-
۱۳۹۹-۱۱-۲۹ ۰۹:۲۳
نگاهی به نسبت دانشگاه و امر سیاسی؛
دانشگاه بدون ایدئولوژی
در مطالعه تاریخ ایران ، نهاد دانشگاه زیر سایه ، نفوذ و سیطره نهاد حکومت و دخالت دولتمردان، خود را هویت داده و دارای اثر بخشی است. موضوع جالب توجه این که دانشجو به عنوان عضوی از جامعه دانشگاهی در فرآیندها و تحولات سیاسی خود را در معرض قضاوت افکار عمومی قرار داده است. با تحولات دهه بیست و سی خورشیدی در ایران ، با شکل گیری احزاب سیاسی ، دانشجویان با امر سیاسی پیوندی هویتی و ایدئولوژیک یافتند. با ظهور مفاهیمی چون جنبش دانشجویی دخالت نهاد سیاست و احزاب در نهاد دانشگاه ، ایده فلسفی دانشگاه دچار تغییرات هویتی و دگرگونی مفهومی در پیوند با ایدئولوژی اندیشی گردید.
-
۱۳۹۹-۱۱-۲۷ ۱۷:۰۰
مبانی فقهی حرمت ساخت و انباشت سلاح کشتار جمعی
بر اساس دلایل شرعی و عقلی، استفاده از سلاحهای کشتار جمعی قبیح بوده و استفاده دشمنان از این تسلیحات دلیل نمیشود که مسلمانان نیز به ساخت و انباشت این سلاحها اقدام کنند.
-
۱۳۹۹-۱۱-۲۷ ۱۶:۳۰
استاد ایرانی کالج کانترا کاستای: قلب در قرآن مهمتر از فکر است/ تفاوت فلسفه اسلامی با فلسفه غربی
استاد فلسفه کالج کانترا کاستای آمریکا گفت: در قرآن قلب و تفکر با هم می آیند و قلب حتی مهمتر از فکر است. پس فلسفه اسلامی نباید به سیاق دکارت نفس انسانی را با «جوهر فکری» یکی بداند.
-
۱۳۹۹-۱۱-۲۷ ۱۶:۰۰
شرح غزلیات حافظ محمد معین منتشر شد
«گنجینه عرفان» شرح غزلهای حافظ توسط محمد معین بعد از هشتاد سال از سوی نشر صدای معاصر منتشر شد.
-
۱۳۹۹-۱۱-۲۷ ۱۵:۳۰
«فلسفه ورزی در عصر کرونا» منتشر شد
«فلسفه ورزی در عصر کرونا» با کوشش و گردآوری زهیر الخویلدی در استکهلم منتشر شد.
-
۱۳۹۹-۱۱-۲۷ ۱۵:۰۰
پژوهشهای چهل ساله ناصر تکمیل همایون درباره زندگی اجتماعی و سیاسی محمد مصدق کتاب میشود
ناصر تکمیل همایون از استادان بازنشسته پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی به زودی با کتاب جدید «زندگینامه اجتماعی و سیاسی دکتر محمد مصدق در دورهی سلطنت قاجاریه» به بازار کتاب میآید.
-
۱۳۹۹-۱۱-۲۷ ۱۴:۳۰
عباس قدیمیقیداری: جنبشهای پسامشروطه از مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران هستند
دانشیار گروه تاریخ دانشگاه تبریز گفت: قیامها و جنبشهای سیاسی در ایران پس از انقلاب مشروطیت، یکی از مهمترین رویدادهای صحنه سیاسی و اجتماعی تاریخ معاصر ایران بهشمار میرود.
-
۱۳۹۹-۱۱-۲۷ ۱۴:۰۰
معرفی کتاب «پدر بودن و فلسفه، دائوی بابا بودن» تاملات فلسفی، جامعه شناختی و روانشناختی درباره وضعیت «پدر بودن»
کتاب «پدر بودن و فلسفه» میکوشد تا به کمک مردان و زنانی از فرهنگها، تخصصها و چشماندازهای مختلف و با فراهم کردن ایدههای بیشتری برای اندیشیدن، پاسخ پرسشها را برای پدرهای امروز و آینده (و البته مادرها) میسر کند.
-
۱۳۹۹-۱۱-۲۷ ۱۳:۳۰
نعمت الله فاضلی مطرح کرد؛ حضور فعال علومانسانی و اجتماعی ایران در بحران کرونا
یک انسان شناس با بیان اینکه در هیچ یک از بحرانهای معاصر ما به اندازه بحران کرونا، علوم انسانی و علوم اجتماعی ایران حضور نداشته است، گفت: نیمهخالیاش این است که در خیلی از بحرانها نبودیم.
-
۱۳۹۹-۱۱-۲۷ ۱۳:۰۰
کتاب تخیل خلاق در عرفان ابن عربی انتشار یافت
کتاب تخیل خلاق در عرفان ابن عربی اثر هانری کربن با ترجمه ان شاء الله رحمتی به همراه ویرایش جدید و افزوده هایی به همت انتشارات سوفیا منتشر شد.
-
۱۳۹۹-۱۱-۲۷ ۱۲:۰۰
دانشنامه ایرانی: از ابنسینا تا دانشنامه جهان اسلام
«دانشنامه و دانشنامهنگاری» دربردارنده بخشی از مهمترین مباحث درباره دانشنامه و اثری برای شناخت بهتر و بیشتر این گونه از تألیف و پردازش اطلاعات است.
-
۱۳۹۹-۱۱-۲۷ ۱۱:۳۰
محسن حسام مظاهری از چالشهای پیش روی جامعهشناسی تشیع میگوید؛ بدنه سنتی حوزه و روحانیت روی خوشی به مطالعات اجتماعی تشیع نشان نداده است
محسن حسام مظاهری معتقد است: دینداران سنتی در مواجهه با جامعهشناسی به عنوان شاخهای از علوم انسانی که درهرحال ریشه در غرب دارد، کماکان از این دو جبهه احساس خطر میکند: یکی الحاد و دیگری التقاط و البته برخی مواجهههای روشنفکران دینی و ادبیات بلاتکلیف برخی پژوهشگران این حوزه میان بررسی علمی و اصلاحگری روشنفکری بر این سوءتفاهمات دامن زده و بیم آسیبرساندن ورود مطالعات اجتماعی به حوزه دین را تشدید کرده است.
-
۱۳۹۹-۱۱-۲۷ ۱۱:۰۰
ویسی در گفتوگو با ایبنا از ترجمه جدیدترین اثر دان دلیلو خبر داد: دان دلیلو با دست بردن در نحو بار معنایی تازهای از کلمات بیرون میکشد
مجتبی ویسی از ترجمه جدیدترین اثر دان دلیلو خبر داد و گفت: دلیلو نویسنده سختنویس است و ترجمه آثارش نیز دشواریهای زیادی دارد. زیرا نثر او نه تنها موزون است و در ترجمه باید ضربآهنگ کلام منتقل شود بلکه معمولا از دستور زبان هم تخطی میکند، در نحو دست میبرد و بار معنایی تازهای از کلمات بیرون میکشد.
-
۱۳۹۹-۱۱-۲۷ ۱۰:۳۲
همایش «فلسفه غرب و ترجمه» برگزار میشود
همایش ملی «فلسفه غرب و ترجمه»، روزهای دوشنبه، سهشنبه و چهارشنبه، ۲۷ تا ۲۹ بهمنماه به صورت مجازی برگزار میشود.
-
۱۳۹۹-۱۱-۲۷ ۰۸:۱۱
فرش وینتیج؛ داستان تولد یک فرش! + آخرین قیمت فرش های وینتیج
احتمالا شما هم انیمیشن داستان اسباب بازی ها را دیده اید.واقعیت این است که هر کالایی می تواند یک داستان منحصر به فرد داشته باشد! این که چرا، کِی، بر چه اساسی و برای چه کسانی به وجود آمده و چه مسیری را تا رسیدن به حال حاضر طی کرده است.فرش وینتیج یکی از کالاهایی است که احتمالا داستان تولدش برای شما می تواند جذاب باشد.تا آخر داستان با ما بمانید.
-
۱۳۹۹-۱۱-۲۷ ۰۸:۱۱
اهمیت تحلیل سئو سایت
-
۱۳۹۹-۱۱-۲۷ ۰۸:۰۰
بررسی شرایط پیش خرید و تعداد واحد ها در برج نارنج ۸
-
۱۳۹۹-۱۱-۲۶ ۱۳:۳۰
ترجمه فارسی رمان برنده بوکر ۱۹۹۴ با فضایی کافکایی/ »چقدر دیر بود، چقدر دیر» منتشر شد
کتاب «چقدر دیر بود، چقدر دیر» نوشته جیمز کلمن و با ترجمه زهره مهرنیا منتشر و در کتابفروشیهای سراسر کشور توزیع شد.
-
۱۳۹۹-۱۱-۲۶ ۱۳:۰۰
بونگ جون هو فیلمنامه جدیدش را کامل کرد/ «انگل» ادامه مییابد؟
کارگردان سرشناس کرهای اعلام کرد اولین فیلمنامهاش پس از «انگل» را به اتمام رسانده است.
-
۱۳۹۹-۱۱-۲۶ ۱۲:۳۰
شرایط لغو قرارداد اعضای هیات علمی دانشگاه ها اعلام شد
رئیس هیأت عالی جذب تأکید کرد: دانشگاهها نمیتوانند بدون تأیید هیأت مرکزی جذب وزارتخانه های علوم و بهداشت، قرارداد اعضای هیأت علمی را لغو کنند.
-
۱۳۹۹-۱۱-۲۶ ۱۲:۰۰
برنامه فیتنس حرفه ای
-
۱۳۹۹-۱۱-۲۶ ۱۲:۰۰
اهدای جوایز اسکار تکنیکی/ قطار تکنولوژی متوقف نمیشود
با اهدای جوایز علمی و تکنیکی اسکار، ۱۷ جایزه به خالقان تکنیکهای ویژه در فیلمها اهدا شد.
-
۱۳۹۹-۱۱-۲۶ ۱۱:۲۶
ترجمه رمان زندگی میکلآنژ چاپ شد
رمان «رنج و سرمستی» نوشته ایروینگ استون با ترجمه امیر فرجی کیان توسط انتشارات نگاه منتشر و راهی بازار نشر شد.
-
۱۳۹۹-۱۱-۲۶ ۱۱:۱۱
راهنمای سفر به گرجستان و ترکیه را بخوانید
-
۱۳۹۹-۱۱-۲۵ ۱۷:۰۰
یوسف اباذری و مترسک نئولیبرالیسم
حامد زارع نوشت: اگر یوسف اباذری در دهه هفتاد مترجم بود و ارغنون را در کارنامه خود داشت و در دهه هشتاد مدرس بود و جامعهشناسی تدریس میکرد، در دهه نود تبدیل به حکیم همهچیزدانی شده است که هر روز از دنده خاصی از رخت برمیخیزد و از دری تازه برون میآید و سخن جدیدی میگوید.
-
۱۳۹۹-۱۱-۲۵ ۱۶:۳۰
گفتوگو با رضا ماحوزی درباره کتاب «نزاع دانشکدهها»/ بخش دوم/ ایرانیان به منطق مستقل دانشگاه فکر نکردند/ انتقاد از بازخوانی دانشگاه ایرانی ذیل ایدئولوژیها و شبهایدئولوژیهای بیرون از دانشگاه
رضا ماحوزی معتقد است: ما ایرانیان در این 9 دهه به منطق مستقل دانشگاه فکر نکردهایم. از مسئولیت اجتماعی دانشگاه صحبت کردهایم، از مسئولیت دانشگاه در قبالِ ناسیونالیسم دولتی و عمومی، نهاد سیاسی اقتصادگرا در برنامههای توسعه، نهاد سیاسی انقلابی، نهاد سیاسی دینی و غیره صحبت کردهایم، اما از اینکه دانشگاه باید چگونه باشد تا علم و دانش را بر اساس منطقی خودخواسته توسعه دهد و بر اساس منطقی درونی با نهادهای بیرونی رتباط داشته باشد، سخن نگفتهایم یا کم گفتهایم.
-
۱۳۹۹-۱۱-۲۵ ۱۶:۰۰
نگاهی به کتاب «فلسفه برای همه»: از دریچه ذهن فیلسوفان
«فلسفه برای همه» در پی این است که خوانندگان را با جهان فلسفه و پرسشهای فلسفی آشنا کند، پرسشهایی مانند شناخت چیست؟ عینی بودن یا ذهنی بودن اخلاقیات چگونه است؟ آیا باید از قانون پیروی کرد؟ آیا نظریات علمی معطوف به حقیقتاند یا تنها ابزاری جالب توجه برای کسب دادههای قابل مشاهده محسوب میشوند؟
-
۱۳۹۹-۱۱-۲۵ ۱۵:۳۰
شهاب حسینی، نامزد جایزه بهترین بازیگر فنلاند شد
شهاب حسینی برای بازی در فیلم «بهزودی»، نامزد جایزه بهترین بازیگر مرد از جوایز آکادمی فنلاند شد.
-
۱۳۹۹-۱۱-۲۵ ۱۵:۰۰
کریستوفر بولاس از روانپریشی و روانکاوی میگوید: معمای اسکیزوفرنی!
روانکاوی رویدادی است مرتبط با قرن بیستم: موقعیتی جدید برای مشاهده و تفسیرِ دگرگونیهای بشر.
-
۱۳۹۹-۱۱-۲۵ ۱۴:۳۰
کتاب «جامعه مدنی و کرونا» منتشر شد؛ جامعه مدنی؛ ابزاری برای راهبری رویدادهای بهداشتی فاجعهبار
کتاب «جامعه مدنی و کرونا» در تلاش است که بگوید زیرساختهای مدنی برای مدیریت بیماریهای همهگیر ضروری است چون میتوانند در زمان بروز فاجعهای ملی شبکهای از افراد مطلع و تربیتشده را به خدمت بگیرند.