-
۱۴۰۱-۰۱-۲۷ ۱۸:۱۰
صهیونیسم ادبی مقدم بر صهیونیسم سیاسی است
دراج تاکید میکند که صهوینیسم ادبی مسئله مهمی است که تا پیش از غسان کنفانی کسی به اهمیت پژوهش بر آن آگاهی نداشت. روایت فلسطین اکنون بیشتر محدود شده به خاطره شکست خوردگان و خاطره مبارزه.
-
۱۴۰۱-۰۱-۲۷ ۱۷:۵۸
گاهی به آسمان نگاه کن
سروش دباغ در کتاب «زمین فقه و آسمان اخلاق» بر این باور است که «فقه ِ بریده از اخلاق، انسانی نیست و راهی به دهی نمیگشاید و رهزن است».
-
۱۴۰۱-۰۱-۲۴ ۱۸:۲۳
ز فکر تفرقه باز آی تا شوی مجموع
سخن این مسکین با آقای کدیور اینست که :« ز فکر تفرقه باز آی تا سوی مجموع » و « متحد جان های شیران خداست » و عالمان دین و روشن اندیشان و بازسازی خواهان معارف دینی به تناسب وقوف به تحقیقات جدید دین شناسان درعلوم دینی و ارزش های جهانشمول اخلاق و حقوق بشری و نیز پذیرش این تحقیقات و حقایق در طیفی از اصلاح گری قرار دارند و لذا تفرقه افکندن میان این دلسوزان و طرد عده ای در گمان خود و جذب و تایید عده ای دیگر و خویشتن را مرکز و ملتقای دوستداران اسلام و تشیع اصیل و واقعی پنداشتن و عده ای را متهم انگاشتن به عرضه ی اسلام غیر واقعی و تقلبی( !؟) و در حسن نیت آنان شک کردن هم مولود استعلا طلبی هم موجب خشنودی عمله و ظلمه ی مروجان دین سازگار با جهل و جور و جوع است .
-
۱۴۰۱-۰۱-۲۴ ۱۸:۲۱
علی نویدی ملاطی: تصحیح متون فارسی، یک فنّ طاقتفرسا است
مصحّح کتاب «احسن القصص» معتقد است: تصحیح متون فارسی، به عنوان یک فنّ طاقتفرسا، نیازمند دقّت و حوصلۀ بسیار است، مهمترین نکته در تصحیح متن، قول و قراری است که مصحّح باید با خود بگذارد: اینکه تا کلمه، تعبیر یا جملهای را نفهمید از آن عبور نکند.
-
۱۴۰۱-۰۱-۲۴ ۱۸:۱۹
چهره قدیسگونه عرفان فارسی
«در میان بزرگان شعر عرفانی فارسی، زندگی هیچ شاعری به اندازه زندگی عطار در ابر ابهام نهفته نمانده است» (محمدرضا شفیعیکدکنی). از عجایب روزگار است که از زندگانی نویسندهای که شرح زندگانی نزدیک به صد تن از بزرگان فضل و ادب و عرفان و حکمت را نگاشته، اطلاعات و آگاهیها بسیار اندک و ناچیز است.
-
۱۴۰۱-۰۱-۲۴ ۱۸:۱۵
ایران؛ جامعه کوتاهمدت
بارزترین ویژگی جامعه ایران، نه فقط امروز بلکه پیش از اینها هم افراط و تفریط و عدم اعتدال در قضاوت و رفتار اجتماعی است. این ویژگی منحصر به هیچ دسته و گروهی نیست، بلکه عمومیت دارد.
-
۱۴۰۱-۰۱-۲۴ ۱۸:۰۷
ارز دیجیتال ترون چیست و آینده آن چگونه است؟
-
۱۴۰۱-۰۱-۲۳ ۱۶:۰۸
بازیگران «بریکینگ بد» بار دیگر در یک سریال گرد هم میآیند
۲ بازیگر سرشناس سریال «بریکینگ بد» با بازی در سریال «بهتره با سال تماس بگیری» برمیگردند.
-
۱۴۰۱-۰۱-۲۳ ۱۶:۰۷
«بتمن» به زودی وارد شبکه آنلاین میشود
کمپانی برادران وارنر بیش از این منتظر نمیماند و قصد دارد «بتمن» را به زودی از طریق آنلاین در اختیار تماشاگران بگذارد.
-
۱۴۰۱-۰۱-۲۳ ۱۶:۰۴
«دسته دختران» پروانه نمایش گرفت/ مجوز برای دو فیلم دیگر
شورای پروانه نمایش فیلمهای سینمایی با صدور پروانه نمایش سه فیلم سینمایی موافقت کرد.
-
۱۴۰۱-۰۱-۲۳ ۱۶:۰۲
در کشاکش دین و دولت؛ نگاهی عمیق به زیر و بم روایتهای تاریخ اسلام
«در کشاکش دین و دولت» واپسین اثر محمدعلی موحد است. این کتاب در واقع با گزارشی ساده و فشرده از دوران سی ساله پس از رحلت پیامبر اسلام(ص) در سال ۱۱ هجری تا صلح امام حسن (ع) و معاویه در سال ۴۱ هجری آغاز میشود. در این قسمت چنان که خود موحد اشاره کرده، او کوشیده «با دقت در مضمون روایتهای مورخان و تعمق در زیر و بم آنها، تصویری بالنسبه معقول و قابل اعتماد آن دوران» به دست دهد.
-
۱۴۰۱-۰۱-۲۳ ۱۶:۰۰
تفسیر اجتماعی آیت الله طالقانی
محمدمهدی جعفری، استاد بازنشسته دانشگاه شیراز، نوزدهم اسفندماه ۱۴۰۰ در اولین همایش بینالمللی تفسیر اجتماعی قرآن در جهان اسلام در سخنانی با موضوع «تفسیر آیتالله طالقانی؛ الهیات رهاییبخش» گفت: نخستین مفسر قرآن، شخص رسول خدا (ص) بود که در پاسخ به یاران و افراد معاصر خویش برخی مبهمات قرآن را توضیح و تبیین کردند و از برخی مطالب مبهم در آیات پرده برمیداشتند و روشنگری میکردند، پس از رسول خدا (ص) چند نفر از اصحاب آن حضرت امر تفسیر را برعهده گرفتند که اکنون به تفسیر مأثور معروف است. با گذشت زمان و دور شدن از دوره صدر اسلام، حکومتها قرآن را وسیلهای برای اثبات حقانیت خود قرار دادند و با تطمیع افراد، احادیثی جعل و به پیامبر (ص) و اصحاب نسبت دادند و تفسیر را از مسیر اصلی خود به کوره راههای مغرضانه منحرف کردند.
-
۱۴۰۱-۰۱-۲۳ ۱۵:۵۸
نگاهی به زندگی و زمانه شیخ مفید، سخنگوی تشیع امامی
دوران شیخ مفید مقارن با برافراشته شدن پرچم اهلبیت پیامبر(ص) در بخش وسیعی از جهان اسلام، پس از سالها عسرت بود. دورانی که آلبویه به عنوان طایفهای ایرانی و متمایل به تشیع، به قدرت رسیدند و بنیعباس تا حدود زیادی در سختگرفتن بر شیعیان و انکار فضائل ائمه مهار شد. اساسا میتوان گفت وی از دو رهیافت به تببین عقاید امامیه پرداخته است: الف) کلامی – عقلانی ؛ ب) تاریخی – سیره نویسی
-
۱۴۰۱-۰۱-۲۳ ۱۵:۴۲
آغاز قرن پانزدهم و یک روایت اشتباه/تاریخ از ۱/۱/۱ شروع نمی شود
عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی درباره یک روایت اشتباه برای آغاز قرن پانزدهم می گوید تاریخ هیچگاه از ۱/۱/۱ شروع نمیشود.
-
۱۴۰۱-۰۱-۲۳ ۱۵:۳۹
کتابخانه کنگره آمریکا کتابهای نفیس را در دسترس قرار داد/ از کتابهای چاپ سنگی تا آثار عتیقه و نایاب
کتابخانه کنگره آمریکا دسترسی آنلاین به تصویر و نسخه پی دی اف کتابهای عتیقه و نایاب فارسی در حوزههای مختلف تاریخی، دینی و ادبی را برای علاقهمندان باز کرد.
-
۱۴۰۱-۰۱-۲۳ ۱۵:۳۴
جایگاه زیبایی در عالم هنر در گفتوگو با مسعود حسینی
زیبایی وعده شادکامی است
فلسفه از رهگذار تفکر به زیبایی، هنر و اخلاق میکوشد معنای زندگی سعادتمند را دریابد و نوری بر حیات شادکام بتاباند. مسعود حسینی، دانشآموخته و پژوهشگر فلسفه از مترجمان پرکاری است که تاکنون آثار فراوانی را از حوزه فلسفه قارهای به ویژه سنت ایدهآلیسم آلمانی به فارسی ترجمه کرده است
-
۱۴۰۱-۰۱-۲۳ ۱۵:۳۰
چرا معاهدهای برای منع ابرقدرتها ازتولید سلاح هستهای وجود ندارد؟
نوام چامسکی در یکی از تازهترین گفتوگوهای مطبوعاتی خود اشاره کرد همه معاهدهها برای منع گسترش سلاح هستهای است و هیچ معاهدهای برای منع تولید سلاحهای هستهای برای ابرقدرتها نداریم.
-
۱۴۰۱-۰۱-۲۲ ۱۳:۵۸
معرفی برندگان جوایز اولیویه ۲۰۲۲/ ادی ردمین بهترین بازیگر شد
برندگان جوایز اولیویه که معتبرترین جایزه تئاتر و هنرهای نمایشی بریتانیاست، معرفی شدند.
-
۱۴۰۱-۰۱-۲۲ ۱۳:۴۹
نقطه عطفی در انسانشناسی ایران
کتاب «سرّ سکون» اقدامات و آثار نادر افشارنادری را بهطور نمادین و در عمل، بهعنوان نقطه عطفی در انسان شناسی ایران مورد بررسی قرار داده است.
-
۱۴۰۱-۰۱-۲۲ ۱۳:۴۷
فلاسفه چه دیدگاهی نسبت به معاد و وحی دارند؟
اولین نشست از سلسله نشستهای قدرِ وحی با موضوع «نظریه وحی فیلسوفان مسلمان» به مناسبت ایام ماه رمضان در قالب برنامههای پخش زنده صفحه اینستاگرام دین آنلاین با ارائه دکتر امیر مازیار برگزار شد.
-
۱۴۰۱-۰۱-۲۲ ۱۳:۴۴
نگاهی به کتاب هایدگر و پدیدارشناسی پزشکی
در مسیر ناخانه گونی
کتاب «هایدگر و پدیدارشناسی پزشکی» مقالاتی از فردریک اسونوس و دیگران به گردآوری و ترجمه ناصر مومنی از سوی نشر لوگوس منتشر شده است. فردریک اسونوس استاد دانشگاه سودنتورش سوییس است. حوزه کاری او فلسفه پزشکی، اخلاق زیستی، علوم انسانی پزشکی و انسانشناسی فلسفی است. او آثار زیادی را با رویکرد عمدتا پدیدارشناسانه خلق کرده است.
-
۱۴۰۱-۰۱-۲۲ ۱۳:۴۲
از صداقت شیخ اشراق بیاموزیم
سید یحیی یثربی (متولد ۱۳۲۱) استاد نامآشنای فلسفه و کلام اسلامی نزد علاقهمندان فلسفه، به خاطر اظهارنظرها و دیدگاههای انتقادی و متفاوتش درباره سنت فلسفه و حکمت ایرانی- اسلامی مشهور است.
-
۱۴۰۱-۰۱-۲۲ ۱۳:۴۰
مارسل کونوش؛ زندگی و مرگ سرخوشانه/وداع با حکیم اپیکوریِ فرانسویها
من نیازی به آماده شدن و یا پذیرایی یا مهمان نوازی از مرگ ندارم. چنانکه انگاری بخواهم برای خوابیدن خودم را آماده کنم، البته ممکن است با فکر کردن به اینکه چگونه بمیرم، اندوهی احساس کنم.
-
۱۴۰۱-۰۱-۲۱ ۱۸:۴۹
یک بازنگری در روابط بیقیدوبند جنسی غرب؛
وعدههای توخالی که جنبشهای جنسی به جوامع مدرن دادند
کریستن امبا ستوننویس روزنامه واشنگتنپست در کتاب «بازنگری در روابط جنسی» به بررسی مشکلات روابط جنسی بیقید و بند در جوامع مدرن میپردازد.
-
۱۴۰۱-۰۱-۲۱ ۱۸:۱۲
فرمانهای سنگی منابعی مهم برای پژوهش درباره فرودستان جامعه در دوره صفویه است
سید سعید میرمحمدصادق میگوید: اطلاعات حوزه اجتماعی را کمتر میتوانیم از منابع تاریخی دوره صفویه به دست بیاوریم و این فرمانهای سنگی منابع مهمی به شمار میآید برای پژوهش در حوزه تاریخ اجتماعی و پژوهش در حوزه فرودستان جامعه در دوره صفوی و همچنین پژوهش در حوزه کسب و کارها و درآمدها و اخذ مالیاتها و اینکه چه رابطهای بین شهر و روستا بوده و اینکه حاکمیت از چه زمینه قدرتی استفاده میکرده برای حضور در عمق جامعه
-
۱۴۰۱-۰۱-۲۱ ۱۸:۰۵
رابطه مردمسالاری دینی و نهج البلاغه/ ارکان فلسفه سیاسی
عماد افروغ در برنامه تلویزیونی سوره گفت: از نهج البلاغه دموکراسی و تئوکراسی درنمیآید اما مردمسالاری دینی درمیآید.
-
۱۴۰۱-۰۱-۲۱ ۱۴:۲۴
تجدید چاپ کتاب سوم کسروی درباره مشروطه/از استالین تا حیدر عمواغلی
دومین چاپ کتاب «مشروطه به روایت کسروی» به کوشش مهدی نورمحمدی توسط نشر علم منتشر شد. این کتاب بر اساس یادداشتهای احمد کسروی در روزنامه پرچم گردآوری شده است.
-
۱۴۰۱-۰۱-۲۱ ۱۴:۱۸
تنوع در دسترسی مشتریان به خدمات، سیاست اصلی افق کوروش در سال ۱۴۰۱
-
۱۴۰۱-۰۱-۲۱ ۱۴:۰۵
سلسله گفتوگوهای انتقادی در حوزه علوم انسانی
سلسله گفتوگوهای انتقادی در مباحث مهم و کلیدی علوم انسانی به سبکی علمی و غیرسیاسی توسط مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، برگزار میشود.
-
۱۴۰۱-۰۱-۲۱ ۱۴:۰۴
مکس وبر، اخلاق و سیاست
مکس وبر (۱۸۴۶-۱۹۲۰)، جامعهشناس و اقتصاد سیاسیدان شهیر آلمانی در مقاله کلاسیک خود، ”سیاست به مثابه یک حرفه“، به بررسی رابطه اخلاق و سیاست از منظر جامعهشناسانه پرداخته است.