-
۱۴۰۳-۱۲-۰۵ ۰۹:۲۷
کتابخانههای آینده چگونه تأمین کتاب میکنند؟
تأمین کتاب در کتابخانههای مدرن به فرایند نظاممند انتخاب، تهیه و مدیریت منابع برای ایجاد مجموعهای همسو با مأموریت کتابخانه، نیازهای کاربران و روندهای نوظهور اشاره دارد. این فرایند نقش مهمی در اطمینان از دسترسی کاربران به منابع مرتبط، باکیفیت و متنوع، چه در قالب فیزیکی و چه دیجیتال، ایفا میکند.
-
۱۴۰۳-۱۲-۰۵ ۰۸:۱۴
آیا هوش مصنوعی میتواند به کمک علوم سیاسی بیاید؟
علیاصغر رئیسزاده، مترجم کتاب «درآمدی بر فلسفه سیاسی هوش مصنوعی» گفت: مفاهیم فلسفی و به طور خاص فلسفه سیاسی از دید تکنولوژیهای جدید و به طور خاصتر از دید هوش مصنوعی در کتاب «درآمدی بر فلسفه سیاسی هوش مصنوعی» باز تعریف شدهاند.
-
۱۴۰۳-۱۲-۰۴ ۱۷:۳۰
آزمونهای کارشناسی ارشد و دکتری در سلامت و امنیت کامل برگزار شد
رضا محمدی جمعه ۳ اسفندماه از حوزه آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۴ در آموزشگاه نابینایان شهید محبی ویژه متقاضیان توان خواه بازدید کرد.
-
۱۴۰۳-۱۲-۰۴ ۱۶:۲۸
توحید و سیاست؛ نگاهی نو به دیدگاه علامه طباطبایی(ره)
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی میگوید: اینکه از دل فلسفه اجتماعی و فلسفه تاریخی که در دیدگاه علامه طباطبایی هست یک فلسفه آفرینش استخراج میآید، به این معناست که بحث فراتر از فلسفه تاریخ است.
-
۱۴۰۳-۱۲-۰۴ ۱۶:۰۵
وداع جامعه فرهنگ و هنر لرستان با پیکر «استاد فریدزاده»
مراسم وداع جامعه فرهنگ و هنر لرستان با پیکر «استاد فریدزاده» فردا شنبه برگزار میشود.
-
۱۴۰۳-۱۲-۰۴ ۱۵:۲۳
هنرهای تجسمی در هفتهای که گذشت
هفته گذشته، هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در اقصی نقاط ایران افتتاح شد، همچنین به دلیل فروش تابلویی از رضا عباسی در بیست و دومین حراج تهران، مسئولان وزارت میراث فرهنگی واکنش نشان دادند.
-
۱۴۰۳-۱۲-۰۴ ۱۴:۲۲
از بحران و «درد» انسان مدرن تا مصائب تولید یک اثر نمایشی
سامان خلیلیان کارگردان «درد» ضمن اشاره به ویژگیهای محتوایی نمایش عنوان کرد تئاتر امروز درگیر بحران اقتصادی و تغییر ذائقه مخاطب شده و همین امر گروههای نمایشی را با چالشهایی مواجه کرده است.
-
۱۴۰۳-۱۲-۰۴ ۱۳:۱۹
برگزاری نشست «پرسش از معنای جمهوری اسلامی»
نشست «پرسش از معنای جمهوری اسلامی» به میزبانی کانون اندیشه جوان روز یکشنبه پنجم اسفند ساعت ۱۴ برگزار میشود.
-
۱۴۰۳-۱۲-۰۴ ۱۲:۳۴
سریال های تلوزیونی ماه مبارک رمضان
تلویزیون در آستانه ماه رمضان به استقبال چند سریال جدید خواهد رفت.
-
۱۴۰۳-۱۲-۰۴ ۱۱:۵۷
سپندارمذگان و پژوهشی ژرف در کتاب اوستا و تاریخِ دینی ایرانیان باستان
ایرانیان و نیاکان باستان؛ جشن و شادمانی را از جلوههای نیک زندگی میدانستند، از اینروی آموزگاران و فرمانروایان باستانی این سرزمین، شادمان زیستن را برای همگان آرزو کردهاند. در سنگنگارهای از روزگار هخامنشی چنین آمده است: «بزرگ است اهورامزدا که آسمان را آفرید، که زمین را آفرید، که انسان را آفرید و شادی را برای انسان آفرید.» چنین برداشت میشود که خواسته و آرزوی فرمانروایان آن روزگار برای همهی مردمان، سُرور و شادمانی آنان بوده است.
-
۱۴۰۳-۱۲-۰۴ ۱۱:۱۶
جورج مونبیات؛
آیا نئولیبرالیسم علت بسیاری از مشکلات جهانی است؟
نئولیبرالیسم به رقابت به چشم ویژگی تعیینکنندهی روابط انسان نگاه میکند. این ایدئولوژی شهروندان را به شکل مصرفکنندگانی توصیف میکند که بهترین نمود انتخاب دموکراتیک آنها خرید و فروش است یعنی فرآیندی که به شایستگی پاداش میدهد و ناکارآمدی را تنبیه میکند. این ایدئولوژی معتقد است که «بازار» مزایایی دارد که هیچگاه با برنامهریزی اقتصاد نمیتوان به آنها دست پیدا کرد.
-
۱۴۰۳-۱۲-۰۴ ۱۰:۵۲
فرایند داوری نمایشنامه در کتاب سال؛ از غربالگری تا انتخاب نهایی
شهرام زرگر، مترجم، مدرس و داور با سابقه در حوزه نمایشنامهنویسی و ترجمه، در چهلودومین دوره جایزه کتاب سال به عنوان داور گروه هنر حضور داشته است. او در گفتوگویی با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) از روند داوری، معیارهای انتخاب آثار، چالشهای داوری در بخش نمایشنامه و وضعیت کلی ترجمه و تألیف در این حوزه گفته است.
-
۱۴۰۳-۱۲-۰۴ ۰۸:۴۷
افتتاح طرح های فرهنگی در فارس در سفر وزیر فرهنگ به این استان
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دومین روز از سفر خود به استان فارس، با حضور در شهرستان فسا، پردیس سینمایی این شهرستان، در شهرستان داراب کتابخانه عمومی دارابگرد و طرح متروکتاب شیراز را افتتاح کرد.
-
۱۴۰۳-۱۲-۰۱ ۱۷:۰۱
اخباری از اجرای چند تئاتر
در این بسته خبری بر مهم ترین خبرهای رسیده تئاتر مروری داریم.
-
۱۴۰۳-۱۲-۰۱ ۱۴:۵۳
«کتاب شرق» ویژه زندگی و آثار رضا داوری اردکانی منتشر شد
روزنامه شرق، کتاب شرق را در بهمن ماه ۱۴۰۳، ویژه زندگی و آثار رضا داوری اردکانی، با عنوان «آزادی آغاز انسان است» منتشر کرده است.
-
۱۴۰۳-۱۲-۰۱ ۱۱:۴۹
چرا هگل امپراتوری هخامنشی را نخستین امپراتوری تاریخ میداند؟
هگل، فیلسوف مشهور آلمانی ایرانیان را نخستین ملت تاریخی و امپراتوری هخامنشی را نخستین امپراتوری تاریخ میداند و میگوید: «از دیدگاه سیاسی، ایران زادگاه نخستین امپراتوری راستین و حکومتی کامل است که از عناصری ناهمگن [بیگمان به معنای نسبی] فراهم میآید.
-
۱۴۰۳/۱۲/۰۱
گفتوگو با الویشس مارتینیچ
کشفیات جدید اشتراوس
بیشتر هابزپژوهان اطلاعات زیادی دربارۀ حالوهوای مذهبی سدههای شانزده و هفده یا بهطور کل تاریخ مسیحیت ندارند و آنهایی هم که دارند، بهویژه کوئینتن اسکینر، در مقایسه با من، به عوامل مذهبی وزن چندانی نمیدهند. بسیاری از این محققان بعدی فکر میکنند که هابز فیلسوف بزرگی بود و فیلسوفان بزرگ به خدا اعتقاد ندارند و این خاصه در میان طرفداران لئو اشتراوس (اشتراوسیها) و افرادی از این قبیل رایج است.
-
۱۴۰۳-۱۲-۰۱ ۱۰:۰۸
حکمرانان به میزان تابآوری نسلهای جدید توجه کنند
علی نصرت، رییس پژوهشکده علوم شناختی و معاون ستاد توسعه علوم شناختی میگوید: درک میزان تابآوری نسلهای جدید در برابر مسائل مختلف، از جمله موضوعاتی نظیر حجاب، از اهمیت بالایی برخوردار است. تغییر در الگوهای تفکر و معنابخشی، سیاستگذاریهای متناسب را ایجاب میکند و حکمرانان باید در این زمینه نگاه عمیقتری داشته باشند.
-
۱۴۰۳-۱۲-۰۱ ۰۸:۴۲
فیلمهایی که مستحق اسکار بودند
امسال در حالی آثاری مانند «آنورا»، بروتالیست» و «امیلیا پرز» در میان نامزدهای اصلی قرار گرفتند که فیلمهای پرهزینهتر و موردانتظارتر جایی در فهرست نهایی برای رقابت اسکار نداشتند و از گردونه رقابت خارج شدند.
-
۱۴۰۳-۱۲-۰۱ ۰۸:۲۹
نگاهی به کتاب «در جستوجوی زندگی خوب» اثر فرد دالمایر
زیستن در زمانه عسرت
دالمایر در کتاب خود چند بار بر این موضوع تاکید میکند که زندگی خوب، صرفا در چارچوب «درست اعتقادی» (Orthodoxy) قابل تعریف و تحقق نیست. برای خوب زیستن، باید به ساحت رفتار و عمل وارد شد.
-
۱۴۰۳-۱۲-۰۱ ۰۸:۱۳
کتاب زیاد است، خواننده نیست
آمارهای بازار نشر نشان می دهند که تعداد قابل توجهی کتاب در بازار نشر منتشر می شود اما یا دیده نمیشود یا خوانده نمیشود.
-
۱۴۰۳-۱۱-۳۰ ۲۲:۰۶
«داستان سیطره اروپا بر جهان» به روایت هافمن
«داستان سیطره اروپا بر جهان» اثر فیلیپ تی. هافمن عنوان نخستین کتاب از مجموعه شناخت جهان انتشارات بلوچ است که در دسترس علاقهمندان قرار میگیرد.
-
۱۴۰۳-۱۱-۳۰ ۲۱:۱۶
چالشهای مالی نامزد اسکار
بردی کوربت، کارگردان برنده جایزه و خالق فیلم «بروتالیست» در مصاحبهای از فشارهای مالی شدید خود و همسرش (مونا فاستوولد) پس از ساخت دو فیلم اخیرشان پرده برداشت.
-
۱۴۰۳-۱۱-۳۰ ۲۱:۱۰
دلیل کاهش فروش کتابهای شعر چیست؟
یکشاعر آیینی میگوید شبکههای اجتماعی یکی از دلایلی هستند که فروش کتاب را کم کردهاند ولی با اینهمه هنوز میشود کتاب خرید و کتاب خیلی گران نیست.
-
۱۴۰۳-۱۱-۳۰ ۲۱:۰۲
واکاوی مجاهدتهای مشروطهخواهان ایران
علیرضا ملائی توانی، عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی گفت: امیدوارم علاقهمندان با خواندن این کتاب با جانفشانیها، سختکوشیها و مجاهدتهای مشروطهخواهان ایران و زحمات آنها برای استقرار دموکراسی و برابری و آزادی در جامعه ایران آشنا شوند.
-
۱۴۰۳/۱۱/۳۰
گفتوگو با اگتای براهنی به بهانه نمایش فیلم پیر پسر در جشنواره فیلم فجر
من روشنفکرم!
در جامعه ما نگاه ویژهای نسبت به جایگاه پدر وجود دارد. موضوع این است که من فیلم خود را کاملاً اجتماعی نمیدانم. بههرحال جامعه در اینجا صرفاً بستری است که داستان در آن روایت میشود. مانند رودخانهای که ما در آن قایقسواری میکنیم. اما آنچه درون این قایق رخ میدهد، روایت دیگری است و ارتباطی با سایر قایقهایی که در همان رودخانه قرار دارند، اعم از پدران، مادران، دیگران و... ندارد. این قایق ما یک استثناست.
-
۱۴۰۳-۱۱-۲۵ ۱۴:۲۵
زمانهای پرتردد در مسیر مشهد به تهران
-
۱۴۰۳-۱۱-۲۳ ۱۱:۲۶
گفتوگو با دکتر محمد صنعتی
روانکاوی سینمای ضدروانکاو
تحمل دیدن سینمای خشن هانکه را ندارم
هدف عصر روشنگری این بود که خشونتهای انسانی را محدود کند و افراد در جامعهشان احساس امنیت کنند. البته اینها نشانهی افول آرمانهای روشنگری نیست. نشانهی این است که جوامع غربی و صدالبته جوامع جهان سوم، هنوز به تحقق مطلوب آرمانهای روشنگری در جوامع خود نرسیدهاند.
-
۱۴۰۳-۱۱-۲۳ ۱۰:۵۴
شانزدهمین شماره مجله گفتمان پیشرفت منتشر شد
پایان رویای آمریکایی
یکی از مهمترین رخدادهای جهانی طی چند ماهه گذشته که مناسبات جهانی را تا حد زیادی معطوف به خود کرده بود، انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا بود.
-
۱۴۰۳-۱۱-۲۱ ۱۱:۱۴
از مجموعه درسگفتارهای فلسفه حقوق سیدجواد طباطبایی؛
کارل اشمیت و فلسفۀ حقوق آلمان نازی
دیدگاهی که اشمیت به دفاع از آن برخاست از دیدگاه برخی نویسندگان، نظیر کارل رایموند پوپر (۱۹۰۲ ۱۹۹۴)، ریشه در افکار و فلسفۀ سیاسی هگل داشت. برای تصحیح سوء برداشت پوپر لاجرم توضیحی در این باب لازم است. هگل همچنانکه میدانیم از منتقدین سرسخت مفاهیم انتزاعی بود. وی در نقد دیدگاه اخلاقی کانت بر این باور بود که رأی او در این باب بر مبنای انتزاعات اخلاقی است، و این انتزاعات به هیچ نظم واقعی در عالم خارج ارتباطی پیدا نمیکند، چرا که یک امر کلّی اخلاقی را عرضه میکند که جایگاه آن در نظام اجتماعی مشخص نیست و به همین خاطر است که در جایی میگوید: اخلاق کانتی، لانۀ تنشها و تضادهاست.