سیاوش جمادی

کل اخبار:48

  • ۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۷:۱۵

    در غيبت تجميع انديشه‌ها زير يك سقف/ سياوش جمادی

    روزي روزگاري از ديدن فيلم «خشت و آيينه» ابراهيم گلستان سير نمي‌شديم. مدام آن را نگاه مي‌كرديم و مدام درباره‌اش حرف مي‌زديم و جامعه كوچك و جوان و دانشجوي ما، سيراب مي‌شد از آنچه كه سينما بايد در جريان فرهنگ و زندگي ما ايجاد مي‌كرد.

  • ۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۰۹:۳۰

    چاپ دوم«يادبود ايوب درجهان كافكا» همراه با آثاری از کافکا از سیاوش جمادی

    چاپ دوم کتاب «يادبود ايوب درجهان كافكا»همراه با آثاری از کافکا نوشته سیاوش جمادی است که نشر قطره آن را چاپ کرده است.

  • ۱۳۹۴-۰۸-۲۸ ۱۱:۳۰

    شادی حقيقی گمشده/ سیاوش جمادی

    جهاني كه در آن زندگي مي‌كنيم، خالي از شادي حقيقي است. خشونت، عصبيت، ترس و اضطراب و نااميدي روزبه روز در كل جهان بيشتر و بيشتر مي‌شود و شادي حقيقي مردمان در اين جهان دورتر و گم.

  • جمادی ۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۰۸:۱۹

    گفتاری از سیاوش جمادی در سمینار «وضعیت ترجمه در ایران» (۴)؛

    تبارشناسی ترجمه در ایران

    زبان و فرهنگ ارتباط بسیار زیادی دارند. در فرهنگ و در زبان این طور نیست كه صرفا این فرهنگ و زبان را بسازیم. ما در فرهنگ و زبان‌زاده و بالیده می‌شویم، هستی پیدا می‌كنیم. به قول لاکان «زبان شکنجه خانه هستی است.» در زبان است كه ارتباط و نظم پیدا می‌شود و فرهنگ به وجود می‌آید.

  • مراد فرهادپور ۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۰۸:۴۷

    گفتاری از مراد فرهادپور در سمینار «وضعیت ترجمه در ایران» (۳)؛

    جايگاه ساختاری ترجمه

    در دهه ١٣٨٠ ترجمه به خصوص ترجمه كتاب‌های نظری مازاد تاریخی و تا حد زیادی سیاسی در خودش داشت كه تردیدی نیست كه این مازاد امروز كمرنگ و كمرنگ‌تر شده تا جایی كه تقریبا چیزی از آن باقی نمانده است. اما در آن دوران این مازاد هاله‌ای به ترجمه می‌بخشید و این شاید باعث می‌شد كه خواه‌ناخواه در سطح غیرفلسفی یعنی جایی كه ما با ترجمه به معنای اخصش یعنی ترجمه از متون غیرفارسی به فارسی سر و كار داریم، دچار نوعی توهمات یا اغراق‌ها شویم.

  • ۱۳۹۴-۰۸-۰۷ ۱۲:۴۵

    نگاهي به كتاب انكار حضور ديگری/ فلسفه و ادبيات

    كتاب انكار حضور ديگري مجموعه‌اي جالب توجه و تامل‌برانگيز از جستار (essay) هاي ادبي-فلسفي است به قلم نويسنده‌اي كه همزمان به ادبيات و فلسفه علاقه‌اي وصف ناشدني دارد.

  • مشایخی ۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۰۹:۳۵

    گفتاری از عادل مشایخی در سمینار «وضعیت ترجمه در ایران» (۱)؛

    ترجمه به مثابه حرفه؛ ترجمه به مثابه رویداد

    در هر جامعه‌‌ای سازوکار‌ها و تکنیک‌‌هایی به کار می‌افتد تا این رویداد ترجمه مهار شود و مترجم به قلاب یا قناره هویت یا نقشی اجتماعی بیاویزد. ترجمه به‌منزله حرفه محصول همین سازوکارهاست. درنتیجه همین سازوکارهاست که ما رام و سربه‌راه هر از ‌گاه بادی به غبغب می‌اندازیم و با ژستی ابلهانه خود را معرفی می‌کنیم: «حرفه، مترجم».

  • ۱۳۹۴-۰۷-۲۷ ۰۹:۵۰

    «انکار حضور دیگری» به کتابفروشی‌ها کشیده شد

    کتاب «انکار حضور دیگری» نوشته سیاوش جمادی توسط نشر ققنوس منتشر و راهی بازار نشر شد.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۰۷ ۱۲:۰۹

    عادی اما قابل تامل/ سياوش جمادی

    آسيب‌شناسي اين موضوع ضروري است كه چه موضوعي باعث ايجاد فاصله بين انديشمندان و عموم جامعه شده است. به‌طوري كه يك شكاف قابل مشاهده‌اي ميان اين دو تفكر در جامعه ايراني به وجود آمده و تاثيري را كه گذاشته حتي در ميزان فروش كتاب‌ها و فيلم‌ها مي‌توان مشاهده كرد.

  • ۱۳۹۴-۰۷-۰۴ ۱۳:۱۰

    سیاوش جمادی: درمان دردهای ما در گرو اندیشه انتقادی است

    سیاوش جمادی از انتشار کتابی با عنوان ˝انکار حضور دیگری˝ خبر داد.

  • احمدی جمادی ۱۳۹۴-۰۵-۰۷ ۰۹:۲۵

    سیاوش جمادی؛

    «نوشته‌های پراکندۀ» بابک احمدی

    بابک احمدی با اشاره به پیوند اصول اخلاقی کانت ازجمله Tugend به آزادی در سنجش خرد ناب و سپس با ارجاع به یادداشتی از یاکوبی درباره‌ی فلسفه‌ی اخلاق اسپینوزا که در آن نقش اصلی دولت گسترش قلمرو اختیار افراد خوانده شده است، نتیجه می‌گیرد که جواز استبداد و ترور و سلب حقوق انسانی را نه از فلسفه‌ی اخلاقی کانت می‌توان بیرون کشید و نه حتی از اندیشه‌ی یاکوبی.

  • ۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۱۷:۵۰

    سیاوش جمادی: چند جوان آستین‌ها را بالا بزنند

    سیاوش جمادی معتقد است، فرهیختگان و روشنفکران برای بهبود و ایجاد مطلوبیت در ناخودآگاه جمعی جامعه باید کار بیش‌تری انجام دهند و باید قبول کنیم که در این زمینه اشتباه کرده‌ایم.

  • ۱۳۹۳-۱۰-۲۷ ۱۸:۳۰

    «سیری در جهان کافکا» سیاوش جمادی به چاپ سوم رسید

    سومین نوبت انتشار کتاب «سیری در جهان کافکا» نوشته سیاوش جمادی، مترجم و محقق شناخته شده حوزه فلسفه آلمانی، نیز منتشر شد. این کتاب در بیست و دومین دوره جایزه کتاب سال ایران در سال 1382 به عنوان اثر برگزیده در حوزه ادبیات انتخاب شد.

  • سیاوش جمادی ۱۳۹۳/۱۰/۱۵

    پاسخ سیاوش جمادی به پرسش فرهنگ امروز؛

    مسئله روش در فلسفه هایدگر

    اندیشیدن (denken) همان بازاندیشیدن (dedenken) یا یادآوری است. اندیشه نمی تواند از یک حال تهی آغاز گردد چراکه همواره به محض آنکه آهنگ اندیشیدن می‌کنیم به چیزی می اندیشیم که قبلا به خاطره و حافظه‌ی ما داده شده است. این ادعای اشتیرنری که انسان می‌تواند بنیاد خود را بر هیچ نهد ادعایی گزاف است زیرا ما به محض حضور در جهان به چیزهایی متعلق می‌شویم و چیزهایی به ما تعلق می‌گیرند؛

  • ۱۳۹۳-۰۶-۲۷ ۱۰:۵۸

    «جامعه باز و دشمنان آن» در گفتگو با سیاوش جمادی

    جمادی معتقد است اگر جامعه قرار بود با آرا افلاطون پیش برود امروز با یک جامعه فاشیستی مواجه بودیم چرا که افلاطون یک اندیشمند خودکامه‌ و حامی جزم‌گرایی بود و جامعه بسته را ترویج می‌کرد.

  • ۱۳۹۳-۰۶-۱۰ ۱۲:۰۰

    بازنشر دو مجموعه گفت‌وگوی فلسفی

    دومین چاپ کتاب‌های «سنت ترجمه متون فلسفی در ایران» شامل گفت‌وگوهایی با خشایار دیهیمی، سیاوش جمادی، کامران فانی و محمود عبادیان و «نوسازی ناتمام» شامل گفت‌وگو با محمدعلی (همايون) کاتوزیان از سوی نشر پایان منتشر شد.

  • فردید ۱۳۹۳/۰۵/۲۵

    گفت‌وگو با سیاوش جمادی به مناسبت سالروز درگذشت احمد فردید؛

    هایدگر ِفردید‎

    یادم هست فردید چند بار با حالت ستایش‌آمیزی از کتاب لوکاچ نام برده بود. دوستم جزوه را گرفت تا به فردید بدهد، من هم جوان بودم و دلم می‌خواست استادی چون فردید راجع به نوشته‌ام اظهارنظر کند. چند روز بعد دوستم تلفن کرد به فردید و گوشی را داد به من، فردید چند بار گفت: «احسنت جوان» و با ته‌لهجه‌ی یزدی از قلم من ستایش کرد و مرا لایق محرری خودش دانست، اما گویا فقط قسمت اول را خوانده بود...

  • ۱۳۹۳-۰۵-۱۹ ۱۵:۳۳

    هشتمین چاپ اثر مشهور هایدگر در ایران با ترجمه سیاوش جمادی

    هشتمین انتشار کتاب «متافیزیک چیست؟» اثر مارتین هایدگر با ترجمه سیاوش جمادی از سوی نشر ققنوس منتشر شد. این کتاب مشهورترین اثر این فیلسوف آلمانی پس از کتاب «هستی و زمان» است.