به گزارش «فرهنگ امروز» به نقل از تسنیم؛ علی وزیریان، کارگردان،با اعلام اینکه نگارش فیلمنامه اقتباسی از «لحظههای انقلاب» اثر زندهیاد محمود گلابدرهای به اتمام رسیده است، گفت: کار نگارش فیلمنامه براساس این کتاب به اتمام رسیده و در حال حاضر مراحل نهایی را پشت سرمیگذارد. عنوان این فیلمنامه هم «تنفس صبح» انتخاب شده است. با وجود اینکه این اثر براساس یک کتاب با موضوع انقلاب اسلامی نوشته شده و قصد تهیه یک فیلم بر این مبنا را داریم، اما تاکنون حمایتی از سوی مسئولان برای به نتیجه رساندن آن اعلام نشده است. به همین دلیل فعلاً این پروژه متوقف است. هنوز چنان که باید و انتظار است دغدغهای جدی برای ساخت و تولید فیلم و اثری هنری با موضوع انقلاب میان مسئولان امر وجود ندارد.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا برای تولید فیلمی با موضوع انقلاب به سراغ «لحظههای انقلاب» گلابدرهای رفته است، افزود: یکی از مهمترین موضوعاتی که در این کتاب دیده میشود، همراه کردن مخاطب با لحظه لحظهای است که خود نویسنده آن را حس کرده و در اثرش آورده است. مسألهای که باعث میشود این کتاب تأثیر زیادی بر خواننده اثر بگذارد این است که شخصیت اصلی کتاب خود گلابدره ای است.
«لحظههای انقلاب» که روایت مستند این نویسنده از روزهای تاریخی انقلاب است، سال گذشته پس از یک دهه بازنشر شد. انتشارات عصر داستان وابسته به بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان این اثر ماندگار را در قطع وزیری به شمارگان سه هزار نسخه به قیمت ۱۵۰ هزار ریال به بازار نشر فرستاده است. زندهیاد سیمین دانشور این اثر را یک نوع ادبیات تجربی و پیشدرآمد ادبیات انقلابی خوانده که نویسنده در آن با تمام گوشت و خون و عصب خود لحظههای اسطورهای انقلاب مردم ایران را شخصاً آزموده است.
سیدمحمود قادری گلابدرهای (زاده ۱۳۱۸ شمیران - درگذشت ۱۵ مرداد ۱۳۹۱ تهران) نویسنده معاصر ایران است. وی در سال ۱۳۱۸ در شمیران زاده شد. جلال آل احمد معلم انشا او بود که بعدها از دوستان وی شد. وی در آخر عمر از نظر مادی در تنگنا قرار داشته است؛ چنانکه در نامهای به وزیر مسکن در سال ۸۶ از حقوق ماهیانه ۹۰ هزار تومان و نداشتن مسکن گله کرده و درخواست کمک میکند. این نامه بعد از مرگ وی منتشر میشود. محمود گلابدرهای ۳۳ کتاب منتشر شده داشت که نخستین آن با عنوان «سگ کورهپز» در سال ۱۳۴۹ وارد بازار کتاب شد. وی در سال ۱۳۵۰ رمان «پر کاه» را نوشت و «بادیه» را در سال ۱۳۵۶ به چاپ رساند. وی پس از گذراندن دورهای بیماری، یکشنبه شب پانزدهم مرداد ماه ۱۳۹۱، دار فانی را وداع گفت.
نظر شما