-
۱۴۰۱-۰۲-۱۸ ۲۰:۲۰
مجموعه گفتگو با غلامرضا اعوانی بهزودی منتشر میشود
کتاب جامع «حکمت شرق و غرب»؛ مجموعه گفتگو با غلامرضا اعوانی بهزودی توسط مؤسسه انتشارات اطلاعات منتشر میشود.
-
۱۴۰۱-۰۲-۱۸ ۲۰:۱۷
شأن وجودی و معرفتشناختی زیبایی در فلسفه سهروردی بررسی میشود
دهمین و یازدهمین نشستهای درس گفتارهایی درباره سهروردی با عنوان «شأن وجودی و معرفت شناختی زیبایی در فلسفه سهروردی» چهارشنبه ۲۱ و ۲۸ اردیبهشت در مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار میشوند.
-
۱۴۰۱-۰۲-۱۸ ۲۰:۱۳
اندیشههای عماد افروغ مورد بررسی قرار میگیرد
دومین عصرانه از سلسله عصرانههای علوم انسانی مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم چهارشنبه ۲۸ اردیبهشت به بررسی اندیشهها و خدمات علمی عماد افروغ، جامعه شناس برجسته کشور اختصاص دارد.
-
۱۴۰۱-۰۲-۱۸ ۲۰:۰۴
مقصود فراستخواه:علم به عالمان و دانشگاهیان سپرده شود
مقصود فراستخواه، استاد مؤسسه پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی معتقد است که دانشگاه یک نهاد خودتنظیم است و به دلیل همان قابلیتهای علمی و عقلی و فکری که در نخبگان دانشگاهی وجود دارد، دانشگاه بهتر میتواند خودش را تنظیم کند، بهبود ببخشد، کیفیتش را بالا ببرد و مشکلاتش را برطرف کند.
-
۱۴۰۱-۰۲-۱۸ ۲۰:۰۱
کتابهای میرداماد نسبت به آثار ملاصدرا و ابن سینا کمتر خوانده میشود
واقعیت این است که در حوزههای علمی حکمی و علوم عقلی، کتابهای میرداماد نسبت به آثار ملاصدرا و ابن سینا کمتر خوانده میشود و دلیل آن این است که ملاصدرا و ابن سینا بسیار روان نوشتهاند. از طرف دیگر، ملاصدرا فلسفه خود یا همان حکمت متعالیه را بر سه اصل منظم شامل برهان، قرآن و عرفان استوار کرد، ولی میرداماد اولاً اینگونه نظمبندی را انجام نداد و دوماً، آثارش بسیار مغلق نوشته شده و فهم آنها بسیار مشکل است.
-
۱۴۰۱-۰۲-۱۸ ۱۹:۵۹
برگزاری مراسم جایزه «علیاکبر دهخدا»
نخستین مراسم جایزه «علیاکبر دهخدا» برگزار میشود.
-
۱۴۰۱-۰۲-۱۸ ۱۹:۵۸
فراخوان هفتمین و هشتمین دورهی جایزهی دکتر رضا داوریاردکانی
مرکز فرهنگی شهر کتاب به منظور تقدیر از دانشجویان دکتری رشته فلسفه، با مشاوره و همفکری، اشراف و حمایت مادی و معنوی دکتر رضا داوری اردکانی، هفتمین وهشتمین دورهی جایزهی «دکتر رضا داوری اردکانی» را برگزار میکند.
-
۱۴۰۱-۰۲-۱۸ ۱۹:۵۵
بزرگمردی که هستی ایران هستی او بود / اصغر دادبه
گفتهاند و نیک گفتهاند که آثار هرکس بازگوینده چیستی و کیستی اوست و آثار زندهیاد استاد اسلامی ندوشن نیز از این قاعده مستثنا نیست.
-
۱۴۰۱-۰۲-۱۸ ۱۹:۵۲
گفتوگو با علیرضا ملائی توانی، مولف کتاب «چالشهای تاریخورزی در ایران امروز»
علیرضا ملائی توانی گفت: رشته تاریخ مبتنی بر رویکرد پوزیتیویستی بوده است و عمده کسانی که در دانشگاههای ایران فعالیت میکردند، متاثر از استفادههای ابزاری سیاسی و ایدئولوژیک که از رشته تاریخ میشد یک نوع نگاه محافظهکارانه به رشته تاریخ و به تحقیقات تاریخی داشتند.
-
۱۴۰۱-۰۲-۱۸ ۱۹:۵۱
رونمایی از قدیمیترین فیلم از مناسک حجّ به روایت اروپاییان
نشست «حجّ قدیم» با موضوع رونمایی از قدیمیترین فیلم از مناسک حجّ به روایت اروپاییان در مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی برگزار میشود.
-
۱۴۰۱-۰۲-۱۷ ۱۱:۵۶
کتاب درآمدی بر روششناسی و اندیشهشناسی حقوق در آیینه گفتار بزرگان حقوق
-
۱۴۰۱-۰۲-۱۵ ۱۵:۲۹
نظام «دولتگرا»ی ایران از الگوهای برنامهمحور در محیط زیست تبعیت میکند
یک نظام «دولتگرا» در ایران حاکم است و حدود ۸۰ درصد از اقتصاد کشور دولتی هستند. در نظام «دولتگرا»ی ایران، از الگوهای برنامهمحور در کشور تبعیت میشود، یعنی برنامههای توسعه کشور، توسط قوای مقننه تدوین و ابلاغ میشود.
-
۱۴۰۱-۰۲-۱۵ ۱۵:۲۶
این زندگی متناقض!
اگر جهان جای کاملی بود، نیازی به منطق نداشتیم. منطق به ما میگوید که برآیند چیزهایی که قبلا به آنها اعتقاد داریم، چیزهایی که قبلا به آنها متعهد بودهایم، چیست. منطق به ما کمک میکند محدودیتهای خطاپذیر و محدود خود را دور بزنیم.
-
۱۴۰۱-۰۲-۱۵ ۱۵:۲۳
تفسیر هیتلر از انقلاب روسیه و آلمان/شکست مارکسیستها در هافبروهاوس
سازماندهنده واقعی انقلاب و بازیگر خیمهشببازی پشت پرده، یعنی یهود اینترناسیونال، موقعیت را بهدرستی انتخاب کرده بود. اما مردم آلمان هنوز مستعد افتادن در باتلاق خون بلشویسم نبودند.
-
۱۴۰۱-۰۲-۱۵ ۱۵:۱۶
برگزاری نمایشگاه کتاب تهران جبرانی پس از دوران حرمان است/ فرصتی برای دیده شدن کتابهای تاریخی
سید مصطفی تقویمقدم، پژوهشگر تاریخ گفت: نمایشگاه پس از دو سال فترت برگزار میشود. امیدوارم خوانندگانی که اهل مطالعه و علاقهمند به کتاب و به ویژه در عرصه آثار تاریخی هستند با برگزاری نمایشگاه دوران حرمان و دوری از آن برایشان جبران شود و هم مجالی برای دیدن آثار چاپ شده به بهترین شکل ممکن باشد.
-
۱۴۰۱-۰۲-۱۵ ۱۵:۱۱
طالبان و راهاندازی مدارس دینی در افغانستان
مولوی نورالله منیر، وزیر معارف (آموزش و پرورش) طالبان، یک ماهی است که برای ارزیابی و نظارت بر اوضاع مدارس دولتی و دینی سفر به استانهای مختلف افغانستان را آغاز کرده است. او ضمن بازدید از مدارس رسمی دولتی، به مدارس دینی که معمولا در افغانستان به شکل رسمی یا غیررسمی فعالیت میکنند، هم سر میزند و در تمام سخنرانیهای او در استانها و شهرستانهای افغانستان، یک جمله همواره تکرار میشود: «تاسیس یک تا ۱۰ مدرسه دینی در هر یک از شهرستانهای افغانستان.»
-
۱۴۰۱-۰۲-۱۵ ۱۵:۰۶
مرگ پاسبانان فرهنگ فارسی در غربتآباد فرنگ
دو پاسبانِ فرهنگِ فارسی در ایران و افغانستان(محمدعلی اسلامی ندوشن و محمدآصف فکرت) سالهای پایانی عمر را در کانادا سپری کرده و به قول فکرت؛ «خوشنشین غربتآباد فرنگ» بودند و در همانجا از دنیا رفتند، اما هوای وطن داشتند.
-
۱۴۰۱-۰۲-۱۵ ۱۴:۵۷
اثبات وحیانی بودن متون مقدس از مسیر «غایتمندی زندگی»
یاسر میردامادی ضمن اشاره به دیدگاه فلای شاکر مبنی بر تقدم عقل بر وحی، بیان کرد: طبق نظر او، اگر از دیدگاه سکولار به ارزش زندگی بنگریم، زندگی ارزش ندارد، ولی اگر نگاه دینی را بپذیریم، همه زندگیها ارزش دارند.
-
۱۴۰۱-۰۲-۱۵ ۱۴:۵۳
این کتاب هم آرزوی شما را برآورده میکند هم آرزوی کانت!
شاید هیچ فیلسوفی بهاندازه ایمانوئل کانت آرزو نداشت کتابهایش را همه مردم بخوانند، اما وقتی به مرحله دوم و مهمِ تفکرِ خود رسید، زبانِ کتابهایش چنان مشکل شد که خواندنِ آنها حتی برایِ همکاران و دوستانِ اهلِ فلسفهاش نیز به کاری مشقتبار میمانست. این کتاب’ هم آرزویِ کانت را برآورده میکند و هم شاید آرزویِ شما را که همیشه دوست داشتهاید از فلسفه کانت سر درآورید.
-
۱۴۰۱-۰۲-۱۳ ۲۳:۱۲
کارگردان تازه «سریع و خشمگین» معرفی شد/ توقف ضرر میلیون دلاری!
کارگردان جدید برای هدایت و ساخت فیلم دهم از مجموعه «سریع و خشمگین» انتخاب شد.
-
۱۴۰۱-۰۲-۱۳ ۲۳:۰۸
نگاهی فلسفی به عرفانهای نوظهور در «رهگذر پر آشوب»
کتاب «رهگذر پر آشوب» به نقد مبانی و رویکردهای فرقههای نوظهور از منظر فلسفه و حکمت میپردازد.
-
۱۴۰۱-۰۲-۱۳ ۲۳:۰۵
حقایقی دربارۀ گذشتههای دور بشریت
اکتشافات باستانشناسی باورهای دیرینۀ دانشمندان را دربارۀ شیوۀ سازماندهی جوامع اولیه برهم زده است تا جایی که امروزه افراد صاحبنظر میگویند جامعۀ انسانی هیچ شکل «اصلی و اولیه» نداشته و تلاش برای ترسیم چنین جامعهای چیزی جز افسانهپردازی نخواهد بود. دیوید گریبر، انسانشناس فقید آمریکایی که در سال ۲۰۲۰ درگذشت، از جملۀ همین صاحبنظران است و در آخرین کتابش، سپیدهدم همهچیز، تلاش میکند با استفاده از یافتههای جدید باستانشناسی روایتی جدید از تاریخ بشریت به دست ما بدهد.
-
۱۴۰۱-۰۲-۱۳ ۲۲:۵۶
«پیام جاودانه» قرآن و «کلام جاودانه» نهجالبلاغه
علامه حکیمی در «پیام جاودانه» قرآن و پژوهش در قرآن را از دیدگاه معارفی بررسی کرده است و در «کلام جاودانه» ذیل موضوعات مختلف درباره نهجالبلاغه و عظمت آن سخن به میان آورده است.
-
۱۴۰۱-۰۲-۱۳ ۲۲:۴۹
ویتگنشتاین درنهایت یک شاعر بود
تراکتاتوس کتابی است که ابیات آن نه با وزن و قافیه، بلکه با منطق نوشته شده است
-
۱۴۰۱-۰۲-۱۳ ۲۲:۴۴
سیسی، بهرهها و توسعه مسجد رأس الحسین
عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر چهارشنبه 27 آوریل از کار توسعه و نوسازی گسترده مسجد الحسین در قلب قاهره پایتخت مصر که نزدیک به یک ماه به طول انجامید، بازدید کرد. این نوسازی که تقریباً 150 میلیون پوند هزینه در بر داشت، شامل بازسازی و نوسازی بیشتر قسمتهای مسجد، از جمله نصب ضریح جدید برای مقبره، و نوسازی صحن بیرونی بود.
-
۱۴۰۱-۰۲-۱۳ ۲۲:۰۷
نبردی که روز عید فطر انجام شد
دو قبیله همپیمان با یهود، روز اول شوال سال دوم هجری برای شبیخون زدن به مدینه آماده میشوند. حضرت رسول (ص) سپاهی را به فرماندهی امیرالمومنین (ع) به منطقه میفرستد، اما آنها از ترس میگریزند.
-
۱۴۰۱-۰۲-۱۳ ۲۲:۰۱
صلح بیرونی بی صلح درونی میسر نیست
شهرام پازوکی، استاد فلسفه و عرفان، گفت: بدون صلح درونی، صلح بیرونی میسر نیست؛ تا قوای وجودی انسان به صلح نرسیده باشد نمیتواند در بیرون مدعی صلح حقیقی شود و اگر صلح هم باشد تدبیری موقتی است. تعبیر قرآن کریم سلام است و عارفان واقعی دنبال سلام هستند و بهشت هم دارالسلام است.
-
۱۴۰۱-۰۲-۱۳ ۲۱:۵۰
محمدعلی اسلامی ندوشن: فرهنگشناس تمام عیار / نعمتالله فاضلی
اسلامی ندوشن از فرهنگشناسان بزرگ ایران بود؛ و در آغاز سده پانزدهم از میان ما رفت. حقوقدان، شاعر، داستاننویس، سفرنامهنویس، مقالهنویس، ادیب، مترجم، استاد دانشگاه و محقق برجسته و نامدار بود. در پژوهش و آفرینش ادبی مقام و منزلت ممتاز داشت
-
۱۴۰۱-۰۲-۱۱ ۱۴:۵۰
هفت باور اشتباه در مورد رؤیت هلال ماه شوال
حرفوحدیثهای زیادی در مورد ماه رمضان و تفاوت این ماه با دیگر ماههای قمری بین مردم رواج پیدا کرده که اغلب آنها نادرست است.
-
۱۴۰۱-۰۲-۱۱ ۱۴:۴۸
منتخبی از اسناد، نقشهها و مکتوبات مربوط به خلیج فارس در آرشیو مرکز اسناد کتابخانه مجلس
به سبب وجود منابع سرشار نفت و گاز در خلیج فارس و سواحل آن، این آبراهه در سطح بینالمللی، منطقهای مهم و راهبردی بهشمار میآید.