به گزارش «فرهنگ امروز» به نقل از تسنیم؛ احمد مسجد جامعی، رئیس شورای اسلامی شهر تهران شب گذشته ۳۱ تیرماه در مراسم اختتامیه نمایشگاه بین المللی قرآن و اختتامیه یازدهمین دوره «بانوی ایرانی، هنر قرآنی»،گفت: مسئولان نمایشگاه از اینکه این بار را به سر منزل مقصود رساندهاند خوشحال هستند اما قطعا به خاطر اینکه این فضای معنوی تعطیل شده و یک سال باید در انتظار رمضان دیگری باشند، ناراحت هستند؛ امیدوارم برای سال آینده با توان بیشتر و با تجربه بهتر وارد این عرصه شویم.
وی در ادامه با اشاره به پیشینه قرآنی شهر تهران گفت: تهران به دلایل تاریخی هم خانواده قرآن است و شاید تنها شهری باشد که هنگامی که دور روستای تهران قدیم حصار کشیده شد، به تعداد سوره های قرآن برج و بارو برای آن ساخته شد و بر روی هر یک قرآنی قرار دادند.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه نخستین تأسیسات عمومی و شهری تهران توسط یک خانم هنرمند ایجاد شد، گفت: از این خانم هنرمند آثاری به جا مانده که روایت از فهم و درک قرآنی این هنرمند دارد.
مسجد جامعی با تأکید بر اینکه تهران جایگاه ویژهای در فعالیتهای قرآنی دارد افزود: در گزارشی که از فعالیتهای قرآنی از سوی دستگاهها و گروهها ارائه شده، تهران رتبه اول را در بین ۱۰ شهر جهان و داخل کشور داشت؛ بیشتر فعالیتهای قرآنی تهران در عرصه انتشارات بود و از این حیث بالاتر از شهرهایی همچون قاهره، ریاض، بیروت، قم و مشهد قرار داشت.
وی تصریح کرد: این وضعیت اقتضا میکند که نمایشگاه بین المللی قرآن الهام بخش باشد تا در مناطق مختلف تهران و همچنین در سایر استانها چنین نمایشگاههایی برگزار شد.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد: تجربه ویژهای که در این دوره داشتیم، تقسیم کار در سطح شهری، ملی و محلی بود. در گزارشی که از سوی مسئولان و همچنین دستگاههای اجرایی مانند سازمان تبلیغات اسلامی و سازمان اوقاف و امور خیریه ارائه شد، نشان میداد که نگاه یک پارچهای در فعالیت های قرآنی حاکم شده است.
مسجد جامعی افزود: در شهر تهران فعالیت های قرآنی ۳۷۴ محله تحت پوشش قرار گرفته است؛ همچنین سازمان اوقاف فعالیتهای قرآنی امامزادگان و اماکن مذهبی را پوشش داده و وزارت ارشاد از طریق کانونهای فرهنگی و هنری مساجد، ۱۱۰ جزءخوانی قرآن کریم را آغاز کرد.
حمایت از جلسات قرآنی خانگی در دستور کار دوره جدید شورا و دولت قرار گرفته است
وی همچنین گفت: با توجه به اقداماتی که در خصوص جلسات قرآنی خانگی آغاز شده بود، در دوره جدید این فعالیت ها قاعدهمند شد و حمایت از جلسات قرآنی خانگی در دستور کار این دوره قرار گرفت.
مسجدجامعی تصریح کرد: شورای اسلامی شهر تهران تسهیلگر است و تلاش میکند امکانات را در اختیار دستگاه ها و نهادها و مراکز قرار دهیم.
وی اظهارکرد: در شهر تهران صدها، بلکه هزارها جلسه قرآن کوچک و بزرگ داشتیم که وظیفه ما حمایت از این فعالیتها و ایجاد زمینه برای انجام این فعالیتها بود. این موارد از رویکردهای ویژه مدیریت فعالیتهای قرآنی در چهارمین دوره شورای شهر تهران و در دولت جدید است. بر روی این مسئله توافق وجود داشت و در چنین چارچوبی فعالیت ها تعریف شده است.
جشنواره بانوی ایرانی در دوره گذشته امکان فعالیت در نمایشگاه قرآن را نیافت
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به جشنواره بانوی ایرانی، هنر قرآنی گفت: این جشنواره از جمله فعالیت های مردمی است که در شرایط دشوار هم فعالیت خود را ادامه داد؛ این جشنواره یازده سال پیش در نمایشگاه بین المللی قرآن شکل گرفت و زمانی که امکان این فعالیت برای بانیان در چارچوب نمایشگاه قرآن امکان نبود حساب خود را از نمایشگاه جدا کرد و فعالیت خود را استمرار داد. اینک در سال جاری که شرایط بهتری برای فعالیت این نهاد مردمی ایجاد شد، به فعالیت های نمایشگاه قرآن پیوست.
مسجدجامعی ادامه داد: من اطمینان دارم که ابعاد فعالیت این جشنواره در نمایشگاه قرآن گستردهتر خواهد شد؛ یعنی بخش بیشتری از نمایشگاه را به بانوان هنرمند، قرآن پژوه و فعالان قرآنی اختصاص خواهد یافت.
احیای بخش «قرآن پناه فلسطین» در نمایشگاه قرآن
وی همچنین از مسئولان برگزاری نمایشگاه بین المللی قرآن خواست تا به احیای بخش «قرآن پناه فلسطین» بپردازند و گفت: نگرش ما به مسئله قدس آیینی است؛ در سالهای پیش از هجرت نیز در آیات مکی، شأن و جایگاه این مکان در قرآن ذکر شده است و امروزه شاهد ظلم مضاعفی به این سرزمین و مردم آن هستیم.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه سبوعیت رژیم صهیونیستی چیزی نیست که از چشمها مخفی باشد، گفت: آنچه میتواند این سبوعیت را به پایان برساند، حضور قدرتمند مردم فلسطین است که با انقلاب سنگ آغاز شده است.
مسجدجامعی در پایان خاطرنشان کرد: نمایشگاه قرآن از جمله مواردی است که امکان هماهنگی و همفکری برای دفاع از مردم فلسطین را فراهم میکند؛ بنابراین میتوان در سالهای آینده بخش «قرآن پناه فلسطین» را در نمایشگاه به عنوان یک نگرش قرآنی، انسانی، ملی و جهانی احیا کرد.
نظر شما