-
۱۳۹۹-۰۹-۱۰ ۱۳:۰۰
پیشنهاد بهترین برندهای کتابخوان برای دانشجویان
با وجود گران شدن کتابهای چاپی به خصوص در میان کتابهای دانشگاهی بسیاری از دانشجویان به کتابهای الکترونیک روی آورده و حتی بسیاری از کتابخانههای دانشگاهی به ارائه و امانت این کتابها گرایش پیدا کردهاند.
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۰ ۱۲:۳۰
نامه دانشجویان دکتری به وزیر علوم درباره آزاد سازی مدرک
جمعی از دانشجویان دکتری در نامه ای به وزیر علوم تحقیقات و فناوری خواستار رفع مشکلات ایجاد شده در آزادسازی مدرک دکتری خود شدند.
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۰ ۱۲:۰۰
یادداشتی از محمود فروزبخش؛ درباره دیگو مارادونا و هویت جمعی
زندگی شخصی مارادونا اگر چه در مقطعی شکوهمند است اما درست در همان زمان عبرت آموز و مایه تفکر است. به نظر میرسد او در میان انبوهی، تنها مانده و بر اوج و قراری که ایستاده، بی قراری میکند.
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۰ ۱۱:۳۰
شرایط ضامن و مدارک وام های دانشجویی اعلام شد
صندوق رفاه دانشجویی شرایط ضامنین جهت بهره مندی وام های دانشجویی در آیین نامه جدید پرداخت و بازپرداخت وام های دانشجویی را اعلام کرد.
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۰ ۱۱:۲۵
شاعران در شهر در گفتاری از رضا داوری اردکانی؛
باللهکه شهر بیتو مرا حبس میشود
بودلر گرچه از مدرنسازی پاریس از جهتی استقبال کرده، تضادهای درونی مدرنیته و آثار و عوارض مدرنسازی را نیز از نظر دور نداشته است. او در ملال پاریس نشان داده است که چگونه فقر حاشیه شهر پاریس با ساختن خیابانهای سراسری و بلوارهای روشن به درون شهر میآید و تضادهای جامعه جدید با پیشرفت مدرنیته آشکارتر میشود. او همچنین توجه کرده که شاعر نیز در جامعه جدید دیگر شأن و مقام سابق را ندارد و حکایت کرده است.
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۰ ۱۱:۰۰
نگاهی به کتاب «معنای زندگی» اثر ویل دورانت: پرسش از زیستن
«معنای زندگی» کتاب کم حجمی است به قلم ویل دورانت. او در این اثر در پی پاسخ به یکی از اساسیترین پرسشهای بشر است؛ معنای زندگی چیست؟ پرسشی که او آن را از صد نفر از جمله مشهورترین اشخاص زمان خود پرسیده و این کتاب ثمره این پرسخ و پاسخ است.
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۰ ۱۰:۳۰
معرفی نامزدهای بخش مستندنگاری سیزدهمین جایزه جلال آلاحمد
نامزدهای سیزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آلاحمد در بخش مستندنگاری از سوی داوران این بخش معرفی شدند.
-
۱۳۹۹-۰۹-۰۹ ۱۷:۰۰
عباس منوچهری: عالمی دیگر بباید ساخت/ کرونا - پاندمی به مثابه یک جنگ آشکار - نادیدنی
-
۱۳۹۹-۰۹-۰۹ ۱۶:۳۰
تعطیلی تئاتر نتیجه فقدان آرمانگرایی مدیران است/ نگاهی به وضعیت کنونی مدیریت فرهنگی در گفت وگو با قطبالدین صادقی
خیلی ساده است، امکان اجرای نمایش در سالنهای کنترل شده بهداشتی را برای گروهها به وجود بیاورند. این حداقل کاری است که میتوان انجام داد و به مردم گفت زندگی همچنان جاری است. دولت باید از اجرای گروههای تئاتر حمایت کند و خروجی آنها را به صورت آنلاین در اختیار مردم سراسر کشور بگذارد. ما امروز باید بتوانیم از ترکیب هنر و تکنولوژی در جهت آسایش و آرامش جامعه بهره بگیریم. باید بتوانیم از تجربههای جهانی استفاده کنیم. حداقل میتوانند این ایده را به صورت پایلوت در تئاتر شهر شروع کنند چون این مکان یک وجاهت و کارکرد نمادین امیدآفرین دارد. تئاتر میتواند با استفاده از امکانات فضای مجازی احیا شود. هنرمندان تک افتادهاند و بیکاری برایشان سم مهلک است، مدیران نباید اجازه دهند این وضعیت ادامه پیدا کند.
-
۱۳۹۹-۰۹-۰۹ ۱۶:۰۰
ضرورت بازنگری در شیوه تولید/ با مجید برزگر درباره شرایط این روزهای سینما
-
۱۳۹۹-۰۹-۰۹ ۱۵:۳۰
مُهرِ خالقی بر مِهر میهن/ گفت و گو با افلیا پرتو درباره روحالله خالقی سازنده قطعه معروف « ای ایران»
-
۱۳۹۹-۰۹-۰۹ ۱۵:۰۰
روانکاوی فروید در ترازوی فلسفه/ انتشار ترجمهای جدید از کتاب «فروید» اثر جاناتان لیر
چاپ نخست از دومین ویراست کتاب «فروید» نوشته جاناتان لیر با ترجمه مجتبی جعفری و علیرضا طهماسب از سوی انتشارات فرهنگ نشر نو و با همکاری نشر آسیم منتشر شد.
-
۱۳۹۹-۰۹-۰۹ ۱۴:۳۰
گفتوگو با مجید معارف به مناسبت زادروز شیخ مفید: بسط مباحث عقلی در تفکر شیعه میراث فقهی شیخ مفید است/ فقیهی که دوبار از بغداد اخراج شد
استاد تمام دانشگاه تهران گفت: شیخ مفید متهم نیست که قرآن و حدیث را زیرپا گذاشته ولی مفتخر به این است که عقلگرایی را بیش از مثلاً شیخ صدوق در استنباطهای فقهی، تاریخی و کلامی خودش لحاظ کرده است.
-
۱۳۹۹-۰۹-۰۹ ۱۴:۰۰
فلسفه صدرایی برای دانشگاههای غربی/ نگاهی به کتاب «زندگی و فلسفه ملاصدرا» اثر سید سلمان صفوی
پس از کتاب سید حسین نصر استاد دانشگاه جورج واشنگتن که پنجاه سال پیش راجع به ملاصدرا تالیف شد، «زندگی و فلسفه ملاصدرا» مهمترین کتاب انگلیسی در معرفی فلسفه ملاصدرا بهعنوان یک نظام فلسفی مستقل به دانشجویان دانشگاههای غربی است.
-
۱۳۹۹-۰۹-۰۹ ۱۳:۳۰
نگاهی به کتاب «معماری و همدلی» معماری معاصر؛ ایجاد محدودیت در زیباییشناسی وفاصله داشتن از زندگی
کتاب «معماری و همدلی» مجموعهای از سخنرانیهای انجامشده توسط متفکرین پیشگام در حوزههای معماری و نظریه زیباییشناسی است و به موضوعاتی میانرشتهای با معماری میپردازد.
-
۱۳۹۹-۰۹-۰۹ ۱۳:۰۰
«تجملات اشتراکی»به کتابفروشیها آمد/بررسی کمون پاریس در کتاب
کتاب «تجملات اشتراکی (مخیله سیاسی کمون پاریس)» نوشته کریستین راس با ترجمه رحمان بوذری توسط نشر مرکز منتشر و راهی بازار نشر شد.
-
۱۳۹۹-۰۹-۰۹ ۱۲:۳۰
تخلف برخی دانشگاهها در تعطیلی بخش اداری/ اعتراض دانشجویان
معاون آموزشی وزارت علوم با اشاره به اعتراض برخی از دانشجویان از تعطیل شدن کامل بخش اداری برخی از دانشگاه ها گفت: دانشجویان مستندات خود در این رابطه را به وزارت علوم ارائه کنند تا پیگیری شود.
-
۱۳۹۹-۰۹-۰۹ ۱۲:۰۰
کتاب «عجایب مشرقزمین: جستاری در تاریخ هیولاها» پاسخ میدهد؛ چرا هیولاانگاری کهن شرق به سنتهای دینی غربی رسوخ کرد؟
کتاب «عجایب مشرقزمین: جستاری در تاریخ هیولاها» نوشته رودلف ویتکوور با ترجمه وحید سلیمانی از سوی انتشارات فرهامه منتشر شد. در این کتاب به جنبه بسیار محدودی از تاریخ بیپایان هیولاها میپردازد؛ آن موجودات پیچیدهای که همواره تخیل آدمیزاد را مسخر خویش کرده بودند.
-
۱۳۹۹-۰۹-۰۹ ۱۱:۳۰
در شورای تحول و ارتقای علوم انسانی؛ کلیات سرفصل دوره کارشناسی سیاستگذاری اجتماعی بررسی شد
کلیات سرفصل دوره کارشناسی سیاستگذاری اجتماعی در شورای تحول و ارتقای علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی بررسی شد.
-
۱۳۹۹-۰۹-۰۹ ۱۱:۰۰
در نشست نقد مطرح شد؛ نگرانی تُرکی برای مطالعه و پژوهش ادبی نسل پساکرونا
محمدرضا ترکی گفت: ما نسل میانهایم و در دانشکدههای ادبیات و پیش از آن، استادانمان با متون ادبی مانوستر بودند اما ایننگرانی وجود دارد که پس از کرونا، نسل بعدی گزیده گزیده متنها را بخواند.
-
۱۳۹۹-۰۹-۰۹ ۱۰:۳۰
کتاب «پانصد سال آشپزی عثمانی» منتشر شد؛ آشپزی عثمانی و فرهنگ پختوپز در کاخ استانبول
کتاب «پانصد سال آشپزی عثمانی» نوشته ماریانا یراسیموس با ترجمه ندا خوشقانی از سوی انتشارات علمی و فرهنگی منتشر شد.
-
۱۳۹۹-۰۹-۰۹ ۱۰:۰۰
مجارستان برای سال تحصیلی ۲۰۲۲-۲۰۲۱ بورس تحصیلی می دهد
بنیاد بورس دولت مجارستان با اعطای تعدادی بورس تحصیلی در مقطع تحصیلات تکمیلی (ترجیحاً دکتری تخصصی) برای سال تحصیلی ۲۰۲۲-۲۰۲۱ موافقت کرد.
-
۱۳۹۹-۰۹-۰۸ ۱۷:۳۰
در لزوم ادغام وزارت علوم و بهداشت
-
۱۳۹۹-۰۹-۰۸ ۱۷:۰۰
کتاب «اصول موفقیت و رهبری برای دنیای مدرن» منتشر شد: سان تزو و نیکولو ماکیاولی چه تکنیکهایی برای رهبری دارند؟
کتاب «اصول موفقیت و رهبری برای دنیای مدرن (سان تزو و ماکیاولی)» بر مبنای دو کتاب «هنر رزم» و «شهریار» اثر سان تزو و نیکولو ماکیاولی به راهکارهایی برای رهبری در دنیای مدرن اشاره کرده است.
-
۱۳۹۹-۰۹-۰۸ ۱۶:۳۰
سخنی از سیدعبدالامیر نبوی در باب کیفیت آثار پژوهشی و کتب علوم انسانی: تاثیرات اخلال و اختلال در رابطه علوم انسانی ایران با دانشگاهها بر کیفیت آثار
چه کسی میتواند انکار کند اخلال و اختلال در رابطه علوم انسانی ایران با دانشگاهها و مراکز پژوهشی معتبر خارج از کشور طی سالها و دهههای گذشته اثری بر کیفیت مطالعات و پژوهشهای داخلی نگذاشته است؟
-
۱۳۹۹-۰۹-۰۸ ۱۶:۰۰
عماد افروغ در رونمایی از کتاب «نظریه اسلامی عدالت اجتماعی»: نباید بیشازحد درگیر سندنویسی شویم / اثری مبتنی بر دغدغه دیالکتیک نظر و عمل
عماد افروغ، استاد جامعهشناسی در آیین رونمایی از کتاب «نظریه اسلامی عدالت اجتماعی» گفت: نباید بیشازحد درگیر سندنویسی شویم؛ زیرا در ذات خود علیت وجود ندارد؛ بلکه کاملاً دلیلمحور است و همین دلیلمحوری ما را از بحث وجودی عدالت دور کرده است.
-
۱۳۹۹-۰۹-۰۸ ۱۵:۳۰
بخشی از یادداشت اسلاوی ژیژک بر ترجمه فارسی کتاب «پاندمی!»: اکنون در بنگاه جهانها زندگی میکنیم
آنچه در پی میآید بخشی از مقدمه اسلاوی ژیژک بر ترجمه فارسی کتاب «پاندمی! کووید-19 جهان را تکان میدهد» بوده که از سوی مترجمان در اختیار ایبنا قرار گرفته است.
-
۱۳۹۹-۰۹-۰۸ ۱۵:۰۰
مروری بر کتاب تازه نهال تجدد؛ خواننده باید چه انتظاری از «ملک گرسنه» داشته باشد؟
کتاب ملک گرسنه به قلم نهال تجدد چند هفتهای است که توسط نشر چشمه منتشر شده و روانه بازار شده است. به بهانه انتشار این کتاب و با گذشت مدتی از خوانده شدن و دیده شدن این کتاب، مروری بر این کتاب نوشتهایم که در ادامه میخوانید.
-
۱۳۹۹-۰۹-۰۸ ۱۴:۳۰
مهدی محبتی: ابنفارض ترکیبی است از مولانا و حافظ
مهدی محبتی گفت: ابنفارض حالات و آنات و عوالم عجیبی در عرفان دارد که اگر کمی دقت کنیم شاید بتوانیم بگوییم که ترکیبی از مولانا و حافظ است، البته دقیقاً مثل اینها نیست، اما گاه نزدیک میشود. گاهی شور، ذوق و شوریدگی مولانا در اوست و گاهی تأملات حافظانه.
-
۱۳۹۹-۰۹-۰۸ ۱۴:۰۰
گفتوگو با استادیار دانشگاه تهران درباره ایجاد رشته «ارتباطات سلامت»؛ رویکرد پزشکیِ محض به مسأله کرونا جوابگو نیست
عباس قنبری گفت: تجربه، نهتنها در ایران بلکه در کل جهان نشان داد، رویکرد پزشکیِ محض به مسأله کرونا جوابگو نبود، نیست و نخواهد بود و به همین دلیل مسأله کرونا و پیامدهای آن خیلی سریع به یک مسأله اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و حتی امنیتی تبدیل شد.