-
۱۳۹۹-۱۲-۱۱ ۱۴:۰۰
استاد ایرانی کالج کانترا کاستای: انسان مدرن غربی دوباره بت شده است/تجربه ایمان به خدا بعد از پوچی (2)
انسان مدرن غربی دوباره بت شده و در فلسفه خودآئین غرب او بت است، چون خود بر خویش قانون و در این دیدگاه دینی او بت است، چون خود بر غرور کمال خویش و آینه شدن برای خداوند متمرکز است.
-
۱۳۹۹-۱۲-۱۱ ۱۳:۳۰
استاد ایرانی کالج کانترا کاستا: قلب در قرآن مهمتر از فکر است/ تفاوت فلسفه اسلامی با فلسفه غربی
استاد فلسفه کالج کانترا کاستای آمریکا گفت: در قرآن قلب و تفکر با هم می آیند و قلب حتی مهمتر از فکر است. پس فلسفه اسلامی نباید به سیاق دکارت نفس انسانی را با «جوهر فکری» یکی بداند.
-
۱۳۹۹-۱۲-۱۱ ۱۳:۰۰
محمد محمدرضایی: کانت نمیتواند نظام فلسفیاش را برای دیگر فیلسوفان تحکیم کند
استاد دانشگاه تهران در نشست جاودانگی از منظر کانت گفت: نظام فلسفی کانت تنها مورد قبول خود او و پیروانش میباشد و کانت نمیتواند مبانی نظام فلسفیاش را برای دیگر فیلسوفان نیز تحکیم کند.
-
۱۳۹۹-۱۲-۱۱ ۱۲:۳۰
نامزدهای نهایی جایزه مهرگان علم معرفی شدند
هفتکتاب زیستمحیطی وهفت تشکل مردمنهاد راهیافته به مرحله نهایی چهاردهمین و پانزدهمین دوره جایزه مهرگان علم معرفی شدند.
-
۱۳۹۹-۱۲-۱۱ ۱۲:۰۰
کتاب «متفکران بزرگ فلسفه ذهن» منتشر شد
کتاب «متفکران بزرگ فلسفه ذهن» اثر اندرو بیلی با ترجمه یاسر پوراسماعیل توسط نشر لگا منتشر و راهی بازار نشر شد.
-
۱۳۹۹-۱۲-۱۱ ۱۱:۴۰
درنگی در کلام واتیمو، متفکر پست مدرن؛
پایان تاریخ؛ پایان مدرنیته
واتیمو راجع به پیشرفت خطی تاریخ و پایان تاریخ در لیبرالیسمِ فوکویاما می گوید که " من متاثر از نیچه به " غلبه بر غلبه " و عبور از نظریه خطی پیشرفت و پایان تاریخ لیبرالی قائلم و نظریه خود را پایان تاریخ نامیده ام؛ پایان تاریخ به منزله تاریخ خطی معین با هدف و غایت متعین. بنابراین سخت در برابر این مزدور یعنی فوکویاما قرار می گیرم که امروز باب میل رسانه های غربی سخن می گوید". میان " پایان تاریخ" او با "پایان تاریخ" فوکویاما فرقی است فارق ، یعنی تفاوت از زمین تا آسمان است . " پایان تاریخِ " واتیمو "پایان مدرنیته " و تمامیت یافتن متافیزیک است اما "پایان تاریخِ " فوکویاما تازه اوج سلطه و سیطره مدرنیته به واسطه حاکمیت مطلق و جهانی لیبرالیسم سرمایه داری است.
-
۱۳۹۹-۱۲-۱۱ ۱۱:۳۰
معرفی برندگان «گلدن گلوب ۲۰۲۱»/ «سرزمین آوارگان» بازهم برگزیده شد
مراسم اهدای جوایز گلدن گلوب ۲۰۲۱ به صورت مجازی برگزار شد و برندگان خود را شناخت.
-
۱۳۹۹-۱۲-۱۱ ۱۱:۰۰
ناگفتههای جیرانی در سالروز تولدش/ شکیبایی چرا «قرمز» را رد کرد؟
در سلسله گفتگوهای تاریخ شفاهی، موزه سینمای ایران این بار میزبان فریدون جیرانی به مناسبت زادروزش بود که بیش از سه ساعت به طول انجامید.
-
۱۳۹۹-۱۲-۱۰ ۱۴:۰۰
چرا جغرافیا در ایران مهجور ماند؟ درگفتوگو با رضا شعبانی
وقتی صحبت از کتابهای جامع درباره جغرافیای سرزمین ایران بهمیان میآید، عناوین چندانی به ذهن نمیرسد. دلیل این کمبود منابع را اما باید در کجا جست؟ رضا شعبانی، استاد تاریخ دانشگاه شهید بهشتی، معتقد است کمبود کار تیمی و همچنین رویکرد کتابخانهای به جغرافیا سبب شده که تحقیقات میدانی کاهش یابد و خروجی آن نیز نبود کتابهای جغرافیای جامع است و از این رهگذر جغرافیای جامع ایران را اثری مهم میداند.
-
۱۳۹۹-۱۲-۱۰ ۱۳:۳۰
پنجمین همایش بینالمللی زبانها و گویشهای ایران (گذشته و حال) برگزار شد
پنجمین همایش زبان ها و گویش های ایران(گذشته و حال)، با هدف آشنایی با آخرین دستاوردهای پژوهشی در زمینۀ زبانها و متون ایرانی باستان، میانه و نو؛ همچنین بررسی گسترده زبانهای ایرانی به عنوان یکی از عوامل پیوند میان ملتهای منطقه و نیز ایجاد انگیزه در پژوهشگران جوان برای مطالعات ژرف در عرصۀ زبان شناسی ایرانی برگزارشد.
-
۱۳۹۹-۱۲-۱۰ ۱۳:۰۰
کوره پرنسس ندارد!/ همه حاشیههای یک نمایشگاه عکس
-
۱۳۹۹-۱۲-۱۰ ۱۲:۳۰
بزرگان تئاتر از «قلب فرهنگی پایتخت» حراست میکنند/ استقبال علی نصیریان، اکبر زنجانپور، بهروز غریبپور و رضا بابک از ایجاد حریم برای «تئاتر شهر»
-
۱۳۹۹-۱۲-۱۰ ۱۲:۰۰
پرسونای مدفون/ نگاهی بر مینیسریال «The Undoing» «فروپاشی» به کارگردانی «Susanne Bier»
-
۱۳۹۹-۱۲-۱۰ ۱۱:۳۰
آینهای در برابر زنان ایرانی/ جهان داستانی آلبا دسس پدس در گفت و گو با شهلا زرلکی به مناسبت تجدید چاپ کتاب «عذاب وجدان»
رئالیسم غلیظی که دسس پدس دارد، باعث شده این کتاب به چاپ سیزدهم برسد. همین که این زنها شبیه اکثریت زنان هستند و نه فقط یک طبقه خاص. این تشابه و نزدیکی باعث همذاتپنداری میشود. اگر قرار بود که آنها را قهرمان کند، مثل رمانهای عامهپسند که در آنها قهرمان آخرش پیروز میشود، تا این حد آثار مهمی نمیشدند. مرز کارهای آلبا دسس پدس با رمانهای عامهپسند همین است.
-
۱۳۹۹-۱۲-۱۰ ۱۱:۰۰
قوانین نظارتی بر اکوسیستم بازیهای دیجیتال در کشورهای دیگر: آلمان؛ کشوری با نظام سانسور بسیار دقیق برای بازیهای دیجیتال
آلمان کشوری با نزدیک به ۵ میلیارد دلار درآمد سالیانه از بازی در سطح بینالمللی به عنوان یک کشور با نظام سانسور بسیار دقیق برای بازی دیجیتال شناخته شده است.
-
۱۳۹۹-۱۲-۱۰ ۱۰:۳۰
چامسکی در نشست مجازی دانشگاه علامه طباطبائی مطرح کرد؛ زبان محصول هزاران سال انتخاب طبیعی نیست/زبانشناسی زایشی و انقلاب
چامسکی در نشست انجمن علمی زبان شناسی دانشگاه علامه طباطبائی گفت: زبان محصول هزاران سال انتخاب طبیعی نیست.
-
۱۳۹۹-۱۲-۱۰ ۱۰:۰۰
خرید الپتیکال تکنوجیم از تنها نماینده انحصاری
-
۱۳۹۹-۱۲-۱۰ ۱۰:۰۰
گفتگوی با ابوالقاسم عاشوری پیرامون اثر ماندگار جرج جرداق؛ تبیین حقوق بشر علوی در برابر پرونده ناقص حقوق بشر مدعیان غربی
جرح جرداق مسیحی در کتاب امام علی (ع) صدای عدالت انسانیت حقوق بشری علوی را در مقابل حقوق بشری غربی قرار میدهد و مدعیان حقوق بشر را به چالش میکشاند.
-
۱۳۹۹-۱۲-۱۰ ۰۸:۰۰
راه تشخیص بهترین فرش ماشینی در هنگام خرید
-
۱۳۹۹-۱۲-۰۹ ۱۷:۰۰
دولت و ملت هر دو به تعزیه آسیب زدهاند/ گفتوگو با جمشید ملکپور نویسنده، کارگردان و پژوهشگر تاریخ تئاتر به بهانه انتشار کتاب «درام اسلامی»
آشنایی غرب با آیینهای نمایشی شرقی در ابتدای قرن بیستم اتفاق افتاد. همان موقع که کشور ما در بیثباتی سیاسی کامل و در فقر و بیماری دست و پا میزد و حاکمیت ارضی هم در خطر بود. این شرایط موقعیت خوبی برای آشنایی جهانیان با فرهنگ ایران و به ویژه هنر ایران فراهم نمیکرد در حالی که اورینتالیسم اروپایی روی چین و هند و ژاپن تمرکز داشت.
-
۱۳۹۹-۱۲-۰۹ ۱۶:۳۰
پژواک فلزی رویاهای مسدود/ بررسی فیلم «صدای متال» به کارگردانی داریوس ماردر
-
۱۳۹۹-۱۲-۰۹ ۱۶:۰۰
علی (ع) آموزگار بزرگ اهل کلام/ نگاهی به کتاب «جلوه تاریخ در شرح نهجالبلاغه»
آنطور که از نوشتههای ابنابیالحدید بر میآید، مکتب معتزلی را میتوان به دو شعبه «بَصری» و «بَغدادی» تقسیم کرد؛ ابنابیالحدید در یک صورتبندی کلی، عقاید معتزله درباره مسائل پس از رحلت پیامبر(ص) را- در مقدمهاش بر شرح نهجالبلاغه- به قلم خود اینچنین روایت میکند:«عموم مشایخ ما [معتزلیان] که خدایشان رحمت کناد، چه آنان که متقدم بودهاند و چه آنان که متاخر و چه پیروان مکتب بصره و چه پیروان مکتب بغداد، در این موضوع اتفاق نظر دارند که بیعت با ابوبکر صدیق، بیعتی صحیح و شرعی بوده است؛ هرچند که خلافت ابوبکر منصوص نبوده و در آن باره نصی وجود نداشته ولی بیعت با او با اختیاری انجام یافته که به وسیله اجماع و غیراجماع ثابت شده است.»
-
۱۳۹۹-۱۲-۰۹ ۱۵:۳۰
اقامت در خانهای به پهنای زندگی/ نقدی بر فیلم Nomadland ساخته کلویی ژائو
-
۱۳۹۹-۱۲-۰۹ ۱۵:۰۰
ساختن فیلمِ بد، جرم است؟/درباره «دیدن این فیلم جرم است» ساخته محمدرضا زهتابچیان
-
۱۳۹۹-۱۲-۰۹ ۱۴:۰۰
سیمای زنانگی در خوابهای پروانهای/ نوشتاری بر «حافظه پروانهای» مجموعه داستان بهناز علیپور گسکری
-
۱۳۹۹-۱۲-۰۹ ۱۳:۳۰
شفیعی کدکنی در بزرگداشت علامه علیاکبر دهخدا: معدل دهخدا در حفظ ایران فرهنگی از همه بالاتر است
شفیعی کدکنی گفت: کسانی که مفهوم ایران را به لحاظ فرهنگی در قرن بیستم حفظ کرده و گسترش دادهاند و دلیل جاودانگی آن شدهاند، افرادی هستند که در کنار بزرگان قدیم، مانند فردوسی و نظامی، باید به آنان احترام گذاشت و سپاسگزار آنان بود. اگر معدل همه کوششهای این قرن را بگیریم، علیاکبر دهخدا بالاترین جایگاه را در این میدان دارد.
-
۱۳۹۹-۱۲-۰۹ ۱۳:۰۰
پیامد گناه/ نگاهی به فیلم «آن شب» ساخته کوروش آهاری
-
۱۳۹۹-۱۲-۰۹ ۱۲:۳۰
گفتوگو با شایستگان تقدیر سیوهشتمین جایزه کتاب سال ایران/ دانشنامه تبرستان و مازندران الگویی برای دانشنامهنویسی است/ بهرهگیری از 14 هزار عکس و سند
جهانگیر نصری اشرفی گفت: دانشنامه تبرستان و مازندران یک الگو برای دانشنامهنویسی است و تمام فصلها توسط کارگروههای متخصص نوشته شده است که امیدوارم روند دانشنامهنویسی به این سمت پیش برود.
-
۱۳۹۹-۱۲-۰۹ ۱۲:۰۰
تاریخ معاصر ایران و نهضتهای اسلامی در خاطرات خسروشاهی
تاریخ معاصر ایران و نهضتهای اسلامی در ایران و جهان از جمله موضوعات مورد علاقه مرحوم خسروشاهی بوده است. خاطرات این محقق و پژوهشگر در مجموعهای به نام«حدیث روزگار» به چاپ رسیده است که در این گزارش به بررسی برخی از آنها میپردازیم.
-
۱۳۹۹-۱۲-۰۹ ۱۱:۳۰
دستنوشتههای ناتمام ادوارد سعید که داستان را بیارزش میدانست
یک بیوگرافی جدید نشان میدهد که ادوارد سعید، محقق و نظریهپرداز فلسطینی-امریکایی آرزو داشت رمان بنویسد اما هرگز موفق نشد.