شناسهٔ خبر: 66249 - سرویس سینما و رسانه
نسخه قابل چاپ

آوینی و معنای تازه هنر انقلابی

بیستم فروردین ماه، یادآور حضور و سلوک معنوی و معرفتی یکی از پیام آوران فرهنگ متعالی ایثار و شهادت، راوی فتح شاهدان مدارج قدسی جبهه و جهاد، سید شهیدان اهل قلم، شهید «سید مرتضی آوینی» است که در تقویم کشورمان بهمین مناسبت، «روز هنر انقلاب اسلامی» نیز نام گرفته است.

به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایسنا، یعقوب سلیمانی معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران در یادداشتی به مناسبت سالروز شهادت شهید سیدمرتضی آوینی نوشت: شهید آوینی، بی‌تردید یکی از نمادهای ماندگار هویت فرهنگی دفاع مقدس و یکی از حاملان و منادیان ارزشها و فضیلتهای معنوی و عرفانی نسلی است که فتح الفتوح تاریخ انسان را در گشایش آفاق حیات طیبه و فطرت توحیدی در عصر ظلمت مادیت و اسارت بشر و سلطه قدرتهای شیطانی، رقم زدند و معجزه یاران روح الله (ره) و اصحاب آخرالزمانی سیدالشهدا (ع) را طلایه ظهور آخرین منجی عالم و آدم (عج) ساختند.

روایت فتح او، رساترین تفسیر از حقیقت جنگ ما و روشنترین رویت از باطن مردانش بود. دوربین و نگاه و قلم او در این روایت، که «مستند اشراقی»اش می‌خواند، پرده از حالات و روحیات این عاشقان برمی‌گرفت و در گذر از ظواهر جنگ، راه به روشنای روح این حماسه سازان می‌برد و از نفسش نور نگاه شهیدان جاری بود. حمایت رهبر حکیم و فرزانه انقلاب از مجموعه روایت فتح در سالهای غربت و فراموشی مردان جبهه و جنگ و حضور آن حضرت در تشییع این روایتگر صادق و عاشق، عظمت کار «آوینی» را جاودانه کرد و الگویی الهام بخش و فرهنگ ساز برای همه، از مردم و نسل جوان تا مسئولان و مجریان در سیاستگذاریهای کلان و راهبردی و دورنمای بلندمدت اهداف و چشم اندازهای فرهنگی کشور برای همیشه ترسیم کرد. راز ماندگاری و محبوبیت روزافزون شخصیت این شهید بزرگوار در همین تداوم و استمرار ارزشهای فرهنگ شهادت است.

روز هنر انقلاب اسلامی که با نام و یاد شهید آوینی پیوند خورده، تداعی یک رسالت مقدس برای همه اهالی هنر و فرهنگ این سرزمین است که انقلاب اسلامی را، تجلی میراث مقدس وحی و تحقق تاریخی ولایت الهی یافته و آن را مقدمه بعثت و بیداری جمعی بشر در آستانه ظهور دانسته اند. در کلام و سیره امامین انقلاب، هنر در آستان معرفت و در ساحت معنا، دمیدن روح تعهد در کالبد انسانها و تذکر به فطرت الهی و رجعت به مبادی قدسی وجود و نقطه مقابل غفلت و مادیت است. تاکید کاروانسالار اقتدار و امام جمعه نصر ما، بر اینکه: «هیچ تفکری تا در قالب هنر، تجلی نیابد، ماندگار نخواهد شد» اشارتی است بر عظمت این امانت قدسی که هنرمندان، حاملان آن هستند. هنر انقلاب اسلامی، هنری است درآمیخته با فلسفه ایثار و حکمت و معرفت و سلوک شهادت، آنچنانکه امام راحل عظیم الشانمان فرمود: «شهادت، هنر مردان خداست»

ترویج روح شهادت طلبی و فرهنگ ایثار و شهادت در رسانه، یکی از عظیم ترین ماموریتها، اهداف و دغدغه‌های این مجموعه بزرگ است که نام و هویت و موجودیتش به قداست نام شهید، متبرک است. در سالهای اخیر، رویکرد ما بر حمایت همه جانبه از تولیدات ارزشمند حرفه‌ای در قالبهای گوناگون و متنوع آفرینش هنری از کتاب و نقاشی و خوشنویسی و نگارگری و گرافیک، تا فیلم کوتاه و بلند داستانی و سینمایی و مستند، شناسایی و معرفی قابلیتها و استعدادهای جوان و خلاق در سراسر کشور و فراهم ساختن امکانی برای دیده شدن آنها، و ثبت زندگی و ترسیم شخصیت شهدای بزرگوار با بهره از حداکثر ظرفیتهای بیان و زبان هنرمندانه و در قالب چندرسانه‌ای و مبتنی بر جذابیت، نوآوری و روزآمدی برای نسل جوان، متمرکز و معطوف بوده و امید آن داریم که این روند را توسعه و تداوم داده و حضور فرهنگ شهادت و یاد و نام و نگاه شهیدان را در جامعه کنونی و در جریان زندگی و زمانه خود، با ثبت در آفرینش هنری و ادبی، تحقق بخشیم.

روز هنر انقلاب اسلامی را به همه هنرآفرینان پاکباز و سرافراز که با جانفشانی خود، رنگ عشق بر  جان و جهان و نقش و نشان خداگونگی بر دوران ما  زدند و بر همه آنان که در پی این قافله نور، هنرشان، حرمت خون شهید گرفته، تبریک می‌گویم و دوام درخشش این هنر انسان ساز را از خداوند منان، طلب می‌کنم.

نظر شما