نمایش همه
  • دیروز ۱۶:۰۶

    حکایت مهاجرانی که در سرزمین جدید جایی ندارند

    مهاجرت برای بسیاری از ایرانیان داستانی است از گم‌شدن در میان دو دنیا؛ از یک طرف، مهاجران با چالش‌های فرهنگی و روانی مواجه‌اند و از طرف دیگر، جامعه میزبان هم گاهی آن‌ها را از خود نمی‌پذیرد. این بینابینی، وضعیت پیچیده‌ای به وجود می‌آورد که ریشه‌های هویتی و روانی افراد را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

  • دیروز ۱۵:۰۳

    افسون‌زدایی بیماری مدرنیته است، آیا هنر می‌تواند درمانش کند؟

    چارلز تیلور، فیلسوف شهیر کانادایی، در ۹۲ سالگی کتابی ژرف دربارۀ ناخوشی‌های عصر مدرنیته منتشر کرده و مفهوم «افسون‌زدایی» را به چالش کشیده است. روابط کیهانی با بحث از آفرینش‌های ادبی و موسیقایی بزرگ دوران مدرن، می‌گوید روشنگری تصویری ناقص از خویشتنِ انسانی ما ارائه کرد که طبق آن ما موجوداتی خودخواه و حسابگر هستیم که برای هیچ‌چیز جز سود ارزشی قائل نیستیم. در مقابل، هنر رمانتیک می‌تواند آن وجه اجتماعی، کیهانی و متعالی ما را زنده کند که بدون آن نمی‌توانیم زندگی را معنادار بیابیم.

  • دیروز ۱۴:۱۱

    چرا حکومت پهلوی فروریخت؟/ با نگاهی به خاطرات علینقی عالیخانی

    در گفت‌وگوی او [عالیخانی] ۱۵ خرداد نقطه‌ مهمی در این ماجراست. او از جلسه‌ای می‌گوید که گروهی از کارگزاران دل‌سوز حکومت برگزار می‌کنند تا راه‌حلی بیابند و پیامد این جلسه برکناری تقریبا تمام اعضای آن جلسه است.

  • دیروز ۱۳:۲۵

    ممانعت از ورود ناشران کتاب‌ساز به نمایشگاه برای دومین سال

    پیگیری‌ها نشان می‌دهد که برای دومین سال متوالی قرار است از حضور ناشران پخته‌خوار و کتاب‌ساز به نمایشگاه کتاب تهران جلوگیری شود.

  • دیروز ۱۲:۴۰

    اراجیفِ روان‌پویشی

    نیکلاس سرنینگ، روان‌درمانگر و روان‌شناس با تجربه‌ای است که بیست سال از عمرش را صرف کار درمان، آموزش و تحقیق در حوزۀ روان‌درمانی اگزیستانسیال و روان‌درمانیِ کودک کرده. او در آغاز مسیر، مانند بسیاری از همکارانش، معتقد بود که ریشۀ رنج انسان را باید در تروماهای دوران کودکی جست‌وجو کرد. اما اکنون پس از سال‌ها تجربه، با تردید بزرگی روبه‌رو است. سرنینگ نه‌تنها تکنیک‌های روان‌درمانی را نقد می‌کند، بلکه پیش‌فرض‌های نظری آن را نیز زیر سؤال می‌برد. او حالا می‌نویسد بسیاری از روان‌درمانی‌های رایج شواهد علمی کافی ندارند و در مواردی می‌توانند به افراد آسیب برسانند.

  • دیروز ۱۱:۳۴

    آیا انسان «ارادهٔ آزاد» دارد؟

    آدم‌ها وقتی برای اولین بار بحث‌های فلسفی دربارۀ ارادۀ آزاد را می‌شنوند دود از کله‌شان بلند می‌شود و البته حق هم دارند، زیرا متفکرانی که منکر ارادۀ آزادند با جدیتِ تمام می‌گویند هیچ‌کس، به معنای واقعی کلمه، هیچ‌کدام از اعمالش را انتخاب نمی‌کند و طرفداران ارادهٔ آزاد معتقدند اعمال ما «تعین‌یافته» نیستند و ما در انتخابشان آزادیم.

  • دیروز ۱۰:۲۰

    سبقت هزینه آرایش از آموزش

    یک تحقیق جدید نشان می‌دهد که چطور افزایش تورم از سال ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۲ بر حذف محصولات فرهنگی از سبد خانواده‌های ایرانی تأثیر گذاشته است.

  • دیروز ۰۹:۱۸

    ایران می‌تواند فراتر از جغرافیا به عنوان پدیده‌ای ریشه‌دار فهم شود

    رئیس بنیاد ایران‌شناسی معتقد است: ایران را می‌توان فراتر از جغرافیا، به‌مثابه پدیده‌ای فهم کرد که در ذهن و ضمیر تاریخی ما ریشه دارد.

  • دیروز ۰۸:۲۶

    سیدجعفر حمیدی درگذشت

    سید جعفر حمیدی، استاد زبان و ادبیات فارسی در ۸۹ سالگی درگذشت.

  • دیروز ۰۷:۴۵

    انتشار «معلّم‌های منِ» محمّدابراهیم باستانی‌پاریزی در آیندۀ نزدیک

    حمید باستانی‌پاریزی: امسال شصت‌وهفتمین کتاب پدرم که مجموعه مقالاتی است که خود جمع‌آوری و دسته‌بندی کرده است با نام «معلّم‌های من» منتشر می‌شود. این کتاب شرح حال استادان و معلمانی است که پدر نزدشان آموزش دیده‌اند.