نمایش همه
  • نظام‌های نوآئین ۱۳۹۳-۱۰-۲۲ ۱۷:۲۹

    نظام‌های نوآئین در اندیشه‌ی سیاسی

    سید جواد طباطبایی

    لاک در نخستین سال‌های سده‌ای که «عصرروشنگری» خوانده شده است، روی در نقاب خاک کشید، اما هم‌او بود که با اندیشه‌ی فلسفی و سیاسی خود راه سده‌ای را هموار کرد که انقلاب‌های دموکراتیکی چهره‌ی اروپا و آمریکا را به طور بی‌سابقه‌ای دگرگون کردند.

  • سوژه، گفتمان و علوم انسانی ۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۰۹:۵۵

    سوژه، گفتمان و علوم انسانی

    مهران صولتی

    نویسنده در این اثر با ابتنا بر رویکرد جامعه‌شناسی انتقادی می‌کوشد مناسبات درونی فرایند سلطه را به منزله‌ی یک پدیدار اجتماعی بررسی کند.

  • درباره‌ی معانی حروف ۱۳۹۳-۱۰-۱۶ ۱۷:۱۹

    درباره‌ی معانی حروف

    منصور مؤمنی

    آنچه زبان‌ها را از نظر معنی‌شناسی حروف از همدیگر دور می‌کند اختلاف زیربناهای فرهنگی و هستی‌شناسی آن‌ها است که باعث می‌شود هریک از ظن خود در شناخت واقعیت بهره برند و کلماتی نزدیک به درک هستی‌شناسانه‌ی خود برای موجودیت‌ها و مفاهیم بسازند

  • مبانی معرفت‌شناسانه ۱۳۹۳-۱۰-۱۱ ۲۱:۵۲

    مبانی معرفت‌شناسانه اندیشه‌ورزی اجتماعی در ایران

    فردین قریشی

    فصل سوم، وضعیت معرفت‌شناختی جریان فکری تجددخواهی را بررسی می‌کند. در این فصل ابتدا تصویری اجمالی از نظریه‌ی اصالت عقل به مثابه‌ی نظریه‌ی معرفت‌شناختی جریان تجددخواهی ارائه شده و سپس نظریه‌ی مزبور در ترازوی نقد منطقی قرار گرفته است.

  • اراده ۱۳۹۳-۱۰-۱۰ ۰۸:۳۶

    حیات ذهن (جلد دوم:اراده)

    هانا آرنت

  • فلسفه زبان ۱۳۹۳-۱۰-۰۶ ۱۲:۵۱

    فلسفه زبان

    کریستوفر پیکاک

    مساله محوری فلسفه زبان، ماهیت معنای زبانی است. به این دلیل فلسفه زبان درواقع با همه دیگر حوزه‌های فلسفه در ارتباط است. تقریبا در همه حوزه‌های فلسفه پرسش‌هایی مطرح می‌شوند که تا حدی به ماهیت معنای نوع خاصی از جملات باز می‌گردد.

  • شهید ثانی ۱۳۹۳-۱۰-۰۴ ۱۰:۴۷

    شهید ثانی و نقش وی در تحولات دینی عصر نخست صفویه

    محمدکاظم رحمتی

    عالمان امامی به نحو جدی در تمام دوره صفویه با جدیتی تمام از صفویه حمایت کرده و نقش مهمی در تثبیت آن به عنوان دولتی زمینه ساز ظهور قایم داشته اند. مهاجرت مجدد برخی از عالمان مهاجر پس از حضور در دربار صفویه علل مختلفی داشت و نباید آن را دلیلی بر عدم پذیرش تشیع صفویان دانست.

  • هابرماس ۱۳۹۳-۰۹-۲۷ ۱۰:۴۳

    هابرماس: معرفی انتقادی

    ویلیام اوث ویت

    نویسنده در این کتاب سعی دارد پیوستگی‌ها و استمرارهای موجود در آثار بالنده‌ی هابرماس را آشکار کند و در عین حال چرخش در جهت‌گیری‌ها و تأکیدهای او و دلایل آن را نیز مورد توجه قرار دهد.

  • استنفورد ۱۳۹۳-۰۹-۲۵ ۱۰:۱۰

    مدخل‌های دانشنامه استنفورد

    مجلدات9-5

    برای کسی که می‌خواهد اولین‌بار با مسئله یا مبحثی در فلسفه آشنا شود یا شناخت بهتری از آن حاصل کند، یکی از گزینه‌های مناسب این است که کار را با خواندن مدخل یا مدخل‌های مربوط به آن در دانشنامه فلسفه استنفورد آغاز کند.

  • استنفورد ۱۳۹۳-۰۹-۲۵ ۱۰:۰۹

    مدخل‌های دانشنامه فلسفه استنفورد

    مجلدات9-12

    برای کسی که می‌خواهد اولین‌بار با مسئله یا مبحثی در فلسفه آشنا شود یا شناخت بهتری از آن حاصل کند، یکی از گزینه‌های مناسب این است که کار را با خواندن مدخل یا مدخل‌های مربوط به آن در دانشنامه فلسفه استنفورد آغاز کند.

  • فساد در رسانه ۱۳۹۳-۰۹-۲۴ ۱۲:۳۳

    فساد در رسانه‌ها

    ادوارد اچ. اسپنس، و...

    می‌توان این کتاب را اخلاق‌نامه‌ای حرفه‌ای دانست که اهالی رسانه را به اصول و هدف کار خود دعوت می‌کند. اتکا و استناد این کتاب به موارد و رویدادهای واقعی از دیگر ویژگی‌های آن است که برای روزنامه‌نگاران و دیگر آفرینش‌گران در رسانه‌های گوناگون از مکتوب تا شنیداری و دیداری، دامنه اخلاقی دارد. همه رویدادهای ذکر شده در کتاب واقعی و دارای زمینه بحث اخلاقی هستند.

  • تفکر ۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۶:۵۰

    تفکر

    سایمون بلک‌برن

    کتاب حاضر برای کسانی به نگارش درآمده است که از وجود چنین مسایلی همچون دانش آگاهی خدا عدالت و ... آگاهند اما نمی‎دانند چگونه به آنها بپردازند. نویسنده در ابتدا استدلالی متقاعد کننده در تایید مطالعه فلسفه به دست می‎دهد و در ادامه خواننده را با نحوه نگرش فیلسوفان بزرگی چون هیوم، کانت، ویتگنشتاین به مضامین عمده فلسفه آشنا می ‎سازد.

  • در هزارتوی نیچه ۱۳۹۳-۰۹-۱۵ ۱۱:۵۲

    در هزار توی نیچه

    الن وایت

    طبق تفسیری که نویسنده مطابق با ویژگی‌های زندگانی خود زرتشت به دست می‌دهد، بازگشت جاودان آموزه‌ای است درباره نوعی تجدید حیات زمینی، نه راجع به نوعی تکرار کیهانی

  • قهرمان و دریا ۱۳۹۳-۰۹-۱۱ ۱۸:۰۰

    قهرمان و دريا

    دانلد اچ. ميلز

    میلز در كتاب حاضر درباره يك كهن الگوي عمده اسطوره‌اي (mythologem) بحث می‌كند و تصويری روشن درباره درگيری قهرمان با نيروهای آشوب، به ويژه نيروهای آب كه در داستان‌های «گيلگمش» و «آخيلوس» آمده است، ارائه مي‌كند. او مضمون آشوب آب را براي بررسی رويارويی قهرمانانه با انواع ديگر آشوب نيز بسط می‌دهد.

  • فرهنگ و زندگی روزمره 2.jpeg ۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۰۸:۳۳

    فرهنگ و زندگی روزمره

    اندی بنت

    بنت دانشیار جامعه شناسی در دانشگاه سری انگلستان ابتدا مدل‎های نظری اصلی در مطالعه‎ی کرد و کارهای فرهنگی کنونی را جمع بندی می کند و این مدل ها را در متن محیط‎های زندگی روزمره جای می‌دهد.

  • نقد و قدرت ۱۳۹۳-۰۸-۲۶ ۱۵:۵۵

    نقد و قدرت

    مایکل‌ کلی

    کدام الگوی نقد – الگوی فوکویی یا هابرماسی – از جهات فلسفی و عملی برتر است به خصوص با توجه به ماهیت و نقش قدرت در جامعه معاصر؟ مایکل کلی در جمع‌آوری این مجموعه خواسته است به این مساله در ارتباط با نظریه‌ی اخلاقی، سیاسی و اجتماعی دو دهه 1970 و 1980 بپردازد.

  • جامعه‌شناسان بزرگ ۱۳۹۳-۰۸-۲۴ ۱۳:۰۲

    جامعه‌شناسان بزرگ (عصر تکوین)

    جان اسکات

    جامعه‌شناسان بزرگ عصر تکوین» دربرگیرنده‌ی زندگی، کار، آثار، ایده‌ها و تأثیرات پنجاه تن از مهم‌ترین متفکران این رشته در قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم است.

  • بنیادهای نظری علم سیاست ۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۰۹:۵۳

    بنیادهای نظری علم سیاست

    علی اردستانی

    در یک معنا، تمام کتاب مبارزه با دیدگاه کمیت‌گرا و تکنوکراتی است که نقش و جایگاه مفاهیم و ایده‌ها را در فرایند تکامل جامعه نادیده می‌گیرد و می‌کوشد با توسل به ضرورت‌های منطقی عاجل حاکم بر سیستم سیاسی ـ اجتماعی راهکارها و راه‌حل‌هایی برای مسائل و مشکلات مبتلا‌به آن پیدا کند.

  • انسان‌شناسان بزرگ ۱۳۹۳-۰۸-۱۶ ۲۲:۴۸

    انسان‌شناسان بزرگ

    رابرت گوردون و ...

    مقاله‌های این کتاب برای دانشجویان و اساتید انسان‌شناسی مفید است و نیز غیرمتخصصانی که می‌خواهند کمی بیشتر درباره‌ی انسان‌شناسی اجتماعی بدانند.

  • تاریخ جنگ‌ها ۱۳۹۳-۰۸-۱۰ ۱۱:۴۸

    تاریخ جنگ‌ها

    آبراهام ايروانى

    تاریخ جنگ‌ها به وقایع سال‌های پایانی ایران دوران صفوی تا به تخت نشستن نادرشاه و هم‌چنین به شرح وقایع مهم و مناسبات ایران، عثمانی و افغان‌ها در این دوره می‌پردازد.

  • کتاب تروریسم غربی ۱۳۹۳-۰۸-۰۴ ۰۷:۵۵

    تروریسم غربی

    روژه گارودی

    روژه گارودی در کتاب «تروریسم غربی» به بررسی عوامل پیدایش تفکر و دیدگاه مذهبی، فلسفی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی غرب در جهان امروز می پردازد و آن را برای مخاطبان توضیح می‎دهد.

  • تداوم و تحول تاریخ نویسی در ایران عصر قاجار ۱۳۹۳-۰۷-۲۹ ۱۳:۱۲

    تداوم و تحول تاریخ‎نویسی در ایران عصر قاجار

    عباس قدیمی

    مطالعه درباره تاریخ‌نویسی ایرانی در مقایسه با دیگر حوزه‌های بررسی‌های تاریخی، با وجود اینکه در سال‌های اخیر به آن توجه شده، با فقر شدیدی مواجه شده است. درباره تاریخ‌نویسی در عصر قاجار، غیر از چند مقاله، کتاب مستقلی به رشته تحریر درنیامده است و این کتاب نخستین اثر مستقل به شمار می‌رود.

  • جلد نیست‎انگاری و شعر معاصر-میرشکاک ۱۳۹۳-۰۷-۲۶ ۱۷:۳۵

    نیست‎انگاری و شعر معاصر

    یوسفعلی میرشکاک

    میرشکاک که درد این روزهای قوم ایرانی را محرومیت از خرد برتر می‌داند و در پی آن است که وضع قوم ایرانی را در آیینه‌ی شعر جست‌وجو کند، این بار به بازخوانی اشعار نیما، اخوان، شاملو و فروغ پرداخته است. ردیابی وضع تفکر در شعر معاصر، امری است که پس از طرح در کتاب «شاعران در زمانه‌ی عسرت» از دکتر رضا داوری‌اردکانی، شاید بتوان گفت دومین بار است که در کتابی به آن پرداخته شده است.

  • عصر زرین فرهنگ ایران ۱۳۹۳-۰۷-۱۰ ۰۹:۳۸

    نگاهی اجمالی به عصر زرین فرهنگ ایران

    حسن قاضی مرادی

    مگر می‌شود اندوخته‌های تمدنی و فرهنگی مردمی که یکی از دو امپراتوری بزرگ دوران باستان را اداره می‌کردند و در همان دوران به اندیشمندان زیادی مأمن داده بودند با یک شکست نظامی از صحنه‌ روزگار محو شود؟

  • سیاست و فرهنگ ۱۳۹۳-۰۷-۰۶ ۲۲:۴۶

    سیاست و فرهنگ

    رضا داوری اردکانی

    «دایره المعارف کوچک فرهنگ زمان» عنوانی است که می توان بر سه مجموعه «نگاهی نو به فلسفه و فرهنگ»، «فرهنگ و کارآمدی» و «سیاست و فرهنگ» اطلاق کرد. این سه مجموعه حاصل تضارب آرا صاحب نظرانی است که در مورد مسائل مختلف فلسفی، تاریخی، علمی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی ایران و جهان طی مدت 15 سال سردبیری استاد رضا داوری اردکانی در مجله نامه فرهنگ به بحث و گفتگو پرداخته اند.

  • فلسفه فیلم نوآر ۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۱:۱۳

    فلسفه فیلم نوآر

    مارک تی. کونارد

    «فلسفه فیلم نوآر» 13 مقاله از محققان حوزه فلسفه و فیلم و مطالعات رسانه است که مضامین و شالوده‌های فلسفی فیلم‌های نوآر را بررسی کرده است.

  • هرمنوتیک ۱۳۹۳-۰۶-۲۷ ۰۹:۲۹

    هرمنوتیک

    ژان گروندن

    هرمنوتیک تلاش دارد از دل پرسش‌های بنیادین هرمنوتیک فلسفی در اندیشه‌های شلایرماخر و دیلتای و با نگاهی تاریخی به زمینه‌های شکل‌گیری چرخش هستی‌شناختی هرمنوتیک نزد هایدگر به آنها پاسخ دهد.

  • جنبش دانشجویی ۱۳۹۳-۰۶-۲۳ ۱۹:۱۰

    جنبش دانشجویی پلی‌تکنیک تهران

    عباس عبدی

    کتاب حاضر از یک سو دغدغه نویسنده در پاسخ به این پرسش جامعه‌شناسی تاریخی است که چرا در ایران انقلاب شد و چرا اسلامی؟ و از سوی دیگر علاقه و ایفای دین نسبت به دانشگاه پلی‌تکنیک تهران است که خود نیز عضوی از دانشجویان سیاسی این دانشگاه بوده است.

  • درباره نقد ۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۰:۴۱

    درباره نقد (گذری بر فلسفه نقد)

    نوئل کارول

    این کتاب تمرینی است در فلسفه نقد یا «فرانقد» چنان‌که زمانی به این نام خوانده می‌شد. این شاخه‌ای از فلسفه هنر (یا زیبایی‌شناسی) است که موضوع بحثش نقد هنرها است.

  • خرد گفتگو ۱۳۹۳-۰۶-۱۲ ۱۹:۰۰

    خرد گفتگو

    غلامحسین ابراهیمی دینانی

    «گفتگو» عنصر کلیدی دکتر دینانی در فلسفیدن است. کتاب «خرد گفتگو» مجموع درس‌گفتارهای فیلسوف معاصر دکتر غلامحسین ابراهیمی دینانی در سال‌های اخیر در دانشگاه‌های مختلف و در موضوعات هستی‌شناسی، خداشناسی، جهان‌شناسی، انسان‌شناسی و عرفان است.