-
۱۴۰۱-۰۳-۱۷ ۱۲:۵۸
انتشار نظریه هنر و زیباییشناسی از دیدگاه شیخ نجمالدین کبری
زیبایی یکی از مسائلی است که در هر دوره از زندگی انسان، به نحوی ذهن اندیشمند او را درگیر ساخته است. شاید زیباییشناسی بهمنزله حوزهای مدون و تفکیک شده از فلسفه، محصولی از اندیشهورزی مدرن به نظر آید؛ در حالیکه آخرین جلوه از التفات انسان به زیبایی و پرسشگری او در این باره بوده است.
-
۱۴۰۱-۰۳-۱۷ ۱۲:۵۶
زیبایی اثر هنری در گرو عشق و اشتیاق
یازدهمین نشست از مجموعه درسگفتارهایی دربارهی سهروردی با عنوان «شأن وجودی و معرفتشناختی زیبایی (امر زیبا) در فلسفهی سهروردی» ۲۸ اردیبهشت به صورت مجازی در مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار شد.
-
۱۴۰۱-۰۳-۱۷ ۱۲:۵۵
مراسم بزرگداشت «ویلفرد فردیناند مادلونگ» اسلام شناس برجسته آلمانی
انجمن آثار و مفاخر فرهنگی چهارشنبه هجدهم خردادماه ۱۴۰۱ مراسم بزرگداشت «ویلفرد فردیناند مادلونگ» اسلام شناس و شیعه شناس مشهور آلمانی را در فضای مجازی برگزار میکند.
-
۱۴۰۱-۰۳-۱۶ ۲۰:۵۲
جهان شناسی سهروردی بررسی میشود
چهاردهمین نشست از مجموعه درس گفتارهایی درباره سهروردی با عنوان «جهان شناسی سهروردی» چهارشنبه این هفته برگزار میشود.
-
۱۴۰۱-۰۳-۱۶ ۲۰:۵۰
اسلامی ندوشن سیاسی نبود اما درک واقعبینانه و روشنی از سیاست داشت
رئیس فرهنگستان علوم گفت: اسلامی ندوشن سیاسی نبود اما درک واقع بینانه و روشنی از سیاست داشت و بر اهمیت و نفوذ سیاست بخصوص مقام آن در ایران و اثرش در زندگی مردم تاکید میکرد.
-
۱۴۰۱-۰۳-۱۶ ۲۰:۴۹
آئین ارجگذاری انجمن علوم سیاسی ایران برگزار میشود
به پاس دو دهه نقشآفرینی انجمن علوم سیاسی ایران در سپهر دانش سیاست، همایش ویژه ارجگذاری از این سازمان علمی مردمنهاد یکشنبه ۲۲ خرداد در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار میشود.
-
۱۴۰۱-۰۳-۱۶ ۲۰:۴۴
گفت و گو با موسی اکرمی
میراث حکمی ملاصدرا: نقدها و ظرفیتهای شناخته و ناشناخته
ملاصدرا در بهرهگیری از آرای فلسفی و کلامی و آموزههای عرفانی و معارف قرآنی وحدیثی متفکران گذشته و تأمل در بارۀ آنها و با هدف ایجاد پیوند میان آنها در قالب یگانهای که «حکمت متعالبه» نام گرفت
-
۱۴۰۱-۰۳-۱۶ ۲۰:۳۹
اشارهای درباره اندیشههای «محمدعلی اسلامی نُدوشن» به مناسبت چهلمین روز درگذشت
نقد و جامعه سالم
وقتی بدون شناخت کافی و سخن مستدل به اظهارنظر بپردازیم، وقتی به جای نقد به دیگری توهین و حمله کنیم، وقتی خودمان را با باورهایمان گره بزنیم، وقتی به نام احترام به دیگری نظر او را بیچونوچرا بپذیریم و... فقط و فقط روندی ناسودمند و فرساینده تقویت میشود
-
۱۴۰۱-۰۳-۱۶ ۲۰:۳۸
سازگاری ذهنی با دموکراسی
محمدعلی اسلامی ندوشن آدم شگفتانگیزی بود. از نگاهی نوستالوژیک، خوانندگان کتابهای او آدمهای مختلف بودند. خوانندگان کتابهای درسی تا خوانندگان کتابهایی مانند «روزها»، «ایران چه حرفی برای گفتن دارد» و «پیروزی آینده دموکراسی».
-
۱۴۰۱-۰۳-۱۶ ۲۰:۳۵
روشنفکر بیهیاهو
یکی از اصلیترین ویژگیهای روشنفکر که او را از اهل دانش و تحقیق متمایز میسازد، بیان حقیقت در عرصه عمومی است، بدون لکنت و بیتعارف به ارباب قدرت از سویی و به مردمان کوچه و بازار از سوی دیگر، خواه خوشایند ایشان باشد، خواه نه
-
۱۴۰۱-۰۳-۱۶ ۲۰:۳۳
چگونه باورکنیم؟
چگونه میتوان باور کرد هجرت ناباورانه و ناگهانی مردی سترگ را، مردی از تبار مردان خدا، که همه وجودش را برای ایمان و اعتقاد راسخ و خللناپذیر خویش گذارد و چون شمع سوخت تا روشنابخش اهل فضل و فرهنگ و معرفت و هنر و دین باشد.
-
۱۴۰۱-۰۳-۱۶ ۱۸:۳۳
چگونه یک تریدر موفق شویم؟
-
۱۴۰۱-۰۳-۱۶ ۱۸:۲۷
پایان تدوین فیلم داستانی «مردگان هم می توانند برقصند»
-
۱۴۰۱-۰۳-۱۱ ۱۲:۰۵
سند تاریخی «عقدنامه حاج حسین آقا ملک و بانو نواب قدسیه» به نمایش درمیآید
کتابخانه و موزه ملی ملک، سند تاریخی «عقدنامه حاج حسین آقا ملک و بانو نواب قدسیه» را همزمان با یکصد و پنجاه و یکمین زادروز بنیانگذار و واقف کتابخانه و موزه ملی ملک در آستانه آغاز دهه کرامت به نمایش درمیآورد.
-
۱۴۰۱-۰۳-۱۱ ۱۲:۰۴
کتابهای نفیس ایرانشناسی و شاهنامه با اقبال بیشتری مواجهاند/ کتابهای ویترینی بهترین گزینه برای پیشکشی
برخی از ناشرانی که کتابهای نفیس منتشر میکنند بر این باورند که کتابهای ایرانشناسی و شاهنامه با استقبال بیشتری روبهرو هستند و این آثار بیشتر جنبه هدیهای دارد و بیشتر مردم برای عیدی در نوروز از آن استفاده میکنند.
-
۱۴۰۱-۰۳-۱۱ ۱۱:۵۱
تفکر در باب توسعه
محمدمهدی دهدار
کتاب حاضر به دنبال کاوش در تفکر در باب توسعه از ابتدای عصر مدرن بوده و نتیجه آن طرح بحثی برای جستوجوی «تئوری اجتماعی جهانی» در شرایط جهانی شده امروز است.
-
۱۴۰۱-۰۳-۱۱ ۱۱:۴۲
انواع هود داتیس| انتخاب هوشمندانه برای آشپزخانه
-
۱۴۰۱-۰۳-۱۱ ۱۱:۳۵
هرمنوتیک
محمدابراهیم باسط
آنچه در کتاب حاضر میخوانید مهمترین دستنوشتههای باقیمانده از او دربارهی هرمنوتیک است
-
۱۴۰۱-۰۳-۱۱ ۱۱:۲۶
رخداد
امیررضا گلابی
اسلاوی ژیژک در این کتاب میکوشد چارچوبی برای فکر کردن به این تغییر، که نام فلسفی آن «رخداد» است، فراهم کند.
-
۱۴۰۱-۰۳-۱۱ ۱۱:۱۲
متن گفتگوی رسانه تصویری بهمن با بهزاد جامه بزرگ
مواجهه ما با غرب قاجاریزه است
برخورد ایرانیان با تفکر و تمدن غرب در یکصد سال اخیر مورد توجه اهل فکر و فلسفه بوده است. نویسندهی《گنگ خواب دیده》اما معتقد است که با وجود تحولات تاریخی، مواجههی ما با غرب چندان تفاوتی با گذشته نکرده است.
-
۱۴۰۱-۰۳-۱۱ ۱۱:۰۴
جایزه جهانی کتاب سال فراخوان داد
سیامین دوره جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در دو حوزه مطالعات اسلامی و مطالعات ایرانی فراخوان داد.
-
۱۴۰۱-۰۳-۱۰ ۱۵:۲۱
کتابخوانهای ایرانی مطالعه رمانهای ساده را بر آثار عمیق ترجیح میدهند/ دشواری انتقال مفاهیم عمیق در فضای محدود داستانکوتاه
کامران پارسینژاد، پژوهشگر ادبی تاکید دارد که خواندن داستانهای کوتاه عمیق نیازمند اشراف خوانندگان به مفاهیم و موضوعات بیشتری برای درک مطلب نویسنده است، بنابراین اغلب کتابخوانها ترجیح میدهند برای کسب لذت مطالعه به سراغ رمانهای شسته رفته و ساده بروند.
-
۱۴۰۱-۰۳-۱۰ ۱۵:۱۹
بررسی کرونولوژی ایران باستان از پادشاهی ایلام تا ساسانی
کتاب «سالشمار تاریخ ایران باستان: ایلام، ماد، هخامنشیان، سلوکیان، اشکانی، ساسانی» نوشته مهرداد نوری مجیری توسط نشر ندای تاریخ منتشر شد.
-
۱۴۰۱-۰۳-۱۰ ۱۵:۱۸
هستهٔ پنهانِ تماشا؛ تأملی در انواع نیایش| سروش دباغ
«نیایش» مدلولی فراختر از «دعا» دارد و لزوماً بارمعنایی دینی ندارد.
-
۱۴۰۱-۰۳-۱۰ ۱۵:۱۴
اسلامیندوشن یکی از ایرانیترین دانشمندان ایران بود
دادبه گفت: اسلامی ندوشن عشق مجسم به ایران بود. هرگاه میگویم ایران منظورم یک تکه خاک نیست، به تعبیر او با یادگارهایی که در این خاک هست یعنی فرهنگ، اگر این پیوند نباشد، خاک معنا ندارد.
-
۱۴۰۱-۰۳-۱۰ ۱۵:۱۳
چه بر سر پرمخاطبترین نشریه دوران مشروطه آمد؟
امروز سالروز تولد صور اسرافیل، نشریهای است که باید آن را پرمخاطبترین مطبوعه عصر مشروطیت دانست. این هفته نامه ۸ خرداد ۱۲۸۶ پا به عرصه مطبوعات گذاشت. قتل فجیع سردبیر آن، پاسخ مستبد وقت ایران محمدعلی شاه به نشریهای بود که سخت او را آزرد. گزارش زیر به این نشریه میپردازد.
-
۱۴۰۱-۰۳-۱۰ ۱۵:۱۲
انسان و معنی حیات / غلامحسین ابراهیمی دینانی
«دانستن درست» همان چیزی است که «دانستن دانستن» یا «علم به علم» خوانده میشود. کسی که میداند، ولی نمیداند که میداند، در واقع دانا نیست. «آگاهی» به علم مرکب اطلاق میشود و «علم مرکب» در جایی تحقق میپذیرد که شخص عالم نسبت به چیزی علم پیدا میکند و از علم خود نسبت به آنچه معلوم او واقع میشود نیز آگاهی دارد.
-
۱۴۰۱-۰۳-۱۰ ۱۵:۱۰
قاسم پورحسن: فارابی و ابن سینا اگر میخواستند مقلد باشند دیگر فیلسوف نبودند
ذات فلسفه استقلال در فکر است ما نباید بپنداریم که فارابی و ابن سینا راه تقلید در پیش گرفتند، فارابی و ابن سینا اگر میخواستند مقلد افلاطون و ارسطو باشند دیگر فیلسوف نبودند
-
۱۴۰۱-۰۳-۱۰ ۱۵:۰۹
الکساندر چولوخادزه درباره نسخ خطی «انستیتو ککلیدزه تفلیس» سخن گفت
الکساندر چولوخادزه، رئیس مرکز شرقشناسی دانشگاه گرجستان، به دعوت مدیریت همکاریهای علمی بینالمللی، از پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی دیدن کرد.
-
۱۴۰۱-۰۳-۱۰ ۱۵:۰۸
مجیدزاده حق زیادی به گردن باستانشناسی ایران دارد/ باید بزرگترین موزه تاریخ در ایران شکل بگیرد
سیدمحمد بهشتی گفت: مجیدزاده حق زیادی به گردن باستانشناسی ایران دارد و باید خیلی زودتر از اینها ابراز حقشناسی میکردیم. نباید از حق بگذریم که در باستانشناسی مواردی را پایهگذاری کرد که فکر میکنم بعد از آن خیلی با آن فاصله داریم.