-
۱۴۰۰-۱۲-۱۴ ۲۲:۰۶
کتاب «پیروزی» نوشته پیتر شوایتزر منتشر شد
گفتوگوهایی با رهبران تأثیرگذار و استادان برجسته شطرنج نهایی جنگ سرد
شوایتزر در کتاب «پیروزی» نشان میدهد دولت آمریکا چگونه با استفاده از دیپلماسی پنهان، درآمد شوروی را به طرز چشمگیری کاهش داد و درعین حال مسکو را به سمت خرج کردن بیشتر داراییهای گرانبهایش هدایت کرد.
-
۱۴۰۰-۱۲-۱۴ ۲۲:۰۴
میل چگونه زیست و اندیشید؟
زمانی که با این کتاب روبهرو میشویم، بعید نیست که این پرسش به ذهنمان خطور کند که چرا باید این اثر بهخصوص را بخوانیم که از قضا مختصر هم هست. اما قبل از اینکه پاسخی برای این پرسش مطرح کنم، باید نکتهای در باب اهمیت جان استیوارت میل بگویم.
-
۱۴۰۰-۱۲-۱۴ ۲۱:۵۹
در آئین افتتاحیه شانزدهمین گردهمایی بینالمللی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی مطرح شد؛
تاکید حداد عادل بر همافزایی تشکلهای صنفی و علمی بر حفظ زبان فارسی
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در آئین افتتاح شانزدهمین گردهمایی بینالمللی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی گفت: اعضای تشکلهای علمی و صنفی که بیغرضانه و از سر دلسوزی دور هم جمع میشوند، میتوانند زمینه همافزایی و کمک به زبان فارسی باشند.
-
۱۴۰۰-۱۲-۱۴ ۲۱:۵۷
با عنوان«حکمت، حکومت، ولایت»:
بیست و ششمین همایش بزرگداشت حکیم ملاصدرا فراخوان داد
بیست و ششمین همایش بزرگداشت حکیم ملاصدرا که قرار است خردادماه ۱۴۰۱ با موضوع «حکمت، حکومت، ولایت» برگزار شود، فراخوان داد.
-
۱۴۰۰-۱۲-۱۴ ۲۱:۵۴
جستاری در مفهوم اکنون و اکنونیانِ گذشته و اکنونیان مدرن
اکنونیان عالم مدرن نه زیر سقف معابد مقدس خدایان و قدیسان سنتهای متعالی که زیر سقف و پشت ویترین و در آینه موزههای عالم مدرن هم تاریخمندی خود را میبینند.
-
۱۴۰۰-۱۲-۱۴ ۱۶:۱۳
نگاهی به کتاب «فریب ایگاروس»
اهمیت نوآوری، خلاقیت و تمایز در یک کتاب
گادین در این کتاب اهمیت نوآوری، خلاقیت و تمایز را به ما یادآوری کند و تعریف خود را از هنرو هنرمند ارائه میکند. او به توصیف انقلابی میپردازد که در پیرامونمان سرگرم رخ دادن است. انقلابی که بسیاری از ما آن را نمیبینیم.
-
۱۴۰۰-۱۲-۱۴ ۱۶:۱۱
چهارمین نشست از مجموعه درسگفتارهایی درباره سهروردی برگزار میشود
چهارمین نشست از مجموعه درسگفتارهایی درباره سهروردی که چهارشنبه 18 اسفند برگزار میشود به «پرسش از سوبژکتیویته اشراقی» اختصاص دارد.
-
۱۴۰۰-۱۲-۱۴ ۱۶:۰۹
نظام اخلاق عرفی
نقدی بر آموزهی حق طبیعی فیشته
-
۱۴۰۰-۱۲-۱۴ ۱۶:۰۱
برای فهم تاریخنگاری ایرانی فهم ادبیات ضروری است/ ادبیات فارسی نگین تاج فرهنگ ایرانی است
سید ابوالفضل رضوی میگوید: یک اثر پیش از آنکه یک منبع تاریخنگارانه محسوب شود یک منبع ادبی است و بخشی از میراث ادب فارسی است که خود با سبک و هویت ایرانی عجین است.
-
۱۴۰۰-۱۲-۱۴ ۰۹:۱۱
شماره نوروزی سیاست نامه منتشر شد
تراژدی علم سیاست
این شماره ویژه حاوی چهار بخش ویژه است که هر کدام گوشه و گونهای از تبارشناسی دانش سیاسی از سال ۱۳۰۰ تا ۱۴۰۰ خورشیدی را بر عهده دارد. تقریبا همه نامداران علم سیاست ایران در این مجله مطلب نگاشتهاند.
-
۱۴۰۰-۱۲-۱۳ ۲۰:۱۲
تأملاتی دربارۀ نسبت مفهوم رخداد در فلسفۀ بدیو و مقولۀ تروما در دستگاه روانکاوی لکان؛
فاعل اخلاق حقیقت و ترومای رخداد هنری
در این مقاله میخواهم دنبالهای از قضایا را درخصوص هنر و اخلاق و فاعلیت انسانی ترسیم کنم که از آرای رمانتیکها نشئت میگیرند و بدیو آنها را در قلب پروژه خویش جای میدهد. یکی از دلایلی که برای بدیو، مطالعات مربوط به هنر و اخلاق و فاعلیت اهمیت فراوانی دارد این است که کار او جدیترین کوششی است که فیلسوفی متعهد و پیگیر به عمل آورده تا فلسفهای منسجم و سازگار با بصیرتهای بنیادین روانکاوی لکانی بپروراند.
-
۱۴۰۰-۱۲-۱۱ ۱۵:۲۷
تاریخسازی به همان اندازه تاریخنویسی اهمیت دارد/ فارسی زبان همه ایرانیان است
محمدرضا توکلی صابری، پژوهشگر و مولف درباره اهمیت زبان فارسی یادداشتی نوشته است و به اهمیت توسل جستن به زبان فارسی در دیروز و امروز ایرانیان پرداخته است.
-
۱۴۰۰-۱۲-۱۱ ۱۵:۲۱
خواندن “لیبرالیسم” فون میزس توسط مهدی تدینی
کتاب «لیبرالیسم»، نوشتۀ لودویگ فون میزس، اقتصاددان و نظریهپرداز لیبرال، امروز منتشر شد
-
۱۴۰۰-۱۲-۱۱ ۱۵:۱۱
سید حسین نصر بیان کرد؛
درغرب بعد ازمسیح وناپلئون بیشترین کتاب درباره پیامبرنوشته شده است
استاد دانشگاه جرج واشنگتن گفت: در غرب بعد از حضرت مسیح و ناپلئون، بیشترین کتاب درباره پیغمبر اسلام نوشته شده است یعنی حتی بیشتر از شکسپیر و بزرگان فلسفه.
-
۱۴۰۰-۱۲-۱۱ ۱۳:۳۸
مروری بر ترجمههای آلمانی آثار حکیم نظامی
«مانسه» و «رایشرت» آلمان ناشران ترجمههای برخی آثار حکیم نظامی گنجوی را به زبان آلمانی هستند.
-
۱۴۰۰-۱۲-۱۱ ۱۳:۳۴
اتمام چهاردهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با تجلیل از مفاخر
آئین اختتامیه چهاردهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر عصر روز جمعه ۱۳ اسفند ۱۴۰۰ در تالار وحدت برگزار میشود.
-
۱۴۰۰-۱۲-۱۱ ۱۳:۳۲
به قلم سیدعلی کاشفی خوانساری؛
«خواندنیهای نوباوگان ایران» چاپ شد/از ناصرالدین شاه تا احمد شاه
کتاب «خواندنیهای نوباوگان ایران» با موضوع ادبیات کودک و نوجوان در نوشتههای عصر قاجار به قلم سید علی کاشفی خوانساری توسط انتشارات جهان کتاب منتشر شد.
-
۱۴۰۰-۱۲-۱۱ ۱۳:۲۹
توسط نشر تگ انجام شد؛
چاپ آثار جدید درباره هیچکاک و گادامر
کتاب های «هیچکاک فلسفی: «سرگیجه» و اضطراب های بی خبری» نوشته رابرت بی.پیپین و «فهم فهم: آشنایی با هرمنوتیک فلسفی گادامر» نوشته علیرضا آزاد توسط نشر تگ منتشر شدند.
-
۱۴۰۰-۱۲-۱۱ ۱۱:۱۱
بقایی ماکان از ماهیت و چیستی فلسفه اسلامی میگوید:
فلسفه را نمیتوان در چارچوب معینی قرار داد
بقایی ماکان گفت: فلسفه مدام در حال پویایی است. شما در تاریخ وقتی جستجو میکنید میبینید که هر یک از فیلسوفها نظری ارایه کردهاند که با فیلسوف قبلی یا بعدی خود متفاوت است. در نتیجه فلسفه را نمیشود در چارچوب معین قرار داد.
-
۱۴۰۰-۱۲-۱۱ ۱۰:۳۰
ترجمه تاریخ جهان بعد از جنگ جهانی دوم منتشر شد
کتاب «تاریخ جهان بعد از جنگ جهانی دوم» نوشته وِین سی.مک ویلیامز و هری پیوتروفسکی با ترجمه فاطمه شاداب توسط انتشارات ققنوس منتشر و راهی بازار نشر شد.
-
۱۴۰۰-۱۲-۱۱ ۱۰:۲۷
سه شنبه هفته آینده؛
نشست نقد و بررسی «تفسیر بایبل» در شهرکتاب برگزار می شود
جلسه نقد و بررسی کتاب «تفسیر بایبل» نوشته جان اچ.هایس و کارل آر.هالدی که با ترجمه اعظم پویا و سعید شفیعی توسط نشر نی منتشر شده است سه شنبه، هفدهم اسفندماه برگزار می شود.
-
۱۴۰۰-۱۲-۰۹ ۱۳:۱۴
آنچه در قله شخصیت دهخدا میدرخشد عشق او به ایران است
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: آنچه در قله شخصیت دهخدا میدرخشد عشق او به ایران است؛ همین عشق به ایران و تلاش برای سربلندی و استقلال ایران سبب شده است که با محمدعلی شاه در بیفتد.
-
۱۴۰۰-۱۲-۰۹ ۱۲:۲۵
پس از ۲۵ سال استقبال و به دست انتشارات علمی و فرهنگی:
چهاردهمین چاپ مبانی فلسفه هنر منتشر شد
مبانی فلسفۀ هنر آن شپرد با ترجمۀ علی رامین و ویراستاری کامران فانی پس از ۲۵ سال گذشت زمان از چاپ نخست، در سال ۱۴۰۰ چهاردهمین نوبت چاپ را به خود دید.
-
۱۴۰۰-۱۲-۰۹ ۱۲:۱۷
آیندهنگری جمع علم و عمل آدمی برای داشتن و حفظ کردن فرداست
داوری اردکانی گفت: آینده نگری صرف علم و اطلاعات نیست بلکه جمع علم و عمل آدمی برای داشتن و حفظ کردن فرداست. آینده نگری کمال بشر و علم او نیست بلکه تدارک یک نقص بزرگ است.
-
۱۴۰۰-۱۲-۰۹ ۱۲:۱۳
نشان ویژه کارگردان موفق جشنواره ترکیه به نرگس آبیار رسید
نشان ویژه کارگردان موفق پنجمین جشنواره فیلمسازان زن ترکیه به نرگس آبیار رسید.
-
۱۴۰۰-۱۲-۰۹ ۱۲:۰۰
سعی کردم داستان فمینیستی ننویسم/ردپای منافقین در کشتار حجاج
نویسنده رمان «یکی میان زندگی ما راه می رود» گفت: اینکتاب را در ژانر تاریخی میدانم که با محوریت انقلاب و جنگ است و سعی کردهام مثل داستانهای فمینیستی امروزی نباشد.
-
۱۴۰۰-۱۲-۰۹ ۱۱:۵۷
معرفی کوتاه از کتاب اسرار علم حروف در فتوحات مکیه ابن عربی اثر حسین توفیقی/فاطمه توفیقی
یکی از بخشهای فتوحات مکیه ابن عربی بخشی است که او از اسرار حروف سخن میگوید و با توجه به آنها از اموری غیبی پرده میگشاید. بسیاری از این اسرار حروف برای دانشمندان و حتی بزرگانی در قامت نصر حامد ابوزید پیچیده باقی مانده بودند.
-
۱۴۰۰-۱۲-۰۹ ۱۱:۵۲
مرحوم خسروشاهی اهمیت گفتمان بین مذاهب و ادیان را درک کرد
اوحدی گفت: مرحوم خسروشاهی اهمیت گفتمان بین مذاهب و حتی ادیان را درک کرد و بنیانگذار گفتمان ادیان هم بود تا با موضعگیری سران مسیحی، دین در جهان زنده شد.
-
۱۴۰۰-۱۲-۰۹ ۱۱:۰۶
تبعید شدگان از خود: نگاهی به کتاب تازه ترجمه شده هانا آرنت| عظیم محمودآبادی
شاید بسیاری از ما هانا آرنت را با آثار سیاسیاش و کتابهایی نظیر توتالیتاریسم، امپریالیسم، آیشمن در اورشلیم، بحرانهای جمهوری و یهودیستیزی بشناسیم. اما این فیلسوف سیاسی قرن بیستم از آثار فلسفیتری نظیر «وضع بشر»، «حیات ذهن» و حتی الهیاتی نظیر «محبت و آگوستین قدیس» نیز برخوردار بوده است.
-
۱۴۰۰-۱۲-۰۹ ۱۰:۵۰
فارابی بیشتر از ابن سینا حکمت نظری را مطرح می کند
ندری ابیانه گفت: اگر ارزیابی میان آرای فارابی و ابنسینا داشته باشیم، باید گفت که فارابی بیشتر حکمت نظری را مطرح میکند، در حالی که ابنسینا در آثارش مستقیم وارد ذکر مثالهای عینی و خارجی میشود و حکمت او کاملاً عملی است.