نمایش همه
  • روان‌شناسی سیاسی (موقعیت‌ها، افراد و مصادیق) ۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۶:۰۴

    روان‌شناسی سیاسی (موقعیت‌ها، افراد و مصادیق)

    دیوید پاتریک هاوتن

    این کتاب که در 17 فصل تنظیم شده در پی آن است که به مخاطبان بگوید رفتارهای سیاسی مردم در شرایط مختلف مانند انتخابات، نژادپرستی، تروریسم و روابط بین‌الملل چگونه شکل می‌گیرد.

  • وضعیت پسامدرنیته (تحقیق در خاستگاه‌های تحول فرهنگی) ۱۳۹۳-۰۵-۲۸ ۱۶:۱۱

    وضعیت پسامدرنیته (تحقیق در خاستگاه‌های تحول فرهنگی)

    دیوید هاروی

    بررسی دقیق ماهیت پسامدرنیسم نه به‌سان مجموعه‌ای از اندیشه‌ها بلکه به منزله وضعیتی تاریخی، مستلزم توضیح و تشریح است

  • علم و عقلانیت نزد پل فایرابند ۱۳۹۳-۰۵-۲۰ ۱۱:۴۸

    علم و عقلانیت نزد پل فایرابند

    غلام‌حسین مقدم حیدری

    این کتاب قصد دارد با بازسازی آرای فایبرند درباره‌ی عقلانیت علم و بررسی پیامدها و پارادوکس‌های آن، از بدفهمی فلسفه او اجتناب کند، آن‌چه فلسفه فایرابند همواره با آن مواجه بوده است

  • مقدمه‌ای بر پژوهش در جامعه‌شناسی خانواده در ایران ۱۳۹۳-۰۵-۱۶ ۱۴:۲۶

    مقدمه‌ای بر پژوهش در جامعه‌شناسی خانواده در ایران

    عباس عبدی

    کتاب حاضر نه‌تنها به عناصر مهم تغییرات در نهاد خانواده اشاره می‌کند، بلکه کوشیده تا وجوه متحول خانواده را که نیازمند مطالعه و پژوهش است معرفی کن

  • درآمدی بر علم سیاست ۱۳۹۳-۰۵-۱۴ ۱۰:۵۳

    درآمدی بر علم سیاست

    مایکل جی.راسکین و ...

    درآمدی بر علم سیاست کتابی در مورد حکومت ایالات متحده و نه در مورد سیاست مقایسه‌ای است، بلکه به منظور معرفی کامل رشته‌ی علوم سیاسی به دانشجویان جدید می‌کوشد هم از ایالات متحده و هم از کشورهای دیگر مثال‌هایی را به دست دهد.

  • ایران در بحران (زوال صفویه و سقوط اصفهان) ۱۳۹۳-۰۵-۱۳ ۱۷:۳۱

    ایران در بحران (زوال صفویه و سقوط اصفهان)

    رودی مَتی

    در این مطالعه‌ی تفسیری به طیف وسیعی از علل ـ محیطی، اقتصادی، و بالاتر از همه سیاسی ـ خواهیم پرداخت تا نشان دهیم که چگونه تعامل دولت و جامعه با جهان خارج به گونه‌ای که اتفاق افتاد پیش رفت و تضعیف و سقوط صفویه را به دنبال آورد.

  • اندیشه عرب در عصر لیبرالیسم ۱۳۹۳-۰۵-۰۸ ۱۱:۰۹

    اندیشه عرب در عصر لیبرالیسم

    آلبرت حورانی

    در روزگاری که این کتاب از آن سخن می‌گوید مردمان عرب هر یک به طریقی مجذوب ساختار جهان تازه‌ای می‌شدند که از انقلاب صنعت فناوری درآمده بود. این ساختار تازه نشانه‌هایی داشت مانند: افزایش داد و ستدهای بازرگانی اروپاییان به شیوه‌ای نو، دگرگونی‌های برخاسته از چرخه تولید و مصرف‌، تحمیل نظارت اروپا بر مناطقی از دنیا‌، باز شدن مدرسه‌هایی به شیوه نو‌ و نشر اندیشه‌های تازه که با چگونگی زیستن انسان در جامعه کار داشت.

  • معمای سرمایه ۱۳۹۳-۰۵-۰۶ ۱۲:۰۰

    معمای سرمایه و بحران‌های سرمایه‌داری

    دیوید هاروی

    هاروی در معمای سرمایه به این می‌پردازد که چگونه نولیبرالیسم افسارگسیخته به بحرانی جهانی منجر

  • جنبش تسخير، اشغال وال‌استریت ۱۳۹۳-۰۵-۰۲ ۱۲:۱۴

    جنبش تسخير، اشغال وال‌استریت

    نوام چامسكی

    جنبش تسخیر شامل چند مصاحبه و سخنرانی از چامسکی است که در محل اعتراض‌ها و برپایی چادرهای معترضان انجام شده است. او در این کتاب تلاش می‌کند زوایای مختلف جنبش اشغال وال‌استریت را بررسی کند.

  • خیلی کم تقریبا هیچ ۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۰۹:۰۶

    خیلی کم... تقریباً هیچ

    سایمون کریچلی

    کریچلی با تأملی ژرف و گیتیانه بر موضوع مرگ، ایده هیچ‌انگاری را با عبور از بلانشو، لویناس، رمانتیسم ینا و کاول پی می‌گیرد

  • پژوهشی در خرقه درویشان ۱۳۹۳-۰۴-۳۰ ۱۵:۰۳

    پژوهشی در خرقه درویشان و دلق صوفیان

    گئو ویدن گرن

    ویژگی روش تحقیق ویدن جامعیت و فراگیری آن است بدین صورت که او برای معرفی و تحلیل و نتیجه‌گیری یک واقعه، یک آیین و یک باور مذهبی از معلومات گسترده خود در ادبیات (ادبیات غنائی، حماسی و عرفانی)، آداب و رسوم، تاریخ و... استفاده می‌ک

  • هنر ساختن آینده کار ۱۳۹۳-۰۴-۱۸ ۱۲:۲۶

    هنر ساختن آینده کار

    لیندا گراتن

    این کتاب که گراتن آن را در قالب سفری ارائه داده است، هم نیم‌نگاهی هم به تحولات انقلاب صنعتی در اواخر قرن هجدم و اوایل قرن نوزدهم دارد، هم پیشران‌های تغییر و تحول در ترکیب ظریفی از پنج نیرو ارائه شده است: نیاز به اقتصاد کم‌کربن، پیشرفت سریع فناوری، گسترش جهانی شدن، تغییرات ژرف در روند جمعیت و طول عمر و تغییرات مهم اجتماعی.

  • منطق ابن خلدون ۱۳۹۳-۰۴-۱۶ ۱۲:۱۵

    منطق ابن خلدون

    مسعود بینش

    الوردی محور نظریه‌ی ابن‌خلدون را نه عصبیت یا دولت، بلکه بدویت و تمدن و تزاحم آن‌ها می‌داند که نوعی چرخه اجتماعی پدید می‌آورد که باعث تغییر مستمر جامعه انسانی می‌شود. کشف و فهم موضوع دوقطبی ایستایی و پویایی در مظاهر اجتماعی از دستاوردهای نظریه ابن‌خلدون است.

  • نوشته های اساسی شریعتی ۱۳۹۳-۰۴-۰۹ ۱۴:۴۸

    نوشته‌های اساسی شریعتی

    بیژن عبدالکریمی

    کتاب «نوشته‌های اساسی شریعتی» به کوشش بیژن عبدالکریمی و به منظور آشنایی مخاطبانی منتشر شده است که هنوز فرصتی برای آشنایی با افکار علی شریعتی را نیافته‌‌اند.

  • نگاهی به سینمای معاصر ۱۳۹۳-۰۴-۰۸ ۱۷:۱۹

    نگاهی به سینمای معاصر

    سعید عقیقی

    عقیقی با انتخاب برخی از فیلم‌های مهم سینمای معاصر با تحلیل و بررسی سبک مؤلفان این فیلم‌ها و طرح مباحث تئوریک و با ملاک قرار دادن ماهیت متن آن‌ها، قصد دارد تصویری کم و بیش دقیق از سینمای معاصر پیش روی مخاطب بگذارد. و تا اندازه‌ای هم در این مهم موفق بوده است.

  • شکاکیت و طبیعت گرایی ۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۱۲:۳۵

    طبیعت‌گرایی و شکاکیت

    پیتر فردریک استراوسون

    هنگامی که استراوسون در نوشته حاضر تردیدهای شکاکانه را ناواقعی توصیف می‌کند، منظورش این است که آن‌ها «در برابر نیروی طبیعت، و در برابر گرایش ما به باور کردن که به صورت طبیعی در ما کار گذاشته شده است، بدون قدرت هستند.»

  • علیه ایدئولوژی های پایان ۱۳۹۳-۰۴-۰۲ ۱۷:۰۸

    علیه ایدئولوژی‌های پایان

    فؤاد حبیبی

    این کتاب با تحلیل نمونه‌هایی برگزیده از فیلم‌های آپوکالیپتیک مونتاژی از این هسته‌های کیف کیف ایدئولوژی بورژوا ـ لیبرال را به نمایش درمی‌آورد که هم‌چون مونادهایی خودنفی کننده همه ویژگی‌های کلیت اجتماعی حاکم در زمانه پایان تاریخ را به اکران گذاشته‌اند.

  • شریعتی و آینده تفکر ما ۱۳۹۳-۰۳-۳۱ ۱۲:۱۶

    شریعتی و آینده تفکر ما

    بیژن عبدالکریمی

    بیژن عبدالکریمی در تلاش است جامعه امروزی و نسل امروز را به تفکری دوباره در آثار و اندیشه‌های شریعتی دعوت کند.

  • شوپنهاور ۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۴:۵۰

    شوپنهاور

    پاتریک گاردینر

    برای خواننده فارسی‌ زبانی که با فلسفه شوپنهاور آشنایی دارد مطالعه‌ این کتاب از این جهت سودمند خواهد بود که فهم او را از ابعاد و مفاهیم اصلی این فلسفه عمیق‌تر و شفاف‌تر می‌سازد و به او کمک می‌کند ارتباط میان بخش‌های مختلف آن را کاملاً درک کند و آن‌طور که خود شوپنهاور می‌گوید آن را به صورت یک کل اندام‌وار ببیند و در عین حال به پاسخ سؤالاتی که شاید برای خود وی هم پیش آمده باشد، دست یابد.

  • واپسین انسان ۱۳۹۳-۰۳-۲۱ ۱۲:۲۵

    واپسین انسان

    موریس بلانشو

    واپسین انسان اصطلاحی است که از سوی نیچه در کتاب «چنین گفت زرتشت» بیان شده‌است. مفهوم مورد نظر نیچه از «واپسین انسان»، خوارشمردنی‌ترین کسان است و کسانی که حقیرتر از انسان هستند.

  • اخلاق ادگار مورن ۱۳۹۳-۰۳-۱۵ ۱۲:۵۱

    اخلاق

    ادگار مورن

    از یک زاویه این کتاب پاسخی به این پرسش است: برای مهار و فائق آمدن بر نگرانی اضطراب ناشی از رفتارهایمان باید به کدامین ارزش‌ها تکیه کنیم؟ آن هم در شرایطی که اکثر اوقات نتیجه رفتارهایمان نه تنها با نیاتمان هم‌خوانی ندارد حتی در جهت خلاف آن است

  • خواجه نظام الملک طوسی ۱۳۹۳-۰۳-۱۴ ۱۲:۵۵

    خواجه نظام‎الملک طوسی

    سيدجواد طباطبايى

    این دفتر رساله‎ی کوتاهی درباره‎ی برخی از وجوه تاریخ اندیشه‎ی سیاسی ایران در دوره‎ی اسلامی با تاکیدی بر اندیشه و عمل خواجه نظام‎الملک طوسی است. در واقع دفتر حاضر نظریه‎ی بنیادین رساله‎ی درآمدی بر تاریخ اندیشه‎ی سیاسی در ایران اسن که جریان عمده‎ی اندیشه‎ی سیاسی ایران در دوره‎ی اسلامی را دنبال می‎کند.

  • فلسفه نوین بریتانیا ۱۳۹۳-۰۳-۱۰ ۱۷:۵۷

    فلسفه نوین بریتانیا

    برایان مگی

    فلسفه نوین بریتانیا، اشاره به فلسفه‌‫ای دارد که راسل و مور با اعراض از ایده‌‫آلیسم آلمانی بنیان ‫گذاشتند. سنتی که امروز به فلسفه تحلیلی مشهور است.

  • در باب فرآیند تمدن ۱۳۹۳-۰۳-۰۲ ۱۱:۰۳

    در باب فرایند تمدن

    نوربرت الیاس

    به نظر الیاس ذات و ماهیت امور اجتماعی و حتی ماهیت خود انسان نیز اموری پویا و غیرایستا هستند لذا این نوع مفاهیم از قبیل «فرد»، «جامعه»، «عامل» و یا «ساختار» اساسا برای بیان واقعیت‌های اجتماعی به نوعی تحریف این واقعیت‌هاست.

  • سیاست در بستر زمان ۱۳۹۳-۰۲-۲۹ ۱۰:۰۹

    سیاست در بستر زمان

    پل پیرسون

    «سیاست در بستر زمان» دریچه جدیدی به ابعاد زمانی دنیای اجتماعی می‌گشاید.این کتاب طیفی از خصایص مهم و ازالزامات ناشی از فرایندهای اجتماعی متحول ارائه می کند: تنوع فرایندهایی که در دوره زمانی معنادار شکوفا می‌شوند، مناسباتی که تحت تاثیر آن‌ها احتمالا چنین فرایندهایی بروز می‌کنند، و بیش از همه اهمیت این ابعاد زندگی اجتماعی برای شناخت برایندهای سیاسی و اجتماعی مهم.

  • تاملی درباره ایران ۱۳۹۳-۰۲-۲۷ ۱۱:۱۵

    مبانی نظریه‎ مشروطه خواهی

    سیدجواد طباطبایی

    در این بخش توجه ویژه‎ای به آشکار شدن نشانه‎های بحران در نظام خودکامه، تکوین نطفه آگاهی ملی و تاریخ پدیدار شدن مفاهیم نوآیین و تحول آن‎ها داشته و کوشیده‎ام این وجه مهم از تاریخ معاصر ایران را که با اصلاحات عباس میرزا در دار السلطنه تبریز آغاز شده بود، دنبال کنم

  • روش شناسی علوم انسانی ۱۳۹۳-۰۲-۲۰ ۱۵:۲۲

    روش‎شناسی علوم‎انسانی نزد اندیشمندان مسلمان

    محمدتقی ایمان / احمد کلاته‎ساداتی

    کتاب « روش‎شناسی علوم‎انسانی نزد اندیشمندان مسلمان» ضمن ارزیابی روش‎شناسی علوم انسانی اندیشمندان سرشناس جهان اسلام در چند دهه اخیر، تلاش دارد مدل و الگویی از علم اسلامی ارائه نماید.

  • کتاب سینما ۱۳۹۳-۰۲-۱۹ ۰۱:۰۶

    کتاب سینما I

    مجموعه مقالات

    کتاب سینما، در نخستین جلدش، و البته در جلدهای احتمالی دیگر، قصدش انگشت گذاشتن بر سویه‎ی بی‎قصدی فکر کردن و نوشتن درباره‎ی سینما است.

  • جامعه شناسی تمدن مدرن ۱۳۹۳-۰۲-۱۷ ۱۷:۰۰

    جامعه‌شناسی تمدن مدرن

    رمون آرون

    در دوران ما، جامعه‌شناسی چنان تدریس نمی‌شود که فی‌المثل در ریاضی یا فیزیک شاهد هستیم چرا که از یک سو جامعه‌شناسی کار، جامعه‌شناسی تعلیم و تربیت و جامعه‌شناسی دین و از این قسم را داریم و از دیگر سو، اندیشه و بینش جامعه‌شناختی قرار دارد که در پژوهش های خاص و نیز در بررسی‌های عام یا به عبارتی در جامعه‌شناسی خرد و کلان بیان می‌شود.

  • درجست و جوی زبان کامل ۱۳۹۳-۰۲-۱۷ ۱۶:۳۲

    در جست‌وجوی زبان کامل

    اومبرتو اکو

    به باور «ابن حزم» زبان‌ها نمی‌توانند با قرارداد بوجود آیند زیرا انسان‌ها برای وضع قواعد همواره به زبان نخستین نیاز خواهند داشت.بنابراین، در آغاز زبانی خدادادی وجود داشته که از انواع اسم‌ها و مترادف ها بهره‌مند بوده است چرا که به کمک این زبان آدم ابوالبشر باید قادر می‌بود بدون هیچ‌گونه ابهامی کلیه ایای جهان را نام‌گذاری کند