به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایبنا؛ بر اساس خبر دریافتی این کتاب در چهار فصل، در قالب چهار گفتار تقسیمبندی شده است. گفتار نخست شامل سخنرانیهایی است که طی هفت سال در مراسم اختتامیه جشنواره فیلم فجر ایراد شده است. گفتار دوم شامل سخنرانی در جمع اهالی سینماست که از سال ۱۳۶۴ تا ۱۳۷۲ همهساله در اسفندماه صورت میگرفت.
گفتار سوم گزارشی است از نشست فخرالدین انوار و محمدمهدی حیدریان با کارگردانان که در تاریخ ۳۰/۰۲/۱۳۷۱ و ۰۶/۰۳/۱۳۷۱ انجام شد و گفتار چهارم به گفتوگوی جمعی فخرالدین انوار و سیدمحمد بهشتی با نویسندگان مربوط میشود.
درباره این کتاب آمده است:
سینمای ایران در دهه ی شصت، موضوعی است که این روزها بسیار به آن پرداخته میشود. در نگاه سینماگران و منتقدان، رخدادهای آن دوره همچنان منشاء تحلیلها و قضاوتهای گوناگون است، حال آنکه این رخدادها گاه در پی مناسبات و تصمیمهایی رقم خورد که چه در آن زمان و چه در سالهای بعد در هالهای از ابهام باقی ماند. کتاب «گفتارهای سینماییِ فخرالدین انوار» از این منظر منبعی تازه است دربارهی یکی از حساسترین مقاطع در حیات سینمای نوین ایران.
موضوعاتی همچون نقش نهادهای قانونگذار و قضایی در تصمیم گیریها، وجود تشکیلات موازی، برگزاری جشنواره فیلم فجر، نحوه سیاستگذاریها، ارتباط با سینماگران و... نکاتی هستند که آگاهی از آنها میتواند چشمانداز روشنتری از آن دوره و شاید وضعیت این دوره به دست دهد.
محمدعلی حیدری گردآوردی کتابهایی چون: «گفتگوهای سینمایی سیدمحمد بهشتی (دهه شصت- جلد ۱)»، «سینمای دهه شصت؛ از نگاه مدیران سینمایی»، «سرگذشت لابراتوارها در سینمای ایران»، «سینمای دهه شصت از نگاه منتقدان»، «از نگاه سینماگران؛ دهه ۱۳۶۰» و «گفتگوهای سینمایی سیدمحمد بهشتی (دهه شصت- جلد ۲)» را در کارنامه خود دارد و همچنین مجری طرح کتاب «زیر پوست قصهها؛ سینمای رخشان بنیاعتماد» و «رازهای جدایی؛ سینمای اصغر فرهادی» بوده است.
این کتاب در ۳۸۶ صفحه و به قیمت ۳۹۵۰۰ تومان توسط نشر دیبایه منتشر شده است.
نظر شما