برخی از مردم اصفهان و شهرهای دیگر از او تقلید میکردند. ایشان در عملکرد سیاسی بسیار محتاط بود و در ماجرای نهضت مشروطه، همفکری او با شیخ فضل الله گزارش شده است.
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۵ ۱۱:۳۱
آیا به فروشندگان آنلاین تجهیزات پزشکی اعتباری هست؟
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۵ ۱۱:۳۰
کمک ۱۵۰۰ میلیارد ریالی به صندوق های رفاه دانشجویان
در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ علاوه بر امکان استفاده از تسهیلات بانکی برای ساخت خوابگاههای متاهلی، سهم رفاه دانشجویان از هدفمندی یارانهها در نظر گرفته شد.
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۵ ۱۱:۰۰
چین در دقیقه ۹۰ با «پرش» به اسکار رفت
درامی درباره والیبال با عنوان «پرش» از سوی چین برای شرکت در رقابت بهترین فیلم بینالمللی اسکار ۲۰۲۱ معرفی شد.
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۵ ۱۰:۳۰
معرفی و بررسی کتاب «انقلاب داروینی»: آیا داروین انقلاب کرد؟
کتاب «انقلاب داروینی» به رابطه داروینیسم با فلسفه پرداخته و ردیههای متفکران تحلیلی بر داروینیسم را نیز مطرح کرده است.
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۵ ۱۰:۰۰
مفهوم قانون در گذر تاریخ
محسن صابری روزنامهنگار و دانشآموخته رشته حقوق در قم، بهبهانه 10 آذر، روز مجلس، به معرفی و بررسی اجمالی آخرین اثر مرحوم دکتر داوود فیرحی تحت عنوان «مفهوم قانون در ایران معاصر» پرداخته است.
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۲ ۱۷:۰۰
موسی اکرمی از دلایل ضعیف تالیفات علوم انسانی سخن میگوید؛ کتابهای ضعیف و سلایق مبتذل در علوم انسانی همدیگر را تقویت کردند
موسی اکرمی میگوید: در فضای سلطه رسانههای الکترونیک سلایق مردم دچار افت کیفی میشود و کتابهای ضعیف و سلایقی که دچار تنزل شدهاند همدیگر را تقویت میکنند. در این شرایط کمتر کسی به دنبال تألیف اثر جدی ارزشمند میرود.
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۲ ۱۶:۳۰
فراستخواه در نشست مجازی «اخلاق علمی، استقلال دانشگاهی و آزادی آکادمیک»: طی پنج دهه گذشته در ایران اخلاق علمی مخدوش شده است
مقصود فراستخواه گفت: طی پنج دهه گذشته در ایران شرایطی بوده که اخلاق علمی مخدوش شده است و به عبارت دیگر مشکل علم در ایران از اینجا ناشی شده که دانشگاه بخشی از مستعمره دولت شده است.
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۲ ۱۵:۳۰
کتاب «دولت های علوی» منتشر شد: نگاهی به شصت دولت علوی از علویان آناتولی تا علویان عرب
کتاب «دولت های علوی» نوشته محرم اوچان با ترجمه مشترک حسن صادقیان، یدالله بهجتی از سوی انتشارات علمی و فرهنگی منتشر شد. در این کتاب 60 دولت معرفی شده است، معیار انتخاب طرفداری و دلبستگی این دولتها به اهل بیت (ع) بوده است.
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۲ ۱۵:۰۰
سومین دوره جایزه ادبی «الوند» فراخوان داد
دبیرخانه جایزه ادبی «الوند» در سومین دوره برگزاری، با تمهیدات مختص دوران شیوع ویروس کرونا، از شاعران و ناشران سراسر کشور دعوت کرد که در این رقابت ادبی حضور یابند.
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۲ ۱۴:۳۰
«گروندریسه» به چاپ دوم رسید/ پیشنویس نقد مارکس بر اقتصاد سیاسی
دومین چاپ «گروندریسه:دستنوشتههای اقتصادی ۱۸۵۸ – ۱۸۵۷» اثر مارکس و ترجمه حسن مرتضوی و کمال خسروی منتشر شد. این کتاب طرح مقدماتی مارکس در نقد اقتصاد سیاسی است و مطالعات او برای نگارش سرمایه.
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۲ ۱۴:۰۰
دانشنامه تمامعیار ادبیات ایران زمین/ یادداشتی بر کتاب «ادبیات ایران زمین در سدههای 8 و 9 میلادی»
شاه منصور شاه میرزا(ادب پژوه تاجیک مقیم تهران) یادداشتی بر کتاب «ادبیات ایران زمین در سدههای 8 و 9 میلادی (دور عربی زبانی)» اثر نظامالدین زاهدی نوشته و برای انتشار در اختیار ایبنا قرار داده است.
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۲ ۱۳:۳۰
آثار و اندیشههای آلاحمد در گفتوگو با دستغیب؛ فقط مقالهها و سفرنامههای جلال از نظر ادبی آثار خوبی بودند/آلاحمد را روشنفکر نمیدانم
عبدالعلی دستغیب گفت: آلاحمد نه رماننویس است و نه داستاننویس. تنها هنر آلاحمد در این بود که مقالهها و سفرنامههایش از نظر ادبی آثاری خوب بودند.
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۲ ۱۳:۰۰
یک سده از مرگ رهبر جنبش جنگل گذشت؛ کدام روایت از بریدن سر میرزا کوچک خان جنگلی درست است؟
۱۱ آذر ۱۳۰۰ میرزا یونس مشهور به میرزا کوچکخان جنگلی رهبر نهضت جنگل بعد از چند روز سرگردانی در کوههای تالش، بر اثر سرما و یخبندان درگذشت. ایبنا روایتهای گوناگون از بریدن سر میرزا کوچکخان را از کتاب «نهضت جنگل از ظهور تا افول» تالیف کورش اسداللهپور گردآوری کرده است.
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۲ ۱۲:۳۰
در کتاب «نویز (اقتصاد سیاسی موسیقی)» بررسی شد؛ زمانی که موسیقی یک کالای با ارزش میشود
کتاب «نویز (اقتصاد سیاسی موسیقی)» نمایانگر این موضوع است که بعد از ورود به مبادله کالایی، موسیقی در رشد و خلق سرمایه و نمایش شریک بود.
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۲ ۱۲:۰۰
گفت و گو با شهریار مندنیپور به مناسبت تجدید چاپ کتاب « ارواح شهرزاد»
نویسنده خوب همیشه تازهکار است
آقای ابوالحسن نجفی مقاله درخشانی در مورد ترجمه و زبان فارسی دارد. آنجا مطرح میکند که مهم نیست واژهای به جای تلویزیون ایجاد شود و برای تلویزیون یا تلفن معادل بسازیم. اینها در فارسی و زبانهای دیگر هم به همین شکل وارد میشوند. کلمات وارد میشوند و زبانها با هم داد و ستد دارند. نکته مهم اینجاست که گرته زبان دیگری وارد زبان ما نشود. نحو زبان دیگری وارد زبان ما نشود که نحو زبان ما را ویران کند و جانشینش بشود.
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۲ ۱۱:۰۰
مکاتبات اداری برای استعلام مدارک تحصیلی خارج از کشور ممنوع شد
رئیس سازمان امور دانشجویان درباره استعلام مدارک تحصیلی دانشآموختگان خارج از کشور بخشنامه ای به روسای دانشگاه های سراسری، آزاد، پیام نور، علمی کاربردی، و فنی و حرفه ای ابلاغ کرد.
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۲ ۱۰:۳۰
چشم دوختن به راهِ آن«دیگری» غایب/ گفتوگو با بهناز علیپور گسکری درباره کتاب حافظهپروانهای
-
۱۳۹۹/۰۹/۱۲
رویارویی هایدگر با کانت در گفتوگو با مهدی نصر
هستی در هالهای از فراموشی مدفون شده
هایدگر رویکرد انسانشناسانه را نگاه غالب تفکر معاصر نسبت به جهان و انسان میداند. امروزه ما با رویکرد سوژهگرایانه مدرن آنقدر اطلاعات جورواجور درباره انسان داریم که انبانمان لبریز شده است...از نظر کانت، شخصمندی انسان، ترکیبی از قانون اخلاقی و احترام است. احترام گذاشتن برای چیزی، به معنای دسترسپذیر کردن قانون است و این یعنی نفی خودبینی و بهدرآمدن از خویشتن خویش. یعنی خویشتن انسان به پیشگاه خود خویشش، تسلیم شده است.
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۲ ۱۰:۰۰
۷ رشته گرایش در دکتری ۱۴۰۰ حذف شد/ توجه ویژه به علوم شناختی
تغییرات دفترچه راهنمای ثبت نام در آزمون دکتری تخصصی سال ۱۴۰۰ نشان می دهد که رشته گرایشها در چند گروه آموزشی دستخوش تغییر شدهاند و به علوم شناختی توجه ویژه صورت گرفته است.
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۱ ۱۶:۳۰
گفتوگو با بهروز افخمی
سروش توطئهاندیش بود
از دکتر سروش بعید بود که فکر کند هیچکس در سوره فکر نمیکند و در مورد مسائل مختلف، تحلیل و تعمق و تفکر نمیکنند. من آنجا متوجه شدم که ایشان شاید مطالب را نمیخواند یا دنبال نمیکند و خیلی بهروز مطالعه نمیکند. سروش فکر نمیکند که شاید ما هم حرفهای جالب توجهی داشته باشیم و همینکه فکر میکرد ما نسبت به او موضع انتقادی داریم یا سرمقالههای سوره موضع انتقادی نسبت به تفکرات پوپری دارد، پس ما یک باند هستیم، درحالیکه اصلاً اینطور نبود.
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۰ ۱۷:۰۰
حلقه اتصال هنر و سیاست/ به بهانه انتشار «سیاست و زیباییشناسی»؛ دو گفتوگو با ژاک رانسیر
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۰ ۱۶:۳۰
شهر و سیاست*
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۰ ۱۶:۰۰
در جستوجوی ظرفیتهای شعر عرفانی در رمان/ نگاهی به «یک ربع مانده به آخر» رمان فائقه درویش
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۰ ۱۵:۳۰
افسار زدن بر زندگی/ یادداشتی بر مجموعه داستان «حافظه پروانهای»
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۰ ۱۵:۰۰
«تقی آزاد ارمکی» از دلایل ضعف تالیفات علوم اجتماعی میگوید: جامعهشناسی نداریم که برای عموم بنویسد/ هر چه تولید میکنیم مصرف میشود!
تقی آزاد ارمکی میگوید: ما چون تقسیم کار درست و روشنی تعریف نکردهایم، نمیدانیم چقدر تالیف، چقدر پژوهش و چقدر ترجمه لازم داریم. نتیجه این است که هر کس هر کاری میتواند و هر کاری که از او در خواست میشود، و هر کاری که بازار محلی دارد را انجام میدهد.
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۰ ۱۴:۳۰
تفسیری کاپیتالیستی از اسلام
بعد از گذشت چهل سال از انقلاب و حکمرانی روحانیت، صدای متفاوتی به گوش میرسد. این صدا میگوید ما وارث مال و ثروت پیامبر و امامان نیز هستیم. این تفسیری کاپیتالیستی از اسلام است.
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۰ ۱۴:۰۰
معاونت پژوهشی دانشگاه شهید بهشتی برگزار میکند: بررسی هیجان از منظر حوزههای مختلف علوم انسانی
نشستهایی با موضوع «بررسی هیجان از منظر حوزههای مختلف علوم انسانی» به کوشش معاونت پژوهشی دانشگاه شهید بهشتی برگزار میشود.
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۰ ۱۳:۳۰
معرفی و بررسی کتاب «تأثیر دکارت بر فلسفههای معاصر و علوم انسانی»: دکارت از زبان تخصصی و فنی فلسفه بیزار بود
نویسنده در این اثر تصمیم داشته است که طرح درستی از اندیشههای دکارت به خواننده ارائه دهد و چگونگی تاثیرگذاری او در فلسفه معاصر را تبیین کنند.